niet meer willen slapen 's morgens

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Hallo allemaal,

Onze pup van bijna 18 weken heeft weer wat nieuws, normaal als we 's avonds naar bed gaan duikt hij gelijk zijn mandje in en gaat slapen. Nu wil hij ineens op bed en dat is iets wat wij absoluut niet willen. We duwen hem naar beneden en zeggen foei tegen hem en na een paar keer lukt dat ook. De afgelopen periode sliep hij lekker door tot een uur of 06.00 - 06.30. De laatste dagen is dit dus om 05.00 uur en dan moet hij er ook echt uit om te plassen en poepen. Geen probleem ben blij dat hij het aan geeft. Maar nu wil hij dus niet meer slapen en doet er alles aan om op bed te komen en luistert niet als wij hem ervan af duwen en foei zeggen. Zit nu al een aantal nachten om 05.00 uur in de huiskamer. Het stomme is dat hij wel op de bank wil liggen en dan ook gaat slapen. Is op zich geen probleem maar als ik hem dan op pak om hem in zijn mand te doen begint de ellende. Een bench is geen oplossing want dat hebben we geprobeerd maar dan jankt en blaft hij de hele boel bij elkaar. Is hier een oplossing voor. Waarom slaap hij niet meer door tot een uur of 07.00 daar zouden we heel erg blij mee zijn.

honden page profiel Hettie & CharliiHettie & Charlii

honden foto van Hettie & Charlii

De zon is al op, de vogeltjes kwetteren, dus hoogste tijd om al op te staan! In de winter slaapt je hond wel door....

Waarom mag je hond op zich wel op de bank, maar haal je m daar toch weer af om m in zijn mand te doen? Laat met die warmte je hond zelf zijn plekje kiezen... en als hij toch op de bank gaat slapen, kunnen jullie nog mooi even terug je bed in! 

 

 

 

honden page profiel Drieka en HummerDrieka en Hummer 3 doggies

honden foto van Drieka en Hummer

Persoonlijk zou ik hem ook lekker op de bank laten slapen als hij dat graag zou willen en dan zelf terug in bed kruipen of kan hij niet zelf van de bank afkomen als hij dat graag zou willen? 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Tja het is warm, de hond heeft het warm en is uitgeslapen, als de hond op de bank ligt en gaat slapen, hij mag op de bank neem ik aan, laat de hond dan liggen, waarom verplaatsen naar de mand ? Hier, weet wel dat het niet te vergelijken is, ook heel vroeg op, soms net vijf uur, nou een wandeling maken, lekker eten en dan de tuin in en uitbuiken, ik neem een goed ontbijt en koffie, heerlijk, lekker vroeg, slaap haal je wel weer in als het minder warm is, en ook de hond.

honden page profiel AizenAizen 3 doggies

honden foto van Aizen

" Hallo allemaal,
Onze pup van bijna 18 weken heeft weer wat nieuws, normaal als we 's avonds naar bed gaan duikt hij gelijk zijn mandje in en gaat slapen. Nu wil hij ineens op bed en dat is iets wat wij absoluut niet willen. We duwen hem naar beneden en zeggen foei tegen hem en na een paar keer lukt dat ook. De afgelopen periode sliep hij lekker door tot een uur of 06.00 - 06.30. De laatste dagen is dit dus om 05.00 uur en dan moet hij er ook echt uit om te plassen en poepen. Geen probleem ben blij dat hij het aan geeft. Maar nu wil hij dus niet meer slapen en doet er alles aan om op bed te komen en luistert niet als wij hem ervan af duwen en foei zeggen. Zit nu al een aantal nachten om 05.00 uur in de huiskamer. Het stomme is dat hij wel op de bank wil liggen en dan ook gaat slapen. Is op zich geen probleem maar als ik hem dan op pak om hem in zijn mand te doen begint de ellende. Een bench is geen oplossing want dat hebben we geprobeerd maar dan jankt en blaft hij de hele boel bij elkaar. Is hier een oplossing voor. Waarom slaap hij niet meer door tot een uur of 07.00 daar zouden we heel erg blij mee zijn. "

Klimt die zelf op de bank? Zou hem dan lekker daar laten liggen als hij daar gewoon verder slaapt kan jij ook nog even lekker naar je bed. Dit kan gewoon een teken zijn dat die er klaar voor is om zonder jullie te slapen. Wij hebben de bench ook al snel opgeruimd dat was hier ook drama en meneer ging op de bank liggen en keek ons aan van ik lig hier wel prima. Misschien wekker zetten dat je wakker wordt voor die gaat piepen en dan steeds je wekker wat later zetten.

honden page profiel DidyDidy 2 doggies

honden foto van Didy

Ik zou lekker bij hem kruipen op de bank en samen nog een tukkie doen.hp-wink

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

bedankt voor jullie reacties, het probleem is dat Jesse nogal vernielzuchtig is en van alles pakt wat niet mag. Echt al zelf van de bank afspringen doet hij nog niet alleen als ik hem bijv. eten geef of iets lekkers dan kan hij het ineens wel. Op de bank springen lukt ook nog niet. Dus jullie kunnen zich voorstellen dat als hij lekker ligt te slapen op de bank ik niet echt lekker in mijn bedje lig wetende dat hij rottigheid kan uithalen. Je wilt niet weten hoe hoog die terrorist kan springen en hij wordt natuurlijk ook steeds hoger. Hij heeft al diverse keren het belegde brood van het aanrecht gepikt. Ik krijg zaterdag een privéles van onze trainer omdat er nog wel wat meer problemen zijn met hem. De puppycursus heeft hij met goed gevolg afgelegd maar zit nu in zijn pubertijd en het lijkt alsof hij alles wat hij geleerd heeft weer vergeten is. Je ziet hem denken van je roept maar ik doe toch waar ik zin in heb en dat is best wel frusterend. De vervolgcursus begint pas op 22 juni vandaar dat we ervoor gekozen hebben om privéles te nemen. Moet er nog wel even bij zeggen dat Jesse een achterstand heeft opgelopen wat de inprentingsperiode betreft door de Giardia, die helaas nog steeds niet onder controle is. Heeft weer een kuur gehad van stormogyl en ik moet over 14 dagen zijn ontlasting weer laten onderzoeken. Ben inmiddels wel overgegaan op Farmfood HE vermengd met pens en hart om zijn darmflora weer op pijl te brengen. Dat schijnt die parasiet ook niet lekker te vinden vanwege de zuren.

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Met 18 weken zit hij volgens mij niet in de puberteit hoor.

 

En hoe sloopt hij niet in zijn mand maar wel op de bank?

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Ik zou eens beginnen met afvragen waarom je pup sloopt. Is hij niet compleet overprikkeld? Of doe je juist te weinig met hem? Honden slopen nooit zomaar. Hier zijn de honden ook vroeg wakker, we staan gewoon op. Mocht ik echt nog even willen slapen, dan gaan ze mee naar boven (verder heb ik dat zelf liever ook niet) of blijven beneden met een gevulde kong.

 

Ze hebben al de hele nacht gelegen, het is licht. Hij moet plassen, gaat eruit en is wakker. Dan wil die niet weer 2 uur alleen moeten liggen. Dan gaan ze ook slopen uit verveling.

honden page profiel DidyDidy 3 doggies

honden foto van Didy

Wat ik al eerder zei: Kruip lekker bij hem op de bank en doe samen  nog een tukkie.hp-thumbsup

Kan die "terrorist"ook niks slopen.

honden page profiel PiaPia

honden foto van Pia

Ik wil nog even reageren op de reacties die ik heb gehad op mijn vraag. Ik heb het idee dat sommige mensen dingen niet goed lezen. Het gaat er om dat Jesse mij 's morgens wakker maakt omdat hij eruit moet, prima  hartstikke goed, dat dit rond  05.00 uur gebeurt is ook geen probleem. Het gaat mij erom dat ik niet begrijp dat hij nadat hij uit is geweest en iets te eten heeft gehad hij op de bank wil liggen en gaat slapen en als ik hem dan op pak, omdat hij slaapt en hem dan in zijn mand wil hebben, hij constant op bed springt en niet meer voor rede vatbaar is en ook op een zeer venijnige manier gaat bijten omdat hij zijn zin niet krijgt. Zodra ik dan denk oke ga maar mee de huiskamer in, zodat mijn man in ieder geval nog een beetje aan zijn nachtrust komt, hij weer op de bank wil liggen en weer gaat slapen. Hij ligt dan lekker te slapen en ik ga maar wat computeren. Bij hem op de bank gaan liggen is geen optie daar is de bank niet groot genoeg voor. In mijn bed gaan liggen is ook geen optie want zodra ik dat doe gaat hij janken en blaffen. Want al slaapt hij dat heeft hij zo door. Hem van de bank afhalen en naar bed gaan is ook niet haalbaar. Hij pakt alles wat los en vast zit en vernield dat. Hij is 18 weken maar hij springt zo hoog dat hij boven het aanrecht uitkomt. Ik heb niets aan commentaar hoe ik de dingen doe, ik probeer van alles en ik doe mijn best met trainingen etc. maar het lijkt wel of hij de dingen niet op pakt of niet wil oppakken. We zijn nu al 10 weken bezig om hem dingen af te leren, met heel veel geduld en zachte hand en stem. Want schreeuwen en slaan is helemaal geen optie. Dit gedrag is niet alleen maar aanwezig met het gaan slapen maar met alles. Het enige wat ik met mijn vraag wil bereiken is dat er misschien iemand is die dit ook mee heeft gemaakt en ons handvatten kan geven waar we iets mee kunnen. We hebben niet voor niets een privéles aangevraagd bij zijn trainer in de hoop dat die iets voor ons kan betekenen. Ik weet wel dat als we dit niet op korte termijn kunnen oplossen of dat we verbetering kunnen zien dat we dan het besluit moeten nemen om hem naar een ander baasje te laten gaan die NOG meer geduld heeft dan wij. Dit zouden wij dan doen met pijn in ons hart. Wij hebben altijd pups gehad en dit nog nooit op deze manier meegemaakt.

honden page profiel L.L. 3 doggies

honden foto van L.

Het gaat er om dat Jesse mij 's morgens wakker maakt omdat hij eruit moet, prima  hartstikke goed, dat dit rond  05.00 uur gebeurt is ook geen probleem. Het gaat mij erom dat ik niet begrijp dat hij nadat hij uit is geweest en iets te eten heeft gehad hij op de bank wil liggen en gaat slapen en als ik hem dan op pak, omdat hij slaapt en hem dan in zijn mand wil hebben, hij constant op bed springt en niet meer voor rede vatbaar is en ook op een zeer venijnige manier gaat bijten omdat hij zijn zin niet krijgt. Zodra ik dan denk oke ga maar mee de huiskamer in, zodat mijn man in ieder geval nog een beetje aan zijn nachtrust komt, hij weer op de bank wil liggen en weer gaat slapen.
 
Hey, onze hond was 's morgens soms gewoon wat uitgekeken op zijn slaapplek en wou dan ook ergens anders gaan slapen. Wij gingen dan ook met hem op de zetel slapen bijvoorbeeld. Of ikzelf op de zetel en hond op zijn slaapplaats in de living.' s morgens is hij vaak ook gewoonlijk aanhankelijk. Een lange knuffelsessie viel dan ook in de smaak en daarna ging hij weer slapen. Tegenwoordig slaapt hij los in de kamer en komt dan even langs de bedrand een brommetje geven, en dan aai ik hem vanuit het bed een tijdje en dan gaat hij terug slapen

honden page profiel L.L.

honden foto van L.

Wil nog even toevoegen dat helemaal in het begin in de puppytijd, we ook met hem opstonden voor een plasje en wat eten, half uurtje spelen en dan bed terug in. Die pups mogen ook niet overprikkeld worden he. Dat is stilaan geëvolueerd naar langer slapen en en minder spelen. En later dus gewoon plasje en slapen op de zetel samen, tot nu dus een aai-sessie vanuit bed :) 

honden page profiel DaydreamerDaydreamer

honden foto van Daydreamer

Ach arme volgens mij zit je er even helemaal doorheen. 

En dan is die 2uur minder slaap wel het laatste wat je nodig hebt.

Heb je geen familielid of vrienden die je puppeke een de weekje in huis willen nemen? Dat kan je even bijtanken en tot rust komen.

Ik heb verder geen tips voor je, behalve misschien een deken of slaapzak beneden leggen zodat je toch een beetje kan dutten als je hondje op de bank ligt.

Sterker hoor! 

honden page profiel Marlies met FrøyaMarlies met Frøyagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marlies met Frøya

Oef ja, kan me voorstellen dat je niet elke dag om 5.00 al in de kamer wil zitten, maar nog gewoon even lekker in je bed wil blijven.

 

Wat mij opvalt in je teksten is dat je zegt dat je al 10 weken dingen aan het afleren bent, dat je hem van het bed af probeert te krijgen door 'm weg te duwen en foei te zeggen, etc. Ik denk dat het hem juist hierin zit en dat je dit om moet gaan draaien. In plaats van 10 weken lang dingen afleren, kon je hem 10 weken lang dingen áánleren, de dingen en gedragingen die je graag wil zien. Dit is voor beide partijen ook veel leuker, want dan ben je met positiviteit bezig in plaats van negativiteit. (Misschien doe je dit trouwens al hoor, maar uit je tekst komt het zo op mij over hp-smile)

 

In plaats van dat je 'm van het bed probeert te krijgen, kan je 'm bijvoorbeeld leren om op een speciaal plekje naast het bed (of waar je 'm dan ook wil hebben) te gaan liggen. Als 'ie daar dan blijft liggen, beloon je hem. Reken maar dat hij dat plekje dan verkiest boven het bed, want op het bed gaan levert niks op, naar het plekje gaan wel. (Nu levert het op bed gaan wel wat op: jullie aandacht! Negatieve aandacht is namelijk ook aandacht).

Dat aanleren kost in het begin wel wat moeite en tijd, maar op gegeven moment worden de dingen je 'm aanleert een gewoonte en hoef je er niet zo actief meer mee bezig te zijn. En dat geldt eigenlijk voor alles wat je bij je hond graag wil zien: laat het voor je hond duidelijk zijn wat je wél wil zien en beloon dat goed hp-smile

honden page profiel Jamie, Nia&FfionJamie, Nia&Ffion 3 doggies

Wij zijn momenteel ook rond kwart over 5 a half 6 wakker met de pups. Ik zou ook graag nog een uurtje blijven liggen. Tot voor kort mochten ze s'ochtends nog een uurtje ofzo bij ons in bed slapen (s'nachts bench) maar nu zijn ze echt klaar wakker. Tsjah het is licht buiten, vogeltjes fluiten, de dag is voor ze begonnen. Wij gaan dus voorlopig maar ietsje eerder naar bed en overdag een dutje. 

Maar goed, ik snap het, slaap gebrek is vervelend. 

Gelukkig werk ik vanuit huis dus kan ik eerder beginnen en dan een inhaal power nap doen. 

honden page profiel LolaLola

honden foto van Lola

Oh jee. Je kan ook zeker niet verwachten dat je pup in "al" 10 weken dingen weet. Pas 10 weken! Ik ben al 10 maanden bezig en nog gaat niet alles zoals het moet. Probeer dingen positief te zien. Op deze manier bouw je geen band op met je hond en wordt het alleen maar lastiger. Ook een gedragstherapeut kan een pup niet opeens zo trainen dat die alles weet. Het gaat om een pup, een baby. Je verwacht zoveel van dat beestje, je bent behoorlijk negatief. Tensmite ik heb niks positiefs gelezen en als je er zo in staat wordt het ook nooit wat.

 

Focus je op de dingen die wel goed gaat, wees blij met je hond en de rest komt van zelf. Hoe zwaar het begin soms ook kan zijn. 

 

Je hond slaapt op de bank wel omdat je dan bezig bent en rustig en hij ook zijn rust pakt. In bed reageer je waarschijnlijk constant aangezien je geïrriteerd bent en je hond dus ook negatief gaat reageren. Nogmaals ga eruit, doe je ding en geef hem wat lekkers als afleiding. Bijv. Een gevulde kong. Vaak zijn ze hier wel even druk mee en worden ze er daarna moe van. Misschien de eerste keer er even blij blijven zodat die niet gelijk door heeft dat je weg gaat maar rustig kan uit vinden hoe het werkt en hoe leuk het wel niet is, of vooral lekker.

 

Volgende forumvraag: Socialiseren puppy
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^