Drie weken geleden vond ik allemaal zwarte korreltjes in mijn hond d’r vacht bij d’r liezen. Ik had al ergens eens gelezen hoe je kon zien of het vlooienpoepjes waren, en ja hoor.... Ik zag er niet lang daarna ook een over haar buik rennen, maar kreeg hem niet te pakken. Het was toen 23u ‘s avonds, dus volgende ochtend toen een pipetje Advantix geregeld en gegeven.
Maar nu voelde ik gisteren weer vlooienpoepjes in haar liezen, en ik heb ook twee vlooien kunnen vangen en deze gedood.
Nu twijfel ik... Morgenochtend weer een pipetje? Of toch tot donderdag wachten zodat er echt 4 weken tussen zitten? Ze heeft een erg zachte, pluizige vacht, en bij het vorige pipetje was er duidelijk een natte/opgedroogde plek op haar rug, omdat haar haren het denk ik ‘opzogen’. Ik weet niet of dat de werking nadelig beïnvloedt.
Of, zal ik bravecto regelen bij de dierenarts maandagochtend?
Ik pas nu momenteel ook op het huis en hondje van familie, dat hondje is geen lieverdje, dus echt checken op vlooien bij haar lukt niet.
Beide honden slapen op de bank en in bed onder de dekens. Ik waste het beddengoed en de kleden uit hun mand wekelijks op 60 graden en met azijn in het wasverzachter vak. Aangezien ze ook echt tegen me aan kruipen krijgen ze daarom in de ochtend pas het pipetje, zodat het goed bij hen intrekt, voordat we in bed kruipen.
Omdat ik in totaal dus nog maar 3 vlooien heb gezien, vind ik het moeilijk te bepalen hoe radicaal ik alles aan moet pakken. Ik dacht dat als zij een pipetje zouden krijgen en ik het meeste zou wassen, de ‘nieuwe’ vlooien na het uitkomen van de eitjes wel dood zouden gaan als ze bij de hondjes zouden proberen te drinken, en dat een enkele ronde pipet wel genoeg zou zijn, met een tweede als reserve. Maar we zijn er dus nog niet vanaf.
En ik wil er wel over een maand vanaf zijn, want dan komen mijn oom en tante thuis, en ga ik weer naar mijn ouders, die ook honden hebben, en niet op vlooien zitten te wachten
Maar zal ik gewoon nog een keer Advantix geven en wekelijks blijven wassen van beddengoed en kleden? Of vaker of heter wassen? Of dan toch een keer Bravecto geven, wat volgens mij 3 maanden werkt, dus tegen de tijd dat hij uit begint te werken zijn alle eitjes al wel eens uitgekomen en alle volwassen vlooien gaan dan dood voor ze zich voort kunnen planten. Ik ben nu bang dat die vlooien die ik vermoord heb misschien al wel voor nageslacht gezorgd hebben, dus wie weet moet ik anders over 3 weken weer een pipet geven zodat die beestjes ook echt dood gaan, omdat ze nu ook alweer bloed dronken na 3 weken van het geven van het pipetje.
Stomme beestjes, brrrrrrrrrrrrr
Misschien heb je iets aan deze link: https://www.mcvoordieren.nl/vlooienbestrijding
Zou het hele huis met een spray behandelen en super goed schoonmaken en alle huisdieren om de 4 weken een pipet geven.
Sectolin voor de omgeving, veilig voor mensen dier.....en ga niet te veel troep geven, hou het met interval van vier a vijf weken, ikzelf ben voor strongold..maar dat is voor iedereen een keuze.
Sectolin......... Waarom is Vlo & Mijt Omgevingsspray een doorbraak voor een vlo-vrije omgeving?
• Stopt onmiddelijk het springen van volwassen vlooien.
• Tot 9 weken werkzaam tegen alle stadia van de levenscyclus: volwassen vlooien, eieren, larven en poppen.
• Vlo & Mijt is veilig voor u, uw huisdieren en het milieu.
• Geurloos en allergeenvrij.
Het is de enige zekere manier om snel uw huis vlo-vrij te krijgen! De werkzame stof dimeticone van Vlo & Mijt coat (bedekt) vlooien, eieren, larven en poppen en stopt de ontwikkeling. Vanwege de mechanische werking kan geen resistentie optreden voor de behandeling. Dankzij dit voordeel kan Vlo & Mijt ook gebruikt worden voor vlooien die resistent zijn tegen conventionele pesticiden. Vlo & Mijt kan in de gehele huiselijke omgeving (huis, caravan, etc.) gebruikt worden. Het is echter niet noodzakelijk om uw gehele huis te behandelen. Alleen Vlo & Mijt toepassen op plaatsen die met uw huisdier in contact komen (b.v. vloerbedekking, bank, stoelen). Gladde vloeren (tegels, laminaat, houten vloeren etc.) hoeven niet te worden behandeld! Na behandeling is Vlo & Mijt tot 9 weken werkzaam. Door Vlo & Mijt te gebruiken in combinatie met andere op uw huisdier toe te passen vlooienmiddelen verlengt dit de werking (vlo-vrije omgeving).
Maar levende en aan de poepjes te zien dus duidelijk bloedzuigende vlooien te zien, betekent dat niet dat er opnieuw weer een pipet op moet, dat de vorige keer uitgewerkt is? Betekent een week wachten niet nog verder van huis? De tweede die ik ving leek wel iets slomer, maar de ander was letterlijk springlevend.
Ze wordt al bijna 3 en dit zijn haar eerste pipetjes, heb het nooit hoeven gebruiken gelukkig. Maar wil er dus ookzo snel mogelijk vanaf en dus die vlooien dood, maar wil haar ook weer geen ‘overdosis’ geven.
Ik zal kijken voor zo’n omgevingsspray, ik dacht dat als de eitjes uitkwamen het pipet met de volwassen vlooien af zou rekenen, en zo het cirkeltje zou stoppen. Ik hoopte wel nog met zo veel mogelijk nakomelingen af te rekenen door het wassen met azijn. Hopelijk is het met de spray en nog 1 of 2 rondes pipetjes dan klaar! En dan zal ik voor natuurlijk spul kijken om ze weg te houden, ik krijg spontaan overal jeuk als ik aan die beestjes denk
Ik zou toch de omgeving ook behandelen want daar zitten de meeste vlooien, vlooienpoppen ect. Verder zou ik echt wachten totdat het 4 weken geleden is want zo’n behandelingsinterval wordt niet voor niks op een verpakking gezet. Het is tenslotte toch gif wat je op de hond smeert. Verder is het normaal dat er een paar dagen zo’n vettig uitziende plek zit als je het maar goed op de huid hebt aangebracht. En denk aan een eventuele besmetting met de lintworm vlooien zijn namelijk tussen gastheer.
Wanneer je stronghold gebruikt hoef je niet te ontwormen....houdt echt de interval van vier a vijf weken aan......en pak je huis aan....sectolin is veilig....niet op de hond gebruiken.
De andere hond heeft een ‘gewone’ vacht, met onderwol en dekhaar, en bij haar zag je niks, terwijl die van mij een ‘natte’ plek had over haar hele schouder.
Ik had de dierenarts al eerder gebeld en die zei dat het al kon, maar ik twijfelde en ik zal dan toch wel wachten. Ze leek ook rustiger de eerste 1 à 2 weken, en krabte aan de plek waar het was uitgelopen langs haar schouder.
En dan met die spray er dubbelhard weer tegenaan!
Ik wil haar gaan ontwormen zodra ze helemaal vlovrij is (behalve als we er na een deze maand nog niet af zijn, maar daar ga ik niet van uit na jullie tips ), zodat ze niet herbesmet weer wordt na net ontwormd te zijn.
Je hebt de dierenarts gebeld ? .......na hoeveel weken vertelde hij je dan dat je weer een pipet kan geven...iedere dierenarts houdt de interval van vier/ vijf weken aan hoor.
En ik vind het feit dat ik gif moet gebruiken inderdaad ook heel erg. Maar nu ze al vlooien hebben, is iets natuurlijks denk ik niet sterk genoeg.
Ik zou ook bijna uit solidariteit nog steeds tegen haar aan liggen, maar ze zal weer een pyjama aan moeten, en misschien ook aan laten als er kinderen langskomen.
En zodra ze vlovrij is een grondige wasbeurt om alle restjes gif weg te wassen, en haar misschien ook wat korter knippen dan normaal zodat waar het gif in getrokken was, er ook af is. Het haar voelt daar nu nog erg droog daar.
Waren ze maar als luizen! Daar is makkelijker van af te komen volgens mij
Pyamaatje aan !!
Een levende moet eerst je hond bijten voor ie t vlooienspul binnen krijgt en dood gaat.
Dat er een vlo op je hond ziet betekent niet dat het daarom niets doet.
Het betekent wel dat er eitjes in huis zijn. /er ergens een bron is.
Het is erg belangrijk niet alleen je dier(en) te behandelen maar ook de omgeving grondig aan te pakken en echt volgens de gebruiks aanwijzing. Om het effectief te laten zijn.
Zelf als ik een vlo had gezien deed eerst alles zuigen en daarnaging ik alles dweilen met pure dethol vermengd met water. En ik maakte ern spray fles pure dethol vermengd met water.
Daarmee sprayde ik hoeken en kieren en de stoffen bank de stoffen stoelen en de onderstrook van de gordijnen tot net boven hond hoogte.
Ik had de mazzel zeer snel door te hebben of er ook maar 1 vlo was. Doordat ik gelijk de hond dan een pipet gaf en de ruimtes om de beurten aan pakte. De laatste ruimte deed ik als ik met de hond terug was van lange wandeling en de boel goed doorgelucht en droog was.
Ik had de hond dan even in de ruimte die ik pas na de wandeling met hond als laatste deed.
Mocht je ergens een tas met kleding hebben staan... Check die goed. Mijn ex heeft ooit door een gekregen tas met kleding een vlooienplaag gekregen. Behandelen en behandelen en t ging maar niet weg. Omdat de bron dus niet onder voeten of via zichzelf door elders te zijn geweeest waar vlooien waren of via een dier binnen gekomen was.
1 vlo op de hond betekend tussen de 60 en 90 in de omgeving. Was de ond met groene dreft dan zijn die in ieder geval al dood en stofzuig en dweil je huis de komende tijd meermaals per dag, was eventuele kleedjes dagelijks. Mocht je een stoomapparaat hebben dan is dat helemaal super, de neten kunnen echt niet tegen de hete stoom. vlooien bestrijden is echt hard werken. Na een week intensief schoonmaken kun je bv STOP omgevingsspray gaan inzetten. Geef je hond alsjeblieft niet nu alweer die chemische brol.
Je kan haar gerust weer een pipet geven hoor, ik zou alleen wel voor een sterker middel gaan (bijvoorbeeld Stronghold). Stronghold is niet alleen werkzaam tegen de volwassen vlooien op het dier, maar ook tegen de andere stadia van de vlo op het dier en in de omgeving. Ik zou er niet mee wachten; het hebben van constante jeuk is vreselijk.
Verder natuurlijk zo veel mogelijk stofzuigen en schoonmaken in huis.
En ga nou alsjeblieft niet mee in de bangmakerij over ‘gif’. De beschikbare veterinaire middelen tegen vlooien zijn uitvoerig getest en veilig bevonden, zonder gevaarlijk toxische of dodelijke bijwerkingen voor het hondenlichaam in minstens 5x de uiteindelijk aangeraden dosis. Voor de vlo is het gif, voor de hond niet. Als jij vanavond een reep pure chocola zit te eten op de bank, dan ga je jezelf ook niet toespreken dat je gif zit te eten omdat de chihuahua van de buren er wel dood van zou kunnen gaan.
Ik geef nog liever "gif" (wat het voor honden natuurlijk niet is), dan dat mijn hond 24/7 met ondragelijke jeuk moet gaan zitten en enkel niet-werkende middeltjes met magische spreuken toegediend krijgt.
Ik had bij de vlooienplaag hier eerst Bolfo Gold gebruikt, beetje te vergelijken met Advantage. Heeft niet gewerkt, mogelijk wegens beginnende resistentie. Dan ga ik voor een ander middel dat wél werkt en kwam ik 2 á 3 weken later uit op Stronghold, wat het hele probleem in één keer heeft opgelost. Dit is bij de dierenarts te verkrijgen.
Die laatste alinea stelt me iets gerust.
Ik dacht dat stronghold hetzelfde deed als advantix, minus het wormen gedeelte, maar dat meerdere stadia aangepakt worden klinkt goed.
Dus alleen stronghold en omgevingsspray; advantix, advantage en bravecto werken minder goed in deze situatie?
De hond van mijn oom en tante krabt wel af en toe, maar geen idee of dat door vlooien komt, want ze bijt als je iets doet wat haar niet aanstaat. Omdat ik nog maar een maand oppas en ze al snel vlooien hadden, weet ik ook niet of ze meer krabt dan normaal. Mijn hond heeft nog niet meer gekrabd dan ze normaal doet, ze heeft alleen flink gekrabd vanwege het pipetje.
Ik zal boven dat Sectolin ook goed rondspuiten. Aangezien ik in iemands anders huis zit en wel voor langere tijd, was er geen plek voor mijn kleding, en ligt die in allemaal stapeltjes op het tapijt waar de hondjes gewoon overheen en langslopen, en het andere hondje besloot zich even midden tussen de stapels zich even flink te krabben toen ik een outfit voor morgen uitzocht... Schatjes.... Zal extra goed spuiten
Wil nu inderdaad even ‘hard tegen hard’, maar wil liever ook niet preventief iets geven als het niet hoeft. Dit zijn de eerste vlooien op mijn hond in bijna 3 jaar.
Ik las dat Bolfo ook een omgevingsspray heeft? Heb je die toen ook gebruikt?
Advantix pakt geen eitjes aan en is een makkelijk verkrijgbaar en veel gebruikt middel, waardoor resistentie reëel is. Wanneer je de vlooien al ziet lopen, kan je rekenen op veel (heel veel) eitjes in de omgeving en op de hond. Bij Advantix wordt meestal ook geadviseerd dit gelijk al te combineren met een omgevingsspray. Bravecto is op zich een prima middel, maar werkt alleen op volwassen vlooien en pas nadat ze de hond gebeten hebben (zowel bij de pipet als de kauwtablet). Persoonlijk zou ik dus inderdaad Stronghold pakken, of even contact opnemen met de DA en vragen wat zij hebben liggen en aanraden. Er zijn redelijk wat middelen op de markt momenteel.
Succes hoor, hopelijk ben je er gauw vanaf.
kijk a.u.b.uit met braveco.er gaan honden aan dood en raken verlamd enz.
pipetjes zijn ook niet onschuldig.
ik gaf ze ook altijd,1x in de 2a3mnd.maar de laatste keer werkte het bij 1 hond niet had gewoon vlooien.
bleek haar hele imuumsysteem naar de knoppen,door de pipetjes.
heb zelf een kruidenmengsel gemaakt en ze daar elke dag mee ingespoten,daar houden de vlooien niet van.
ben begonnen met cdvet wat na 3 weken goed werkt.
ik heb 5 weken alles steeds gewassen met azijn en de vloer gedweilt met azijn dood de eitjes.
heb 3 bussen in huis leeg gespoten maar toch steeds weer vlooien op de katten.
heb voor hun stronghold gehaald want die kan je 1x sprayen maar dan lukt het echt niet meer.
binnen 4 weken haal ik weer vlooien van mijn kat af.
weer stronghold voor de katten gehaald en nu zijn volgende week weer 4 weken om en hoop ik dat ze weg blijven.
had echt een vlooienplaag.
de laatste keer heb ik sectolin gebruikt want dan kunnen ze niet verder ontwikkelen.
volgens de dierenarts kan je die niet met gif doodspuiten de cocon bedoel ik dan omdat die in een harde kern zitten.
met sectolin komen die ook niet uit en je hoeft niet alles te luchten en je beesten buiten te doen,dat moet wel met die andere gifbussen.
heb trouwens de katten wel moeten ontwormen want ze hadden wel lintwormen dat zit niet in de stronghold.
ik geef geen pipet meer aan mijn honden ben er erg van geschrokken.
Daar gaan we weer.. Bravecto is een prima middel, ondanks dat de spookverhalen je online om de oren vliegen. Na alle heisa op social media zijn er de afgelopen jaren meerdere zeer uitgebreide analyses gedaan met uiteindelijk het volgende resultaat: onterechte stemmingmakerij. Zie ook, link en link.
Het immuunsysteem van je hond zal die aanwezige vlooienplaag verder niet boeien hoor, die beesten bevinden zich niet inwendig oid.
Bravecto erin. Dat spul is zo sterk hoef je ook niet met omgevings spray enzo te lopen rotzooien.
1 pil en je hebt er geen omkijken meer aan.
Ik hou niet de om de drie maand regel aan bravecto werkt heel lang door dus 1x per jaar vind ik voldoende.
kijk even op faceboek.is braveco veilig.
daar kan je zien wat het aanricht.
natuurlijk zeggen ze dat het veilig is ze willen wel verkopen.
het werkt goed tegen vlooien maar ook op het zenuwstelsel.
dat wordt gewoon onder de mat geschoven.
het imuumsysteem werdt platgelegt door het gif in de pipetten.
ik ga hier verder niet op in.
ieder moet doen wat hij wil,maar een beetje onderzoek doen kan geen kwaad inplaats van alles maar blindelings in je hond stoppen.
Gebruik ff de hondenpage zoekfunctie naar bravecto.
We zijn allemaal tot aan vervelends toe bekend met de "bijwerkingen".
1 van mijn honden kan er niet tegen die krijgt wat anders de rest krijgt bravecto en daar blijven we ook bij.
Oh ja, het oude "het staat op Facebook, dus het is waar."
Het verbaast me dat er nog mensen zijn die die groep serieus nemen (oké nee, anno 2018 verbaast niets me meer). Als je daar vertelt dat je hond een pipet, enting of wat dan ook heeft gehad, word je direct verzocht te rennen naar een 'genezer' die de hond even kan 'ontgiften'. Kwakzalverij van de bovenste plank.
En dan natuurlijk allemaal dankbaar verkondigen dat die behandeling (zonder werking) geholpen heeft, want 'er traden uiteindelijk geen bijwerkingen op van de pipet/tablet/enting/whatever'. Tja.
Aangezien bravecto alleen tegen de volwassen vlooien werkt, ga ik voor Stronghold en sectolin. Ik wil er echt met een maand vanaf zijn zodat ik niet mijn oom en tante als ze terugkomen uit Australië opscheep met een vlooienplaag, en ze misschien nog meeneem naar mijn ouders ook. En februari mijn eigen huisje in, dan wil ik niet een heel spoor aan vlooien achterlaten
Misschien wil ik bravecto gaan gebruiken in het voorjaar weer, hangt ervanaf hoeveel moeite ik moet doen om deze vlooien weg te krijgen, en of ik het aandurf alleen dingen zoals knoflookbonbons enzo te gebruiken, of het risico niet wil nemen en voor bravecto ga
Heb weer nieuwe poepjes gevonden, dus morgenochtend sta ik bij de dierenarts voor de deur zodra ze open zijn, en vraag ik of ze me kunnen helpen het meteen aan te brengen. En dan komt hopelijk in de loop van de week een spuitbus sectolin aan.
En ga ook nog wat flessen azijn halen, om al m’n kleding en hun kleden mee te wassen.
Mijn mening over Bravecto heeft niets met facebook of iets dergelijks te maken. Middelen zoals Bravecto, Nexguard, Simparica bevatten landbouwgif, dat is heel eenvoudig op de verpakking te lezen. Wie dient zijn hond, kat of kind gif toe?
Gelukkig heb ik een wetenschappelijke achtergrond, dus ken ik veel (heus niet alle) bestanddelen en hun werking, vandaar dat ik dergelijke middelen nooit maar dan ook nooit aan 1 van van dieren toedienen. Het is erg jammer dat je generaliseerd en alle andere vaak natuurlijke methoden afdoet als kwakzalverij. Mijn oprechte mening is dat beide disciplines elkaar juist erg goed kunnen aanvullen. Ik ent mijn honden ook niet, ik laat ze titeren en zodra er geen afweerstoffen meer aanwezig zijn dan krijgen ze een enting. Enten terwijl er nog voldoende afweerstoffen is een onnodige belasting van het lichaam. Vlooien en teken kunnen uitstekend voorkomen worden met natuurlijke middelen mits ze op de juiste wijze toegepast worden (daar gaat het vaak fout uit onwetendheid) iets wat ook nog eens veel beter is voor ons milieu! Mocht er toch onverhoopt een plaag zijn dan is die prima te bestrijden zonder gifstoffen, je moet er dan wel heel consequent in zijn en het is veel werk. Maar kiezen voor de simpele manier en gif spuiten???.... nee voor mij gaat die vlieger niet op.
Sinds 20-21 november geen vlooien(poepjes) meer gevonden, na het geven van het pipetje de 19de. Ik had de hondjes behandeld met Stronghold, het huis met Sectolin, en bij alles wat de wasmachine in ging azijn toegevoegd. Komende maandag zijn 4 weken voorbij. Zal ik beide hondjes nog eens Stronghold geven voor de zekerheid? Of kan ik er vanuit gaan dat alle vlooien dood zijn?
Ik zou het gewoon doen. De kans dat er nog ergens één eitje ligt en uitkomt kun je niet uitsluiten. En dan begint de ellende weer helemaal opnieuw! Alleen zitten dan je oom en tante opgescheept met een vlooienplaag in hun huis.... Als je nog een keer behandelt, gaat zo'n vlo dood en legt geen eitjes meer. Ik zou het zekere voor het onzekere nemen en gewoon nog een keer behandelen!
Blijf nog een maand stronghold geven, ik heb dat toendertijd ook gedaan, en heb nooit geen vlooien meer gezien, wel blijf ik vanaf mei, de omgeving een x in de vijf maanden het zomerseizoen mijn huis behandelen met sectolin...
Het advies van mijn dierenarts was zeker 3 maanden achtereen blijven behandelen.
Dit ivm mogelijke eitjes in huis die nog uitkomen.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?