Het ligt er aan wat voor verzekering je neemt voor de hond, een topdekking van ohra verzekerd ook gewrichten, neem je een mindere verzekering van ohra dan wordt dat niet verzekerd, en er zijn verzekeringen die geen gewrichten verzekeren....lees je goed in en vergelijk....hoe jonger je de hond verzekerd hoe goedkoper de maandpremie, geen castratie geen crematie, geen entingen en geen gebitsproblemen, geen europese dekking (buitenland) heb ik er bij genomen, voor de rest overal voor verzekerd, een topdekking genomen...
Kijk heb je geen buffer dan zou ik zeker mijn hond verzekeren.
Maar het is een schijnveiligheid om te denken dat je dan geen geld achter de hond moet hebben.
Chronische medicatie 50% bij sommige,200 euro aan consult. Kom je hond bv.in utrecht terrecht en ligt hij een week aan de sondevoeding daar dan moet je nog een flink bedrag bijleggen.
Eerst kon je onbeperkt naar de da gaan wel met een maximum vergoeding.
Medicijnen kreeg je 100% vergoed en nu wordt het steeds verder uitgekleed.
Ik weet dat toentertijd bij proteq ineens 8% premieverhoging kwam per jaar omdat de hond 8 jaar werd,dat hebben ze teruggedraaid volgens mij omdat zoveel mensen weggingen.
Die verzekeringsmaatschappijen mogen hun voorwaarden wijzigen en zint het je niet dan mag je na het contractjaar je verzekering opzeggen.
Ik vrees wel dat de verzekeringen steeds duurder worden,door al die dure behandelingen die tegenwoordig worden gegeven.
Het is een simpel feit,dieren kost geld en je zal altijd een buffer moeten hebben.
Bij ohra betaal je altijd 20% zelf, ongeacht medicatie of wat dan ook, en alleen de topdekking van ohra vergoed jaarlijks 200 euro, de mindere dekking minder....ben je verzekerd voor castratie, wordt er maar een gedeelte vergoed......
Wij kunnen ook prima sparen, dit heb ook bewust gedaan voor ik een hond heb aangeschaft. Ik ben zelf nog best jong en begon pas net met werken. Dus er moest een potje zijn voor het geval dat.
Sara is helaas erg duur uit gevallen haha, maar dit zou toch niet vergoed worden. Niks ervan.. Ja, tenzij ik het hoogste pakket had genomen, maar dat zou ik toch nooit doen, nu nog niet. Ik kan mijn honden ook gewoon de zorg bieden waar ze recht op hebben.
Aan de andere kant, het geeft inderdaad wel zekerheid, als ik een verzekering zou afsluiten zou ik dat ook doen voor het geval dat. Stel je raakt opeens je baan kwijt en je hond krijgt wat en je potje raakt leeg. Dan heb je natuurlijk een groot probleem. Maar ja stel...
Ik denk dat ik het gewoon doe, als ik het niet nodig heb, kan ik alleen maar blij zijn. Ik zou dan voor ohra gaan en dan het plus pakket.
Zoals Sara is bijv aan haar elleboog geholpen. Dit is nu helemaal goed en onder controle. Ik snap dat hiervan niks vergoed wordt, maar stel ze krijgt ooit artrose, zou je dit dan wel vergoed krijgen? Als het ergens anders ook zit dan alleen haar linker elleboog? Ik kan het nergens echt vinden.
Artrose kun je sowieso eigenlijk bijna nooit iets aan doen behalve een nieuw gewricht en voor zover ik weet zijn alleen heupen een optie. Medicatie zal in je vergoedingen overzicht staan maar ga er vanuit van niet of deels.
Het is gevoelsmatig denk ik ook. Hoe zeker voel jij je zonder vangnet? En misschien ook wel wat ben je in staat om te doen? Baan kwijt staat niet gelijk aan geen geld of nooit geen baan meer. Er is altijd werk. Met een beperking wordt zoiets alweer veel lastiger dan is een verzekering dus een must. Zo kun je nog wel even doorgaan. Als je voor jezelf denkt het niet te redden dan altijd doen lijkt mij.
Wij gaan (ook) niet voor een verzekering. Ik heb mij na gisteravond er nog eens goed in verdiept. En als je alles bij elkaar rekent kan ik beter blijven sparen voor hem. Als ik dan ook nog eens de 'nieuwe' reacties hier lees bevestigt het mijn besluit eigenlijk alleen maar. Kosten gaan omhoog met de leeftijd, veel wordt alleen maar gedeeltelijk vergoed (als het al vergoed wordt) of tot een bepaald bedrag (zoals consulten ed). Naar mijn idee is dat te minimaal om er voordeel uit te kunnen halen.
Nee,die artrose zou niet vergoed worden want het is veroorzaakt door een ingreep die voor de verzekering is gebeurt.
Ik denk wel als de ingreep tijdens de verzekering is gebeurt dat je 50% of wat de voorwaarden ook zijn vergoed zou krijgen op de medicijnen maar die zijn voor een kleine hond niet zo duur.
Vigo heeft 1 van de duurste ontstekingsremmers en dat kost mij 42 euro in de maand, heb je een hond van 60 kg dan krijgt je een totaal ander prijskaartje.
Dan moet je denken aan 160 euro,80 euro vergoed plus je verzekering reken uit.
Dieren houden is gewoon duur.
Ik heb ook geen verzekering. Als het een kleiner bedrag was per maand zou ik het misschien doen, maar nu vind k het heel duur voor wat je maar vergoed krijgt.
Met al mijn dieren heb ik eigenlijk niet veel voor gehad tot ze ouder waren en dan opeens wel heel wat kosten. Maar dat haal je er dan wel uit door 10 jaar lang het geld van de verzekering te besparen. Ik zou dus altijd goedkoper uitgekomen zijn zonder verzekering. Mijn kat is nu 15 en heeft haar hele leven nog geen medische problemen gehad. Alleen vaccinaties en af en toe een bloedonderzoek nu. Alleen al door voor haar geen verzekering te nemen, heb ik al veel geld kunnen sparen voor het geval er in de toekomst grote kosten komen. Natuurlijk kun je altijd wel de pech hebben dat je dier op jonge leeftijd iets krijgt, dus dat blijft een 'risico'.
Ik moet zeggen dat ik zelf maandelijks ook geen geld opzij zet speciaal voor de huisdieren, maar ik heb wel altijd wat spaargeld. In principe gebruik ik dat geld niet, maar in nood kan het dus wel.
Wij hebben Ziva wel verzekerd.
Destijds gedaan omdat zij onze eerste hond is en ik geen idee had wat ik voor kosten kon verwachten. En ook niet zeker was van de medische problemen gezien de kruising die ze is.
Het de top verzekering bij Ohra, elleboog en heupaandoeningen erbij, gebit weet ik zo niet meer. Sterilisatie heb ik er niet bij gedaan, dat kon ik immers van te voren inplannen.
Ziva is er tot nu toe goed vanaf gekomen, toch zal ik haar blijven verzekeren omdat ik nu weet dat mijn vriend slecht is in sparen, hij geeft gespaard geld snel uit als hij denkt 'even dit kopen, zet ik later weer terug'.
Daarom blijf ik Ziva verzekeren en volgende honden ook. Het geld voor de premie kunnen we missen. Tuurlijk, jammer als geld weg gaat en je er nooit iets voor terug ziet, aan de andere kant heb ik dan een gezonde hond gehad en de zekerheid dat mocht er iets gebeuren, de dierenarts betaald zou kunnen worden.
Ook hier blijven de honden die ik heb en die er misschien ooit nog gaan komen gewoon verzekerd.
Ik zie niet in waarom dat niet vergoed zou worden.
Ja nu na de operatie en het feit dat je toen niet verzekerd was. Zullen dingen die daarmee verbonden zijn niet meeverzekerd zijn.
Maar had je al een verzekering gehad. Zou dat gewoon verzekerd zijn. Mijn hond is dus aan haar elleboog geopereerd. Gewoon 80% vergoed. Heeft ook artrose in haar elleboog. De kans dat ze dat in die ander krijgt is groot ja.
Verder moet ik bekennen dat ik niet veel verstand heb van de inhoud van verschillende verzekeraars. Ik hen er eigenlijk nooit onderzoek naar gedaan. Ze was al verzekerd bij reaal dus dat heb ik zo gehouden. Waarom veranderen? Een verzekering is een verzekering..
Zeker waar, zelfs met een verzekering, Faro koste ons handenvol met geld naast de verzekering.
Het enige wat ik belangrijk vind, als je hond ziek is dan moet hij naar de dokter, hoe je dat doet maakt me niet uit, heb je maar een bijstand, dan raad ik zeker aan om een verzekering te nemen.
Ik vind het heel erg als ik zieke honden tegen kom en de mensen hebben geen geld, en blijven dan er maar mee doorlopen hopende dat het vanzelf over gaat, niet eens pijnstilling bij een hernia of zo, vreselijk vind ik dat.
Ik verzekerde mijn honden al toen ik nog een goed salaris had, en een aardig spaarpotje, maar na een enkel breuk bij mijzelf, liep alles even anders dan anders.
Stond van het ene op het andere moment op straat, hoefde op mijn werk niet meer terug te komen na bijna 17 jaar.
Dan ga je de uitkering in, wat toch een stuk minder was dan mijn loon, ben in de tijd dat ik WW kreeg afgekeurd, en moest ander werk gaan zoeken , wat niet meevalt,Cals je in een hele andere richting moet gaan zoeken, vanwege het feit dat ik dus gedeeltelijk afgekeurd was.
Sparen ging dus niet meer, eind van de maand was alles op, en dan leefde ik al zuinig.
Werk vinden lukte niet, ww stopte, en ik ging de bijstand in, kon ik net mijn vaste lasten van betalen, had € 15,00 tot € 20,00 per week om van te leven, en dat met een hond met epilepsie.
Nu heb ik wel weer werk, maar verdien een heel stuk minder dan 5 jaar geleden, en sparen gaat dus niet echt hard meer, nu heb ik voor de honden naast de verzekering nog wel een aparte rekening, ik maak halsbanden en riemen van Paracord en snuffelmatten, alles wat er bij mij besteld wordt en wat ik op evenementen verkoop, gaat op de rekening voor de medische kosten van mijn dames, betaal er alleen de materialen van en de medicijnen en dierenarts bezoekjes verder niets.
Op die manier kan ik toch iets sparen, al verdien ik per halsband, lijn of snuffelmat niet heel veel, als ik ze duurder maak raak ik ze aan de straatstenen niet kwijt ( er zijn mensen die bijna het dubbele of meer vragen dan wat ik vraag ), en die verkopen ze bij de vleet.
Natuurlijk is het een persoonlijke keuze wel of niet verzekeren gelukkig maar!
Maar inderdaad kosten gaan in principe bij onze verzekering 4 procent omhoog per jaar(indexering omdat alle kosten ook dieren arts kosten per jaar duurder worden per jaar wordt gelukkig ook mijn hond ouder dus de verzekering ook.. elk jaar wat duurder)
De dieren arts kosten voor onverzekerden gaan in principe ook wel per jaar(wat..) omhoog.
Bij onze verzekering wordt in principe alles(!!) vergoedt.
Niet maar een gedeelte(of als het al vergoed wordt....)
In ons geval wordt of 81 procent vergoedt van de dieren arts kosten van 3 honden dus maar 19 procent zelf betalen..
Bij een rekening van 100,00 euro betalen wij maar 19,00 euro.
Bij 1 hond wordt 90 procent vergoed dus maar 10 procent eigen bij dragen.
Dus van 100,00 euro betalen wij 10,00 euro.
En nogmaals wij hebben nooit problemen met kosten die niet worden gedekt.
Bv 1e half jaar bij chronische gebruik van medicijnen is de dekking dus 81 procent en betaal ik 19 procent.
of bij die ene hond het 1e half jaar is de dekking zelfs 90 procent en ik betaal 10 procent het 1e half jaar.
En daarna betaal ik 50 procent na een half jaar chronisch gebruik volgens mij maar alleen bij chronisch gebruik echt achter elkaar.
Denk dat voor diegene die twijfelen misschien zich extra inlezen over de verzekeringen.
Met echt alle respect voor iedereen!!!!
Soms als ik hier lees over de verzekeringen komt het niet zo positief over en dat er veel niet of nauwelijks wordt vergoed.
(zelf juist hele positieve ervaringen dus wil deze ook graag delen maar zeker niet opdringen!!)
Misschien vervelende ervaringen opgedaan of misschien van langer geleden en de verzekeringen veranderen ook steeds ook misschien ivm concurrentie van andere verzekeringen en de eisen die mensen stellen.
Hier hebben wij de honden verzekerd en dus zoals ik eerder schreef hebben ze überhaupt hun spaarpotje.
Dus zijn niet afhankelijk van de verzekering maar het is voor ons wel handig in ieder geval.
Zeker! Ik wilde het alleen even delen omdat ik gister nogal wat vragen stelde en ook antwoorden kreeg, zeg maar soort afsluiter . Ik vind het zelf nl ook altijd fijn te weten hoe iets afloopt als ik iemand heb geholpen
Hier wel een verzekering. Bij Ohra om precies te zijn voor beide honden. Droef heeft het uitgebreide pakket maar zonder aanvullingen en voor Izzy heb ik het basis pakket. Toen ik aan mijn eerste oldie begon was ik eigenlijk van plan een rottweiler te nemen. En die staan er wel om bekend het een en ander te kunnen mankeren. Met de oldie was dit niet veel anders. En ik ben nog steeds blij met die keus. Ik heb die hond 1,5 jaar gehad en in de korte tijd heeft hij behoorlijk wat geld gekost bij de DA. O.a een TPLO operatie a €1600,- en zijn laatste levensmaand ook rond de € 1100,- in totaal plus nog een heleboel kleinere dingen elke keer rond de 100 euro per bezoek. Laten we zeggen dat hij in die 1,5 jaar tijd zo'n €3500,- gekost aan DA bezoeken. Dat is dus gemiddeld bijna €200 per maand. Als je dat bij elkaar heb gespaard en het is ineens op dan baal je verschrikkelijk en nu betaalde ik voor Maylo rond de 28 euro per maand dus die premie was in zijn geval zeker geen weg gegooid geld. Nu met Droef(ook een oldie) idem, die is 2 x aan entropion geopereerd en 1 x aan LPC. Als ik alle kosten grofweg bij elkaar optel heeft dit me €2500,- gekost en met Droef ben ik wel stad en land afgereden omdat ik de verzekering niet wil afzetten dus in overleg met hen mocht ik naar een DA aan de andere kant van het land(eerst netjes gevraagd en daar waren ze maar wat blij mee). Droef heb ik nu zo'n 2,5 jaar en gelukkig het laatste jaar niks bijzonders meer maar ook bij hem heb ik dus in 1,5 jaar tijd behoorlijk wat DA's gesponsord. Van alle kosten is er 80% zonder morren vergoed
In Izzy haar geval is het wel weg gegooid geld. Voor haar betaal ik rond de 20 euro per maand en als ik in bijna 4 jaar tijd bij elkaar 100 euro gedeclareerd heb is het veel(toen ik haar net had 1 x geweest want nog niet gechipt en een vlooien allergie waarvoor ze echt behandeld moest worden). Dit neem ik maar op de koop toe. Ik ben niet zo spaarderig en ben het laatste jaar meerdere malen van werk gewisseld dus ik heb niet altijd veel zekerheid. En dit zorgt er gewoon voor dat ik altijd de beste zorg aan ze kan geven.
Mijn eerste hond heb ik niet verzekerd en ik ben me er van bewust dat ik met haar heel veel geluk heb gehad. 2 x bij de DA geweest en 100 euro betaald(buiten de entingen om dan) en daarna nogmaals voor het inslapen op 14,5 jarige leeftijd. Meer heeft ze nooit gemankeerd.
Ik zie net een dierenarts op tv die het over onverzekerde dieren had, zij noemde het een crime voor dierenartsen, je kan ze helpen (de dieren) maar het baasje kan het niet betalen, dus dan moeten ze het dier in laten slapen.
Lijkt me ook vreselijk dat je als dierenarts dit heel vaak mee moet maken, iedereen gratis helpen kan natuurlijk niet.
Ja, ik zag ook bij dierenkliniek Brabant dat een dierenarts zei: voor mensen is het vanzelfsprekend om verzekerd te zijn, maar voor een hond niet. Toen ze dat zei ging ik er inderdaad wel even over nadenken. Waarom zijn wij wel verzekerd maar onze huisdieren die deel uit maken van het gezin niet. Best krom.
Ik heb dat met autoverzekeringen. Hoe veel kosten die wel niet?
Zorgverzekering voor ons is verplicht evenals een verzekering voor je auto.. Als ik daar een keuze in had, weet ik ook niet wat ik zou doen. Hierbij geldt ook (met name auto) dat er vele dingen buiten vallen en dus of niet vergoed wordt of maar voor een deel.
Ben een donderdag naar de kliniek geweest, 648 euro voor medicatie voor Ogin....zit wel een serum bij, vandaar hoge kosten, kwam thuis en wilde het gelijk indienen, er was een storing bij ohra, heel vervelend voor mij....heb ze gebeld en vertelde dat ik niet kon indienen, kreeg direct een mailadres dat ik de rekening, een foto van gemaakt via de mail toe kon sturen....gedaan, en kreeg nog de zelfde avond bericht dat het in behandeling was...vrijdag middag even gecheckt, vergoed en teruggave....heel netjes en heel blij ermee.....ik ga niet voor alles naar de dierenarts, maar als het nodig is ben ik heel blij dat ik verzekerd ben, voor Bams ben ik niet verzekerd, zij heeft hoge kosten gehad, daar viel niet voor te sparen, heb een lening voor haar afgesloten, zodat ze behandeld kon worden.....gelijk voor Ogin een verzekering afgesloten, de maandelijkse premie is te betalen, en als ik geen kosten voor een dierenarts zou hebben, dan zou ik haar nog verzekeren, ben heel blij dat ik haar kan laten behandelen, anders was Ogin er niet meer geweest. Heb geen extra modules voor haar erbij genomen, haar laparaoscopie heb ik zelf betaald die ruim 700 euro heeft gekost, niet erg daar kan je voor sparen en wegleggen als je een hond in huis neemt, maar voor de rest is er niet te sparen als je hond toch iets ernstigs heeft, Ogin heeft een ongelukje gehad, ze was anderhalf jaar en is buiten uitgegleden koste.....2750 euro, ze is hier in drenthe de diagnose gesteld en in Eersel geopereerd, geen enkel probleem, ook de controle is in drenthe gedaan ook dat was geen enkel probleem, alles min de 20% werd vergoed, je bent verzekerd, je hebt de stap genomen, is er niets aan de hand, alleen maar fijn, maar als er dan wat is, geen zorgen.....
Weggegooid geld lees ik hier, vind ik niet...als er medische zorgen zijn kan de hond geholpen worden, zijn er geen kosten dan betaal ik de premie zonder dat ik denk, dat is weggegooid geld, ook ik ben verzekerd voor veel dingen, brandverzekering, nimmer brand gehad, allrisk voor de auto, nimmer aanspraak gemaakt en zokan ik nog wel door gaan....ook de zorg, ik maak amper aanspraak op zorg....maar ben toch verzekerd voor eventueel....een verzekering kan je nemen zonder modules, dan is de premie niet hoog....de medische kosten waar je niet voor verzekerd ben kan je dan zelf sparen, maar de grote dingen dat gaat toch bijna niet, of je moet een riant salaris hebben om dat even te betalen als er iets groots is...
Wat ik wel jammer vind is dat er dingen buiten de verzekering gaan vallen, die er wel onder vielen toen ik de verzekering af sloot.
Ik heb voor Ziva de verzekering voor 4 jaar 'vastgezet': vier jaar lang hetzelfde pakket voor dezelfde prijs. Hoe langer je kiest, hoe lager de maandpremie uiteraard, kon kiezen tussen 1, 2 of 4 jaar.
Preventieve behandelingen zoals ontworming, ontvlooiing, maar ook HD foto's als er geen indicatie van HD is, etcetera heeft nooit in het pakket gezeten, geen enkel pakket.
Ziva heeft twee keer giardia gehad. De eerste keer, rond de 6 maanden, hebben we de behandeling vergoed gekregen. Het was immers niet preventief, ze hád giardia en moest behandeld worden.
De tweede keer, rond afgelopen kerst, kregen we de behandeling opeens niet meer vergoed. Behandeling van parasieten was uit het pakket genomen.
Dat vind ik dan flauw, sluit je een pakket af voor een x aantal jaar, veranderen ze de dingen die je vergoed krijgt.
Het is anders. Ik betaal net geen 60 in de maand autoverzekering. Verplicht natuurlijk maar ook dat als ik hem in een Tesla prop die nog steeds vergoed kan worden. Of nog erger, dat er iemand blijvende schade oploopt die ik door die verzekering kan betalen. Dat gaat niet om duizend euro dierenarts zoiets, om tonnen direct.
Net als onze eigen zorg waar ik hoop nooit veel gebruik van te hoeven maken. 153 euro in de maand maar als je toch ook ergens heen moet... Dan is het weer niet die duizend euro. Anders zette ik die 153 wel weg dat tikt lekker aan.
Net als dat het niet zonde is om je gespaarde geld uit te geven aan je hond. Ook een beetje een gek iets. Je gespaarde geld is je verzekering.
Iedereen moet doen waar hij/zij zich goed bij voelt maar eigenlijk hoeft er iets bijgehaald te worden omdat het allemaal niet te vergelijken is. Huisdieren kosten geld, wel of niet verzekerd in beide gevallen is het zo.
Het enige dat mij echt tegenstaat van die verzekeringen is dat de ziekenzorg voor dieren steeds duurder gaat worden met het gevolg dat de verzekeringen ook duurder worden en dat zal voor sommigen dan ook onbetaalbaar zijn.
Een huisdier houden dat wordt dan eigenlijk ook iets voor de mensen met een betere beurs.
Verantwoordelijkheid en verzekering, twee verschillende dingen.
Het eerste zou iedereen moeten hebben voor zijn dier.
Het tweede is een persoonlijke keuze en helemaal niet noodzakelijk als je het eerste al hebt.
Mooi gezegd
Wij hebben een verzekering afgesloten bij Aegon, 16 euro per maand. Heupen zitten hier niet bij, inentingen etc ook niet.
Eerste jaar hebben wij al 450 euro terug gekregen. Als onzekere hondenbaasjes van onze eerste hond zaten wij regelmatig bij de dierenarts.
Wij houden hem verzekerd, mocht er iets gebeuren wat in de duizenden euro's loopt ben ik blij dat ik kan terugvallen op de verzekering.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?