Wel of niet verzekeren?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JFAJFA

De titel zegt het eigenlijk al: wel of net verzekeren?

 

We verwachten binnenkort een pup en twijfelen nu of we wel of geen verzekering af zullen sluiten. En als we wel kiezen voor een verzekering waar dan het beste?

 

Ik ben heel benieuwd naar jullie meningen, voors en tegens.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Wat voor hond ? Kruising of een stamboomhond, groot of klein...gewicht als de hond volwassen is ? 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Wij hebben er voor gekozen dit niet te doen. Ik moet hierbij wel zeggen dat we beide een goede baan hebben dus alle kosten kunnen betalen. Mijn oudste hond heeft nog nooit wat gehad. De jongste daarin tegen heeft al een operatie aan haar ellebogen gehad en veel kleine dingen, voedsel allergie, oorontsteking enz. Bij haar had ik met een goede verzekering nog de ellebogen zelf moeten betalen tenzij ik de duurste had afgesloten. Nog steeds ben ik een stuk goedkoper uit als ik het geld apart leg. 

 

Ik zou dus goed voor jezelf kijken, mocht er wat gebeuren, kun je dit betalen. Dierenarts kosten kunnen behoorlijk oplopen. Met een verzekering zit je wel veilig. 

 

En wat voor pup krijg je. Met stamboom, waarbij ook de ouder dieren gestest zijn op erfelijke afwijkingen enz? 

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel FemkeFemke

honden foto van Femke

Ik heb een verzekering voor Otje. toevallig vandaag 250 euro kwijt aan een paar onderzoekjes. Toch wel fijn als je het grootste deel daarvan terug krijgt hp-thumbsup

Ik heb zelf de basis verzekering van Ohra en zet zelf nog elke maand iets apart. Dit werkt voor mij goed, en ik heb het geluk dat een Sheltie goedkoop in verzekeren is.

Mijn moeder heeft voor Fae geen verzekering, die was een stuk duurder om te verzekeren en mijn moeder zet liever geld apart voor haar.

 

Maar als je een verzekering neemt, gelijk doen als je de pup krijgt smile

honden page profiel JFAJFA

Bedankt voor de snelle reacties!

 

we verwachten een havanezer met stamboom en geteste ouder dieren. Het is niet zo dat we de dierenartskosten niet kunnen betalen maar eerder dat het fijn is als het geen mega gat in de spaarrekening slaat.

De twijfel zit hem vooral in het wat als......wat als je dus een (laten we het hopen!) heel gezond hondje hebt. Dan is de verzekering zuur geld 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Bij mijn volwassen hond (kruising Hollandse herder) heb ik het niet gedaan, waar ik enorm veel spijt van heb gehad (gebroken poot, en daardoor een zware operatie van 4 uur, atopie, maagontsteking gehad etc) 

 

Dus nu, met met 2e pup er bij, een stamboom hond Hollandse herder, het wél gedaan. Gelukkig nog niet nodig gehad. Maar ik wil haar sowieso het 1e jaar verzekeren, dan kan ik mooi nog laten testen op ellebogen en heupen, en na 1 jaar beslissen of ik wel of niet door ga met de verzekering. 

honden page profiel HavaHava

" Bedankt voor de snelle reacties!
 
we verwachten een havanezer met stamboom en geteste ouder dieren. Het is niet zo dat we de dierenartskosten niet kunnen betalen maar eerder dat het fijn is als het geen mega gat in de spaarrekening slaat.
De twijfel zit hem vooral in het wat als......wat als je dus een (laten we het hopen!) heel gezond hondje hebt. Dan is de verzekering zuur geld  "

Je weet nooit van te voren of een verzekering nodig zal zijn voor je hond.

Het is meer een stukje veilig gevoel waarom ik hem heb afgesloten voor mijn havanezer.

Een hond kan ondanks de stamboom en dat de ouders vrij verklaard zijn van erfelijke gebreken toch een ongeluk krijgen of ziek worden.

Ik heb geen giga spaarrekening en dus voor de veilige optie gekozen niet voor vervelende verrassingen financieel of medisch vervelende beslissingen te komen.

 

honden page profiel FemkeFemke

honden foto van Femke

" Bedankt voor de snelle reacties!
 
we verwachten een havanezer met stamboom en geteste ouder dieren. Het is niet zo dat we de dierenartskosten niet kunnen betalen maar eerder dat het fijn is als het geen mega gat in de spaarrekening slaat.
De twijfel zit hem vooral in het wat als......wat als je dus een (laten we het hopen!) heel gezond hondje hebt. Dan is de verzekering zuur geld  "

Voor Otje betaal ik 15 euro per maand. Dus dat heb ik er nu al uitgehaald smile

 

Je kan een hondje hebben waar niks mis mee is, of een die regelmatig een bezoek aan de dierenarts nodig heeft. Ik vind zelf ook wel fijn dat het niet gelijk een deuk maakt in mijn spaarrekening!

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

Het hangt er ook vanaf of je in 1 keer zeg maar 1500 euro kan betalen bij bijv een ongeluk, gebroken poot, ook al heb je een gezond ras, het kan soms raar lopen.

Mijn vorige hond heb ik een verzekering afgesloten, en het zo ontzettend nodig gehad, zo blij dat ik het had gedaan.

Nu met onze nieuwe hond, zeker weer verzekerd, dat geeft rust, en ik hoef me niet al te zorgen te maken, heb het nog weinig nodig gehad hoor, een paar keer maar, ik betaal nu 23 euro bij petplan, die vergoed veel 80%

Ik vind reaal de beste, maar ook de duurste, petplan en Ohra zijn onegeveer hetzelfde.

Een havenezer is klein, je hond is een pup, dus dan ben je een stuk goedkoper..

Leuk, in mijn familie zit ook een hele leuke Havenezer, stoer hondje, hartstikke lief, maar wel waaks..

 

honden page profiel So long, friends!So long, friends!

honden page profiel MaxMax

honden foto van Max

Hoi,

Ik heb Max wel verzekerd, bij reaal dier en zorg. Daar worden ook entingen vergoed. Mijn premie voor dit jaar heb ik er al uit, want Max moest geent, hij at iets geks en hij moest rontgenfoto's.

Het voordeel met een pup is dat je geen wachttijd hebt, dus alles word nog vergoed.

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ .

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik ben verzekerd bij Ohra, heel tevreden over.

honden foto van Marga en de honden Balou R.I.P., Lotus en kat Nemo.

Mijn oudste hond is de eerste hond waarvoor ik een verzekering heb afgesloten. Hier ben ik achteraf heel blij mee omdat hij ernstige hartafwijkingen bleek te hebben en hiervoor naar de cardioloog moest wat allemaal niet goedkoop was. Hem had ik verzekerd via het Kruidvat wat Aegon bleek te zijn. Mijn jongste hond heb ik verzekerd via de Hema, ik heb haar verzekerd omdat ze zo klein en kwetsbaar is.  Ook voor haar heb ik al wat kosten moeten maken, blaasgruis, allergie, anaalklier problemen en twee keer een vergiftiging omdat ze van alles eet. Ik heb de premiekosten voor beide honden er ruimschoots uit.

honden page profiel Vera en ZivaVera en Ziva

honden foto van Vera en Ziva

Wij hebben Ziva verzekerd. Tot nu toe is ze redelijk gezond en kost de verzekering ons meer dan wanneer we die niet hadden gehad.

Toch blijf ik de verzekering houden. Het is niet zo dat we niet zouden kúnnen sparen, we (vooral mijn man) zijn er gewoon niet goed in. Dus ik zou geen zekerheid hebben dat als er eens iets duurs is, dat ook betaald kan worden zonder dat we in de problemen zitten.

 

Toekomstige honden zou ik ook verzekeren denk ik.

honden page profiel JFAJFA

Na al jullie reacties hebben we besloten om wel te verzekeren. Reaal dier&zorg lijkt ons de beste keus met de grootste dekking. We zullen dan €30 per maand betalen. Toch stiekem een best bedrag maar goed dat voelen we eigenlijk niet en het is toch een fijn gevoel dat het hondje verzekerd is voor de grootste kosten 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Jazz is nu onze 4e hond deze is met stamboom,hopend dat hij gezond was,ja.

De anderen zijn ook gezond oud geworden.

Wij hebben ze nooit verzekerd,wel geld opzij gelegd voor wat als..

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Ik las op een ander forum,een hond met maagkanteling in het weekend met spoed geopereerd in een unicura kliniek....rekening ruim boven de 3000 euro,ik meen 3600

Tegenwoordig zijn da kosten torenhoog als de honden iets mankeren,heb je een goed gevulde spaarpot dan kan je zonder verzekering en sommigen willen ook niet zoveel betalen voor een medische ingrijpen en dan kan de hond alleen nog maar ingeslapen worden.

 

De kans op een gebroken poot,een ongeluk is groot....je kan pech hebben met je honden ken iemand die voor haar hond 3 jaar lang voor medicatie en dieetvoeding,250 euro in de maand kwijt was en dan heb ik het nog niet over alle medische kosten.

 

Door die hoge kosten wordt je bijna wel gedwongen om een hondenverzekering af te sluiten.

honden page profiel DjonieDjonie

Ik ben ontzettend blij met de verzekering voor de hond. Hij is pas 1,5 jaar oud, maar we zijn al een aantal keren met hem bij de dierenarts geweest. Na een weekendje in het hondenpension voelde hij zich niet lekker, en toen bleek hij last te hebben van giardia. Vervolgens moest er een tandje worden getrokken. Daarna had hij demodex. En laatst had hij een snee in zijn achterpoot, waarvoor we een zalfje hebben meegekregen. Tja... Dan is het toch fijn dat je verzekerd bent.

honden page profiel Baasje van FeetjeBaasje van Feetje

honden foto van Baasje van Feetje

Als voormalig verzekeringsadviseur kan ik je het volgende meegeven om erover na de denken om het wel of niet te doen: 

 

Als je hond wat mankeert en de rekening in de duizenden euro's loopt, heb je dan zelf de middelen om dit te betalen? Is je antwoord NEE, dan verzekeren. Is antwoord JA, hoe erg vind je het dan dat je je spaargeld moet aanbreken hiervoor? (Deze vraag kun je op al je verzekeringen toepassen, van auto tot inboedel, rechtbijstabd etc)

 

Ik heb nu voor het eerst in mn leven een hondenverzekering, omdat ons spaargeld tijdelijk op is door verbouwingen aan het huis. Zodra wij weer een gevulde spaarrekening hebben, zeg ik de verzekering weer op. 

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

" Als voormalig verzekeringsadviseur kan ik je het volgende meegeven om erover na de denken om het wel of niet te doen: 
 
Als je hond wat mankeert en de rekening in de duizenden euro's loopt, heb je dan zelf de middelen om dit te betalen? Is je antwoord NEE, dan verzekeren. Is antwoord JA, hoe erg vind je het dan dat je je spaargeld moet aanbreken hiervoor? (Deze vraag kun je op al je verzekeringen toepassen, van auto tot inboedel, rechtbijstabd etc)
 
Ik heb nu voor het eerst in mn leven een hondenverzekering, omdat ons spaargeld tijdelijk op is door verbouwingen aan het huis. Zodra wij weer een gevulde spaarrekening hebben, zeg ik de verzekering weer op.  "

Nou daar hoef je geen voormalig verzekeringsadviseur te zijn, maar je hebt gelijk..

Het is inderdaad, heb je geld zat, en kan je zo ineens zeg maar 3000 euro missen, of 2000, dan hoef je niet te verzekeren, de vraag is inderdaad, misschien ga je wel over dat bedrag heen, en je kan die 20 euro per maand best missen.

 

Kan je het geld niet missen, neem dan een verzekering en wees blij als je voor niets betaald, want dan heb je een gezonde hond, breekt hij een keer een poot, of word hij ziek, dan heb je in ieder geval geen geldzorgen of moet je verplicht overwegen om je hond in te laten slapen.

honden page profiel JFAJFA

" Nou daar hoef je geen voormalig verzekeringsadviseur te zijn, maar je hebt gelijk..
Het is inderdaad, heb je geld zat, en kan je zo ineens zeg maar 3000 euro missen, of 2000, dan hoef je niet te verzekeren, de vraag is inderdaad, misschien ga je wel over dat bedrag heen, en je kan die 20 euro per maand best missen.
 
Kan je het geld niet missen, neem dan een verzekering en wees blij als je voor niets betaald, want dan heb je een gezonde hond, breekt hij een keer een poot, of word hij ziek, dan heb je in ieder geval geen geldzorgen of moet je verplicht overwegen om je hond in te laten slapen. "

Dat is inderdaad precies de overweging. Wij hebben inmiddels besloten hem wel te verzekeren (al hebben we dit bij onze vorige honden nooit gedaan). We hebben genoeg spaargeld om zo eens een operatie te kunnen betalen maar ik denk ook aan levenslange medicatie etc.. De €30 per maand voelen we niet en ik hoop met heel mijn hart dat ik die €30 tot het einde van zijn leven voor niks betaal! 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Jfa...jeder jaar gaat de premie van de hond iets omhoog als het jaar weer voorbij is ....en het scheelt in de premie als je er geen modules bij neemt....vergelijk de verzekeringen goed...en lees aandachtig de polisvoorwaarders.....

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Hier voor mijn beide honden de basis verzekering van de ohra, betaal nu in totaal € 45,00 per maand voor 2 australian shepherds, 1 van bijna 4 jaar,e 1 van 9 jaar.

 

Tot nu toe ben ik erg blij dat ze verzekerd zijn, vooral de Aussie van 9, zij heeft nu ruim 3,5 jaar epilepsie en heeft mij al veel geld gekost.

 

Ik heb begin vorig jaar uitgerekend hoeveel ik alleen voor haar al terug heb gekregen aan premie, het totale bedrag weet ik niet meer, maar het was meer dan ik betaald had aan premie haar hele leven tot toen.

 

Dit jaar is haar premie weer omhoog gegaan, heb uitgerekend dat alleen al de medicatie tegen epilepsie die ze er laatst bij heeft gekregen al bijna quite speelt ( op een euro of 8 na ), dan heb ik het bloedonderzoek bij de neuroloog nog niet meegerekend, wat ze 1 tot 2 keer per jaar moet krijgen vanwege de medicatie die zij krijgt.

 

Naast de verzekering heb ik ook nog een spaarpotje voor mijn dames, maar die loopt langzaam aan toch weer wat leeg ( ze krijgt 3 soorten medicatie waarvan er 2 niet worden vergoed )

Volgende forumvraag: Activet borstel
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^