Ik wil zelf niet gaan fokken met Elsa. Ik ben geen fokker en heb de capaciteiten daar ook niet voor. Maar aangezien ze de laatste is uit een lijn en veel aanleg blijkt te bezitten sta ik er wel voor open dat de fokker nog een nestje met haar gaat fokken.
Wat ik me echter afvraag is of dit mijn hond zal veranderen en zo ja, op welke manier.
Misschien kunnen de HP fokkers me hier meer over vertellen?
Mijn ervaring is dat het ook een beetje aan het karakter van de hond ligt ,
Hier liggen moeder en pups tot een week of vier apart van de andere honden ,Bij de gossen is het vaak zo dat ze dan zelfs nog de andere weg snauwen van hun nest ,Sommige jacks doen dat ook ,maar andere denken na een week of vier heeee weer mee met de lange wandeling .
Dus tijdens het nest veranderen ze wel wat maar als de pups eenmaal uitgevlogen zijn ,hebben ze hun eigen karakter weer gewoon terug ,niet pittiger , niet slomer of wat dan ook .
Maar stel dat je een nestje wil ,moet ze dan terug naar de fokker of kan jij alles doen met hulp van de fokker ?
Dank voor je reactie.
Ze zou dan een week terug gaan voor de dekking en dan twee weken voor de uitgerekende datum weer die kant op. Ik vertrouw de fokker volledig in de verzorging van Elsa. We staan er hetzelfde in.
Haar aanbod is dan dat ik alles regel voor Elsa, de testen en zo, en dat ik eerste keus heb uit het nest en een gratis pup krijg. Daar moeten we het dan nog wel over hebben want ik denk dat ik geen pup wil uit het nest. 2 honden is wel genoeg. Liever een tegoedbon of zo.
Hier zijn ze niet veranderd.
Die 'tegoedbon' is een goed idee, die heb ik ook bij de fokker van mijn hond (mijn reu gebruikt voor een dekking) maar ik hoefde geen geld daarvoor en een pup erbij is ook geen optie dus hij zei ook dat als ik ooit in de toekomst een pup uit een combinatie wil, ik die dan krijg.
Evy is qua karakter veranderd, maar eigenlijk alleen maar positief. Ze sloopte ineens niet meer, deelt tegenwoordig speelgoed met andere honden, toleranter naar andere honden wat eten betreft en daarnaast kwam ze wat meer contact liggen. Evy is geen knuffelhond, dus het is wel erg fijn dat ze nu ietsje meer contact zoekt dan eerst.
Daarnaast heb ik het idee dat ze wat rustiger is geworden, maar ze is natuurlijk ook ouder geworden, dus het kan ook heel goed daardoor komen. ;) En Evy was sowieso nooit een stuiterbal of druktemaker.
hier is bibi positief veranderd, Voor haar eerste nest was ze wel sociaal, maar moest je haar even de tijd geven. Nu zou ze bij elke vreemde zo in de broek kruipen zeg maar. Ze zoekt met iedereen contact en is gek van alle vormen van aandacht.
Doschka & Daisy heb ik geen verandering bij gemerkt.
Ayla is na haar nest ook alleen in positieve zin veranderd.
Rustiger, tolleranter en minder eigenwijs.
Ook is haar baknijd na haar nest totaal verdwenen.
Ayla at tijdens haar nest brokjes en braakte ze uit voor haar pups ook bracht ze de pups haar kauw botjes enzo heel aandoenlijk nu nog geeft ze alles zo weg aan de rest van de roedel dit deed ze voor haar nest nooit.
Ze heeft al haar leuke trekjes gewoon behouden, speelsigheid, haar speur talent etc.
Het heeft wel een tijd geduurt voor we haar conditie weer op pijl hadden na het nest.
Diva is ook rustiger geworden,
En lichamelijk meer last van schijnzwanger.
Ja dat wel!
Dat is hier ook n dingetje.. Ayla's schijnzwangerschap was de laatste x echt pffff heel sneu.
Jaa hier dus ook .... heel veel piepen, melkgift pff.. daarvoor helemaal niets
Ik zou het nooit over mijn hart krijgen om mijn hond zolang bij die fokker te laten...
Alleen omdat de mens beslist dat er een nestje moet komen.
In ruil voor een pup, die je niet wil.
Nestje okee, maar dan volledig op mijn eigen verantwoordelijkheid, bevallen bij mij thuis en zonder bemoeienissen van een fokker.
Hier ben ik het wel mee eens.
Al is het wel prettig dat een ervaren fokker komt helpen bij de bevalling.
ik zou mijn teef nimmer 7 tot 9 weken uit haar vertrouwde omgeving halen met zoiets ingrijpends als een nest krijgen.
Een dierenarts komt ook helpen als je hem nodig hebt (tegen betaling uiteraard)
Wat je ook mee zou moeten wegen is dat niet alle teven de bevalling overleven. Een dracht en bevalling is altijd een risico.
Grappig, Evy is juist sinds haar nest minder schijnzwanger. Ben ik natuurlijk hartstikke blij mee, want anders hadden we haar laten helpen (mits niets homeopathisch hielp).
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?