heehee
ik ga soms wel eens met minou aan de fiets weg..
maar ik wou even vragen hoelang ze zou mogen rennen.. want ze is best wel klein.. en nu een jaar.
xx
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoelang aan de fiets??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
ja maar het galoperen is slecht voor de hond zijn gewrichten. zover ik weet dan. Ik fiets met indy ook altijd heeeel langzaam. we hebben nou emaal kleine hondjes dus iets rustiger fietsen. Indy vind het ook leuk om te rennen maar dit mag ze echt niet zodat ze leert dat als ze aan de fiets loopt dat ze in een draf moet lopen.
Ik fiets wel altijd aardig hard met James.. hij wil ook niet langzaam. hij vind t geweldig naast de fiets
Dit is in gallop
dus met alle poten te gelijk. het is het zelfde als met paarden draf en gallop
femke heeft helemaal gelijk, je hond mag aan de fiets niet in galop. dat is gewoon slecht.
in draf, je legt de hond een loop op aan de fiets, laat hem dan los als dat kan, dan kan je hond zelf bepalen hoe die loopt. maar aan de fiets mag die nooit in galop.
en lange stukken ? je hond is net een jaar, rustig aan, ga niet langer dan een kwartiertje, je hond is klein, en een kwartiertje aan de fiets is meer dan genoeg voor zo,n klein hondje, is tie echt volwassen en helemaal uitgegroeid dan kan je wat langer, maar ook weer niet te lang, met mate. een grote hond mag altijd wat langer dan een kleine hond, maar ook daar geld voor dat galop uit den boze is, altijd in draf.
Kijk willemijn kan het temisnte goed uitleggen!!
Ik vond de vraag wat is het verschil eigenlijk al zo raar omdat ik al dacht dat je paard reed. hahaha. sorry..
Maar fijn dat willemijn het goed heeft kunnen uitleggen.
xxx
mag een hondje van 9 maand ook al langs de fiets lopen?? en met welke lijband ?? want ik zou dit met zino ook wel eens willen proberen
xx
hahaaha,
nu moet ik zeggen dat ik dat eingelijk niet wist dat ze niet mogt galloperen.. omdat ze dat eingelijk met langzaam fietsen al doet ik zal er op letten dat ze t niet meer zal doen
Niet doen Jessica. Honden die voor hun 1e jaar mee gaan met de fiets kunnen HD ontwikkelen. Als je hond zelf kan bepalen hoe hard ie loopt is het goed maar anders gaat het fout. En lang galopperen is helemaal slecht voor de heupen van een hond. De hond niet meesleuren als de lijn strak komt en hemzelf het tempo laten bepalen tenzij hij harder wil dan draven.
iets aan de heupen.heupdysplasie
http://www.duitseherders.com/heup.htm deze link vond ik zo snel
@ dobber
dus als ik heel langzaam fiets is dit nog niet goed voor hem? of kan het dan geen kwaad?
je kunt beginnen met oefenen.
Laat jou hond aan de ene kant van de fiets lopen en jij aan de andere kant. Leer hem comandos aan.. bv bij het keren of bochtjes maken.
ga eerst rechte stukken lopen en zorg dat je hond zonder trekken netjes naast de fiets blijft lopen.
maak dit steeds moeilijker. ga bochten lopen en halt houden. Leer het comando halt/wachten wat je maar wilt aan. Het is namelijk fijn dat als je wilt stoppen dat je hond niet gewoon door rent. probeer dan nog maar eens te stoppen.
Ik zou eerst hier mee aan de slag gaan dat is al veel werk.
Hey hey,
Hoe ik het doe is als ik met indy wandel en ik verander plotseling van richting dus ineens naar rechts of links dan gebruik ik het woordje hiel. Heb ik ook in een programma gehoord en vond het wel duidelijk klinken. dus elke keer als ik een plotselinge bocht maak zeg ik hiel. dat gebruik ik ook bij het fietsen. (indy is 10 maanden dus het is hele kleine stukjes in draf heel rustig.)
en bij het stoppen is het bij ons gewoon wachte. dat doe ik ook altijd als ik bij een stoplicht sta of bij een oversteek. ze weet dat ze zich dan niet mag veroeren. of nouja niet verder lopen. bij het stoplicht koppel ik het comando zit er aan vast. dus Wachten... Zit
ook als ze aan de langloopriem loopt en ze komt bij een oversteek roep ik wachten. dan wacht ze netjes (meestal dan) tot ik er ben zonder dat ik de lijn hoef vast te zetten.
dit gebruik ik dus ook bij het fietsen.
hoop dat het een beetje duidelijk is. maar het zijn dus comandos die ik bij de dagelijkse wandeling veeel gebruik. wij wonen in het centrum dus veeel verkeer.
en veel oversteken. Indy weet ondertussen ook waar we oversteken dus wil ze oversteken zeg ik nee en loop rechtdoor. zodat je snapt dat ik bepaal wanneer we over steken en niet zij. zo bepaal ik de route en moet ze goed op mijn comandos letten. Dit om haar een beetje alert te houden. want een dagelijkse wandeling over de zelfde route dat hebben ze zo door.
HD is een gewrichtsprobleem bij honden en komt vooral op oudere leeftijd voor. Ook bij honden van nog geen jaar overigens.
HD voorkomen:
- De hond moet geen overgewicht hebben (vooral jonge honden niet) maar wel goede voeding krijgen. Dus niet te veel voedingsstoffen want dan word ie te dik en groeit ie te hard wat ook nadelig is.
- Te veel belasting van de heupen voorkomen
- Niet traplopen
- Niet laten trekken
- Beperken springen
De bekkenspieren zijn heel belangrijk voor het voorkomen van HD. Dus lange, rechte einden lopen/of fietsen kan maar niet de hond oververmoeien. Zwemmen is ook een goede bewegingsoefening voor de hond. Overigens zou ik nooit voordat de hond een jaar is met hem gaan fietsen. En korte draaibewegingen zijn uit den boze als de pup nog in de groei is. Dus niet te veel laten opspringen (is ook niet goed voor de opvoeding), niet te veel achter balletjes/stokken aan laten rennen of traplopen.
Spike, mijn oudere Jack Russell, gaat altijd met mij mee. Of ik nu hardloop, mountain bike (natuurlijk niet de stijle bergen op) Paardrijden, zwemmen, wandelingen, winkelen. En in al die tijd heb ik nooit opgelet of hij nou ging galoperen of draven, ik was er ook niet echt zo bewust van dat het HD op kon leveren, al ben ik zelf natuurlijk ook niet achterlijk. Maar ik wil mijn hond niet in zijn bewegingsvrijheid storen. Hij houd ervan om mee te gaan. Als hij moe is geeft hij dit zelf aan. Bij buitenritten betekent dit dat hij gewoon voorop mn paard springt en mee rijd, die is er inmiddels aan gewend hihi.
Bij mijn pup ben ik van plan hetzelfde te doen. Uiteraard moet hij nog wel even wachten! Hij is nog veel te jong om mee te gaan.
Wel heb ik sinds kort een wagentje voor achter op mijn mountainbike, of fiets zodat hij toch nog mee kan. Spike gaat hier ook in als we verre einden gaan fietsen, dan kan hij dan ook mee. Eerder liet ik hem hiervoor thuis.
Meer ga ik niet veranderen. Ik zie hoe mijn honden genieten en mocht het ooit zo zijn dat ze toch wat krijgen dan neem ik daar volle verantwoordelijkheid voor.
Daar moet ik dan denk ik ook bij toevoegen dat Spike meeste keren ongelijnt meeloopt. Hij luisterd prima en we gaan ook vaak achter het bos langs of door het bos. Langs drukke wegen natuurlijk gewoon aangelijnd en dan fiets ik sowiso niet hard want dat vind ik vreselijk eng haha.
Ik zou beginnen met 5 minuutjes langzaam draven. En de hond moet natuurlijk eerst leren om aan de fiets te wennen, de bochten te nemen en naast de fiets te lopen. Fietsen is erg goed voor spieropbouw en conditie. Voor een jaar mag je ook fietsen met de hond, alleen dan mag de hond niet rennen. Wel een heel langzaam drafje naast de fiets. En vanaf 1 jaar (bij grote honden wat ouder) gaan opbouwen, 5 minuten per week.
N@ Marion, een hond heeft vaak geen rem. Ik vind dat jij als baasje verantwoordelijkheid moet nemen voor zijn gezondheid en het voorkomen van problemen. Je wilt niet weten hoeveel leed HD bij een hond veroorzaakt, dat wil je je hond echt niet aan doen voor het pleziertje wat hij nu heeft. Ook iets langzamer rennen levert plezier op.
Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoelang aan de fiets??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?