Hallo! Ik ben super benieuwd hoe jullie je hond moe maken!
zal ik even beginnen.....
In de ochtend lopen wij lekker 30-35 min, komt hij thuis, pak ik een oude spijkerbroek en doe ik in alle zakken brokken in, dat doe ik 2 x ( ik doe in elke zak 2-3 brokjes.) we hebben nog geen snuffelmat dus heb ik dat bedacht maar we gaan er wel binnenkort eentje kopen! Daarna gaat hij in de bench lekker slapen!
Hebben jullie nog meer spellen ?
Ik maak en verzin alles zelf.
Een kartonnen doos met wc rollen, speeltjes etc. Maar ook voertjes in het gras strooien.
Wij doen het liefst buiten hersenwerk in de natuur.
Oh, de foto van mijn nestje kittens is een foutje
We doen 1 grote wandeling per dag, voor de rest in de berm voor het huis. Ik laat Remi de wandeling grotendeels zelf bepalen. Af en toe kies ik een afslag, maar zij kiest zelf voor de rest het meeste. We wandelen nu momenteel ongeveer 2 uur. Ze snuffelt veel, en gaat nu het mooier weer wordt ook vaker bij bankjes zitten, of er zelf al op springen. En dan gaan we gewoon zitten en kijken. Zij zelf ook; kijken en zonnen XD
Onderweg krijgt ze wat brokjes hier en daar, en thuis de rest in haar bakje. Ze heeft zich in de wandeling al genoeg uitgesloofd, vind het dan zielig om haar dan nog te laten werken voor haar eten
‘s Avonds stop ik haar brokjes in een verkreukelde lege wc rol, zodat ze moeite moet doen om ze er uit te halen, en ze krijgt een stukje gedroogd varkensoor om op te knabbelen.
Ik heb ook zo’n rolbal waar brokjes in kunnen, een snuffelmat, en een hondenpuzzel. Snuffelmat vindt ze niet zo, puzzel ook. Bal vindt ze redelijk leuk. Ik gebruik deze nu allemaal niet, misschien wanneer ze de lege wc-rollen niks begint te vinden, dat ik het dan weer af kan wisselen. Remi kan erg kieskeurig zijn, en wil haar brokken vaak alleen eten als ze het leuk vindt. Snuffelmat maakte ik eerst elke avond gebruik van, tot ik merkte dat ze allemaal brokjes in de mat liet liggen. Puzzel heb ik ook een tijd gebruikt, en daarom denk ik nu ook minder interessant.
Brokjes verstoppen in de kamer en dan laten zoeken.
Brokjes in een voerbal.
Brokje in een kartonnen doos vol met proppen papier.
Brokje in een dichtgevouwen wc rol.
Ooh, die kartonnen doos met brokjes lijkt me wel een goed idee! Gewoon haar maaltijd in de doos of een paar brokjes?
We maken momenteel 1 wandeling per dag, voor de rest zijn we binnen. Buiten dat ze zelf graag alleen of met elkaar spelen speel ik ook met ze, b.v.b. met een spelletje of speeltjes of ik verstop snoepjes. Ze vinden luieren en rustig bij mij liggen ook geen enkel probleem.
Balou bezig met een spelletje.
Lotus aan het apporteren.
Ook met binnenkat Nemo wordt gespeeld.
Wandelen staat hier op een heel laag pitje momenteel, 2 honden die zich niet weten te gedragen buitenshuis en waar ik ferm aan werk, maar gezien iedereen hier nu ineens met honden over straat loopt, is die moeilijkheidsgraad te hoog nu voor waar ik aan werk.
Ze krijgen een kauwsnack 's avonds, overdag fitness oefeningen en ik zit nu veel buiten. Verder op de loopband.
Privé heel zwaar ook nog eens op dit moment, waardoor spanningen heel erg intens zijn, afgelopen week 2 keer gevecht, met 1 keer dierenarts tot gevolg.
Ik hoop dat het vanaf woensdag zal beteren.
Elke keer een paar. Dan doen ze er lekker lang over. Soms stop ik ze zelfs in een prop papier die ik tussen alle andere proppen gooi.
Dan moet hij eerste de juiste prop zien te vinden, en daarna ook nog eens die prop uit elkaar slopen.
Het leuke is dat hoe vaker je er een brokje in gooit (in plaats van alles in 1x) hoe moeilijker het wordt. De geur van de vorige brokjes blijft namelijk hangen dus het is steeds moeilijker zoeken voor hem
Naast papier proppen stop ik geregeld ook andere ‘rommel’ er bij in de doos. Oude washandjes, sokken, een klein beertje, tennisballetje... van alles. Dat houdt het afwisselend. Zie het als een grabbelton.
Misschien overbodig om te zeggen, maar ik doe het toch omdat ik soms echt zie dat mensen dit niet doen: Veel spelletjes zijn het leukste om samen met de baas te doen.
Aanmoedigen, prijzen, helpen... het is allemaal super goed je onderlinge band. Ga er dus lekker naast zitten en ‘ontdek’ samen het spel.
Kijk naar je hond en zie waar hij enthousiast van wordt. Onthou dit en bedenk variaties op spelletjes waarbij deze dingen naar voren komen. Zo kun je spelletjes verzinnen die passen bij je hond.
Normaal doen we 3 wandelingen per dag, maar momenteel probeer ik minder naar buiten te gaan dus doen we maar 2 wandelingen op hele rustige tijden. 'S ochtends ongeveer 7,5km en middags als ze zin heeft ongeveer 3km. Beide wandelingen is ze bijna de hele route los en anders aan een lange lijn. 'S ochtends zijn we zo'n 2 tot 3 uur weg, 's middags zijn we 30 minuten tot een uur weg.
Per dag loopt ze dus tussen de 8 en 10 km en is minstens 3 uur buiten, momenteel loopt ze zelfs regelmatig meer omdat ze door het goede weer meer zin heeft. Verder krijgt ze haar avond eten altijd in de vorm van hersenwerk (trainen, in de tuin zoeken, snuffelmat, bus pringles met gaatjes).
Echt moe is ze eigenlijk nooit, wel gewoon rustig. Als we minder doen wordt ze al snel vervelend en pieperig. Momenteel krijgt ze 1 rondje minder en dat vind ze best moeilijk, maar ik stuur haar gewoon steeds de tuin in en dan stopt ze uiteindelijk wel met zeuren.
Ze is trouwens al 11, maar heeft meer energie dan de meeste meeste jongere honden die ik tegen kom :)
Moet je niet uitkijken dat je hond opeens een stuk papier opeet, of gebeurt dat meestal niet?
De meeste vinden het leuk om papier te versnipperen maar spugen het daarna uit. Zelfs de alles-etende-labradors die ik ken! XD
Maar idd nog een reden om er bij te zitten. Zien of het goed gaat. Mocht jouw hond wel hele proppen papier eten gooi je de doos gewoon vol met knuffels en oude kleding ofzo.
Pepijn wandelt nog steeds vier maal per dag, dat verandert niet. Eenmaal van die vier gaat hij met de bovenbuurvrouw een uur lopen. Zij moet dat van haar therapeut.
Als hij dan thuiskomt moet hij ook nog werken om zijn eten naar binnen te krijgen, dat verdeel ik over de snuffelmat, etensbak, antischrokbak en bal.
Hij hoeft niet moe te worden, in huis is hij de rust zelve.
Snuffelmatten heb ik in 2019 heel veel gemaakt, ik maakte ze voor het plaatselijke dierenopvangcentrum, zij mochten ze verkopen voor het goede doel.
Ik knipte rubber voordeurmatten in vieren. De fleecedekens scoorde ik goedkoop bij kringloopwinkels.
Ben blij dat ik daar weer van af ben, het werd een beetje dwangmatig...
Jazz is helemaal gek van zijn jollyegg in de tuin.Daar raakt hij veel energie mee kwijt. Zo om de dag mag het.
De hele buurt weet meteen dat hij buiten is.
Een zachte frisbee met piep,die wil hij nog wel eens over de schutting zwiepen.
Voor binnen een snuffelkleed. Een bal met inhoud,daar blijft hij ook mee bezig.
En wat voor handen komt,lege doos,rol van kadopapier ofzo.
Jenna is ook een jollyeg fan, gelukkig hebben we een grote tuin waar ze graag rondsnuffelt naar katten, egels en eekhoorntjes. Soms vindt ze een apportspel ook leuk. Verder zoeken en verstoppen van lekkertjes.
Wandelen doen we s ochtends heel vroeg (altijd al), en nu nog alleen s avonds een plasrondje. Jenna is ook al 12
Helemaal eens! Het is juist iets wat je samen doet, zo versterk je de band ook.
Idd kijk naar je hond, wat vind hij leuk.
Ook niet vergeten dat voor een hond het gebruik van tools niet gewoon is. Je zal elke puzzel moeten opbouwen.
Een kleuter geef je een puzzel met 4 grote stukken. Die kan hij, ook kwa motoriek oplossen en zo steeds een stapje verder gaan.
Maar geef je je peuter een puzzel van 1000 stukjes, kans loos, kind raakt gefrustreerd, gaat slopen en de puzzel wordt door de kamer gesmeten.
Frustratie bij de hond is te zien als ze met hun poten gaan werken tijdens puzzelen.
Diee laatste zin.... lol....... ik heb voor diki een duikelaartje, eigenlijk voor een kat, die moet ze met omver duwen om het brokje eruit te krijgen. Dat doet ze met haar.......pootjes.
Als ze zo de brokjes eruit krijgt is dat prima. Zo een duikelaar kan ook met de pootjes.
Het is meer dat als ze de brokjes niet kunnen vinden, dat ze dan met de poten gaan werken.
May en echt moe zijn is haast onmogelijk. Ze is altijd de rust zelve. Echter zie ik wel het verschil tussen har rustigheid en vermoeidheid.
Als ik haar echt moe wil maken moet ik echt met haar aan de slag. Boswandeling liefst in een nieuw bos vol nieuwe geuren, dan gaan we trainen. Naast lopen, tussen mijn benen lopen, met haar poten op mijn voeten staan. Achteruit lopen, mooi zitten. Op afstand verschillende commando's uitvoeren. Dan heeft ze even vrijheid om te snuffelen en zichzelf te zijn. Daarna is het met vrouwtje gek doen tijd, samen rennen, tikkertje spelen, in vrouwtje hangen en ik in haar, en voornamelijk touwtje trekken(gewoon aan haar riem) is haar favoriete spel. En daarna gaan we nog eens zoekspelletjes doen met de bal of snoepjes die verstop ik hoger in de bomen, in het gras, onder blaadjes noem het maar op. Soms wil ik mezelf nog wel verstoppen vind ze ook erg leuk. Mocht ze haar tuig aan hebben tijdens zo een wandeling en heb ik een gebied met veel wild (zeg extreem veel.konijnen) lopen we daarlangs en mag ze trekken zo hard ze wilt.. ze mag er niet achteraan en weet het, dat is voor haar precies wat het lastig maakt en vermoeiend. Als ze de hazen ziet rennen ed gaat ze er ook gemakkelijk bij zitten en naar kijken.
Nou zeg 2 a 3 uur later heb ik een vermoeide husky
Maargoed het verschilt een beetje per hond wat die leuk vind.
Zo zouden de meesten hussen horendol worden om voor de step, fiets of kar te lopen. Nou May loopt 5 a 10 meter achter je, vind t vreselijk..
Dus het is ook een beetje uittesten wat de hond zodanig leuk vind en waar die moe van wrod.
Ik ben niet bewust bezig met het moe maken van mijn honden. We spelen gewoon wat, af en toe met de frisbee op het veld. Verder maken we gewoon lekkere wandelingen en trainen we lekker bij de schapen dat nu op een laag pitje staat (1x per week).
Als ik er elke dag bewust mee bezig ben hoe ik mijn honden moe moet maken zou ik zelf dood moe worden van mezelf ^^'
Wat wij per dag doen is heel verschillend. Normaal maken we twee wandelingen ´s ochtends en ´s avonds. Verder sporten we regelmatig en speuren we.
Nu op dit moment blijf ik zoveel mogelijk thuis. Dus we beginnen meestal rond een uur of 06:00 en als we beginnen met sporten al rond 05:30. We maken dan een flinke wandeling variërend tussen 1uur en gister bv 3 uur De rest van de dag liggen ze buiten in de zon. Verder doe ik nu tussen de middag vaak wat fruit verstoppen in de tuin zodat ze nog wat extra uitdaging hebben. Ik doe dit allemaal omdat ik het leuk vind om samen met mijn honden bezig zijn en het heerlijk vind om lekker te wandelen. Zeker zo vroeg is het nog prima te doen want dan zijn er bijna geen mensen op straat. Mijn honden zijn niet persé moe dan maar meer voldaan in hun behoeftes.
Met Bink wandelen we nog steeds drie keer per dag een flinke wandeling.
Vaak thuis snoepjes verstoppen in de kamer en hem dan laten zoeken.
Ook de handdoek met snoepjes ingerold ontwarren is favoriet evenals de wc-rol met snoepjes.
Anke, goede opmerking, het gaat niet om je hond moe te maken, maar voldaan in hun behoeftes
Dat is waar het om gaat.
Voor Momo verandert er weinig; die is toch met pensioen. Elsa mag schapen kijken ipv schapendrijven en daar is ze ook wel een beetje content mee al is ze wel dwarser en chagrijniger dan anders. Gelukkig luistert ze tot noch toe goed bij de schapen. Straks maar kijken of het weer goed gaat. Ze mag van mij namelijk even los in het aangrenzende stuk en dan zit er alleen een schapennet tussen haar en de schapen. Daar kan ze onderdoor of overheen als ze niet luistert.
Het zou geen ramp zijn als ze dat doet maar kan wel een heleboel gedonder geven en dan is het maar de vraag of wij dit dan mogen blijven doen. Er zijn zoveel mensen aan het wandelen en fietsen, ook daar, en die stoppen meteen als wij het weiland in gaan om te kijken wat wij doen. En van die paniekerige bemoeials heb je tegenwoordig ook veel; die meteen gaan bellen als zij denken dat er iets niet in de haak is. Met geluk de eigenaar van de grond (die weet dat ik daar loop met toestemming van de herder), met pech de politie want dat soort rare mensen zitten daar ook tussen. "Er lopen weer honden tussen de schapen!!!" Ik trek dan ook bewust mijn schapenkleren aan en zet mijn herdershoed op in de hoop dat die rare kwasten dan misschien begrijpen dat ik daar hoor. En dat ze niet gaan bedenken dat zij hun honden daar ook wel uit mogen gaan laten. Ik weet dat de herder het niet erg vindt als Elsa zijn schapen gaat drijven; dat liet hij haar ook doen toen we daar samen liepen en voor de crisis dreef Elsa elke week deze schapen (ja; echt deze) op een andere locatie. Hij vertrouwt haar blindelings, is echt zijn oogappeltje. Maar hij heeft natuurlijk ook geen zin in van die paniek telefoontjes.
Bedankt!! Ik zou zelf natuurlijk lang lopen, maar door deze corona gedoe, en hij is nog een pup kan het niet, ik zou het heerlijk vinden om elke keer als ik thuis kom naar het bos te gaan voor een paar uur, maar kan nog niet.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?