Ze doen het gewoon neutraal en vriendelijk uiteraard. Soms rennen beide partijen, maar die hebben dan vanop afstand al gezien dat ze beide een sprint wel zien zitten.
Ik ga er vanzelfsprekend ook maar enkel naar toe met mijn sociale honden.
Ontlopen is geen optie ;) voor pups en kleine honden zijn er aparte gebieden.
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Mensen die een hond nemen, de hond niks leren, maar wel verwachten dat ze alles snappen, en dan nog boos worden op de hond als de hond het niet snapt.
Dan word de snoet vastgepakt en dan NU KLAAR!!! KIJK ME AAN!! echt het slaat kant nog wal, ik erger me er dood aan, maar die mensen willen niet luisteren, want ze hebben hun hele leven al honden, en deze is dan de eerste die niet vanzelf luistert.
70 % van de honden hier hebben zulke baasjes, arme honden!!
Mensen zeggen wel eens, die heeft een rothond, ik zeg altijd, rotbaasje..
Ik ben het niet met je eens. Wat ik hier zie op losloop gebieden zijn gewoon asociale honden. Negeren alle signalen van andere honden en doen gewoon waar ze zelf zin in hebben. Daar leert mijn hond helemaal niks van alleen dat haar signalen dus blijkbaar niets uithalen. Dus ik blok de honden inderdaad ook af als ze komen want mijn hond laat meer dan duidelijk genoeg zien dat ze het niet leuk vind. Gaan ze dan door ligt dat toch echt bij de tegen partij die dus geen manieren heeft. Helaas, zie je op het losloop gebied maar weinig echt stabiele honden. Ik spreek liever af met mensen waarvan ik weet dat ze een stabiele hond hebben waar mijn honden dus iets van kunnen leren.
Mijn frustratie de laatste dagen zijn de hopen kak midden op de stoep. Is het echt zo´n grote moeite om het op te ruimen?
Dat Penny na een ontspannen rit precies toen we bij het strand waren aangekomen en op de parkeerplaats stonden de héle auto onder kotste. Ik probeerde nog een zak er onder te houden maar die wist ze heel goed te ontwijken. Alles was vies, haar jas, handdoeken en natuurlijk de autostoelen en de ruimtes tussen de stoelen. We hadden ook niets om het mee schoon te maken dus mijn ouders wilde meteen naar huis, gelukkig kon ik ze nog over halen en hebben we wel gewandeld.
Eerst ging het super, een grote verdwaalde hond die haar even volgde was geen probleem, een klein harig hondje werd leuk mee gespeeld, later werd er ook nog met een hele grote hond gespeeld en verder werden er nog wat honden besnuffeld. Toen kwamen we bij het einde en precies toen ik haar had aangelijnd rende er een podenco langs en wilde haar begroeten. Omdat het los beter gaat liet ik de riem vallen, natuurlijk super dom omdat het een lijn van 8 meter was. Die hond rende te snel verder en dat mocht niet van Penny, die ging er met veel lawaai achteraan en bleef hem najagen. Dat heeft ze echt sinds begin afgelopen zomer niet meer gedaan dus ik baalde daar heel erg van. De riem sleepte achter haar aan terwijl ze rondjes bleef rennen en uiteindelijk besloot de Podenco eigenaar er op te staan omdat hij dacht dat ik hem per ongeluk had laten vallen. Ik schaamde me echt kapot, maar de man kon er wel om lachen.
Na dat 'incident' was ze natuurlijk weer super braaf. De andere podenco van die man mocht haar gewoon begroeten en een grote malamute die op een smal paadje langs haar rende was ook geen probleem. Direct nadat we thuis waren gekomen liep ik nog even naar het losloopveld (wilde ze zelf) en dat ging ook echt fantastisch. We kwamen weer meerdere honden tegen, toevallig ook de gene waar dus in de zomer achteraan was gegaan en zelfs dat ging bijzonder goed (terwijl die haar heel erg aan het uitlokken was).
Ik snap echt niet waarom het dan precies op het strand weer fout gaat. Met kerstdag zijn we echt heel veel onbekende loslopende honden tegen gekomen en de week daarvoor ook een paar keer, dat was absoluut geen probleem.
dit en ik woon naast een speeltuin waar in de zomer vaak kinderen spelen en dan ligt er ZO-VEEL hondenpoep echt niet normaal. er lopen vaak honden los terwijl het niet eens mag, honden zijn ook niet goed afgericht dus luisteren voor geen meter, handig met kleine kinderen en grote honden.
Hier ook op 'verboden voor honden' strandjes grote hondendrollen, zelfs in de zomer. Ik vind het echt belachelijk, vooral omdat precies dat de reden is dat honden er niet mogen komen. Er zijn nu nog maar twee hondenstrandjes in het hele gebied terwijl er eerst heel veel waren. In het dorp is het ook een probleem, daar is opruim plicht, maar elke keer als ik terug kom zit er onder beide schoenen een hondendrol, soms zelfs meerdere verschillende onder 1 schoen.
Helemaal waar!
Ik weet niet of dat wel een fout is, honden hebben vaak neiging om achter honden aan te rennen en te gromen, vaak omdat ze ze niet kunnen bijhouden, ik zou me er niet zo druk over maken..
Ik zie er ook niet echt iets fout in. Daarnaast zou ik met haar rugproblemen haar niet laten rondrennen met een lange losse lijn waar mensen hun voet dan gaan opzetten, dit kan enorme problemen geven...
Dat dus...Maylo doe ik er helemaal geen plezier meer mee om naar een losloopgebied te gaan. Honden die ongevraagd op hem afstormen....daar moet hij niks van hebben. Gewoon zo ergens wandelen is veel leuker...vandaag nog gedaan met een aantal dames van HP hier. Heerlijk gewandeld bij mij 5 min vandaan en geen enkele hond heeft gegromt. Ze hebben gewoon lekker samen gelopen en wie wilde spelen die speelde.
Klopt, dat was ook echt een hele domme fout en dat zal ik zeker niet meer doen. Normaal laat ik ook nooit lange lijnen slepen om die reden en achteraf snap ik ook niet waarom ik in dit geval de lijn liet vallen. Het was gewoon heel dom.
Wat ik op zo'n moment niet goed vind gaan is dat ze door blijft gaan. Ik heb er ooit al een topic over geopend, maar het is alsof ze een correctie wil geven en dan vervolgens daar in door gaat en blijft corrigeren. Het is ook niet speels gedrag, dat ziet er heel anders uit. Als ze tijdens spel achter een hond aan rent en deze niet bij kan houden zitten er pauzes tussen het blaffen, dit is echt uitvallen. Ik vind het niet sociaal en ik wil het daarom niet, maar waarschijnlijk is het minder ernstig dan hoe het er uit ziet. De honden waar ze achteraan rent vinden het tot nu toe allemaal zelfs leuk. Ik moet me er ook niet over druk maken, zeker als ik kijk naar hoe makkelijk Penny nu is met honden, maar ik maar me nogal snel druk
Dit dus.
Hier 2 super snelle dames, maar Tess is gewoon sneller. Maybe kan het niet uitstaan en maakt altijd een hoop kabaal. Tess vind het leuk en Maybe vind het ook leuk om haar weer uit te dagen dus ik laat ze lekker ;)
Ik zou idd ook kijken hoe de andere hond reageert. Hier zouden de reuen het ook fantastisch vinden om nagejaagd te worden door een teef. Moest het echt vervelend zijn, zou je wel angst zien bij de andere hond of agressieve.
Dus misschien is het wel een goed idee om er wat relaxter in te staan. Trainen op afkappen als jij dat wil, is natuurlijk ok, maar je moet je echt niet schamen als ze eens doorgaat én de andere hond kan het prima hebben hoor. Soms willen ze ook gewoon eens een lolletje, zelfs als baas ze dat liever niet ziet hebben ;) je bent goed bezig!
Angst of agressie bij de andere hond heb ik nooit gezien, deze podenco ging alleen maar vrolijk nog harder rondjes rennen omdat Penny hem toch niet kon bijhouden. Het duurt trouwens ook nooit lang, zelden meer dan een paar seconden. Ik wil er ook heel graag op trainen, tot nu toe zijn we heel ver gekomen met 'laat het'. Als ze een hond echt wil corrigeren en ik vermoed dat dat niet goed gaat (en ze bijvoorbeeld gaat najagen) zeg ik dat en in combinatie met doorlopen gaat dat perfect. Zodra ze het hoort veranderd haar houding en loopt ze door, maar als ze eenmaal begonnen is met najagen is ze veel moeilijker bereikbaar.
Schaam speelt inderdaad ook een rol, samen met schuldgevoelens. Daar heb ik echt last van en ik weet dat ik me daar overheen moet zetten, maar dat vind ik heel erg moeilijk. Ik weet ergens ook wel dat ik het goed doe, ze is zo veel veranderd als ik kijk naar hoe ze vroeger was. Op dit soort momenten vergeet ik dat gewoon. Bedankt voor je reactie :)
Ik loop met een aangelijnde hond in losloopgebied, omdat hij gewoon niet los kan lopen. Ook is er weinig natuur hier waar je kunt lopen, dat scheelt ook. Dobby is naar de meeste honden sociaal, al loopt hij aan de lijn. Het kan hem geen bal schelen. Andere honden hoeven ook niet vast van mij, of hem.
Sommige hondentypes loop ik wel voor om, ik weet dat Dobby preventief uitvalt naar Stafford/boxer typjes en door waar mogelijk te houden voorkom ik het uitvallen. Minder stress voor Dobby en eventueel die andere hond.
Nou hier in de buurt bij de losloopgebieden, daar moet je wel voorzichtig zijn, Sam rent heel hard op een andere hond af, remt vlak voor de hond zijn neus om dan vervolgens beleefd te snuffelen en weer verder te gaan met zijn weg, maarrrr er lopen heel veel staffordmixen geen idee hoe ik ze moet noemen, en die zijn niet lief voor andere honden, wat dat betreft lijn ik Sam wel aan als ik zo'n hond zie, maar ook rotweilers em Duitse Herders enzo, en later praat ik dan met het baasje en dan lees ik Sam..wel of niet los bepaal ik daarna pas.
Over het achterna rennen Penny, dat is toch echt spel, ook al blaft ze met pauzes, ik zie het zo vaak, vooral als 1 hond sneller is dan de ander, de snelle hond lijkt bijna de andere hond uit te lachen.
Sam heeft wel eens een wedstrijdje gedaan maar een kleinere Podencomix, Sam is ook een Podecomix, en die kleine wilde hem echt tekkelen met zijn bek, maar Sam vond het prima, totdat hij het zat is, gromt even naar de kleinere hond en de hond stopt..
Rug beklimmen is echt een probleem, dat pikt Sam echt niet.
Ik kijk dus heel goed wanneer ik hem loslaat, en wanneer liever niet, soms vraag ik het ook of het oke is als ik Sam los laat, en of de hond vriendelijk is, even vragen en je komt een stuk verder..
Mij honden rennen ook op andere honden af in losloop gebied.
Ik bedoel ze zien een andere hond.. ze willen spelen en snuffelen kom op zeg?
Als je hond dat niet kan hebben vind ik dat jij gewoon geen sociale hond hebt.
Het heet losloopgebied, niet speel-en-vreet-maar-uit-wat-je-wil-gebied.
‘T is overigens een typisch Nederlands probleem dat ik echt nog nooit in het buitenland tegengekomen ben. Wat dat betreft heb ik liever dat honden (zoals in veel landen) overal los mogen lopen, dan wordt het opeens wel als heersende norm geaccepteerd dat honden niet zomaar op anderen afdenderen. Wonder boven wonder kan het wel gewoon. Zal wel magie zijn. Of -kuch- opvoeding en minder egocentrisme -kuch-
Honden die de personal space van een ander niet kunnen waarderen en gelijk op elke hond afstormen noem ik ook niet bepaald sociaal. En gevaarlijk om toe te laten als baas.
Mijn hond reageert wel op die signalen. Nu moet ik ook toegeven: Hij probeert wel hoor en hij loopt inderdaad op andere honden af. Maar wanneer de andere hond het juiste signaal geef, (wegkijken, negeren) dan houdt het voor mijn hond ook wel op. Dan laat hij die hond verder met rust. Maar wat ik anderzijds ook wel zie is dat bepaalde mensen hun eigen hond niet kunnen lezen (ik zeg niet dat dit bij jou het geval is hé, maar dat is wel iets wat mij algemeen wel bij meerdere mensen opvalt). In dat geval zie ik bij de andere hond signalen dat hij wel degelijk wil meespelen (staart kwispelend omhoog, interactie en zeker niet wegkijken) maar dat de persoon erbij de hond begint af te schermen, gaat er tussen staan... lijnt de hond aan (als hij al niet aangelijnd is) en maar trekken aan die lijn... is dat dan juist gedrag?? Ik weet niet hoe het bij jou is hé. Misschien is je hondje wat ouder, heeft hij misschien een negatieve ervaring gehad met een grotere hond? (normaal kunnen grote en kleine honden perfect goed samenspelen, behalve als de kleine hond een negatieve ervaring heeft gehad. Er kan dus wel een goede reden zijn waarom je hond niet met andere honden wil spelen... en dan moet je dat natuurlijk ook respecteren, maar in de meeste gevallen communiceren honden hierover zeer goed met elkaar, ze geven elkaar perfect aan of ze willen spelen en ook hoe ze willen spelen. Van communicatie tussen honden kunnen wij als mensen best wel veel leren. Kortom, wie zijn eigen hond goed kan lezen en begrijpen, en wie zijn hond de kans geeft om te communiceren (bv. niet direct afschermen of met de lijn wegtrekken maar even de kans geven om te communiceren en te snuffelen) en daarna goed "lezen" en anticiperen, zal weinig problemen hebben met andere honden in losloopzones. En ik zeg ook niet dat er nooit problemen zijn hé... maar het is hetzelfde als: het is niet omdat je eens met één Marokkaan een negatieve ervaring hebt gehad, dat je jezelf van andere Marokkanen op voorhand moet afsluiten of op voorhand moet afblokken, toch? Geef de situatie heel even de kans om te communiceren, te lezen en dan gepast te reageren, dit is zowel voor mens als hond zo. Groetjes Pieter.
Ik vind de honden die het niet kunnen hebben veel gevaarlijker.
ja dat is mijn grote angst, Sam kan nog wel eens leuk op een hond afrennen, hij remt wel op tijd, en dan met een boogje snuffelen, maar ik ben altijd bang dat hij een verkeerde tegen komt, een snauw snapt hij prima hoor, dan gaat hij meteen weg, maar helaas honden hier die er meteen op klappen, daarom mag hij alleen los bijhonden die ik een beetje ken.
En dan nog ben ik graag dichtbij hem..maar ik kan niet zo hard rennen
Vind ik niet...ten eerste stel jij ze als eigenaar bloot aan dit gevaar, omdat je ze blijkbaar niet genoeg onder apel heb staan dat ze bij jouw blijven.
Als die van jouw zomaar op Maylo zouden afstormen en zijn signalen negeren, dan komen ze van een koude kermis thuis....Maylo wilt absoluut niet dat honden ongevraagd maar op hem afstormen om vervolgens hun neus in zijn gat te stoppen. Hij zal eerst grommen...maar snappen ze dat niet dan kan hij een flinke snauw geven.
Weet je dan wat ik hoor??? Ooo weer zo n asociale terriër. Uhm nee....hou gewoon potverdorie je hond bij je! Daarom kom ik niet meer in losloopgebieden, te vaak belaagd geworden...en daarbij het geeft Maylo stress omdat hij dan continue op zijn hoede moet zijn.
Vandaag een bericht nog langs gekomen op de Parson groep....een 1 jarige Parson die lekker met zijn eigenaar liept en een hond op hem afstormt en hem meteen een gat in zijn oor bijt, eigenaar is meteen gaan pleite met zijn hond en zij konden met spoed naar de DA. Super leuk joh!
Ik weet het niet hoor, misschien is mijn hond gedragsgestoord XD maar zij staart naar de hond, haar staart omhoog, soms ook gaan piepen en liggen. Borstelen of niet kan ik niet zien vanwege het soort vacht dat zij heeft. Maar als ze dan eenmaal neus aan neus staat met de hond gaat haar lip omhoog. Als ze vindt dat de begroeting iets te rap gaat ook nog een snauw erbij. Ze loopt dus nooit los wanneer ik alleen met haar loop. Ze is 6,5kg , en als het al ooit mis gaat, lokt zij het hoogstwaarschijnlijk uit. En dat zal ze in de meeste gevallen vanwege haar grootte (of gebrek aan) niet ongeschonden uitkomen, of erger. Aan de lijn lopen we met een boog om honden heen.
Ik heb tot nu toe alleen haar met Doggydates losgelaten (laatste keer los is ondertussen alweer bijna een jaar terug), en toen we nog in het buitenland woonden. In het buitenland was het ieder voor zich, en kwamen honden zelden buurten. En met Doggydates, gaan de dapperdere honden voorop wanneer er een vreemde hond langskomt, waardoor Remi minder het gevoel heeft dat zij er op af moet. Ze is denk ik vooral een schijterd.
Ze negeert honden binnen blikveld dan misschien niet, ze mijdt wel goed de gebieden met veel honden een populair aanlijngebied maar waar veel mensen hun hond ook los lopen, krijg ik haar alleen in als ik haar deels meesleep en omkoop. Uit zichzelf (ik laat haar vaak de wandeling kiezen) zal ze het park niet zelf ingaan, en wil ze er omheen. Terwijl het een groot redelijk open park is.
Maar daar hebben we ín een losloopgebied niks aan
Mijn hond loopt ook in losloopgebied aan een lange lijn (10 meter). Hij luistert gewoon niet goed genoeg (eigenzinnig ras) en hij gaat niet altijd goed samen met een bepaald type reuen. Natuurlijk oefen ik nog steeds met hem en het gaat ook steeds beter. Soms als er een klein roedeltje is waarmee we samen lopen dan kan hij wel los. En op het speelstrandje gaat ie na een goede kennismaking ook los. Maar zelfs dan heb ik altijd een kort grijplijntje aan zijn tuig om hem te pakken en bij me te houden als dat nodig mocht zijn.
Je argument dat maar een klein deel van het bos losloop gebied is gaat hier in mijn omgeving niet op: Ook in het aanlijndeel kom ik overal loslopende honden tegen. Soms komt er een op je afstormen waarvan de baas in geen velden of wegen te zien is. En sommige van die honden zijn echt niet vriendelijk. Mijn kleine hond gaat de strijd wel aan maar maakt gezien zijn formaat geen schijn van kans.
Maar die vormen geen gevaar, want ze zitten netjes aan de lijn. Ze kunnen niet bij je komen, dus je hebt ze niks te vrezen... Tenzij je zelf je honden niet onder controle hebt natuurlijk en vervolgens toch de bewuste keuze maakt ze los te laten. Die schuld kan je niet op de ander afschuiven Nori.
Je bent wettelijk gezien dan ook terecht aansprakelijk als er een incident plaatsvindt tussen een aangelijnde hond en jouw loslopertjes. Dat jouw dieren schade oplopen is dan jammer, maar dat verandert niks aan de zaak. Dat heb je toch echt aan jezelf te danken doordat je te beroerd was om je honden bij je te houden. Is het echt zo moeilijk voor je om eerst even te vragen of jouw honden de aangelijnde hond mogen begroeten?
Mensen klagen altijd maar over de vele incidenten die er gebeuren, de ergenissen die ontstaan met loslopers, maar niemand die er ook daadwerkelijk wat aan wilt doen. Egoïsme, gemakzucht.. Het ligt altijd aan de ander, want "MiJn HoNd DoEt NiKs". Wat dacht je ervan om gewoon eens rekening te houden met de ander? De wereld is niet van jou. Je kan niet je honden op Jan en alleman afsturen zonder toestemming, "want ze zijn oh-zo lief en nieuwsgierig". Zo werkt het helaas voor jou niet.
Dat stukje natuur, waar toevallig honden los mogen, is voor iedereen bedoeld. Sporters, ruiters, kinderen, wandelaars, hondeneigenaren, wild... Het is niet speciaal voor hondenbaasjes gemaakt (daarvoor moet je bij speciaal aangelegde omheinde hondenveldjes zijn). Je kan het gebied niet opeisen en van anderen verwachten dat ze jouw honden maar moeten accepteren, nee. Jij dient net als ieder ander die dit gebied betreedt gewoon rekening te houden met een ander. Je moet voorkomen dat je overlast of gevaarlijke situaties veroorzaakt. Voor hondenbaasjes geldt dus dat als je hond niet luistert, niet sociaal is, kortom; niet onder appel staat, die ook niet los moet. Simpel toch?
Ach, wat valt er eigenlijk nog te zeggen. Dit is allemaal herhaling. Dit is de zoveelste discussie over dit onderwerp en nog steeds lijken velen niet te begrijpen wat 'verantwoord loslopen' en 'losloopgebied' daadwerkelijk inhouden.
Helaas staat veiligheid niet bij iedereen op de eerste plek, dat is me wel duidelijk. Grappige is dat diezelfde mensen wel de eersten zullen zijn die gillen als hun acties ernstige gevolgen heeft voor zijn/haar hond(en).
Ik denk, dat als je mensen en aangeleinde honden als belangrijk gaat zien in een losloop gebied, dat het veel gezelliger is. Kan jouw hond die 2 niet aan, kan hij niet los. Best Simpel.
Max is in het bos ALTIJD vies, als hij met zijn blije ei hoofd op iedereen af zou stormen, zou ik hem niet loslaten.
Je hebt allemaal de verantwoordelijkheid voor je eigen hond, maar heel veel mensen nemen die verantwoordelijkheid niet.... Daardoor verdwijnen er telkens meer losloopgebieden, erg jammer
Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?