Ik wil niet fokken. Ik ken mezelf te goed. Ik zie namelijk altijd beren op de weg en zal vanaf de dekking tot de pups uit huis gaan constant in grote stress leven dat ik fouten zou maken of dat er iets gebeurt dat ik niet kan handelen. Daarnaast werk ik graag met mijn honden en loopsheid is dan toch echt een obstakel. Ik zie al tegen de eerste loopsheid van Elsa op.
Momo is dus gesteriliseerd na haar eerste loopsheid.
Maar Elsa... gaat waarschijnlijk tóch mee gefokt worden. Ze is samen met haar zusje de laatste uit een lijn en de twee die de aanlegtest hebben gedaan deden het ontzettend goed. Elsa is er daar één van.
We hebben het daar al over gehad met de fokker. Als Elsa door de testen heen komt dan gaat de fokker een keertje met haar fokken voor het behoud van de lijn. Maar ik niet. Geen haar op mijn hoofd die daarover denkt. O, en ik hoef geen pup uit dat nestje hoor!
@Loesje.
Er zijn meer verenigingen dan alleen de Alaeu. (Wat mij betreft ook meteen de slechtste club).
Hekel is dan misschien niet het juiste woord maar ik heb u nog weinig positiefs over de Australian Labradoodle zien schrijven hoor.
U weet toch ook niet waar dat bedrag vandaan komt. Wat er allemaal bij zit.
Ik heb dat bedrag met liefde betaald. En de hond is dat dubbel en dwars waard.
Dat het geen ras wordt is voor mij geen issue, maar wel waar ja. En dat is inderdaad wel te danken aan het populair zijn. Er zijn nu eenmaal mensen die geld ruiken... En domweg en reu op een teef zetten, met alle gevolgen vandien.
Opzich heb ik er geen problemen mee als een ras populair wordt. Het lijkt me juist een mooie kans om de foklijnen steeds zuiverder te krijgen en te leren van gebruikte combinaties.
Echter....als een ras populair wordt speelt ook de 'onverantwoorde' fok hier op in. Vraag, aanbod gevalletje.
En krijg je ook honden bij baasjes die zich totaal niet verdiept hebben in wat voor een hond/ras ze in huis halen. Ze kijken naar uiterlijk en die lobbes van vrienden van vrienden was toch leuk en lief...
Ik hoor in mijn omgeving heel veel 'probleem' verhalen met ridgebacks. Zodra er bijvoorbeeld jonge kinderen komen en er thuis meer visite komt gaat het mis.
en zo krijg je dat gezever van die 'hoog risico honden'. Neem geen bull of een ridge omdat hij er zo leuk uitziet....bij een kleine keffer maakt dat niet veel uit. Maar heb je een sterke hond die een wil van zichzelf heeft...en die niet in een handtas past als hij wat lastig is.....dan krijg je een GEVAARLIJKE hond.
Gevaarlijke honden bestaan niet...enkel gevaarlijke en domme baasjes! En dat is het nadeel van dat populair gedoe. Ze zien het 'oh wat mooi' en hup, kopen zonder nadenken terwijl ze voor hun nieuwe gsm wel heel het internet afschuimen naar vergelijkingsfilmpjes en tech over de camera.
Ik zou liever hebben dat de RR's in het donker blijven. Zo komen ze enkel terecht bij baasjes die er echt interesse in hebben en die het ras kennen. Die van het ras houden voor het innerlijke, niet het mooie uiterlijke. Ik vind het zo spijtig als mensen tegen mij zeggen: "ooh een ridge....is die wel braaf?"
Omdat er ooit een acteur een president heeft doodgeschoten moet je bij elke acteur toch niet gaan vragen 'oh oh...is die wel ok'. Maar dat is gewoon de aard van't stomme mensen beestje
Goed gezegd Stevie,gevaarlijke honden bestaan niet....enkel gevaarlijke domme baasjes.
Helemaal mee eens!!
Vanuit mijn reactie ook geen slecht woord over de Ridgeback hoor. Hele leuke en mooie hond. Stond ook met de boxer die we nu hebben op de short list .
Maar inderdaad het zijn de baasjes die niet weten wat ze in huis halen en hoe ze er mee om moeten gaan!
Zo waar
Ik ben het er wel deels mee eens, maar ik heb toch al vaak gehoord mensen die zeggen dat hun pitbull (of aanverwante ras) hondintolerant is geworden bij het volwassen worden. Met mensen is hij dan wel weer een allemansvriend. Dus hoogrisicohonden? Neen, vind ik niet want je voedt je hond op maar er zijn wel nog steeds baasjes die alles aan opvoeding wijten, die geloven dat je die hondsagressie der wel uit traint en hun pitbull laten loslopen, en dan plots verschieten als er zich een incident voordoet want hij is de liefheid zelve..
Muilkorven hoeft niet tenzij je dit zelf nodig vind, maar aangelijnd houden is wel verstandig
Dat er meerdere verenigingen zijn, ben ik van op de hoogte.
Nogmaals ik schrijf niet negatief over de labradoodle zelf, maar over de commerciële fokkerij van labradoodles.
Juist door de populariteit in combinatie met de hoge aanschafkosten en het eisen van castratie/sterilisatie werken de fokkers de wildgroei van labradoodles in de hand. Er wordt te vaak een labradoodle op een poedel gezet en vervolgens worden de pups als labradoodle verkocht.
Er wordt te vaak een labradoodle op een poedel gezet en vervolgens worden de pups als labradoodle verkocht.
daar ben je baasje zelf bij!!! dan heb je niet goed genoeg gevraagd wat/wie de ouders zijn.
Dan zijn dit toch domme bazen,die niet goed hun huiswerk gemaakt hebben.
Dat is ook juist het punt dat Loesje wil maken.
Bij de wolfhonden (in mijn geval de Tamaskan) zie je vooral een groei in fokkers.
Daar baal ik wel van.
Heel veel nieuwe fokkers, heel veel nestjes op de planning, maar niet genoeg pupkopers voor de pups die eruit kunnen gaan komen...
Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Je hebt genoeg van die domme baasjes die hun hond niet muilkorven of aanlijnen wanneer dat nodig is, die mogen van mij gerust aanlijnplicht krijgen of verplicht een muilkorf om in bepaalde gebieden.
Hond-agressie is niet hetzelfde als hond-intolerantie, de meeste pitbulls en staffords vallen dan ook niet zomaar direct aan. Het kan dus best dat een stafford heel goed luistert maar gewoon niet met andere honden kan, met een muilkorf kan deze perfect los met een verantwoorde baas erbij.
Er zijn ook staffords en pitbulls die geen problemen hebben met andere honden, al is dat eerder uitzondering dan regel, die kunnen wel gewoon los zonder muilkorf indien ze luisteren.
Ik bedoel maar dat er velen zijn die willen bewijzen hun Stafford of Pitbull wel met andere honden kan, die denken dat dit training en opvoeding betreft.. een hond muilkorven die aangelijnd is vind ik onnodig, elke hond heeft recht op een wandeling. Als jij je hond aangelijnd houdt is dit met een reden en hoeft een onaangelijnd hond niet op hem af te stormen, al is dat in de praktijk helaas niet zo. Maar als jij in het centrum loopt of park waar aanlijnen geldt hoef je hem niet te muilkorven voor mensen die die regel overtreden. Je hond muilkorven om hem los te kunnen laten lopen vind ik persoonlijk niet oké en zou mijn hond daar zowiezo niet bij willen hebben ook al kan ie dan geen schade aanrichten, vind ik maar is off topic sorry.
Je zegt het heel goed, de praktijk is anders dan de theorie en ik vind het dan veiliger dat in sommige gevallen de hond wel een muilkorf draagt.
In een losloopgebied is de regel dat je hond geen overlast mag veroorzaken en moet luisteren dus ook daar mag je hond niet zomaar naar andere honden of mensen toe. Ik ben van het principe dat je ook daar eerst vraagt of het kan en dan pas je hond bij de andere hond laat. Wij zijn al eens een gemuilkorfde hond tegengekomen in een losloopgebied. Ik hield Nala gewoon bij mij en de baasjes hielden hun hond ook even vast, geen probleem dus. Een muilkorf kan trouwens ook zijn om te voorkomen dat de hond van de grond eet.
Waar wij jaarlijks op vakantie gaan is er rondom alleen maar losloopgebied. Nala kan daar perfect los maar ondanks dat zij wel met andere honden kan hebben wij dat liever niet en wandelen liever gewoon door. Waarom liever niet? Omdat wij graag lang wandelen en 1 keertje spelen daar is Nala niet direct uitgeput van maar op zo'n 3 à 4 uur wandelen komen we wel meer dan 1 hond tegen. Wij geven steeds duidelijk aan dat we geen andere honden bij Nala willen door Nala bij ons te roepen en dan nog moeten we haar vaak afschermen voor brutale honden die grommend en blaffend op haar komen afgestormd.
Hier idd ook meer ridgebacks en staby's. Met de staby's heb ik echt geen moeite.Leuke normale honden. Maar die ridgebacks wordt ik niet goed van, of van die eigenaren, schijtziek wordt ik ervan. Gewoon geen appel over die beesten, die doen dan een schijnaanval op mijn teckels. Volgende keer ga ik ze echt de waarheid vertellen, en maar bleren, ze doen niets, nee totdat ze wel wat doen.
Hier zijn ineens ook héél veel ridgebacks... en doodles, je wordt ermee doodgegooid.
Ja doodles zie je inderdaad overal.
De meesten zijn heel springerig, beetje hyper.
Waar ik me flink aan kan irriteren zijn mensen die 'teacup' rassen kopen. Ik heb al een heleboel langs zien komen. Teacup chihuahua's, teacup pomerians, teacup toy poodles. Afschuwelijk. Mensen kopen die alleen maar voor het schattigheidsniveau. Ik zag laatst hier in het centrum een volwassen dwergkees. Ook verkocht als teacup pomeriaan. Maar het baasje was alleen maar bezig met hoe schattig hij wel niet was. Het beestje had een enorme vacht en was zo rond als een balletje, dat moet vast leuk zijn geweest met het weer van toen. Zijn billetjes waren helemaal vies van de diarree ook, dat zou haar dan waarschijnlijk niet veel hebben uitgemaakt.
En mopshonden zie je hier ook veel. Die zijn nu ook helemaal in, maar de meeste die ik zie hebben van die ogen die bijna de oogkassen uitrollen en een neus die zo plat is dat ik me afvraag hoe ze adem kunnen halen.
Nu je het zegt!
Ik kom vanochtend nog op instagram een foto tegen van een teacup pom.
ik zat nog te denken ' zou dat hondje pijn hebben?'
Jammer genoeg kom je ze heeeel veel daar tegen.
maargoed de baasjes komen daar vanzelf achter....
Sjonge ... gevaarlijke honden.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?