Pup slaapt ‘s nachts plots niet meer door

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Daphne De Man Daphne De Man

Hallo! 

Sinds enkele weken zijn we de trotse eigenaars van een Franse buldog. Ze is bij ons gekomen toen ze 11 weken oud was, ondertussen is ze 14 weken oud. 

Ze heeft steeds in de bench geslapen, eerst een paar nachten op onze slaapkamer en nu beneden in de woonkamer. De eerste weken ging dit super, maar de laatste dagen wordt ze verschillende keren per nacht wakker en jankt en blaft ze alles bij elkaar. 

Ik sta dan op om te kijken of ze misschien moet plassen, maar dit is nooit het geval. Ze wil ook niet echt spelen, ze komt gewoon op schoot liggen. Ze herhaalt dit zo’n drie a vier keer per nacht. 

Haar negeren is geen optie omwille van de buren. Iemand andere tips om dit probleem te verhelpen? 

Alvast bedankt! 

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Het kan zijn dat je pup in een angstfase zit. Veel dingen worden dzn plots eng. In deze fase leren ze ook wat eng 'hoort' te zijn, dus dat moet je heel goed begeleiden, zodat hij opgroeit tot een stabiele en zelfzekerde hond. Misschien best terug op de kamer nemen dus. Je bent alles dat hij over heeft na zijn mama en nestgenoten kwijt te raken. Hij kan achteraf nog wel leren dat beneden slapen de bedoeling is hoor :)

 

Online kan je wat meer info vinden over angstfases, dan kan je beter inschatten of dit het geval is. En je kan dan ook lezen wanneer er nog meer komen. Voor de zekerheid had ik mijn pup tot 6 maanden op de kamer en daarna op de gang. Na ons verhuis terug op de kamer (nieuwe plaats, dus opnieuw wennen) en nu loopt hij los op de verdieping en slaapt waar hij wil. Deze nacht met open raam toch wat koud voor hem, dus is meneer in de badkamer gaan liggen ;) 

honden page profiel ElviElvi

Gewoon op de slaapkamer leggen. Hij mist jullie.
Die van ons slaapt van jongs af aan bij ons in zijn bensch. Een heerlijk bedje voor hem. Hij slaapt goed en als hij een keer niet lekker is of s nachts een keer moet poepen dan hoor je dat ook.
Overdag ligt hij beneden in de bensch.

honden page profiel Daphne De Man Daphne De Man

Alvast bedankt voor de tip allebei! We hebben haar vannacht bij ons op de slaapkamer gelaten en ze heeft de hele nacht doorgeslapen. 

Uitgeruste baasjes en een gelukkige pup, meer moet dat niet zijn! 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Iets met je eigen geur eraan, zoals een gedragen nachthemd, kan soms ook nog wel helpen.

Dan heeft de pup iets waar je geur aan zit en dat geeft misschien een veiliger gevoel.

Heeft bij Puck heel erg geholpen, als was het geen nachthemd maar was ze gek van m'n pantoffels.

Ze heeft er nog altijd een, de ander is kapot gegaan. Onderstaande is een foto van vorig jaarhp-shiny

491526.jpg

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

" Alvast bedankt voor de tip allebei! We hebben haar vannacht bij ons op de slaapkamer gelaten en ze heeft de hele nacht doorgeslapen. 
Uitgeruste baasjes en een gelukkige pup, meer moet dat niet zijn!  "

Fijn om te horen!!! :) 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

" Alvast bedankt voor de tip allebei! We hebben haar vannacht bij ons op de slaapkamer gelaten en ze heeft de hele nacht doorgeslapen. 
Uitgeruste baasjes en een gelukkige pup, meer moet dat niet zijn!  "

Dat is fijn zeg! Mooi een tijdje zo laten en anders rustig afbouwen. Steeds een stukje verder van je bed en als dat goed gaat je slaapkamer uit maar nog wel dichtbij.

Volgende forumvraag: Tuin en pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^