Rond pasen werd Xana erg ziek, waarschijnlijk een heftige maagdarm-infectie. Na een hoop medicatie knapte ze op, maar haar ontlasting bleef wisselend. Ontlasting-onderzoek wees niets uit, dus toen maar bloedonderzoek. Ook daar kwam niets uit.
Xana had soms spuitpoep, soms brij, en soms vaste ontlasting. Kvv geprobeerd, en dat ging 2 dagen goed, daarna begon het weer. Diatomeeën-aarde geprobeerd, gedroogde wortelen, veendrenkstof, probiotica, isogel, niets hielp.
Daarna bloed laten testen specifiek op de pancreas, maar ook dat was het niet. Xana was inmiddels 10 kilo afgevallen (ze woog eerst 82 kilo).
Uiteindelijk weer een ontlasting-onderzoek, maar nu werd het naar het lab gestuurd en op kweek gezet, en eindelijk kwam er iets uit, waar ik nooit aan heb gedacht.
Haar ontlasting bleek vol te zitten met eitjes van de spoelworm, en dan ook echt vol. Onze andere dieren hebben geen klachten, maar alles is acuut ontwormd. Xana is degene die het vaakst kattenstront eet uit de tuin. Onze eigen katten zijn ontwormd, en elk verdacht hoopje wordt opgeruimd, maar onze tuin is enorm, en alle katten uit de buurt poepen hier.
De 3 katten van de buren worden ook ontwormd, maar ik kan niet alle katten uit de buurt ontwormen, dus zal ik goed op moeten letten en haar regelmatig ontwormen.
Diatomeeën-aarde ontwormt ook, maar dan moet je het 3 weken achter elkaar geven, en de dosering voor een hond die zo groot is, is lastig. Honden>40 kilo moeten 2 eetlepels per dag, maar zelfs de fabrikant weet niet hoeveel een hond van 72 kilo moet hebben. Daar kan ik dus niet op vertrouwen wat ontworming betreft. Wel jammer, want ik ben niet dol op chemische troep, die 172 euro kostte voor alle dieren.
Maar goed, ze zijn nu ontwormd, dus nu hopen dat Xana snel opknapt.
Dat is goed nieuws dat je eindelijk de oorzaak weet en daar naar kan handelen, zou de hond niet meer zonder toezicht in de tuin laten.......nu snel beterschap en dat er geen wormen meer in de hond voorkomt.....
Wormbestrijding.nl het woud, opsturen hun zien of er spoelwormen of eitjes ervan aanwezig zijn......
Omdat volwassen honden zich met name vanuit de omgeving infecteren, is het belangrijk om de leefomgeving van uw hond schoon te houden en de ontlasting regelmatig te verwijderen. Probeer verder te voorkomen dat uw hond (knaag)dieren opeet.
Om infecties die pups hebben opgelopen via de moedermelk, te bestrijden moeten puppies op 2, 4, 6 en 8 weken ontwormd worden. Melkgevende moederdieren moeten tegelijkertijd met de puppies worden behandeld. Na 2 maanden leeftijd een maandelijkse preventieve behandeling of een maandelijks ontlastingsonderzoek totdat ze 6 maanden oud zijn. De ontlasting moet het eerste jaar minimaal 4 maal worden onderzocht. Bij volwassen dieren is het advies om de ontlasting minimaal 3 maal per jaar te laten onderzoeken. Goede ontwormingsmiddelen bestellen
Spoelwormen bij honden zijn de meest voorkomende inwendige parasieten (maagdarmwormen) bij honden in Nederland.
Bijna alle honden raken ergens in hun leven wel een keer besmet met deze worm.
Honden kunnen zich op veel verschillende manieren infecteren. Door de vele infectieroutes zijn spoelworm infecties moeilijk te voorkomen.
Dat is dus al gebeurd.
Dat weet ik allemaal al, Willemijn.
Jeetje zeg. Gelukkig dat je nu weet wat er aan de hand was!
Wel vreemd dat uit het eerste ontlastingsonderzoek niets uit kwam. Was dat bij het Woud gebeurd?
Nee, de eerste keer heeft de da de ontlasting onderzocht op giardia, coccidiose enz.
Ah ja oké. Gelukkig komt het nu in orde.
Vigo wordt hier iedere 3 maanden ontwormd,ik weet dat is op hp vloeken in de kerk.
Hij wroet in de aarde,eet gras,neemt af en toe een hap hondenpoep.
Tosca is toen ook ziek geworden van wormen,Vigo had ze ook. Heb toen ook de katten alles ontwormd.
Goeiedag zeg. Fijn dat je eindelijk de diagnose weet.
Maar inderdaad, hier hadden ze al eerder moeten testen.....
Ja, vooral honden die ' van de straat' eten, en aarde lopen gevaar op worminfectie. Er kan overal kattenpoep liggen....
Nee, hier wordt ook trouw ontwormt hoor.
Die parasieten zijn sluipmoordenaars.....
1 van de katten had 12 jaar geleden een spoelworm, en was daar doodziek van. Hij at ook niet meer. Bij Xana was het juist zo raar omdat ze zulke wisselende ontlasting had. Ze kon goed een vaste drol hebben, een uur later spuitpoep, en 2 uur later weer een vaste drol. Er was voor mij geen touw aan vast te knopen.
Ontwormen met diatomeeën-aarde werkt op zich goed bij de andere dieren, alleen weten we voor Xana de juiste dosering niet, maar omdat zij stront eet, zal zij vaker ontwormt moeten worden.
Sorry, was goed bedoeld.
Nee hoor, Monique, ik ontworm Charlii en alle katten ook trouw... ik denk dat er meer HPers dat doen bij hun dieren. Het is een beetje als ervoor uitkomen dat je linkshandig bent
Ik ben tweehandig.
Ik ontworm Lucie volgens schema en de rest bij twijfelachtige poep. Ontlasting opsturen doe ik niet. Te duur en is ook maar een momentopname.
Ik stuurde voorheen trouw iedere 3 maanden ontlasting naar het Woud van de hond, hij heeft nog nooit wormen gehad. Nu stuur ik ieder half jaar zo'n groen pakketje naar Groesbeek, dat scheelt weer in de kosten. Toby eet gras, bietst soms nog wel eens een mestbal uit de wei (hij mag uiteraard een paar dagen niet in de wei komen wanneer er een paard ontwormd is). Ik heb zelf het idee dat door het eten van kvv, parasieten minder kans krijgen door het zuurdere klimaat.
Voor paarden is mestonderzoek overigens verplicht, omdat sommige wormen al resistent zijn voor bepaalde middelen, door het vele (klakkeloos) ontwormen. Een van onze jonge paarden heeft onlangs toch een lichte spoelworm- en bloedworm infectie gehad (ondanks dat we de stallen en het land dagelijks schoonhouden) en is daarvoor behandeld. Mestonderzoek van de paarden doen we daarom 3 x per jaar.
Iedereen moet vooral doen waar hij zich goed bij voelt, maar wees je bewust van het feit dat onnodig en veelvuldig gebruik van ontworming uiteindelijk resistentie in de hand werkt.
Alleen bij chemische ontworming. Diatomeeën-aarde is een natuurproduct en werkt even goed, zo niet beter.
Groesbeek? wil je dat uitleggen?
Het Woud laboratorium is in Groesbeek bij Nijmegen.
ooooh hahah gewoon het woud
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?