Hoi, persoonlijk vind ik dat iedereen die een hond/pup aanschaft een verzekering zou moeten afsluiten.
Er wordt op HP zoveel en vaak gewaarschuwd voor broodfokkers .
De meeste van jullie zijn ook geen fan van stamboom loze handen. Denk aan een labradoodle.. de opmerking is dan meestal dat een hond zonder stamboom niet gezond zou x zijn.
Bij topics over zieke eieren wordt er wel regelmatig geschreven vraag om een betalingsregeling bij de dierenarts. of er wordt de suggestie gedaan spaar elke maand een klein bedrag.... maar ja dan moet je b.v. 600 euro betalen... dat is 5 jaar sparen!!
Zou het niet handiger zijn als mensen met de aanschaf van een hond ook meteen een verzekering afsluiten?? Al is het maar voor de eerste 2 jaar.
Om met heen zie ik veel honden die (als ze ziek worden) dat in de eerste 2 jaar is.
Een zieke hond geeft al stress genoeg, daar wil je dan geen financiële zorgen bij hebben.
Het zou dus (wát mij betreft) dé gewoonte moeten worden om ook te roepen denk bij de aanschaf van een hond aan een verzekering!!!
(Wij hebben er 2 verzekerd)
Ik ben niet tegen honden zonder stamboom, vooral niet als ze uit het asiel gehaald worden, dan ben ik juist voor!
Wel vind ik het belangrijk dat als je een pup koopt, beide ouders getest zijn op erfelijke aandoeningen. Bij mijn hond is dit het geval, beide ouders zijn getest waarvan er 1 wel, en 1 geen stamboom heeft.
Ik heb mijn hond niet laten verzekeren. Had ik wel moeten doen aangezien ze haar poot brak op 1 jarige leeftijd wat een 5 uur durende operatie opleverde. Ik zet nu elke maand geld apart.
Gelukkig is dat niet verplicht, want dan was ik nu al vele duizenden euro's aan verzekering kwijt voor niets.
Ik hou het dus liever bij een vrije beslissing, waar ieder mee doet wat hem 't beste lijkt.
Mijn hond is ook niet verzekerd. Heb wel de berekening gemaakt maar daar kwam ik uit dat een verzekering pas loont als je medische kosten in een hondenleven meer dan €6.000.- zijn.
Daarbij zijn dingen als titeren, vaccinaties, castratie, gebit, dieetvoer, alternatieve geneeskunde allemaal (vaak) niet meeverzekerd en heb je ook niet altijd keuze in de kliniek waar jij wil dat je hond dan geholpen wordt.... daarbij komt er soms ook nog een eigen risico/bijdrage wat je moet betalen.
Kortom heb een spaarrekening waar ik eventuele medische tegenvallers mee op kan vangen. Mocht je dit niet kunnen, ja dan ben ik zeker voor verzekeren. Je wilt je hond natuurlijk geen zorg ontnemen omdat je het financieel niet kan opbrengen.
Als de verzekering dan ook zou dekken, zou het te overwegen zijn. Maar als je hoog sport met je hond, val je al buiten de boot.
Ik ben voor verantwoorde en bewuste fok trouwens. Dat hangt niet perse samen aan een stamboom.
Verzekeren moet niet een verplichting zijn...dat moet een vrije keuze blijven.
Ik zou ook nooit een verzekering aanschaffen eerlijk gezegd. Zou ookal veel geld kwijt zijn geweest dan.
Hier ook beide honden niet verzekerd. Als je kijkt wat een verzekering kost, kun je net zo goed dit bedrag aan de kanten zetten. Veel dingen worden namelijk niet eens vergoed, dingen die wel vergoed worden betaal je nog 25 procent van de rekening zelf. Na mijn idee ben je vaak alsnog duurder uit. Moet wel zeggen dat we altijd geld achter de hand hebben, mocht er wat gebeuren dan kan het altijd betaald worden.
Niet verzekerd hier,de verzekeringen worden steeds verder uitgekleed.
De da prijzen gaan omhoog en straks krijg je net zo iets als bij de mensenverzekeringen.
En als de hond ouder wordt,wordt het steeds duurder.
50 euro per maand voor oudere hond is normaal,dan kom je al op 600 euro,een operatie van 1000 euro waarvan je 25% zelf moet betalen dan kom je ook al op 850 euro.
Ik hou de vrijheid van welke en waar ik medische zorg aan mijn hond verleen.
En ik heb een grens,chemo zou ik bv.nooit laten doen. Ook geen karretje als mijn hond verlamd raakt.
Ik spaar wel iedere maand,en het potje is nog goed gevuld ondanks dat ik dit jaar 1000 euro kwijt was.
Zou ik niet kunnen sparen dan zou ik geen hond nemen,want een verzekering dekt niet alles.
Kijk als je door omstandigheden financieel krap komt te zitten dan zou ik mijn hond ook niet wegdoen,dan eet ik wel minder.
Maar als ik van tevoren weet dat sparen niet gaat,nee dan zou er hier geen nieuw dier in huis komen.
Ik heb Senn niet verzekerd. Wel overwogen maar gezien de kosten van een verzekering: al snel 300 euro per jaar, en de weinige dekkingen die eigenlijk in die verzekering zitten niet gedaan. Ook met het oog op dat ik voor mezelf, en nu dus automatisch ook voor Senn, een buffertje heb als er iets gebeurd. Als je rekent dat een hond 12 jaar word ben je voor een verzekering ook zo'n 3600 euro (komt inflatie bij dus zeg maar rustig 4000 euro) kwijt, en dan tegen zeer beperkte dekkingen. Daar kun je best wat voor laten doen.
Ik vind niet dat je een verzekering moet gaan verplichten. Ik vind dat je gewoon als baas moet zorgen dat je hond de zorg krijgt die hij nodig heeft.
En of je dat dan betaald door een verzekering, spaargeld of desnoods een klompje goud dat je ergens hebt liggen. Dat maakt mij niet uit.
Je begint dit topic naar aanleiding van een reactie in een ander topic. Opzich vind ik die reactie niet eens zo gek (elke maand wat apart leggen). Als je gewoon begint met een mooi bedrag als je je hond aanschaft en dan elke maand 20 euro erbij stort op die rekening dan red je het heus wel. Mocht je echt voor een zeer uitzonderlijke situatie komen te staan dat je ineens 5000 euro kwijt bent dan kan je heus wel een betalings regeling treffen, zeker als je al een flink deel meteen betaald van de spaarrekening.
Onze vorige hond heeft in zijn leven 2 keer een dierenarts gezien. Voor de puppie inentingen en voor de laatste 24 uur van zn leven (onderzoek, behandeling en euthenasie). We zijn best blij dat we daar geen verzekering voor hebben afgesloten want dan waren we duizenden euros voor niks kwijt geweest.
Voor Puk hebben we ook geen verzekering door redenen die in dit topic al benoemd zijn (de dekkingen etc.). We zijn wel een aantal keer bij de dierenarts voor haar geweest maar in de ruim 3 jaar dat we haar nu hebben is dat in totaal rond de 400/500 euro geweest gok ik. Dit is inclusief inentingen, chippen en sterilisatie. Gelukkig geen grote uitgaven in 1 keer *afkloppen!*.
Iemand uit de buurt heeft een hond die op 1 jarige leeftijd al kanker kreeg. Zij had haar hond wel vanaf pup af aan verzekerd. De kosten van de behandeling/operaties zijn zo hoog opgelopen dat de kosten gelijk staan aan een leven lang premie betalen voor de hond. Alle premie kosten die ze kwijt zou zijn aan de verzekering voor de hond heeft ze er nu al mooi uitgehaald. Dus die heeft haar verzekering -helaas- al goed gebruikt.
Maar deze situatie is ook uitzonderlijk!
Heel verhaal getypt op de tablet.. en weg
Natuurlijk ben ik geen wetgevende ???????? die het verplicht kan stellen
Ik lees veel dat de vergoeding tegen valt...
Persoonlijk vind ik niet, je kiest een pakket met de vergoedingen die je hebben wil..dat de vaccinatie niet wordt vergoed (kan wel hoor) snap ik wel, zelf ik wel. Bovendien daar neem je toch geen verzekering voor?? die neem je voor de gebroken pootjes en de wát ernstige aandoeningen van hond.
Wel hebben pas een herplaatser verzekerd en daarbij zijn echt geen vragen over sporten gesteld..
Als je de pup krijgt en meteen verzekerd is het echt niet duur, b.v. hier 1 voor 14 europer maand tot 3500 max per jaar, is niet duur vind ik.
Niet iedereen heeft een buffer voor de hond in geval van nood..
Denies,
Heel vaak lees ik dat een pup al ziek is, dan zou je al heel wát in een potje moeten hebben.
Heb van het weekend heel vaak gelezen over zieke honden.
Ook op andere fora.
Monique,
Wij hebben een hond laten inslapen in februari van dit jaar. Net 6 verzekerd vanaf pup, 3x over het maximale vergoeding bedrag heen. Wie bedenkt dat het je overkomen zal... Wij niet.
Híj had o.a apoquel en addison medicatie.
Over een betalingsregeling bij de dierenarts, ik geloof niet dat de dierenarts dat zou doende. Die hebben toch ook hun vaste lasten?? je zal 5 honden in je praktijk hebben zoals onze ingeslapen hond hoe betaal je dan de kosten ván je praktijk nog??
Je betaald zelf 20% bij de OHRA (geen 25)
Maar een pup die bij aanschaf al ziek is... dat is echt geen goede zaak! Zn pup zou ik ook echt niet moeten.
Als ik later weer een pup of herplaatser neem dan moet ik voor 3 dingen sparen: de aanschafkosten, de uitzet van de hond (riem, mand, voerbakken etc) én al een mooi bedrag op de spaarrekening voor het geval dat. Ik vind het niet meer dan normaal dat je een hond pas aanschaft als je ook echt álles kan betalen. Dus niet alleen de aanschafkosten. Dan maar wat langer wachten en doorsparen. Mocht je niet zoveel kunnen sparen dan inderdaad een verzekering.
Ik vind dat iedereen het voor zichzelf moeten bepalen hoe ze zoiets willen betalen.
Ik heb voor mijn beide honden wel een verzekering. Een redelijke dekking en voor yunah een eigen risico van €200 en voor Bo standaard 15%. Het gaat mij er vooral om dat mocht er een ongeluk gebeuren of iets anders ernstigs dat ik dat hele bedrag niet zelf hoef te dragen. Dwergschnauzers staan er niet om bekend (veel) erfelijke afwijkingen te hebben en ik denk dat dat ook wel meehelpt in de premie.
Wat mij betreft mag een ieder dit voor zich weten als je maar je hond kan helpen als dat nodig is.
Staat er een beetje onhandig jaar, ik bedoel een pup van pakweg 3 of 4 maanden met Giardia ofzo.
Ik denk dat mensen niet zo snel aan een verzekering denken of denken dat een verzekering onbetaalbaar is.
Wij hebben de laatste 25 jaar 4 honden gehad met Jazz meegerekend.
1 met stamboom dat is Jazz nu.
Die 3 zijn van ouderdom gestorven.
De jrt moest een operatie ondergaan.
Ze bleef door een allergie aan haar tepeltje krabben die moest er uiteindelijk af.
3 honden gestereliseerd.Tandsteen maar niet bij allemaal.
Wratjes weg halen.
Dat was het wel zon beetje.
Oudere honden hebben we niet meer in laten enten.
Jazz nu laten we titeren.
Een verzekering voor die honden?Dan waren we een kapitaal kwijt geweest.
Dus ik zeg nee.
We leggen geld opzij.
5 jaar sparen voor E600? Dan spaar je ook wel heel minimaal natuurlijk.
Ik was ook tegen verzekering, maar net als Pascale zegt..ik had de kosten er al uit kunnen hebben (zat!) aangezien Nia 3,5 week geleden haar pootje heeft gebroken.
Tot dusver de kosten:
$600 de zaterdagavond bij de emergency vet hospital, consult, foto's, medicijnen etc.
$2500 voor de operatie zelf met plaatjes vastgezet
Nu moeten we volgende week foto's laten maken..het goede nieuws is dat wellicht het spalkje&verband eraf mag als het goed geheeld is maar ik ben benieuwd wat dat ons weer gaat kosten...
Maar goed, mijn vorige hond heeft tot nu toe nog nooit dergelijke dingen nodig gehad.
Al met al was ik blij dat vriend en ik spaargeld hadden want anders lijkt me dat inderdaad financieel erg stressvol als je dier ziek is en je zulke rekeningen krijgt!
Nu dat wij een 2e pup krijgen willen wij wel een verzekering afsluiten en eens kijken hoe ons dat bevalt. Als wij merken na 2 a 3 jaar dat we het echt niet nodig hebben dan kunnen we het altijd weer cancelen.
Ik ben verzekerd voor Ogin, heb een bedrag van 5000 euro per jaar voor onkosten bij de dierenarts....Ogin heeft pas een ongeluk gehad, een kruisbandscheuring, is er aan geopereerd, allin kosten..2700 euro, met twee klinieken, de eerste stelde de diagnose, daarna afgereisd naar de andere kant van nederland, daar de operatie laten doen, en zes weken later weer hier in de kliniek controle, bij elkaar 2700 euro, ben heel blij met mijn verzekering......heb er mee geleerd met Bams, die heeft een zeldzame ziekte, dat heeft zoveel gekost dat ik er een lening voor heb moeten afsluiten bij de bank, zodra ik Ogin in huis had is zij direct verzekerd..
Ik heb mijn eerste hond wel verzekerd, omdat ik niet zeker was van zijn afkomst. En dat was maar goed ook, ik had de verzekering er zo uit. Met die ervaring heb ik mijn andere honden ook verzekerd. Ik heb wel een spaarpotje, maar als je meer honden hebt die wat dingen krijgen, dan gaat t snel op.
Daarbij moet je vaak eerst de kosten betalen, en krijg je t dan pas terug van de verzekering.
En verder moet iedereen zelf weten hoe die t doet. In sommige gevallen zou een verplichte verzekering wel beter zijn. Ik zie best vaak honden waar wat mee is, maar dat de baasjes er niet mee naar de da gaan want zo duur. Als je een deel terug krijgt is de drempel om naar de da te gaan toch wat lager.
Verplichten nee, bewust maken ja.
De redenering dat je je geld kwijt bent als je hond geen kosten maakt is niet helemaal juist, vind ik.
Je betaalt geld om een financieel risico af te wenden.Bij je eigen zorgverzekering of inboedel, wa etc gaat het ook zo. Dat is het risico van een verzekering.
Klopt. Mijn kapster had op fb al gezien wat er met Nia was gebeurd dus toen ik bij haar was kregen we het erover en ze zei gelijk van 'nou wel goed dat jullie gewoon de operatie etc hebben gedaan'
dus ik was een beetje verbaasd zo van...eeuh, weinig keuze? ze had het nodig? maar volgens haar zijn er veel mensen die op dat moment bij zulke dure ingrepen de hond afstaan :(
Ik heb mijn aussies alle 2 verzekerd, en ben daar heel blij mee, heb alleen de basis verzekering en verder niet.
Ik heb maandelijks bijdrage van beide dames er al dik uit gehaald dit jaar.
Heb al heel wat dierenarts bezoekjes afgelegd met vooral de oudste, aantal bezoeken bij de neuroloog, nog diverse bezoekjes bij de gewone dierenarts, een spoedoperatie op een woensdag avond na sluitingstijd ( á €1855,00 ), en een week of 5 geleden heeft ze ook weer een nachtje aan het infuus gelegen, weer na sluitingstijd ( dit allemaal vanwege haar epilepsie ).
De jongste heeft ook al een keer een nachtje bij de dierenarts gelogeerd, zij werdt van het ene op het andere moment ziek en begon te spugen en nog meer te spugen, binnen een uur wel 10 keer, de Spoedkliniek gebeld en kon direct met haar langskomen, ze mocht dan ook gelijk blijven, ze was uitgedroogd en had Ondertemperatuur ( dat geintje koste mij al ruim € 300,00 ) haar verzekering nog geen € 15,00 per maand.
Senn heeft Giardia gehad. Hij heeft 2x diarreeremmers gehad, 1x panacur en 2x antibiotica. Dat was in totaal denk ik zo'n 200 euro. Het voer wat hij daarna kreeg van de DA was toch niet vergoed geweest. Nog steeds dan goedkoper uit dan dat ik de premie had betaald.
Jamie, die 20 euro per maand sparen komt uit een ander topic...
En dat betaal ik niet aan premie..
Ik heb 1 jaar een verzekering gehad en toen weer opgezegd omdat ik na een tijdje pas besefte hoe weinig eigenlijk vergoed werd.
Ik werk, mijn vriend heeft een goede baan, ik heb een goede band met mijn ouders. Zou er dus wat zijn dan hebben we het geld er gewoon voor.
Java had ook Giardia als pup maar dat dekte de verzekering niet.
Het hangt denk ik heel erg van de persoonlijke situatie af . Kan je slecht sparen dan zou een verzekering mogelijk beter zijn
Verder hoor ik nogal eens van beginnende eigenaren dat ze schrikken van d.a -prijzen
Mensen denken vaak , eenmaal per jaar een bezoek en ev de entingen en dergelijke en klaar is Fikky
Maar Fikky kan een ongeluk krijgen of ongelukkig ten val komen en dan is een orthopedische operatie een flinke tegenvaller
Of de hond blijkt een chronische kwaal te hebben
Ik denk wel dat je je heel goed moet verdiepen in de kleine lettertjes , er komen steeds meer uitsluitingen als het op vergoeden aankomt
Er zijn rassen waarbij men bepaalde aandoeningen niet vergoed
En wat wil je zelf qua behandeling
En krijg je hiervoor wel toestemming va de verzekeraar
Heb je een hond die oud word ? Dan kan het een flinke kostenpost worden
Onze vorige twee hebben ons ene jaar lang 800 euro per maand gekost
En jouw d.a kent zijn klanten , als jij goed voor je hond zorgt en je zit bv boven een bedrag van 500 euro dan valt er vaak wel iets te regelen is mijn ervaring
Het word natuurlijk anders als de hond naar een dierenziekenhuis moet . Daar is het contante betaling
Wij hebben een eigen spaarpot , en als die leeg dreigt te raken dan slaan we maar een jaar vakantie over en dan gaat het vakantiegeld richting de spaarrekening
Alles wat een hond heeft gemankeerd voor dat je een verzekering afsluit wordt niet meer vergoed, mijn jongste Aussie verzekerde ik pas toen ze een maand of 7 was, voor die tijd heeft zij giardia gehad, dit wordt inderdaad niet meer vergoed.
Als mijn oudste aussie al epilepsie had, voor dat ik een verzekering had afgesloten zou alles wat daarmee te maken had niet meer vergoed worden, gelukkig had ik de verzekering al voor de epilepsie zich openbaarde, en worden alle dierenarts bezoeken vergoed, alleen haar medicatie niet, de ene valt onder voedingssupplementen ( en zijn dus ook via internet te bestellen ), en de andere medicatie die zij krijgt is een humaan medicijn, en wordt dus ook niet vergoed ( mijn Aussie staat dus ook bij mijn eigen apotheek ingeschreven ).
Gijs is ook verzekerd, voor 18 euro per maand
Voor grote onverziene dingen (gebroken poot, andere soorten operaties, scans) vind ik het prettig dat ik niet bang hoef ze zijn dat ik daarna een enorm bedrag zelf moet betalen
Ik hoop dat ik het nooit ga gebruiken en Gijs zijn hele hondenleven voor "niks" premie heb betaald
Maar het is goed om voor jezelf af te wegen of je het wel of niet doet, en inderdaad kijken naar wat er wel en niet vergoed word
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?