Fokkers in Los Angelos?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MoiraMoira

honden foto van Moira

Hi,

Een zus van een collega woont in LA. Nu zou ze graag willen kijken voor een hond, maar ze kan nergens een website vinden met betrouwbare fokkers. Zelf heb ik ook gegoogled, maar ik kan er zelf ook vrij weinig over vinden.

 

Ze heeft nog geen specifiek ras in gedachten (ze heeft wel twee kleine kinderen en dit zal haar eerste hond worden, waardoor ze een niet te pittig ras zou willen), maar wilt zich graag oriënteren en op gesprek gaan met de fokkers. 

 

Heeft iemand enig idee of er een website bestaat met een overzicht van erkende fokkers? Of kent iemand een aantal goede fokkers in de buurt van LA?

honden page profiel jantienjantien 3 doggies

honden foto van jantien

Ze moet maar eens kijken op deze pagina :

 

http://www.akc.org/

 

En beslissen welk ras ze wil. Dat lijkt me het eerste begin.

honden page profiel MoiraMoira

honden foto van Moira

Bedankt Jantien, ik ga het doorgeven! 

honden page profiel Nori met Chewy, Ayla, Leiah & MaceNori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace 3 doggies

honden foto van Nori met Chewy, Ayla, Leiah & Mace

Ik weet niet of ze echt heel graag n pup willen?

 

Als ik in LA woonde ging ik naar hope for paws http://www.hopeforpaws.org/

Je kunt ook al hun rescue acties volgen op youtube echt prachtig. (Maar ook heel emo)

 

En voor n pupje inderdaad american kennel club! 

 

 

honden page profiel MoiraMoira

honden foto van Moira

Dank je wel Nori, dit ga ik ook doorgeven!

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

De Golden Retriever heeft een Amerikaanse rasvereniging en dat zullen andere rassen ongetwijfeld ook hebben. Ik denk dus dat dat een goede tweede stap is. De eerste stap is bepalen welk ras ze nu eigenlijk wil hebben, of in ieder geval een "top drie" maken en met deze fokkers in gesprek gaan. :)

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Je kunt inderdaad ook op zoek gaan naar een adoptiehond. Er worden zo ontzettend veel honden weggegooid en afgemaakt in de VS, vaak al binnen enkele dagen, omdat er gewoon geen plek is in de shelters.

 

Een herplaatser is helemaal niet zo gek als eerste hond, die is vaak al opgevoed, zindelijk en weet hoe je in huis moet leven - en als je ook kleine kinderen hebt, scheelt dat wel een hoop. Een hond opvoeden, plasjes opruimen en tegelijk zorgen voor kleine kinderen is best veel werk.

 

Veel shelters rond LA hebben vooral pitbull-achtigen en chihuahuas zitten, en dat zijn niet de beste combi's met kinderen, zeker niet als je hun geschiedenis niet kent of waarom ze gedumpt zijn.

 

Deze shelter heeft wel een aantal leuke hondjes zitten: https://spcala.com/adoptable/?type=Dog

 

En natuurlijk heb je in de VS een site die Petfinder heet, daarmee kun je in de omgeving gericht zoeken naar een hond van je voorkeur.

honden page profiel jantienjantien

honden foto van jantien

Wow, opvallend veel 'pitbull mixes' !  Ook daar dus....

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

Zelfs de 'Labradors' zijn veelal pitbull-mixen.... Oppassen dus.

 

Wel kun je via petfinder veel poedels vinden en ook mixen daarvan, zoals deze Cockapoo's  maar ook veel Basset Hounds (die echt vriendelijk zijn qua karakter dus goed met kids) Verder kun je denken aan Havanese, Shih Tzu, en vergelijkbare kleine rassen die vaak goed zijn met kinderen, daarvan zitten er ook best veel.

Ook Cocker Spaniels die meestal goed zijn met kids (ik ben nu al verliefd op A413230, een poodle-CP mix!) En onder Standard Poodle vind je alle labradoodle-achtige mixen.

 

... ik kan uren browsen op zo'n site...

 

honden page profiel CareanaCareana 3 doggies

honden foto van Careana

" De Golden Retriever heeft een Amerikaanse rasvereniging en dat zullen andere rassen ongetwijfeld ook hebben. Ik denk dus dat dat een goede tweede stap is. De eerste stap is bepalen welk ras ze nu eigenlijk wil hebben, of in ieder geval een "top drie" maken en met deze fokkers in gesprek gaan. :-) "

 Kan ook heel goed werken, een Golden retriever. Alleen moet je er wel rekening mee houden dat ze best groot zijn en vaak behoorlijk lomp - wat met hele kleine kinderen niet altijd zo prettig is. waar je ook heel goed op moet letten bij goldens, is voernijd of balnijd - dat zie ik best vaak bij dit ras - en dan kunnen ze behoorlijk gemeen bijten. Om die reden raad ik ze niet snel aan voor mensen met kleine kinderen, zeker niet om als pup te nemen. Maar datzelfde geldt voor terriër-achtigen. Voor een Golden-herplaatser zou ik inderdaad via de rasvereniging gaan, dan weet je tenminste de geschiedenis en de reden voor afstaan plus dat je meestal prima begeleiding krijgt.

honden page profiel Patrick  Macho, Aria & NovaPatrick Macho, Aria & Nova 3 doggies

honden foto van Patrick  Macho, Aria & Nova

Op L.A. zelf kreeg ik geen geregistreerde fokkers gevonden, maar in het zoekvakje 'state/province' op California gezocht, en daar kwamen toch 6 pagina's uitgerold... mogelijk dat ze hier iets mee kan...

https://www.ukcdogs.com/find-a-breeder

honden foto van Patrick  Macho, Aria & Nova

Excuses... verkeerd gekeken, het was maar één pagina met 6 fokkers ;-)

honden page profiel CareanaCareana

honden foto van Careana

" Excuses... verkeerd gekeken, het was maar één pagina met 6 fokkers ;-) "

Voor heel California, voor alle rassen, zijn er maar zo'n 36!!!  fokkers aangesloten bij de UKC... dat is wel heel weinig!  

honden page profiel MoiraMoira

honden foto van Moira

Bedankt voor jullie reacties! Haar zus zei al dat er in haar omgeving heel veel pitbullachtige honden lopen en daar gaat haar voorkeur niet naar uit. 

 

Ik heb alles doorgestuurd. Het zou mooi zijn als ze een match vind met een adoptiehond! Wel naar dat de shelters daar zo vol zitten en dat er zoveel worden afgemaakt :-(.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^