Hallo!
Wij zijn ons aan het oriënteren om een hond uit het buitenland de adopteren en we kwamen de stichting Puppy Rescue Team tegen. Heeft iemand van jullie wellicht ervaring (positief of negatief) met deze stichting?
Alvast bedankt!
Ikk ken ze niet hoor, maar ik vraag me af waarom alleen puppies, en niet honden in het algemeen. Wat gebeurd er dan met de moederhond.
Er staat wel specifiek bij dat ze niet met broodfokkers bemiddelen, maar toch kan ik me niet precies voorstellen wat daar nou gebeurd. Dus goed dat je navraag doet.
Ik hoop dat er nog iemand komt met ervaring met deze stichting.
Ik vraag me ook af wat er met de moederhonden gebeurt.
Sommige organisaties en stichtingen castreren de honden pas als er een adoptant is met grote kans op oepsdekkingen en oepsnesten. Ik weet niet of de door jou genoemde organisatie een rol hierin speelt met het laten adopteren van deze pups.
Zorg in ieder geval dat deze organisatie 100% voldoet aan de punten van de checklist buitenlandse honden van de Hondenbescherming.
https://hondenbescherming.nl/ik-neem-een-hond/checklists/
Big business is het eigenlijk. Vrij weinig info over waar de pups dan exact vandaan komen. Vinden ze een heel nest ergens? Of 1 pup? Zijn de pups verlaten, of is de moeder nog ergens en wat doen ze daar precies mee? 350 euro is het adoptiebedrag, daarvoor krijg je dan een puppy met een chip, boekje en vaccinaties.... Het is hartstikke nobel, daar niet van, maar ik zou dan toch kiezen voor een stichting met een goeie betrouwbare reputatie.
Bedankt voor jullie reacties, goede zaken om over na te denken en mee te nemen! Inderdaad big business, lijkt het en door alle stichtingen vind ik het ook lastig om door de bomen het bos nog te zien!
Het hondje waar wij interesse in zouden hebben is gevonden met moeder en broertjes/zusjes. Ze hadden het erover dat ze ook moederhonden helpen, maar op wat voor manier is mij ook nog niet helemaal duidelijk.
Je kan ook informeren in je plaatselijke asiel. Ook asiels halen vaak hondjes vanuit spanje bv. In ieder geval zie je dan de hond in levende lijve en kan je terugvallen op het asiel bij eventuele problenen.
Kijk ook eens bij herplaatsers van hhin, honden herplaatsing in nederland, honden die een ander adres zoeken. Ook daar krijg je veel info over de hond.
Ik ken een stichting die er voor kiest als het nog kan om de pups niet te laten komen, maar misschien worden er als de puppen geboren worden samengewerkt, dat kan ik me nog voorstellen, maar als dat niet vermeld is dan denk ik dat het Big business is.
Ik snap het niet, ze hebben alleen maar puppy's, meestal worden ze gevonden met moeder.
Ik heb ooit gehoord dat in bepaalde landen speciaal nestjes gefokt worden voor de "Ollanders".
Wat mij ook stoort dat er bijna altijd enórm zielige verhalen bij verteld worden...
Het is heel moeilijk het kaf van het koren te scheiden.
Laatst zag ik een leuke hond op zo'n herplaatsings-site. Volgens het verhaal was hij 'gered uit de vleesindustrie in Thailand' Hoe komt zo'n hond in vredesnaam hier terecht?
Vraag hun eens naar de moeder?
Moeilijk, om al die schattige puppy-snoetjes te weerstaan, toch?... en dat zou voor mij meteen een reden zijn om wantrouwig te worden. Want op hun site zie je geen honden van 4 maanden of ouder (de leeftijd dat ze in orde zijn met hun vaccinaties), het zijn allemaal foto's van zeer jonge wollebollies, dat vind ik erg misleidend. Wat gebeurt er trouwens met de pups die ze niet kwijt raken via hun site? Als de hondjes puber worden en ze hun aaibaarheidsfactor verliezen? Zo zie ik er geen één op de site staan...
Wat ik eigenlijk wil zeggen: de verkoop/aanschaf van een hond hoort doordacht en verantwoordelijk te zijn, of die hond nu van een fokker, asiel, stichting, herplaatsingsdienst of particulier komt: wees steeds alert voor hondenhandel of onverantwoorde fok, en kijk verder dan het verkoopspraatje dat erbij verteld wordt.
Succes met de zoektocht naar je nieuwe Best Friend!
Ik ken deze stichting niet. Ben je op zoek naar een hondje uit een bepaald land? Er zijn genoeg stichtingen die duidelijkheid aangeven hoe ze dingen aanpakken en waar het geld naar toe gaat. En die ook oudere honden een kans geven.
Mocht je willen gaan voor een Roemeense hond, dan is Dog Adoptions Nederland een goede stichting. Voor een Griekse hond kun je (o.a.) bij Skýlos Strays terecht. De laatste heeft een hele slechte site, maar daar wordt aan gewerkt. Uiteindelijk gaat het ook niet om de site ;).
Ik zou niet voor zo een " alleen maar puppies" buro kiezen.
Gevoelsmatig wantrouwen.
Want ja, waar komen die pups vandaan? Hoe weet je dat die niet speciaal gefokt worden voor " die rijke westerlingen"? Of zo
En dan inderdaad, al die puppies op zo'n site. Vind iedereen vertederend. Verkoopt snel. Lekker- makkelijk.nl.
Kassa.......en voor wie is de winst?
En trouwens, dat redden van de vleesindustrie in Thailand kan kloppen Helaas. Daar wordt hond gegeten en honden worden ervoor gefokt en gevangen gehouden; als biggen in een te krappe kooi. Nee, daar wil je geen foto's van zien.
https://ikzoekbaas.dierenbescherming.nl/zoek-asieldieren/honden?orderby=random&range=10&age=1&page=1
Hier kun je ook pups vinden. Ze zitten in nl in het asiel. Komen soms uit de broodfok, laboratorium of van mensen die erachter kwamen er toch geen tijd voor te hebben.
Is voor varkens gelijk, wil ik ook niet zien. Varkens hebben intelligentie nivo als mensen, varkens , die lijden vreselijk. Maar gefokt voor het vlees en dan mag er veel.
Nou mensen dat is wel erg intelligent, ze zijn wel slimmer dan honden.
Dan komt de Chimpansee en de oerang oetan , en dan zijn er nog veel onderzoeken naar dolfijnen die wel heel erg slim zijn.
Ik eet ook geen varken trouwens..ook om die reden, al is het hypocriet van mij..want ik eet kip en die hebben weer een hele taal, een woordenschat waar ze versteld van staan.
Maar goed, ik ben geen vegetariër, maar ga wel die kant op, 2 keer per week vlees.
Bedankt voor de suggesties! Ik ga er zeker naar kijken. Nee, we zijn niet per se op zoek naar een hond uit een bepaald land. Het oostblok (het noordelijke deel iig) leek ons een veiligere keuze i.v.m. leishmania. Wel zijn we op zoek naar een hond met een zo klein mogelijke rugzak, vandaar dat we naar puppy's keken (we weten dat er bij puppy's uiteraard weer andere uitdagingen zijn, maar die vinden wij meer bij ons passen dan volwassen hond die veel heeft meegemaakt).
Zoals Ientje aangeeft, kijk ook eens op www.hhin.nl
(Herplaatsing honden in Nederland)
Daar worden ook honden voor herplaatsing aangeboden, waarvan het baasje bijv. ziek is geworden en niet meer voor de hond kan zorgen. Contact vaak direct met de eigenaar, zodat je naar de geschiedenis van de hond kan vragen.
Leishmania is inderdaad geen kattenpis... Vooral als een hond echt al jaren in zo'n land zit, is de kans eigenlijk 100% dat hij LM bij zich draagt. En dan is het afwachten of het zich openbaart.
Als het nog jonge honden zijn, dan is het risico wel aanwezig, maar redelijk 'verwaarloosbaar'. Het kan altijd gebeuren dat juist jij een pup krijgt met LM, terwijl de buurman een hond van 9 jaar adopteert die nergens last van heeft. Maar, over het algemeen dragen de pups geen LM bij zich. Je zou die stichting die ik eerder noemde (Skýlos) een bericht kunnen sturen voor meer info, zij weten er echt heel veel van af. Ook van de risico's op LM bij een pup.
Vergeet niet dat LM ook in het oostblok voor komt... Wel minder, maar toch.
Ze hebben wel een KvK nummer...
Maar inderdaad, de moeder zit nog in het land van herkomst en krijgt weer het volgende nest....en heeft het slecht.
Zitten de moeder er ook dan?
Als dat zo is dan steriliseren ze toch? Normale stichtingen wel..
Geen idee. Het gaat om buitenlandse pups. Er zijn landen waar ze mega veel pups fokken juist voor de inkomsten. Met name Oostbloklanden, Polen, Rusland, fokken veel pups voor de handel.
Edit, ik zie op hun site Roemenië en Griekenland staan. Zal wel meevallen dus en wel gemeend zijn om te helpen. Ze vergiftigen de straathonden daar ook vaak. Veel zwerfdieren. De honden die daar in een asiel komen worden vaak afgemaakt zodra de laatste chartervluchten stoppen eind oktober. Pups worden vaak wel geplaatst maar zodra ze pup af zijn blijven de honden er in 't asiel zitten.
Mijn vorige hond kwam in oktober 2006 uit Rhodos. Een week er na kreeg ik bericht dat alle 104 honden, jong en oud, die er nog zaten waren ingeslapen.
Met een beetje geluk komt hier eerdaags een Spanjaard van 2 jaar.
ja dat is waar, ik ben op vakantie in Griekenland (chios) ook veel honden tegen gekomen die langzaam aan het dood gaan waren, sommige hadden inderdaad puppy's er woonde iemand die de moeders en pups verzorgde.
Wij waren in een naseizoen, en er waren maar 10 honden, een maand daarvoor waren het 10 keer meer.
Dus opdie manier kan het ja, ik wilde zo'n vergiftige hond mee naar huis nemen, maar die was zo ziek, die zou het niet overleven, ik heb haar bij haar verzorgster gelaten, maar die ging in de winter ook naar huis, het was een hele knappe, een zwart/witte, 1 kant wit en de andere kant zwart, zal ik nooit vergeten..
Oh ja?en Spanjaard, leuk, ben je er mee bezig??
Ja... Krijg nog huisbezoek.
Stichting Puppy Rescue Team is een goede organisatie geleid door mensen die passie hebben voor de hondjes.
Over het algemeen plaatsten ze alleen puppy,s maar de oudere honden worden wel degelijk opgevangen. Deze honden gaan naar een andere stichting. Bent u een potentiele nieuwe baas voor een hondje, dan gaat u behoorlijk door de molen. Dit in positieve zin. Er wordt niet zomaar een hondje gegeven, maar er wordt eerst gekeken of het gezin wel stabiel is. Dus tijd voor de hond, de woonruimte, de omgeving, de gezinssamenstelling wordt bekeken. Stichting Puppy Rescue is helemaal afgestemd op puppy,s . Dat ze streng zijn is alleen maar goed. Zo voorkom je dat een hondje van baasje naar baasje wordt gesleept. We hebben zelf een hondje van deze stichting en ik vind ze helemaal oke.
Femke komt van Stichting Puppy Rescue Team. Ze is nog maar heel kort bij mij. Ze is 5 maanden. Ja, het ras is bij dit soort hondjes onherleidbaar. Spierwit, vol krulletjes....
Heb je ook een recente foto van Femke? Dit is namelijk de foto van de site en ben benieuwd hoe groot ze nu is.
Hallo Thasanka, Hierbij de foto van Femke , de dag voordat ze bij me kwam. 5 maanden jong en lijkt op een lammetje.
Ik heb op dit moment geen recentere foto,s, maar zodra ik ze heb zet ik ze op de site. Ze is ietsje breder geworden en ...zwaarder.... Dat is het goede leven.
Dank je wel Hans. Wat een schatje. Veel geluk samen!
Helpen ze wel mee aan de oplossing? Wat ik bedoel, ondersteunen ze wel sterilisatie/castratieprojecten in het land waar ze de pups vandaan halen? Anders zijn ze alleen maar water naar de zee dragen en draagt dit niks toe aan het probleem.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?