Ik kwam eigenlijk alleen om mee te lezen naar de reacties, mede omdat ik zelf ook geintresseerd ben in co-ownership.
Maar als het inderdaad gaat om de kennel genaamd Zaanse Doodles zoals hierboven eerder genoemd wordt, is het beslist geen br00dfok. Ik zie deze hondjes zo vaak voorbij komen op Facebook, dat ze gefotografeerd worden door een fotografe. Lijkt me niet dat een br00dfokker met al haar pups een shoot boekt bij een professionele fotografe. Ze hebben inderdaad wel vaak nestjes pups, maar als je het niet vertrouwd, waarom dan er een hond vandaan halen?
Ga beter gewoon verhaal halen bij de fokker en stel aan hem/haar je vragen, vind het eerlijk gezegd onbeleefd dat de fokker bij naam wordt genoemd en vervolgens wordt uitgemaakt onder 'vermomde br00dfokker'
Neen, ik vind het niks.
Puur commercieel (die prijs van de labradoodles!)
Is voor mij ook een vorm van broodfok....
Ik dacht dat de periode 3-5 weken juist zo belangrijk was om te leren wennen aan allerlei 'vreemde' prikkels (geluiden, voorwerpen, aanraking) van buitenaf. Ik begrijp dus dat mams & pups de eerste zes weken ergens buiten in een stal of hok zitten, verstoken van huiselijk leven en mensen in de buurt. Schandalig.
Angelique dat van die fotografe zegt toch niks? wie weet is dat een vriendin ofzo, wie zal dat zeggen. De vraag rijst nu wel waar ligt dan de grens tussen br00dfok en bedrijfsmatig fokken?
Het zijn toch heeeel veel honden?
Broodfok+ hè, dat is een veredelde vorm... Of maakt dat plusje het nog veel erger?
De ellendigste broodfok is dat alles ook zo goedkoop mogelijk wordt gehouden, minimale of geen medische zorg, goedkoopste voeding, er wordt niet gelet op gezondheid van honden en overal wordt maar mee gefokt om maar zoveel mogelijk pups te produceren.
Ik denk dat dit daar een stap boven zit.
Wel het vermeerderen van een populair ras om er zelf aan te verdienen.
Alleen het dierenwelzijn dat zal wat beter zijn en er zal hopelijk goed op gelet worden met welke combinatie teef/reu wordt gedekt.
Maar het lijkt in hoofdzaak een manier te zijn om veel nestjes te kunnen fokken.
Het is totaal niet mijn intentie door het starten van dit topic om deze fokker te schaden. In tegendeel!! Ik ben alleen benieuwd naar mensen met ervaringen met een fokker die gastgezinnen gebruikt en of dit nog invloed kan hebben. Dit kan ik mijn zus dan eventueel meegeven voor de aanschaf van een labradoodle.
Ja mijn fokker gebruikt gastgezinnen lees even terug
Oh ja ik geloof echt wel dat die dieren het verder hartstikke goed hebben hoor.
Maar ik vind dit te bedrijfsmatig ook.
Dit is geen hobby meer.
En dat vind ik kwalijk daar houd ik niet van.
Ja, ik durf het bijna niet schrijven maar ik heb een Australian labradoodle die in het gastgezin is geboren op steenworp afstand van de fokker.
Dat was daar allemaal prima geregeld.
24 fok teven.
1 nest per jaar.
Max 5 nesten.
Gemiddelde nest grote 6 pups.
Pup prijs ? 1200,- ?
En dan de teefjes maar 9 weken in huis. Dus weinig voer kosten.
Umhhh iemand de belastingdienst al gebeld?
Oh nee laat maar ze hebben een kvk nummer....
Juist...
Maar oh oh als er iemand eens zelf een "pret nest" fokt...
Castratie op 7 weken zijn ze gelukkig van terug gekomen ,Nu mag de nieuwe eigenaar het laten doen met 18 maanden ,Dan schijn je een gedeelte van het geld terug te krijgen (van de castratie) en als je aan kan tonen dat de hond steriel gemaakt is krijg je pas de stamboom.
Vreemde wereld ,de wereld van de doodle .
Nu moet de nieuwe eigenaar het laten doen vóór 18 maanden; daarvoor moet een contract getekend worden. Vroeger was de boete, als een eigenaar zich hieraan niet hield, 10.000 Euro. Ik weet niet wat de boete nu is.
ik twijfel toch heel hard of ze dit juridisch kunnen afdwingen....
Ik zou echt eens willen weten of elke koper zich heeft laten dwingen door een contract wat strijdig is met de wetgeving.
http://www.hondenpage.com/hondenforum/154830/laten-helpen-van-mn-hond.php
ik weet zeker dat een rechter dergelijke contracten zo van tafel zal vegen. Het is zogenaamd om het ras (= kruising niet erkend door de Raad van Beheer en FCI) te beschermen. Dit is duidelijk om de inkomsten van de fokkers te beschermen.
Misschien wel castratie van de eigenaar ?
Maar net als onze verkoopcontracten is het niet veel waard juridisch gezien ,meer een bangmakertje voor de pupkoper met zulke contracten.
Ik denk dat als de fokker een band kan blijven onderhouden met honden in gastgezinnen, het niet eens zo erg is.
Maarrr, ik zou toch echt zwart op wit willen hebben hoeveel nesten er van "jouw" teef zouden moeten komen, en of dat in overleg kan (stel, je plant net een vakantie naar Australië en die fokker wil per sé dan een dekking), en bij welke eventuele aandoeningen de hond linea recta uit de fok genomen wordt.
Sowieso is de hele fok wereld van de labradoodle gewoon kapot. Ik zou zeggen, koop een gewone poedel. Fokkers die je proberen te dwingen te castreren, te steriliseren en 2000+ euro neer te leggen... belachelijk
Welliswaar is het zo dat broodfok niets anders betekend dan fokken om geld te verdienen ipv voor liefde voor het ras. Dat het hier niet gaat om zieke pups gehouden in schuren hoeft nog niet te betekenen dat geld geen rol speelt.
Gezien de enorme prijzen van de labradoodle pups en dat de fokkers zelfs zover gaan om onnodige operaties af te dwingen om de fok in eigen hand te houden (castratie reu), heb ik zelf wel het vermoeden dat geld de voorhand neemt in de fokwereld van de labradoodle.
Anouk, Labradoodles kosten bij alle fokkers belachelijk veel geld dus dat is niet iets waar deze fokker raar in is.
Verplichte castratie/sterilisatie vind ik helemaal geen slechte regel. We zijn hier toch allemaal zooo tegen 'oepsnesten' etc? Nou, verplichte castratie of sterilisatie gaat dit prima tegen in mijn ogen ;)
En dan wat gezegd wordt over dat alles op Facebook waarheid is, nee natuurlijk niet maar alle br00dfokkers die ik tegen kom op bijvoorbeeld marktplaats maken een paar lelijke foto's met hun telefoontje en hoppa.
En dan aan TS, als je je twijfels heb geef je dat toch door aan je zus?? Met je argumenten natuurlijk. Ik persoonlijk zou me er niet veel van aantrekken als ik je zus was, waarschijnlijk krijgt ze co-ownership aangeboden en dat betekend dat ze er ook gewoon nee op kan zeggen.
Ik heb het niet over deze fokker, ik heb het over labradoodle fokkers in het algemeen.
En een operatie afdwingen van een pupkoper vind ik persoonlijk compleet achterlijk, zeker bij een reu waar het niet nodig is, en sta er dan ook zeker niet achter. Sterker nog, ik ben fel tegen.
Dat oepsnestjes dan als sneeuw voor de zon zouden verdwijnen is uiteraard ook niet zo en vind ik geen geldig argument. Zet dan in het contract dat men er niet mee mag fokker (echter nog steeds niet rechtsgeldig) of zoek gewoon degelijke pupkopers.
Degene die ik ken die labradoodles in gastgezinnen heeft daarvan bevallen de mama's bij sommigen in de gastgezinnen en blijven daar met de pups tot ze weg mogen/kunnen naar hun nieuwe baasjes.
Dit is dan wel de keuze van degene die gastgezin is. Ze zijn zelf de complete puppentijd zoveel mogelijk thuis en weten wat te doen met een nest. Het is wel 4 nesten per teef en achter elkaar. Natuurlijk een loopsheid ertussen.
Nu heeft deze fokker vrij veel in gastgezinnen. Ik zeg niet dat het een slechte fokker is hoor. Ze heeft wel tig nesten meer per jaar dan jij Heleen ;-) Voor mij is dit ook niet diervriendelijk.
Ikzelf zou dit nooit willen. Niet als de mama bij mij de pups krijgt en de puppen bij mij opgroeien en zeker niet als mijn hond 10 weken terug moet naar de fokker om daar te bevallen. Als ik een hond koop is dat mijn hond. Hij wordt ook geen dekreu!
Voor sommigen die graag een labradoodle willen is het een uitkomst omdat ze geen €2500,- hoeven te betalen voor aanschaf.
De start van dit topic is inderdaad bedoeld om adviezen te krijgen die ik aan mijn zus kan meegeven. Dingen waar ze op kan letten bij de aanschaf van de pup. Ze hebben geloof ik 200,- aanbetaald om op de wachtlijst geplaatst te worden, dus ze zullen niet snel een labradoodle ergens anders aanschaffen. Wel willen ze perse een labradoodle en een teefje. Er zal geen spraken zijn van co-ownership, ze wil geen teefje waarmee gefokt zal worden.
citaat
Wally Conron (85), begin jaren tachtig de uitvinder van de 'labradoodle' (kruising labrador en poedel), heeft spijt. "Ik heb een Frankenstein gemaakt"
Fred Denayer, oud-voorzitter van de Koninklijke Maatschappij Sint-Hubertus, geeft Wally Conron gelijk. "Er is niets mis met bastaarden, maar als het een soort modefenomeen wordt zoals nu, ben ik tegenstander. Kynologisch is er geen enkele reden om honden doelbewust te kruisen. Wereldwijd bestaan er al 350 erkende hondenrassen. Met die nieuwe kruisingen wordt ingespeeld op de domme ijdelheid van mensen die iets speciaals willen hebben."
einde citaat
Bron:http://www.gva.be/cnt/aid1535990/uitvinder-labradoodle-heeft-spijt-heb-een-frankenstein-gemaakt-2
Naja ik vind de wereld van de labradoodles ook belachelijk voor woorden.
Dat beschermen van het ras is gewoon een uit de neus gevreten onzin. Geldklopperij als je het mij vraag....daarbij vind ik geld betalen om op een wachtlijst te komen ook onzin...en dat voor eigenlijk een kruising. Die mensen lachen zich kapot, 200 euro hebben ze al binnen....en als je van de wachtlijst afwilt is er geen restitutie mogelijk.
Daarnaast snap ik best dat je een teef in een gastgezin plaats. Gebeurt vaker bij fokkers...maar ik vind 24 teven wel erg...maar dan ook erg veel. Na mijn mening doe je het niet meer de liefde van het ras maar echt voor het geld....want je kan me niet wijs maken dat ze hier geen geld op verdienen?
Daarnaast stoot het me enorm tegen de borst dat verplicht castreren....als ik een hond koop bepaal ik als eigenaar als ik mijn hond castreer of niet. Daar heeft een organisatie of een fokker uiteindelijk helemaal niks mee te maken.
Het is in ieder geval niet mijn type kruising.....want er zitten me ook echt van die ongeleide projectielen tussen die honden.
Inderdaad een frankenstein.
Er zitten best goedgelukte artikeltjes tussen, daar niet van. Maar veel zijn toch wel voor hun 4e levensjaar al bij de orthopeed. Goed, dan ga je op advies van een forum aan de Barf en de kruidjes en de pilletjes. Het waren namelijk de brokken natuurlijk. Je koopt die dure oogkleppen en alles is weer opgelost.
(Excusez moi mijn sarcasme, maar ik zie teveel honden die lijden elke dag, en het doet mij pijn.)
Toen ik met mijn ietwat krullerig uitgevallen wheatenterrier eens bij de dierenarts kwam, vroegen assistentes of het een labradoodle was. Nee? Gelukkig maar, want labradoodles zagen ze daar wel heel veel.
Ik vind deze manier van honden produceren niet normaal. Produceren, aan de lopende band. U vraagt, wij draaien.
Wat vind je leuk aan de labradoodle? Anti allergie? Krullen? Karakter? Want behalve dat het supervetcoolhip is, zijn er genoeg andere honden te vinden die voldoen aan dat plaatje.
Maar goed. Ik ben nu eenmaal van mening dat een hond een levend wezen is, en een hele verantwoordelijkheid bij hele hond aanschaffen gebeuren komt kijken. En draai ik mijn ogen als er weer eens iemand intuint in dat "op internet / die film was dat hondje en dat was zo perfect en cool en dat willikkookkkkk".
Juist omdat ik van honden houd, walg ik van bepaalde hippe rassen. Ik verheug me nu al op 2017, de doge husky labramops met kylie jenner lippen.
Wat triest om een aanbetaling te vragen ,Voor mij is de fokker dan toch bang om met de kruisingen te blijven zitten .
Ik heb liever geen aanbetaling ,zodat de mensen goed kunnen denken ,ja of nee ,geen verplichtingen en zeker niet zo lang van te voren toch redelijk veel geld opstrijken .
De koper voelt zich dan verplicht om de pup te nemen ,ook al zou dat op zo'n moment niet passen in hun leven .
Voor de dierenartsen is het wel weer fijn zo'n kruising ,
Maar inderdaad jammer dat Wally er nu pas achter komt .
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?