Chippen voordat pups het nest verlaten verplicht stellen ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Rudi,
ik moet eerlijk zeggen dat ik me niet genoeg verdiept heb in de chip om een discussie aan te gaan of met goede argumenten aan te komen. Toch vond ik het wel een mooie stukje wat je had geschreven mbt het herleiden van fokkers, ook mbt op aansprakelijkheid van het verkopen van bijvoorbeeld zieke hondjes. Kunnen er dan meerderen gegevens op zo'n chip, en wat voor gegevens staan er dan bijvoorbeeld op zo'n chip?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Chippen voordat pups het nest verlaten verplicht stellen ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Rudi (Gast)

Mandy,
Het hele punt is dat er in de toekomst meerdere databases zullen zijn met gegevens over alle honden.
Mijn d.a. heeft in zijn computer alle gegevens over mijn hond staan.Wanneer ze ziek was,welke medicijnen ze toen gekregen heeft. Hij weet beter dan mij hoe vaak en waarvoor ik met m'n hond bij hem ben geweest.
Ik krijg ook automatisch bericht als het weer tijd is voor de inentingen.
Op de chip staat alleen een nummer en dit nummer correspondeert met een nummer in een database met alleen de basis gegevens.
Mijn d.a. weet het chipnummer en heeft een database met alle medische gegevens.
Ze kunnen dus (tijdelijk)gekoppeld worden.
Stel we doen een kruising tussen chipnr1000 en chipnr 2000.
Chipnr1000 is een dochter van chipnr500 en chipnr550.
Chipnr2000 is een zoon van chipnr600 en chipnr650.
De medische gegevens van deze opa's en oma's staan dus bij dierenartsen in de computers.
Het is toch zonde om die niet te gebruiken.Stel opa 650 bleek op latere leeftijd een erfelijke hartkwaal te hebben dan kan je belissen naar een andere dekreu uit te kijen om zodoende geen pups met een eventuële hartkwaal op de wereld te zetten

Anoniem (Gast)

@Rudi.. Er is wel degelijk geëxperimenteerd met inteelt bij mensen (ondermeer in 2e wereldoorlog).

Maar ik ben voor chippen! Het nummer van het ouders zou je toch mee kunnen geven bij de gezondheidsverklaring en bewijs van enting? een systeem is nooit waterdicht, maar als aanstaande puppy eigenaren erop geattendeerd worden dat (vooral bij kruisingen) men geen ongechipte pup dient te kopen. Zullen er altijd een aantal mensen hier gehoor aangeven en dit is toch weer (een klein) stapje vooruit.

Groeten Christel

honden page profiel christelchristel

honden foto van christel

Quote gast;
"Mijn pleidooi is er op gericht de particuliere nestjes
aan banden te leggen (letop niet te verbieden)."

Waarom alleen particuliere nestjes??? Ik denk dat er ook onder de rashondenfokkers, ook veel kwalijke praktijken voorkomen, waarom zou je dan rashonden uitsluiten? Als men wat wil bereiken, moet men het verplicht stellen voor alle honden in nederland.

Rudi (Gast)

Hallo Christel,
Nu dat je het zegt,werd dat ook niet even aangestipt in "pedigree dogs exposed"?
Anyhow, het verplichte chippen zal naar ik verwacht ook een remmende werking hebben op de afvoer van honden naar het asiel.
Ik heb tijdens de kerstdagen alle in het asiel verblijvende teefjes zitten bekijken en hun geschiedenissen zitten lezen.
Mensen denken er maar makkelijk over.
(Het was geloof ik Ghandi die ooit iets zei in de trant van:Aan de manier waarop een bevolking met de dieren omgaat is hun mate van beschaving af te lezen(excuus als ik hem niet geheel juist citeer))
Er zitten daar volwassen honden die nooit zindelijk gemaakt zijn of de basis commando's nog niet kennen.
Petje af voor diegenen die het met zo'n beest willen proberen.
Er mag best een hogere drempel komen voor het aanschaffen van een pup.
Niet zonodig een financiële, want een hond moet geen status symbool zijn.
Maar het asiel moet m.i. een doorvoerhuis zijn voor honden wiens bazen door ziekte of overlijden niet meer in staat zijn voor hen te zorgen.
Niet een soort nationale kliko voor levend speelgoed.

Heel eerlijk gezegd was dit de aanleiding om met mijn stukje de knuppel eens in het hoenderhok te gooien.


Rudi (Gast)

Christel,

Lees mijn stukje e.v. nog een keer.

Ik verwacht een kentering, want het kan zo niet doorgaan.
De rashonden wereld zal op de schop moeten.

Btw alle (verre)voorouders van de particuliere kruisingen zijn natuurlijk rashonden.

(Voor wat betreft het chippen, dit is voor rashonden reeds verplicht)

Rudi (Gast)

Christel,
mijn reactie van 02.23 was een reactie op die van jouw om 01.23
Om misverstanden te voorkomen.

honden page profiel gwendagwenda

honden foto van gwenda

In België ben je toch al lang verplicht van een hond te chippen voor je hem verhandelt en voor hij de leeftijd van 4 maanden bereikt heeft?
Op zich niet slecht, maar wie controleert het? Mijn laatste hond heb ik ook gekocht zonder chip en ben ik zelf gaan laten chippen. Eigenlijk had ik hem niet mogen meenemen, maar ja....laat zo een lief pupje maar eens daar. Hij zou de dag nadien gechipt worden en omdat ik hen beloofde dat ik hem zou laten chippen, kreeg ik hem mee.
Ken genoeg honden die nog geen chip hebben die ze wel hadden gehad moeten hebben.
er is gewoon geen controle over...

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Waarom alleen particuliere nestjes??? Ik denk dat er ook onder de rashondenfokkers, ook veel kwalijke praktijken voorkomen, waarom zou je dan rashonden uitsluiten?

Alle rashonden mogen pas het nest verlaten als ze gechipt zijn, dus dit gebeurd al, dus gaat het over de particuliere nestjes!!!

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

hoi rudy je zegt dat het chipnummer en stamboom aan elkaar verbonden zijn,ik heb bij de honden ook een chip die nu op mijn naam zijn geregristreerd,alleen op de stambomen blijkt van 2 hondjes nog haar naam te staan.de pups waren 5 maand dat ze bij mij kwamen,misschien is dat de reden ,heb nu gebeld met sint huber om de naam van mij op de stamboom te krijgen van nieuwe eigenaar ,dat kost 20 euro per hond ,alleen eigenaarsverandering derop te zetten.of is het niet erg belangrijk dit op stambomen te veranderen,heeft hier iemand ervaring mee?
gr san

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ik zou er wel voor zorgen dat jou naam op het stamboom komt te staan, dat zijn de eigendoms papieren, als die op haar naam staan kan ze ze terug eisen als ze dat zou willen!
Want ze heeft geen handtekening gezet onder het papier van eigendoms wisseling!

Dit kost wel even geld, maar zou het wel doen.

Chipnummer van een rashond is gekoppeld aan de stamboom en dus ook aan de naam op de stamboom. Chipnummer zelf kan je makkelijk de naam veranderen dus dat zegt eigelijk niets!

Veronique

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

dank u daisy ,doe ik dan zeker .
gr sandra

Rudi (Gast)

Gwenda,
Uiteraard is geen één syteem waterdicht.
Maar in de toekomst moet dus elke hond "op naam" staan. Een hond zonder chip zal dan zijn als een individu zonder geldig legitimatiebewijs op zak.
Ik zou voor een paar tientjes het risico niet willen lopen. De hele indentificatieplicht voor mensen wordt op dit moment gebruikt om mensen die niet echt iets fout doen dmv een bekeuring te ontmoedigen (bijv.hangjongeren). Stel in een park loopt het uit de hand voor wat betreft hondepoep (je moet het daar opruimen). Het lukt niet voldoende hondenbezitters op heterdaad te betrappen.
Een middagje controleren op chips levert centen op en ontmoedigd hondenbezitters daar te komen. Hoeft niet door politie gedaan te worden, een boa is voldoende.Degene bij wie de pup gekocht is kan dan ook achterhaald worden.Geen fijn idee voor iemand die niet gechipte pups verkoopt.

Rudi (Gast)

Sandra,
Correct me if i'm wrong, maar ik dacht dat het zo zat:
Erkende fokkers zijn lid van de rasvereniging (minstens 2 jaar voordat ze beginnen) en lid van de Raad van beheer.Dit betekent dat ze fokken volgens de regels van de Raad van beheer (o.a. aparte ruimte waar de werpkist staat dus niet in de woonkamer, deze moet dan ook weer aan bepaalde eisen voldoen etc. etc.)Ze komen dit ook controleren.Alleen als aan alle eisen voldaan wordt kan er een stamboom van de Raad van beheer afgegeven worden. Een Sinthubertus stamboomgeeft alleen de voorouders weer maar zegt niets over de manier van fokken. Zou dus in een koude vochtige donkere schuur kunnen gebeuren. Nieuwe rassen beginnen vaak met een Sinthubertus stamboom en gaan als er een lijn van enkele generaties is, over naar de Raad van beheer.Want De Raad erkend een nieuw ras als er een aantoonbare foklijn is, maar noteerd geen fokijn als een ras niet erkend (vicieuze cirkel). Je moet dus ergens beginnen.

Rudi (Gast)

Sandra,
Ik zie net dat Daisy's Pride aangesloten is bij de Raad van Beheer dus zij kan dit misschien bevestigen of ontkrachten.


Veronique,
Ik vind dat leuke hondjes die pinchers, hebben die een karakter vergelijkbaar met een (jr)terriër?

honden page profiel Joyce, Koda, Skippy en Beertje:)Joyce, Koda, Skippy en Beertje:)

honden foto van Joyce, Koda, Skippy en Beertje:)

Wij hebben onze pups uit eenmalig nestje wel alle 10 laten chippen voor ze naar de nieuwe eigenaar gingen. Ik vind dat heel belangrijk.

Ook heb ik zelf alle chipjes geregistreerd zodat ik zeker wist dat alle hondjes een geregistreerde chip hadden anders heb je er nog niet veel aan :-)

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Minimaal 2 jaar lid van rasvereniging is niet nodig, je kan zelfs zonder lid te zijn van de rasvereniging een nestje fokken en daar gewoon een stamboom bij krijgen, je betaald dan alleen meer voor de stamboom en chippen.

Dit betekent dat ze fokken volgens de regels van de Raad van beheer (o.a. aparte ruimte waar de werpkist staat dus niet in de woonkamer, deze moet dan ook weer aan bepaalde eisen voldoen etc. etc.)
Nee dat klopt niet, mag zeer zeker gewoon in de woonkamer, zelfs in een schuur als er maar genoeg ruimte is.

Sinthubertus, is een stamboom uit Belgie en daar krijgen je ook gewoon een stamboom als jij volgens die regels fokt! Deze heeft verder niets te maken mt de stamboom van raad van beheer. En het is gewoon mogelijk dat je de stamboom laat overzetten naar Nederland als je daar woond.


Rudi ik heb net even gekeken naar het karakter van een Jack russell, maar die lijkt niet op die van een Duitse Pinscher, ze zijn niet fel, zullen dus ook nooit als 1ste beginnen met vechten. In huis zijn ze altijd rustig, ook al krijgen ze minder beweging, blaffen zelde.
Kijk maar eens op mijn website daar staat een karakter beschrijving en een hele hoop foto's zodat je kan zien hoe ze zijn.
Ook is een Duiste Pinscher geen Terrier en daarom is het karakter ook heel anders.

Groetjes Veronique

Rudi (Gast)

Veronique,

Ik zag net dat die 2 jaar lidmmatschap alleen een voorwaarde is om op de puppenlijst van de rasvereniging te komen, bij de rasvereniging van de boxer althans.

Rudi (Gast)

Veronique,

Zoals ik het schreef (RvB/StHubertus) is het mij ooit eens verteld, bijkt dus niet waar.
Het is dus nog minder goed gereged dan dat ik dacht.

Ik ben ééns even gaan kijken op de site van de boxer verenigng, alleen wat voorschriften over de leeftijd van de teef en een hd-check.
Het valt me behoorlijk tegen, nergens lees ik iets over het terugdringen van overige erfelijke aandoeningen of het omhoog schroeven van de gemiddelde leeftijd van de Boxer.
Sterker nog er schijnen uitslagen van gezondheids onderzoeken op de site gestaan te hebben en die zijn onder druk weer verwijderd.
Dit zou onrechtmatig zijn.

honden page profiel christelchristel

honden foto van christel

@ Daisy,
Reden temeer dus om het voor alle honden (dus ook de niet rashonden) die het nest verlaten verplicht te stellen.

@Jo,
Ik denk dat boeren er niet zoveel moeite mee hebben. Veehouders, moeten toch al al hun vee, ruderen, varkens en geiten registreren, daar kan de hond dan ook nog wel bij.

Groeten Christel

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

@ Daisy,
Reden temeer dus om het voor alle honden (dus ook de niet rashonden) die het nest verlaten verplicht te stellen.


Wat ik al eerder vertel is dat het al verplicht is bij rashonden, dus je kan daar wel over blijven zeuren, maar dat is al geregeld!!!!!!!!
Het gaat om alle honden die uit pretnestjes komen dat die ook gechipt worden!!!!

@Rudi, tja het is per rasvereniging verschillend, veel dingen zijn niet terug te vinden via websites. Maar zoals bij ons in de rasvereniging zijn ze er wel degelijk bezig maar is nergens te vinden als alleen in vergaderingen en wat daar dan weer uitkomt.

Het is aan elke rasvereniging om te bepalen welke testen er gedaan moeten worden, dus daar kan per ras heel erg veel verschil in zitten!

Groetjes Veronique

honden page profiel christelchristel

honden foto van christel

Ik bedoelde dus:
Dat het dus voor niet rashonden (pretnestjes) ook zo gauw mogelijk verplicht moet worden !!!!!!

Groeten Christel

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Sorry verkeerd gelezen!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Chippen voordat pups het nest verlaten verplicht stellen ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^