Welke leeftijd een pup bij een pup van 11 maanden?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ivonvdvivonvdv

honden foto van ivonvdv

We hebben een geweldige pup van bijna 11 maanden, nu denken we erover om een gelijksoortige pup aan te schaffen die qua ras/ kruising praktisch hetzelfde is. (Newfoundlander x Sint Bernard).  We hebben, tot vorig jaar, twee goldens gehad en we merken dat één hond, toch maar één is. We hebben ruimte genoeg, zowel binnen als buiten. Het is niet om ze bijelkaar te laten als gezelschap omdat ze veel alleen zouden moeten zijn, dit is absoluut niet aan de orde maar misschien gewoon voor de gezelligheid voor elkaar (en voor ons). Het was altijd zo leuk om de twee goldens te zien spelen met elkaar, en daarnaast zo blij met elkaar waren. Wat is een goede leeftijd voor de oudste om een pup te kopen? Tom is (lijkt nu zo) bijna puber af, of is dit nog te vroeg ivm het blijven doorgaan in t spelen? Wie heeft ervaringen en tips? Bij de goldens kwam de ander na een jaar, uit het zelfde nest door omstandigheden bij zijn vorige baasjes..., bij ons - dus dat is geen reeële vergelijking. 

honden page profiel AccaliaAccalia 2 doggies

honden foto van Accalia

Persoonlijk zou ik wachten tot je huidige hond volwassen en stabiel is. In het geval van een grote hond is dit na ongeveer twee jaar. Een (volwassen) herplaatser zou ik eventueel al eerder overwegen. Maar een lompe grote puber in combinatie met een kwetsbare kleine pup lijkt mij iets teveel van het goede. Dan zou ik dus nog minstens een jaartje wachten. 

honden page profiel Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.) 2 doggies

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)

Als jullie er zelf klaar voor zijn dan is dat niet perse leeftijd gebonden denk ik. Daarbij zeg je dat je hond absoluut niet veel alleen is dus bij eventueel doorslaan in spel ben je er dan ook zelf bij om het spel te stoppen of rust in te plannen. 

honden page profiel BaileyBailey 3 doggies

honden foto van Bailey

 

Zelf hebben wij twee New foundlanders.

Persoonlijk zou ik wachten met een tweede grote hond-pup aanschaffen.

Hoe groter de hond hoe later uitgegroeid en volwassen.

Jullie opgroeiende pup kan nog gaan puberen....

Dan kunnen ze wel eens bananen in hun oren hebben.

Een New foundlander(en een Sint bernard) groeien hard en zijn juist ook zeer kwetsbaar....que blessures.

Bij ons zat er drie jaar tussen.

En geen gespeel in huis.

Ondanks dat wij echt zeer voorzichtig zijn geweest heeft 1 hond aan 1 elleboog LCD gehad de andere zelfs twee ellenbogen.

(overal vloer bedekking gelegd tegen uit glijden)

beide zijn met een jaar ongeveer geopereerd(familie van elkaar..) 

Qua gewicht zitten wij wij nu met uitlaten met 122 kg aan de lijn dit zijn 2 teefjes...(59 kg en 63 kg)

Jullie hebben een reu Newfoundlander x Sint bernard dus die gaat wel echt een stuk zwaarder worden dan die van ons...

dat is de reden waarom ik zou wachten omdat Tom voorlopig nog niet is uitgegroeid dus ook kwetsbaar...en natuurlijk de pup ook.

Het is wel veel werk maar wij vinden het heerlijk zulke lieve grote beren.

 

Je vraagt er niet om..

Maar hoe groter en zwaarder de honden hoe duurder de dieren arts!!!(qua medicijnen, operatie enz)

 

Bij ons zijn beide honden verzekerd.

Wel duurdere vaste lasten maar liever dat dan in 1 keer als je pech hebt  duizend euro of meer kwijt aan de dieren arts.....

maar dat is persoonlijk natuurlijk deze keus verzekeren of niet.

Helaas vaak pech gehad en super blij dat deze verzekerd zijn!!!

Onze honden kwamen van een erkende fokker.

de ene hond 1e jaar 2200,00euro(diverse dingen zonder entingen ed wel operatie o.a)

 tweede hond beide schouders alleen al operatie beide schouders 1440,00 buiten de voor onderzoeken en foto`s eigen dieren arts.

(orthopedisch chirurg wilde eigen foto`s..)

plus tweede hond ook wimpers die naar binnen groeiden..is ze ook aan geopereerd.....

Nogmaals je hebt er niet om gevraagd maar met deze bedragen waren wij erg blij met de verzekering.

Ik ben wel erg benieuwd naar Tom.

heb je misschien foto`s..zou erg leuk zijn!!

 

ps heb inmiddels op je profiel gekeken wat een plaatje!!!!!!

 

 

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 2 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Niet doen....hier een newfoundlander die volwassen is en een pup bij genomen, spelen is er niet bij, de pup is heel kwetsbaar, juist door de groote van de hond, spelen met elkaar kan bijna niet.....het gewicht is veels te groot.....je hond is nog lang niet volwassen en zou dus alleen maar willen spelen met de pup, newfoundlanders zijn heel laat volwassen en uitgegroeid met drie jaar........alleen laten als je er niet bij bent gaat ook niet, hier zitten ze apart, traphekje er tussen als ik er niet bij ben, samen altijd als ik er bij ben maar er wordt binnen niet gespeeld, zelfs niet in de tuin......grote honden die verkeerde wendingen maken is zo gebeurd...en je zal aparte dingen met beiden moeten gaan ondernemn, er gaat dan heel veel tijd inzitten...aparte aandacht is ook nodig..              zie je dat voor je een grote hond die nog puber is meteen kleine pup ?   Zorg eerst dat je hond echt volwassen is en stabiel zodat tie rustig is en zet er dan een pup bij....zodat de oudste begrijpt dat er niet gespeeld kan worden met een pup....en je zal de pup ook moeten manen dat tie de oudste niet belaagd, en dat gebeurd ....besef dat als je wilt samen met je honden gaat wandelen dat er een gewicht aan hangt....Bams weegt ruim 75 kilo, en Ogin is reeds 69 kilo....besef als ze er vandoor willen gaan dat je ze nimmer houdt, heb je een oudere hond die al wat rustiger is dan past de pup zich meestal wel aan.....

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Zoals je denk ik tussen de regels door in de reacties hierboven wel kunt lezen, is je hond niet bijna puber af maar moet de puberteit nog gaan beginnen. Bij grote honden is dat ongeveer van 1,5 jaar tot 3 jaar...

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Is de pup groter dan past de pup zich aan de oudste aan, maar dan nog moet je oppassen dat er niet ruw wordt gespeeld.......   ogin is nu een grote puber, en kan ook niet spelen met jonge honden dat gaat er veels te wild dan aan  toe, heb je dan een puberende hond en een speelse pup dat gaat echt fout.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" We hebben een geweldige pup van bijna 11 maanden, nu denken we erover om een gelijksoortige pup aan te schaffen die qua ras/ kruising praktisch hetzelfde is. (Newfoundlander x Sint Bernard).  We hebben, tot vorig jaar, twee goldens gehad en we merken dat één hond, toch maar één is. We hebben ruimte genoeg, zowel binnen als buiten. Het is niet om ze bijelkaar te laten als gezelschap omdat ze veel alleen zouden moeten zijn, dit is absoluut niet aan de orde maar misschien gewoon voor de gezelligheid voor elkaar (en voor ons). Het was altijd zo leuk om de twee goldens te zien spelen met elkaar, en daarnaast zo blij met elkaar waren. Wat is een goede leeftijd voor de oudste om een pup te kopen? Tom is (lijkt nu zo) bijna puber af, of is dit nog te vroeg ivm het blijven doorgaan in t spelen? Wie heeft ervaringen en tips? Bij de goldens kwam de ander na een jaar, uit het zelfde nest door omstandigheden bij zijn vorige baasjes..., bij ons - dus dat is geen reeële vergelijking.  "

 Wat je daar schrijft....Tom is bijna puber af, 11 maanden, echt niet, Ogin is net twee jaar geworden en gaat nu puberen....vergis je niet..

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Als je op zoek Bent naar een dergelijke specifieke kruising zou ik alvast beginnen rondkijken en zien wat er op je pad komt. 

 

Persoonlijk geloof ik niet in puberen,  al meerdere honden hier en geen 1 heeft al 'gepuberd'.  Hier is hier.  Of je nu 7 weken,  7 maanden of 7 jaar Bent.  Ze zijn niet heilig hoor,  ze negeren best wel eens een commando, maar dat doet mijn dame van 13 ook nog steeds. 

 

In huis mogen ze niet spelen.  Ze mogen gaan en staan waar ze willen maar rustig.  

 

Zelf zou ik geen 2 jonge honden nemen,  maar dat is meer omdat ik er intensief mee bezig ben qua africhting zo dat ik er gewoon letterlijk geen tijd voor heb.  Moest ik louter huishouden hebben,  zou ik het best aandurven. 

honden page profiel LizLiz 2 doggies

honden foto van Liz

Persoonlijk geloof ik niet in puberen,  al meerdere honden hier en geen 1 heeft al 'gepuberd'.  Hier is hier.  Of je nu 7 weken,  7 maanden of 7 jaar Bent.  Ze zijn niet heilig hoor,  ze negeren best wel eens een commando, maar dat doet mijn dame van 13 ook nog steeds.   "

 Herkenbaar. Mijn Momo heeft ook niet 'gepuberd' en bij Elsa zie ik het ook nog niet.

 

Maar ik zie de puberteit dan vooral als in zelfstandig worden en stabiel worden. En die ontwikkeling heb ik wel bij Momo gezien en nu ook bij Elsa. Als pup afhankelijker, meer onberekenbaar en dan in de puberteit meer hun eigen weg willen gaan en steeds voorspelbaarder worden in hun gedrag.

 

Voorbeeld; Gisteren liep Elsa dus los bij de schapen. Toen we van de hooischuur richting de wei liepen vloog zij meteen op de schapen af waardoor ik uit haar blikveld verdween achter een gebouw richting de ingang van de weide. Ik dacht haar nog op dezelfde plek te zien staan toen ik achter dat gebouw uit kwam. Nee dus. Ze was weg. Ik kijken, roepen.. bleek ze terug te zijn gegaan naar de hooischuur waar ze mij het laatst gezien had.. ik zag haar voorbij scheuren richting de waterkraan waar we daarvoor waren geweest.

 

Ergo; Ze ging haar eigen weg... en verviel toen toch weer in het afhankelijke en liep de route terug die we gelopen hadden opzoek naar mij.

 

Mijn Momo is volwassen en zou naar mij zijn gaan zoeken ipv de route terug te volgen en daarbij dus afgegaan zijn op de richting waar mijn stem vandaan kwam.

honden page profiel BaileyBailey 2 doggies

honden foto van Bailey

Ik denk dat er echt wel verschil in kan zitten per ras.

dat er verschil in kan zitten over welke rassen je praat.

Ik denk dat het makkelijker is bv jongere honden bv herders bij elkaar te zetten dan twee Newfoundlanders.

Bv de (mechelse/Duitse herder hebben een hele sterke wil om hun eigenaar te behagen.

Een Newfoundlander heeft(regelmatig) ook een eigen wil maar dan anders. 

Zijn echt totaal andere rassen.

(zelf meerdere herders in de loop der jaren gehad ook meerdere tegelijk) 

Een newfoundlander is pas laat volwassen.

Zowel geestelijk als lichamelijk.

Bij ons hebben wij wel altijd de pup meteen in de roedel laten leven.

Bij de Newfoundlanders vanaf dat de jongste hond als pup kwam vanaf haar moeder en broertjes en zusjes meteen bij haar tante gelaten.

Haar tante nam eigenlijk voor de pup de moeder rol over.

Wel goed opletten maar vanaf dag 1 goed gegaan.

in huis wordt hier ook niet gespeeld is de huis regel.

ook hier word er met de honden dingen apart ondernomen.

Vind het heel goed voor de honden en mocht er iets zijn bv 1 moet naar de dieren arts dan kan de andere thuis blijven als het nodig is.

Wel is het zo dat niet iedereen van zulke grote honden houden om op bezoek te komen...

Nu hebben wij regelmatig voor 1 of meerdere dagen een pup als loge.

Loopt ook tussen deze grote beren rond.

Van 4 kg ongeveer daar zijn ze echt heel,heel voorzichtig mee.

maar onze honden zijn al wat ouder-volwassen.

En natuurlijk letten wij ook heel goed op want een ongeluk zit in een klein hoekje.

 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Newfoundlanders zijn zware honden en een ongeluk is zo gebeurd, week geleden een vriend van me...twee newfoundlanders een van vier jaar oud en een hond van nu ruim een jaar, zijn te wild aan het stoeien en de jongste heeft een kruisband scheuring opgelopen, is geopereerd .....net gebeurd...mechelaars kan je niet vergelijken Maart met newfoundlanders , als ze in de groei zijn zijn ze echt heel kwetsbaar.....ze groeien razendsnel, en halen een groot gewicht, wanneer ze volwassen zijn is het wat anders en uitgegroeid......

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Goed dan hoor,  ik hou mijn mond wel weer . 

 

Wat een vreselijk irritant forum kan dit toch zijn.  Waarom moet alles toch steeds op eigen ras betrokken worden?  Ts spreekt zelfs niet van een Newfoundlander.  Dat maken jullie er van 

 

Maar soit,  iemand met Mechels moet zijn mond houden en kan natuurlijk niets van andere rassen weten He.. .

 

Het zal wel.  Ik hou mijn mening wel voor mij in het vervolg. 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

Ts spreekt zelfs niet van een Newfoundlander.  Dat maken jullie er van .  "

 Sorry Maart... maar dit keer heb je er gewoon overheen gelezen:

(Newfoundlander x Sint Bernard).    "

 

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Ja.  Een kruising dus. 

 

Beetje vreemd dat in het topic van die xmechel de ts niet over een Mechelaar mag spreken want er zit Hollander in,  maar bij alle andere kruisingen mag je wel uitgaan van een volwaardig ras? ?? 

honden page profiel LizLiz

honden foto van Liz

" Ja.  Een kruising dus. 
 
Beetje vreemd dat in het topic van die xmechel de ts niet over een Mechelaar mag spreken want er zit Hollander in,  maar bij alle andere kruisingen mag je wel uitgaan van een volwaardig ras? ??  "

 Ik snap je frustratie hoor  maar 'hold your horses!'.

 

Willemijn vertelt over haar Leonbergers omdat die ook echt groot (enorm zeg maar) zijn. Een kruising Leonberger x Sint Bernard zal ook erg groot en zwaar uitvallen omdat de Sint Bernhard dat ook is. Het gaat in dit verhaal dus over formaat. Snel groeiende honden (dus kwetsbaar) versus een uitgegroeide hond met een enorm gewicht.

 

Ik zal er zelf dan misschien overheen gelezen hebben dat ze de kruising van de TS ook een Leonberger noemen en niet een look-a-like of kruising?

 

Snap je?

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Haha,  nu worden het weer leonbergers. 

 

Maar het zal me bommen hoor..   Ik hou het hier voor bekeken en zeg enkel nog iets als er een raszuivere mechel in betrokken is want dan alleen heb ik recht op een mening blijkbaar. 

honden page profiel ivonvdvivonvdv

honden foto van ivonvdv

Heel erg bedankt voor jullie reacties! We gaan gewoon nog een jaartje (of twee) wachten totdat Tom uitgegroeid is en rustig is met puppen en spelen zachter en rustiger gebeurt. Het idee vond ik zo leuk, twee beertjes in huis. Maar met Tom alleen houd ik het ook zeker goed uit !!Ik ben benieuwd hoelang Tom nog groeit, overigens, op de foto's waren zijn groeischijven al dicht volgens de da. (Misschien erg vroeg, maar vind ik prima hoor). Nogmaals dank voor de reacties mbt de vraag over een pup erbij, erg fijn. 

honden page profiel Koert En poppy Koert En poppy 3 doggies

honden foto van Koert En poppy

Zo wat een  prachtig hè mooi hond ????????????

honden page profiel BaileyBailey 3 doggies

honden foto van Bailey

 

Dankjewel voor de prachtige foto!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hoop dat je regelmatig een update wilt geven met leuke foto's van 

Jullie prachtige Tom!!

(smelt, Smelt!)

En mocht er een pup op een gegeven moment bij komen dan horen wij dat graag!!!

honden page profiel BaileyBailey

honden foto van Bailey

" Goed dan hoor,  ik hou mijn mond wel weer . 
 
Wat een vreselijk irritant forum kan dit toch zijn.  Waarom moet alles toch steeds op eigen ras betrokken worden?  Ts spreekt zelfs niet van een Newfoundlander.  Dat maken jullie er van 
 
Maar soit,  iemand met Mechels moet zijn mond houden en kan natuurlijk niets van andere rassen weten He.. .
 
Het zal wel.  Ik hou mijn mening wel voor mij in het vervolg.  "
 
 

 Hoi Maart,

Ik vind het vervelend als het zo voor jou overkomt.

Zo was het in ieder geval zeker niet bedoeld vanaf mij kant om mensen te kwetsen of jou.

ik denk juist dat we met elkaar ervaringen kunnen uitwisselen als dierenliefhebbers. 

Volgende forumvraag: Ik zoek een boxer pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^