Ik had vroeger een springer op m'n fiets. Maar omdat mijn honden daarmee zijwaarts gaan trekken (van de fiets weg) en dus fout gaan lopen, heb ik hem weggedaan en hou ik de lijn nu in de hand.
Ik weet niet of de springer veel verschil maakt met de andere systemen die je noemt, omdat het punt waar de lijn aan de veer gaat (uiteinde springer), toch ook vrij hoog is.
Ooit was ik van plan om Pepijn naast de fiets te laten lopen, omdat hij niet in een fietsmandje wil. Maar ik heb het nooit gedaan. Ik kon me niet voorstellen dat hij kilometers lang achter elkaar zou kunnen draven.
Ik heb zelf besloten om geen fietsbeugel te doen, simpelweg omdat je niet kunt ingrijpen als er iets gebeurt en je hond achter je loopt zodat je hem/haar ook niet goed kunt zien, maar ook omdat zo'n uitsteeksel gevaarlijk kan zijn als je door een andere weggebruiker opzij wordt geduwd en je achter iets kunt blijven hangen zoals een auto, paaltje etc. (en bij de Woofcycle Bike trotter moet je denk ik ook erg uitkijken met verkeersheuvels en hoge stoepen). Met de lijn in de hand kun je meer sturing geven, heb je sneller in de gaten dat je hond afgeleid is door de omgeving en kun je ingrijpen door de lijn naar je toe te trekken, bij te sturen, remmen en je kunt de riem laten vieren of zelfs loslaten in een noodgeval.
Ik heb ook mijn zadel lager gezet zodat ik meteen met twee voeten bij de grond kan als ik moet stoppen.
Ik heb gelukkig een hond die goed snapt dat hij moet doorlopen bij katten, andere honden, bekenden en voetballende kinderen als we met de fiets zijn. Hij geeft ook goed aan dat hij wil stoppen omdat hij moet plassen of poepen.
Ik vermoed dat de Woofcycle Bike Trotter wel aan de andere kant gemonteerd kan worden, maar dat je dan misschien de spies moet omkeren. Loop eens binnen bij een fietsenmaker voor advies en laat hem de website en foto's eens zien? (De spies is dat ding met zo'n draaivleugel, die door het midden van het wiel van een racefiets of mountainbike gaat waarmee je het wiel vastzet in het frame).
Ben ik wel benieuwd welke terriër je hebt :)
Ik heb geen ervaring met de hond langs de fiets te laten lopen. Mijn terriër gaat in een fietsmans achterop. Heb ik wel eens met gefietst maar los of lijn in de hand....vond ik veiliger. Een fokker in België (had de vader van mijn hond) die fietst wel veel met de tante van mijn hond en die heeft se lijn ook in de hand vanwege de veiligheid.
Hier spreekt een fietsenmaker
Wat jij spies noemt is de as..die kan je niet omdraaien
er is geen ruimte ivm aan de andere kant je ketting en tandwiel/cassette evt clickbox van versnellingen of derailleur zitten
een snelspanner (die jij draaivleugel noemt) is ook niet geschikt voor bevestiging van karren of dit soort items
Voor veiligheid moet je vaste as hebben afgesloten met een asmoer
bij zo'n fiets voor andere bevestiging kiezen bv aan het frame ook dus als je wil dat hond aan andere kant loopt
Heb je een fiets met alleen remnaaf(terugtraprem)kom je misschien weg met langere as en kan het bevestigd buiten de kettingkast om op de as
Ik ben erg benieuwd welke fietsmand je hebt. Maylo weegt ook tegen de 10 kg toch?
Ik heb tot nu toe geen geschikte mand voor Toby (40 cm hoog en 9,6kg) kunnen vinden die achterop mijn elektrische fiets past...
Heb hem overgekocht en is eigenlijk een fietsmand voor achterop riet (allergrootste). Gaat prima en hij blijft netjes zitgen.
Ik zit wel helemaal op het puntje van mijn zadel omdat ik het niet zag zitten om hem half zwevend te laten hangen. En zit geen koepel op want ik zet hem stevig vast.
Dank je wel fietsenmaker!
Hahaha die laatste oplossing was ik ook aan het beschrijven.. dat is inderdaad de oplossing deels (denk aan kettingkast aan andere kant)dus je moet creatief zijn in waar je iets kwijt kan)
Ik denk dat je alleen staande achtervork kan gebruiken..dus goed op moeten letten dat het niet kan draaien (ivm bevestiging op ronde buis)
Ik zou ook liever niet willen dat mijn hond tussen het verkeer liep links
die bovenste kan niet ivm nog steeds bevestiging voor linker kant volgens mij..(dus je hebt spiegelbeeld van hulpstuk nodig)
misschien kan je deze gebruiken?
Die zijn voor bevestiging op verticale achtervork (en torsen gewicht van zwevend zitje met kind tot 35 kg )
als je die draaiknop eraf haalt hou je stevige bout over(dunner dan een as maar dik genoeg)
Koppelstuk erop...dan stevige ring ervoor met gat ter grootte van die bout en groter dan het gat van koppelstuk) ipv
en dan ipv die draaiknop een zelfborgende moer (die kan niet los trillen)
Als je achtervork te dun is net boven kettingkast gaat het niet lukken denk ik
maar ze zijn redelijk instelbaar (3 standen)
op de kleinste stand lukt het misschien wel
Je zou ook 2 knoppen boven elkaar kunnen bevestigen en plaatje over de beide bouten (vast met moer)
met daartussen een aparte bout ter dikte van een as...met koppelstuk
dan ligt het krachtpunt er midden tussen de 2 knoppen
zoiets dus
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?