Daar zit ik dus ook aan te denken. Hier is een wormenkuur 1 tabletje.. dus halverwege er mee stoppen?
Het is een kruising tusen een Maltezer leeuwtje en een Shih tzu. De reden dat we de ontwormkuur de vorige keer hebben afgebroken is omdat ze ná deze kuur de aanval kreeg en we dit linkte aan de kuur. Echter heeft ze de verschijnselen nog steeds en is die link dus weg.
Nogmaals bedankt allemaal voor jullie reacties! We gaan een scan laten maken van haar...
Groet,
Mark
Maar hoe ziet die kuur er dan uit? Welke tabletten, hoeveel en over welke periode?
Wij hadden nadat we hem epilepsie medicatie gaven weer een klachtvrije hond dus ik vond dit een waardevolle tip om hier even te delen. Maarja jouw mening is natuurlijk veel belangrijker dan iemands persoonlijke ervaring.......
Ik moest zelf ook denken aan een overdosis. Vandaar de vraag.
Zelf ontworm ik de hond al jaren niet meer, maar volgens mij is het zo dat een hond enkel een kuurtje ontwormen krijgt wanneer deze daadwerkelijk wormen heeft. Meerdere pillen in korte tijd dus.
Zijn er geen wormen dan is het eens per 3 (?) maanden één pilletje.
Uitzondering is wanneer je op vakantie bent geweest naar een land waar hartworm voorkomt. Dan is het voor en na vakantie een pilletje, en twee weken na thuiskomst eentje.
Daarnaast kunnen zulke stoffen zich opstapelen in het lichaam waardoor de klachten steeds frequenter worden. Grote kans alleen dat de dierenarts dit niet zelf zal zeggen.
Hé wat flauw. Ik geef net als jij ook maar mijn mening en dat mag. Dan hoef je niet te gaan katten.
Ik word er gewoon een beetje moe van dat je hier nooit meer een tip of ervaring kan delen zonder dat iemand het direct in twijfel trekt. Ik herken de klachten 1 op 1 en epilepsie medicatie heeft toen heel goed geholpen. Lijkt me iets waar TS iets aan heeft en daarom goed om te delen zodat hij dit kan checken.
En even of-topc: ik dacht dat voor inhoudelijke discussies tegenwoordig een apart topic geopend zou worden? Niet dat ik die behoefte heb hoor. ;)
Oh dat middel ken ik niet. Geen idee wat daar de normale dosering van is.
Ik lees dat het 3 dagen kuren zijn, vaak gegeven bij Giardia.
Omdat mijn vorige hond ernstige epilepsie had ben ik wel bekend ermee bij honden.
Ik denk dat jij bij epilepsie vooral het beeld hebt van de specifieke aanval zelf, klopt dat? Na de aanval is er nog een hele ‘aftermath’ waarin raar gedrag voorkomt zoals misschien dat rondlopen wat de eigenaar beschrijft. Hoe dat zich uit verschilt per hond. De eigenaar schrijft dat de hond eerst verstijfd en schuimbekt. Dat kan het moment van kortsluiting zijn geweest. Ik zeg niet dat de hond epilepsie heeft (ben geen DA), maar het zou het zomaar kunnen zijn.
Ik ben het er niet mee eens dat epilepsie nu als modeziekte word gediagnosticeerd. Ik vermoed dat de DA’s in jouw omgeving die zo diagnostiseren de rotte appels zijn. Ik ben het zelf nooit tegengekomen.
Dat vind ik heel bijzonder, aangezien hij DÉ specialist is in epilepsie bij border collies. Hij doet er speciaal onderzoek naar, bij de border collie
Giardia is een breed ontwormmiddel, voor oa Giardia. Je geeft het minstens 3 dagen en bij Giardia zelfs tot 5 dagen.
Ik weet dit toevallig, omdat ik als ik een nest kittens heb altijd hier mee ontworm, afgewisseld met een ander middel, zodat ik heel breed heb ontwormd.
Verstandig om de scan te laten maken.
Succes en hou je ons op de hoogte?
Ik houd jullie op de hoogte. Reeds contact gehad met de dierenarts om misschien preventief epelepsie medicatie te geven en ze ging dit overleggen met de behandelend arts.
Naar welke specialist ga je voor de scan? Neem aan dat het een MRI-scan wordt?
Afgaand van het filmpje lijkt het wel een soort overgevoeligheid op prikkels of van zintuigen. Mijn blinde hond kon ook beetje apart "schrikken" en dan de andere kant oprennen. Je weet zeker dat hij goed ziet? Heb ik hier een hond waarbij afgelopen oktober zijn gehele linkergehoorgang is verwijderd, na lange oor- en middenoorontstekingen/verlamming en nu een aantasting van zijn evenwichtsorgaan. Ik herken ook een klein beetje van dit vh filmpje (veel neurologische symptomen toendertijd). Ik schrok toen ik het advies kreeg een MRI moest laten maken, omdat die gruwelijk duur zijn. Maar ben zo blij dat ik dat gedaan heb (werd nog duurder omdat de operatie meteen plaatsvond, maar het was het allemaal waard). Bij Specialistisch Dierenkliniek Utrecht (niet vd Universiteit). Zeer specialistisch. Kan het je aanraden. Geholpen door de beste KNO arts van Europa (zeggen ze).
Men zit hier (op het forum) ontzettend op epilepsie, vind ik erg gevaarlijk. Daardoor kan je tunnelvisie krijgen. Ik zou een neuroloog opsnorren en mn casus voorleggen. Gissen is zo frustrerend als baas. Slopend bijna. Succes
Even een nuance. Ik herken het filmpje ook. Bij mijn hond hielp epilepsie medicatie. Maar ik zeg daarmee niet dat dat het is, maar dat je dus naar een specialist moet om dat goed uit de laten zoeken. Wij zijn geen dierenartsen en kunnen geen diagnose stellen via een filmpje. Dus eigenlijk zeggen we allemaal hetzelfde, dat er verder onderzoek nodig is. Geen sprake van tunnelvisie dus.
Mijn intentie was niet om een discussie te starten, alleen ter observatie. Dus ik ga hier ook verder niet in mee. Ik heb mijn zegje gedaan.
Best grappig..."Ik word er gewoon een beetje moe van dat je hier nooit meer een tip of ervaring kan delen zonder dat iemand het direct in twijfel trekt. Ik herken de klachten 1 op 1 en epilepsie medicatie heeft toen heel goed geholpen. Lijkt me iets waar TS iets aan heeft en daarom goed om te delen zodat hij dit kan checken.
En even of-topc: ik dacht dat voor inhoudelijke discussies tegenwoordig een apart topic geopend zou worden? Niet dat ik die behoefte heb hoor. ;) "
Fijn dat je dat grappig vindt maar daarmee doelde ik op de discussie of dr Mandigers een goede arts was wat een beetje off topic was. ;) Tunnelvisie is inderdaad nooit handig bij een diagnose en dit kan inderdaad van alles zijn. Dus ik geef je alleen maar gelijk. Weet helaas ook hoe het is als ze niets kunnen vinden en je hondje uiteindelijk jong moet laten inslapen. Vandaar dat ik bij dit soort topics altijd graag wil helpen en meedenken. Dus niet te vinnig worden het komt uit een goed hart. ;) (wel even off topic zullen we weer gewoon van iedereens goede intenties uitgaan en iets langere lontjes nemen?? Ik ook hoor.)
Ik zal even totaal voorbij alle andere reacties reageren maar puur afgaande op het openingstopic en het filmpje.
Er is bloedonderzoek gedaan plus aanvullend. Ik neem aan dat men ook de glucose waarde heeft bepaald( zit er nl standaard bij). Echter om bijv de bloedsuikerspiegel goed in kaart te brengen moet er dikwijls een apart bloedonderzoek plaats vinden van de glucosaminen. Dit zit niet in het standaard bloedonderzoek en moet doorgaans door de dierenarts apart worden aangevraagd bij het lab.
Mijn vraag is dan ook of de hond hierop getest is? Natuurlijk is het moeilijk te interpreteren wat het exact is echter staan bijv chihuahua's erom bekend hypo's te kunnen krijgen waarbij de klachten/symptomen variabel zijn. Denk aan kort durend verstijven geheel of eenzijdig, speekselen, overgeven, trillen, apatisch zijn enz enz.
Mocht de hond dergelijke aanval krijgen zou je kunnen proberen eens een half theelepeltje jam te geven, kijken hoe ze daarop reageert.
Voor het uitsluiten cq diagnosticeren verwijs ik ten alle tijden naar een specialist.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?