Hallo hondenliefhebbers, Nog niet eerder op dit forum geweest, maar voel me nu erg alleen staan in een hele moeilijke beslissing. Joop is een reu van 9,5 jaar, ik denk een kruising cairn terrier, als pup bij mij gekomen. Hij heeft een verleden met milde epileptische aanvallen (eens per 5 weken ongeveer, nu nog minder geworden met de tijd), geen medicatie voor gegeven. Hij heeft zgn blue dog disease waardoor hij een slechte vacht heeft, maar verder geen last van. Allergisch voor huisstofmijt, voedsel, vlooien en daarvoor 5 jaar ongeveer atopica gegeven. Hij krijgt carnibest vers voer, liefst beloning in de vorm van gekookte konijn. Sinds 2 jaar krijgt hij geen atopica meer, heeft hij sporadisch een lichte epileptische aanval en is hij eigenlijk een blij hondje met een gebruiksaanwijzing. Jopie heeft het goed en gelukkig konden wij hem jaren deze zorg geven. Sinds een jaar poept hij steeds moeilijker. En inmiddels is duidelijk geworden dat hij een vergrootte prostaat heeft en daardoor aan beide kanten nu een spierhernia. Hernia perinealis. Ik wil hem graag laten opereren aan deze dagelijkse last voor hem. Ik vind het doodeng. Hoe weet je of hij zo'n operatie nog aankan? Hoe weet je welke specialist deze operatie goed uit kan voeren? En hoe weet je wat je daarna nog te wachten staat? Dat weet je niet, en je neemt een risico. En ik ben niet goed in risico nemen, maar het moet, voor joop. En ik zal het doen. Alle tips, ideeen over de operatie, het herstel, voeding waarmee ik hem op dit moment kan helpen. Alles is welkom! Alvast veel dank namesn joop en mij. Liefs Anouk
Als eerste, jullie geven goede zorg aan jullie hond, zelf vind ik dat de hond zijn leeftijd niet echt oud is, okee hij behoort bij de ouderen maar 9.5 jaar dan zou je hond best nog wat jaartjes bij jullie kunnen vertoeven, nu de operatie, geen operatie is geen optie, er zal voor verbetering geopereerd moeten worden, altijd is er een risico, maar dat geld voor iedere leeftijd. Overleg met je dierenarts wat de prognose is na de operatie, zelf zou ik het zeker doen, een operatie aan de prostaat is voor een dierenarts routine....nogmaals ga eerst in overleg met je dierenarts.
Anouk, ik begrijp je angst hoor, het is altijd heftig om je hond te laten opereren......niets doen.... is geen optie, met de vergrote prostaat heeft je hond pijn...nogmaals overleg en vraag de prognose.....
Dank voor je reactie. Opereren is inderdaad noodzakelijk. Ben op zoek naar ervaringen en liefst een dierenarts in amsterdam die ervaring heeft met deze ingreep. Het is geen ingreep aan zijn prostaat, maar aan de spieren, die worden vast gemaakt aan zijn bekkenbodemspieren. En de castratie moet zorgen voor een blijvende verkleining van de prostaat. Zo heb ik het in ieder geval begrepen. Maar lijkt me wel goed om eerst een bloedbeeld te hebben...
Dierenarts geeft aan dat de spieren opnieuw los kunnen gaan of dat er incontitentie ontstaat. Maar in de meeste gevalelen spoedig herstel.
Joop heeft nu een stuk darm in die holte geperst die achter ontstaan is. Dat maakt het extra lastig te poepen. Gelukkig wel eetlust. Ik geef hem nu isogel om te helpen.
Da's inderdaad best een ingreep, en de resultaten niet gegarandeerd.
Maar zo doorgaan kan ook eigenlijk niet....
Ik zou nog meer info over deze ingreep opvragen; bij bv de universiteits kliniek in Utrecht. Die hebben er vast nog meer over te vertellen; ook over gevolgen.
Is de ontlasting nu wel ' dun' genoeg zodat hij makkelijker kan poepen? Anders zou ik hem nog bv.Lactulose erbij geven. Is gewoon bij de drogist of apotheek te koop.
Daar heb ik goede ervaringen mee met een vorige hond van mij die , door een andere ziekte overigens, veel last van constipatie had.
Faculteit utrecht heeft veel ervaring, en is niet duurder dan een andere dierenkliniek, zou er haast mee maken, vraag aan je dierenarts om een verwijzing.
Een rot aandoening, waar met de operatie niet lang gewacht kan worden. Jullie hebben al heel wat met Joop meegemaakt.
In Amsterdam is een zeer gerenommeerd dierenziekenhuis met specialisten: Medisch Centrum voor Dieren. Ze zullen je hond eerst willen zien en dan heb je gelegenheid om al je vragen te stellen en je ongerustheid te uiten. Zij kunnen dan ook inschatten of je oudere hond deze ingreep aan kan.
https://www.mcvoordieren.nl/hernia-perinealis
Heel veel sterkte.
Goed idee. Dat doe ik morgen gelijk, Utrecht bellen!
Zijn ontlasting is op zich ok met die isogel. Dunner lijkt me niet nodig. Het is zacht, wel dikker qua vorm doordat die darm in holte uitgezakt ligt als het ware. (Denk ik)
Op dit moment geen opstopping of iets dergelijks. Hij doet er wel vaak over.. kleine hoeveelheden...
Bedankt voor de tips!
Op de website van mcvoordieren had ik idd al eens gekeken. Niet eerder in zo'n grote kliniek geweest. Dat schrikt me normaal af, maar nu gaat het om een operatie...
Ik heb ervaring in de faculteit van diergeneeskunde utrecht.....ze zijn allen aardig en kundig.....je niet laten afschrikken, niet nodig...
Ik heb telefonisch contact gehad met de faculteit in Utrecht. Maandag terug bellen voor spreekuur met specialist.
mcvoordieren ook telefonisch gesproken. Daar voert specialist Sjollema deze operatie wekelijks succesvol uit. Hiervoor een verwijzing van DA nodig.
Aanstaande maandag een afspraak bij dierenkliniek Westerpark gemaakt (Peeters), die sprak ik ook telefonisch. Hij geeft aan dat het afhankelijk is van de ernst van de breuk en hoeveel spiermassa er nog is, welke ingreep gedaan kan worden en wie deze kan uitvoeren. Het schijnt een vrij complexe ingreep te zijn.
De vorige DA heeft geen bloedbeeld gemaakt en ik wil dus eerst een second opinion. Hij heeft ypozane gegeven, waardoor zijn prostaat kleiner zou moeten worden, maar ik weet niet of dit wel aanslaat.
Hallo,
Is Joop al geholpen? En hoe gaat het met hem?
Heb zelf een kruising york/malthezer.reu van bijna 10.
Ook hij had last van obstipatie.had een vergrote prostaat.en is nu chemisch gecastreerd.maar nu blijkt dat ook hij een hernia perenialis heeft.geef hem isogel en laxatract.maar moet hem elke 15 tot 20 dagen alsnog helpen om zijn ontlasting kwijt te laten raken.het hoopt zich op en dan kan hij niet meer poepen.de dierenarts zegt dat opereren geen optie is.en erg zwaar voor de hond.bovendien kan het na de operatie weer terugkomen .ben dus erg benieuwd of joop is geopereerd en hoe het met hem gaat
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?