In DIT topic begon een interessante discussie hier over. Ik ben wel benieuwd wat de meningen zijn.
Hoe pak je sloopgedrag aan?
Ik volg! Ben ook wel benieuwd, maar onze hond sloopt amper meer, alleen bij overprikkeling.
Mijn mening was dat als je een hond voldoende uitdaging geeft gedurende de dag het slopen meestal vanzelf minder wordt.
Maar mocht dat niet zo zijn dat is het voorkomen van slopen een effectieve manier om de gewoonte te doorbreken, en je hond zich open te laten stellen voor alternatieven die je als baasje kunt aanbieden, zoals botjes en speeltjes.
Leuk topic, ik doe mee
Mijn mening, slopen heeft een rede.
Mocht het aangeleerd gedrag zijn, is het het handigste om aangeleerd gedrag voorkomen en gelijk met ander gedrag actief aan de slag te gaan.
Dat is makkelijker, dan alleen voorkomen want dan gaan ze iets anders zoeken.
Het eerst iets anders aanbieden, dat heeft nog niet de voldoening dan wat het aangeleerde gedrag heeft, dan heb je idd kans dat ze weer in het oude gedrag vervallen.
Wat trouwens ook uitmaakt is hoe lang je hond het al doen, hoeveel succes heeft hij er al mee. Is het echt een ingeslepen gewoonte of nog net niet.
Een boel honden vinden het gewoon leuk. Dat is hun motivatie, dus zullen ze het blijven doen. Schoenen kun je wegleggen, dus kiezen ze gewoon het tafelkleed. Ook dat leg je weg. Dan is er nog een tafelpoot.. De enige optie is dus voorkomen dat je hond dááraan knaagt en dat doe je door die poot dan maar in te spuiten of de hond in een kennel te doen waar slopen niet mogelijk is. Wanneer een hond heeft bepaald dat hij het een leuker vindt dan het ander, ga je dat niet oplossen. Ik heb hier nylabones liggen (12), flostouwen, rubberen ringen, noem het op maar een kussen uit mekaar trekken, planten opeten, de leren stoel kapot knagen dat is echt veel leuker.
Niet álles is maar overprikkeling of verlatingsangst. Het klinkt wel heel erg leuk en interessant, dat dan weer wel.
Hahaha Hannah wat heb jij toch een heerlijke draak
Ik heb zelf geen hond gehad (of gekend) die z’n hele leven bleef slopen, dus heb daar geen ervaring mee. Maar ik zou denken dat na verloop van tijd (het zij jaren van voorkomen) dit gedrag toch eens zou moeten veranderen? Of is er dan gewoon echt niets leuker dan slopen?
Misschien is het dan net als met criminele mensen. Sommige kun je jaren in en cel stoppen maar laat ze vrij en ze gaan gelijk weer de fout in..
Toch werkt dat hier dus ook niet. Ze kan maanden geen kans krijgen om te slopen en het dus niet doen. En dan krijgt ze de kans weer en doet het weer.
Overigens heeft ze hier altijd ruim kauwmateriaal ter beschikking en dat gebruikt ze ook. Behalve als ze de kans krijgt om buiten mijn zicht op houten meubels te knagen. Bijvoorbeeld als ik binnen zit en zij op het balkon. Vlakbij elkaar maar zonder zicht op elkaar.
Jij hebt dus ook zo’n draaideurcrimineel
Lekker knagen, trekken, sleuren is, net als graven, iets dat hond-eigen is. Maar dat wil nog niet zeggen dat we het graag zien gebeuren in ons huis en we het niet van jongsaf zouden willen kanaliseren
En er dus echt mee aan de slag gaan, het aanleren om van huiselijke spullen te blijven, en niet alleen aan symptoombestrijding doen (bv. bench). En langs de andere kant het aanreiken van alternatieven (trekspelletjes, knaagmateriaal,...)
Bepaalde triggers kunnen erg groot blijven (pluchen knuffels, sisaltapijt, dekentjes,...) en bepaalde gemoedstoestanden lokken sloopgedrag uit (verveling, onrust, frustratie, boosheid,...).
Dus ook daar: weer bewust mee aan de slag gaan, om je slaagkansen op het overleven van je meubilair te vergroten.
Nou weet ik van eigenaren van de Saarlozewolfhond en de bull terriërs, dat slopen hun hobby kan zijn.
De Saarloze stoppen er meestal mee, als ze volwassen worden, de bullen weet ik eigenlijk niet.
Dat zijn echt de twee uitzonderingen, kwa slopen vind ik.
Vrienden vonden ergens verstopt achter in hun tuin, spullen die hun Saarloze pup had verzamelt. Niet eens alles stuk gekauwd, maar dat was ondergoed, sokken, pollepel, handschoen, klerenhanger.
Zo grappig.
Ik heb geen honden die gesloopt hebben, als ze pup zijn geef ik buiten bananendozen waar ze mee mogen spelen, die haal ik bij supermarkten, iets anders hebben ze nooit gesloopt, knuffels zijn nu ze ouder zijn nog heel....en gekregen als pup zijnde.
Waarom die honden wel en andere honden niet? Kan je dat onderbouwen?
Deze pandabeer heeft ze gekregen met acht weken oud ze heeft hem nog...en heel.
Dat vind ik ook een beetje bijzonder ja. Tuurlijk kunnen bepaalde rassen aanleg hebben voor iets. Maar niet elke hond is een kopie van z’n ras eigenschappen.
Bijna iedere chihuahua is een keffer, maar niet alle keffers zijn chihuahua. Ook andere honden kunnen deze eigenschap hebben. Dat lijkt me ook te gelden voor slopen.
Bink heeft gesloopt tot de dag dat hij doodging... Als we weggingen, gingen de stoelen ondersteboven op tafel, de kussens in de kast, kleden weg, afstandsbedieningen weg, tafel leeg..... Die had geen bench meer na verloop van tijd. Beer zit wel in de bench want die springt dus helaas gewoon op tafel of aanrecht als hij iets ziet wat hij wil hebben en hij kan deuren openmaken Weet niet wat het is met die hond, volgens mij is hij een kat want hij is verdomde lenig... Maar echt, slopen is zijn leven.
Sommig speelgoed is in de ogen van mijn hond "zelfs niet leuk genoeg om te slopen".
Mijn hond sloopt ook verder niet hoor, maar ik heb wel degelijk knuffels weggegooid die letterlijk kapot gespeeld zijn, terwijl er hier ook liggen die nog in nieuwstaat zijn en amper aangeraakt je zou ze zo terug in het rek kunnen leggen. Bij de "kapotte" knuffels zijn er dan naden die los gaan laten, pakt ie het nog eens op hangt de vulling er al uit. Dan gaat het linea recta prullenbak... Mijn hond speelt wel ruw moet ik zeggen. Maar slopen dat doet hij niet, hij trekt niet aan zijn knuffels kauwt er niet op. Maar zeult ze overal mee naartoe, vaak ook buiten dusja.
Wel ideaal om inbraak te voorkomen. Als ze dat zien door een raam denken ze dat het een kraakpand is
Dat lijkt me zo vermoeiend... Mijn hond sloopt alleen spullen door ze met zijn staart te lanceren richting tegelvloer. Achja...
Owww.. ik kan je verhalen vertellen over Momo..
Botten. Gewoon echte botten waar ze zo hard op knaagt dat je de groeven van haar kiezen kunt zien en die ze al snel tot gevaarlijk klein formaat heeft afgeknaagd.
Een tennisbal in huis is binnen 5 minuten in twee helften. Speelgoed, speciaal voor honden; ik geef het geen half uur, zelfs niet als er op de verpakking staat dat het sloop-proof is. Een collega wilde het wel eens testen en gaf haar een baseball bal. Een basseball bal bestaat uit een rubberen of kurken kern, omwikkeld met garen en bedekt met witte paardenhuid of koeienhuid. Kanonnen hard; kom je met het scherpste mes niet doorheen. Een uur en toen kwam de kurken kern te voorschijn.
Dit soort armleuning heeft ze al een keer in een paar uurtjes (hooguit 2 1/2) volledig weggevroten:
En dat was niet bij mij thuis
Haar kaken zijn gewoon legendarisch.
Elsa.. Die heeft al 1 1/2 jaar een stoffen knuffel en die heeft wel wat schade maar is nog helemaal herkenbaar. Die sleept en sabbelt alleen maar met haar speeltjes.
Elsa gaat dus ook aan de haal met alle stoffen zaken die ze kan vinden. Papier eet ze op als ze alleen met Momo thuis is. Zij loopt nu los en dan moet ik ook alles opruimen en buiten haar bereik leggen. Maar niet zoals Momo dus. Laat je die loslopen en komt na 4 uur terug.. dan heb je dus kans dat je een stoel volledig kwijt bent.. op, weg. Alleen nog zaagsel op de vloer.
beverpage.com misschien iets voor jou?
Nee maar serieus hoe pak je dat aan dan? Je kunt moeilijk elke keer nieuwe meubelen kopen maar soms moet je je hond gewoon even thuis laten, bench dan of wat? Sloopt ze dat ook? Kans op verstoppingen lijkt me ook groot. Teckel van een kennis vrat een onverwoestbare kong ball op. Poosje erna werd ie ziek en was volledig verstopt. De connectie met de bal legde men pas redelijk laat. Dure operatie was de enige uitweg nog.
Ik ben ook bang dat een hout splinter haar fataal kan worden. Gelukkig is ze helemaal in love met haar bench waar ze ook vaak in ligt met het deurtje open. Als ik weg ga dan gaat bij haar dus het deurtje dicht. Voorkomt ook gedonder tussen die twee onderling. Geen kans op bloed aan de muur als ik thuis kom dus.
En nee.. ze heeft haar bench nog nooit gesloopt.
Nee dat kan ik niet onderbouwen en is ook niet te onderbouwen.
Eigenaren van de bulls en Saars vinden dat hun honden slopen om het slopen, dus ik neem dat braaf over.
Mijn mening dat slopen altijd een oorzaak heeft, ook bij deze rassen.
Frustratie slopen, het stres slopen, het niet alleen kunnen zijn slopen, het angst om alleen te zijn, of voor geluid slopen, het ik verveel me slopen, het ik kan geen rust vinden slopen, het ik kalmeer me slopen, het in ontdek de wereld slopen, het doorkomen van het gebit slopen, het ik voel me niet prettig of lekker slopen etc.
Komt wellicht het ras? Mijn ras is rustig ook als ze klein zijn, wat ik hier heel vaak lees , pittige honden vol met energie, mijn berinnen zijn altijd de rust zelve, waarschijnlijk dus toch ras eigen, drukke honden pittige honden willen graag wat te doen hebben en slopen graag niet moedwillig maar met plezier, zoals honden die gaten graven in de tuin, mijn honden doen dat ook niet.....wellicht toch wat rasgebonden....
Ik neem niets braaf over, de honden die slopen zijn vaker een pittig ras....vaak hoor ik hier en elders, jee wat een softy ras heb je, dat zijn ze niet integendeel maar wel de rust zelve...dus slopers, ik onderbouw niets maar het valt me wel op dat het wat pittige honden zijn..
Hier geloof ik dus niet in, frustratie slopen....welnee, geef ze ook eens buiten een bananendoos, wordt tie graag met plezier gesloopt zoals een andere hond heerlijk in een bot knaagt, waarom slopers altijd een kaartje op gelegd krijgen....wat mij dus opvalt het zijn wat pittige honden, en veel hebben helemaal geen angst, of frustraties, wordt niet voor niets gezegd, een bot geven is endorfine, nou dat is voor die honden net zogoed, sloop gedrag heeft niets , niet altijd natuurlijk met angst en verveling te maken, honden graven ook als de baas er is...en slopen dito, kijk naar die bananendoos, ga er maar bij zitten en gooi die de tuin maar in.
Wat is voor een hond het verschil tussen lekker knagen op een bot dat de baas heeft aangereikt en lekker knagen op een stoelpoot? Waarom moet het ene veroorzaakt worden door een 'fout' van de eigenaar en moet het andere juist gestimuleerd worden omdat het zo goed en rustgevend voor een hond is? Jij geeft je hond zelfs hout om op te knagen. Maar als mijn hond knaagt op hout dan ben ik geen goed hondenbaasje?
Het is gewoon een heel kromme redenering van je.
Ik noem meerdere redenen voor het sloop gedrag.
Het is idd niet altijd angst of frustratie wat sloop gedrag veroorzaakt.
De bananendoos is om de wereld te ontdekken, slopen om te ontdekken.
Door slopen komen endorfines vrij, het gevoel wat je door endorfines krijgt, kan verslavend werken.
Het is ook zelf belonend gedrag.
Als slopen succes heeft, het gedrag wat oplevert, zal het gedrag zich herhalen en aangeleerd gedrag worden.
Door de aanmaak van endorfines, werkt op iets kauwen kalmerend.
kauwen is kalmerend.
Slopen kan trouwens ook voor opwinding en frustratie zorgen.
Graven is ook zelf belonend gedrag
Het verschil zit hem voor de hond in de motivatie.
Slopen op spullen van de baas, betekend aandacht.
Dat is een enorme motivatie voor een hoop honden.
Zoeken naar een uitdaging.
Braaf op je botkauwen en je baas kijkt niet op of om.
Ik vind houten dikke takken, het liefst nat, goed kauw materiaal voor honden.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?