UPDATE
- Ik heb ondertussen een hond uit het asiel geadopteerd-
Hallo iedereen!
Ik zit in een lastig dilemma en hoopte hier wat raad te krijgen.
Een tijd geleden ben ik uit elkaar gegaan met mijn ex-vriend waar ik samen een hond mee had. Ondanks dat ik diegene was die haar overal mee naartoe nam en 3 jaar gehoorzaamheid en behendigheid heb gevolgd met haar, merkte ik dat haar band met hem sterker was. Ook hij is altijd stapelzot geweest van haar. Dus heb ik de keuze gemaakt niet egoïstisch te zijn en haar bij hem te laten. Dat heeft eerlijk gezegd echt mijn hart gebroken en heb ik echt een leegte die niet te vullen valt. Ik deed alles met mijn hond. We gingen samen wandelen, spelen, zwemmen & zonnen aan meren, naar de zee, op visite bij familie en vrienden, wekelijks naar de hondenschool, ... Zowat alles. En dat is allemaal weggevallen en ik mis het ENORM om een hond te hebben. Dus wil ik graag opnieuw eentje in mijn leven. Maar daar wringt het schoentje. Toen ik mijn vorige hond had aangeschaft, had ik geluk bij een ongeluk geen werk. Ik heb alle tijd kunnen nemen om haar rustig op te voeden en zindelijk te maken. Maar nu werk ik voltijds en kan ik niet meer dan 2 weken na elkaar verlof krijgen. :(
Ik heb ook al nagedacht over een herplaatser, maar daarvoor heb ik een beetje bang omdat ik de geschiedenis van het dier niet ken en ook omdat ik een kat in huis heb en konijntjes en kippen in de tuin. Met een puppy kan je vanaf 0 beginnen om ze met andere dieren te laten samenleven. Bij een hond uit het asiel loop ik misschien het risico dat hij 5 minuten binnen is en mijn kat heeft opgegeten (bij wijze van spreken :p).
Ik weet echt niet goed wat ik moet doen. Maar uiteindelijk zijn er toch nog mensen die een hond in huis halen als ze werkende zijn? Hoe gaat dit in zijn werking dan? En wachten tot ik met pensioen ben tot ik weer een snuffel in huis kan halen is geen optie vrees ik. Ik zie mezelf als 80-jarige geen agility doen, haha.
Heeft er iemand ook maar een beetje raad over wat ik het beste kan doen?
Alvast bedankt!
Natuurlijk kun je een pup nemen als je fulltime werkt.
Maar maak je daar de pup gelukkig mee?
Wordt die zindelijk als die de hele dag alleen moet zitten en jij heen werken bent?
Wie leert hem/haar wat ie wel en niet mag doen als jij heen werken bent?
Ik vind 2 weken vrij voor een pup erg weinig. Persoonlijk zou ik toch kiezen voor 4 tot 6 weken. Je kan dan in ieder geval beginnen met de zindelijkheidstraining en het leren alleen zijn. Maar toch, als je gaat werken zul je een tijd lang wel oppas moeten hebben.
Zo'n kleine uk kan natuurlijk niet lang alleen blijven. Die hebben aandacht en uitdaging nodig door de dag heen anders gaan ze zich flink vervelen.
Het is zowel lastig duidelijk: als je alleen bent en fulltime werkt kun je géén pup opvoeden.
Dat is een harde waarheid maar zo is het wél.
Alleen al omdat je het diertje niet zolang alleen kunt laten. Die gaat zichzelf " opvoeden" en binnen n paar maanden heb je een forse probleem hond en klagende buren, op zn minst.
Dat moet je niet willen, vooral ook niet voor de hond.
Een volwassen hond kan óók niet zolang alleen zijn, dus dan moet je ook opvang gaan regelen. Wat de structuur en stabiliteit voor de hond ook niet ten goede komt.....
Voor wie doe je het dan, als je alsmaar ook met een schuldgevoel daarover gaat zitten.
Dan ' neem' je dus vooral een hond omdat jíj iets ermee wil.
Maar wat als er problemen zijn, als de hond ziek wordt of gewond? Kun je dan vrij nemen om voor m te zorgen? Bijvoorbeeld?
Ik zou het niet doen, je doet de hond hier geen plezier mee.
Waarom begin je niet met bv zélf oppasmoeder te worden van een hond die je aanspreekt? Die je dan bv in t weekend mee op pad kunt nemen of op een vrije middag of zo. Dan heb je wel het plezier van een hond om je heen. Maar niet de zorgen!
Of je gaat bv bij wedstrijden agility kijken en vragen of er nog een handler gezocht wordt: er zijn vaak honden die die sport wel willen en kunnen doen, maar hun baasje kan niet, wegens tijd of fysiek gebrek.
Dat zou ik dan doen.....
Heb je iemand die op je pup kan passen na die twee weken vrij?
Een pup kan natuurlijk niet zo lang alleen zijn en moet de nodige dingen leren.
Is er iemand die dat wil/kan? Die je daar ook mee vertrouwt?
Heb je na je werk nog tijd/energie om wat met je pup te ondernemen? Al is het maar knuffelen.
Een band opbouwen met je hond is ook heel belangrijk en is best lastig als je fulltime werkt.
Ik denk dat het niet onmogelijk is, maar je moet wel iemand hebben die jouw pup kan opvangen als jij aan het werk bent.
Je kan wandelen met honden uit het asiel.
Misschien zijn er mensen bij je in de buurt met een hond, waarmee je mag gaan wandelen en leuke dingen doen.
Een hond is een sociaal levend dier, alleen zijn, maakt ze niet gelukkig.
Het enige wat je kan doen, is de pup naar een opvang brengen als je werkt.
Ik werkte ook 32 uur en wou graag een pup. Toen het zo ver was ben ik 24 uur gaan werken. Laten we zeggen dat ik 24 soms nog te veel vind en het vaak sneu vind als ik de hond alleen moet laten. Ik ga nu dus zelfs 16 uur aanvragen.
Ik vind dus niet dat je een pup kunt opvoeden als je veel werkt. Dat is niet leuk voor de pup. 2 weken vrij is dan ook echt te weinig.
Een bekende zou elke dag langs kunnen komen als jij werkt, maar dat moet je ook willen.
Uiteraard ben ik me ervan bewust dat 2 weken te weinig is. Anders had ik hier geen vraag hoeven stellen als ik dacht dat het geen probleem ging zijn.
Ik ben niet het type persoon dat een hond in huis haalt om gewoon maar een hond te hebben. Als ik thuis ben, ben ik er dan ook constant mee bezig. Er zijn mensen dat liever voor de tv hangen, ik ben liever aan het wandelen, spelen, weetikveel wat met mijn huisdier.
En dus alle werkende mensen met een volwassen hond zijn slechte baasjes? Want ik ken bijna niemand die het zich kan veroorloven om niet te gaan werken en die wel honden hebben.
Ben het eerlijk gezegd met mijn voorgangers eens, al snap ik je wens naar een hond ook heel goed!
Wat betreft een herplaatser, ik heb er twee in een gezin met 2 kinderen en een kat!
vaak is er bekend of ze met katten kunnen..
dus wat dat betreft is je angst in mijn ogen ongegrond..
Maar, een herplaatser wordt er ook niet gelukkig van om hele dagen alleen door te brengen natuurlijk.
want naast je letterlijke werkuren, heb je nog de reistijd en natuurlijk boodschappen en sociale contacten.
Ik zou er in jouw situatie niet aan beginnen eerlijk gezegd..
Tuurlijk zijn niet alle werkende mensen met een hond per definitie slechte baasjes!
Wij werken ook beide, ik werk echter maar 20 uur, verdeeld over 3 middagen. De rest werk ik thuis..
Mijn vriend werkt wel fulltime..
in jouw situatie, zou de hond dan elke dag 8 uur alleen zijn?
Werkende mensen met een volwassen hond, zijn geen slechte baasjes, als ze voor opvang voor hun hond zorgen.
Ze kunnen best leren alleen zijn, maar niet de hele dag.
3/4 uur per dag alleen, prima.
Anders, vind ik het egoistisch om aan een hond te beginnen.
Ik snap je wens heel goed, maar ik denk dat je je antwoord zelf ook wel weet.. je moet aan de hond denken, niet aan jezelf. Veel fulltime werkenden met een hond zullen aan zichzelf hebben gedacht.
Misschien in de toekomst, als je samen met n partner voor de hond kunt zorgen. Als je het nu doet, ben ik bang dat je spijt krijgt.
Ik vind het goed kunnen hoor, fulltime job met een hond, maar dan moet je wel goede maatregelen nemen, zeker met een puppy.
Zo zou het natuurlijk het beste zijn als de pup zijn eerste jaar kan vertoeven bij een oppas in huis als jij aan het werken bent, en dan het liefste een oppas die ervaring heeft met honden en je pup dan ook de juiste dingen aanleert. Ik zelf heb hier toevallig zo'n oppas gevonden via hondenoppas.nl. Je moet je alleen wel bedenken of je het je kunt veroorloven, het is best duur.
En dan natuurlijk als de hond volwassen is ook, de meeste honden zijn niet graag 40 uur in de week alleen. Ideaal zou zijn als je hond dan elke werkdag mee mag met de uitlaatservice of zelfs nog een paar daagjes bij de oppas mag zijn of in het pension.
Neem vakantie, drie weken, zodat de pup en jij aan elkaar kunnen wennen, in die drie weken je hond een paar uurtjes naar een opvang doen, een x in de twee dagen, zodat als jij weer gaat werken de pup dan op de dag naar de opvang kan, een pup als jij werkt kan nog niet te lang alleen zijn, en waar een wil is is een weg................je hond wordt ouder, dan zou je de jonge hond alleen in de ochtend naar de opvang doen, en als je hond volwassen is een uitlaat service, die de hond twee uurtjes mee neemt op de dag, en jij sochtends vroeg voor je werk er mee uitgaat, en als je thuis komt jij er bent voor je hond, is het zeker te doen...
Wij werken ook beiden, mijn man 4 dagen en ik 3 dagen. Op de 2 dagen dat we beiden aan het werk zijn, komt 1 van de 2 dagen mijn schoonmoeder en op de andere dag bracht ik hem de hele dag naar de puppyopvang...
ik denk dat als je ervoor kiest om een pup te nemen moet je eerst zorgen dst je goede opvang hebt. Professionele opvsng of iemand in huis oid
Ach, count me in.
Ik werk 6 dagen in de week, 8 uur op een dag ;)
Maar sta wel om 6 uur op om hem 2 uur te laten rennen en quality time te hebben met hem tot 13 u.
Zijn genoeg honden die dat al niet krijgen, ookal is baasje altijd thuis.
Dat zou ik niet doen, ga voor een herplaatser, tegenwoordig staat er altijd bij of ze met katten ed kunnen. Een pup maak je daar gewoon niet happy mee ook al heb je opvang. Ook lijkt het me moeilijk als je opvang hebt om dezelfde regels te hebben betreft de opvoeding.
Is een soort co-eigenaarschap niet mogelijk met je ex, dat zou misschien voor een hoop problemen minder zorgen, jullie kunnen dan de tijden plannen.
Of je zou je in een asiel kunnen aanmelden en daar met de honden bezig zijn (als dat iets is voor je natuurlijk)
Anders, als je toch voor een pup gaat zal je oppas moeten hebben voor als je werkt.
Bij een herplaatser moet je ervan uitgaan dat voor honden elke situatie anders is, kon hij ergens alleen blijven of met katten omgaan, zegt dat nog niets over of hij dat bij jou ook kan. Wel dat het blijkbaar mogelijk is, maar goed begeleid moet worden. Belangrijk is dan om in het tempo van de hond te gaan, dus ook dan zal je voor oppas moeten zorgen.
Ik apprecieer elke reactie en ben ook dankbaar dat jullie de moeite nemen om te reageren.
Ik wil enkel het beste voor m'n dieren en dat is dan ook waarom ik jullie advies vraag. Ik begrijp ook alle redenen die jullie me geven om geen puppy in huis te halen. Ook ik heb daar al dagenlang over lopen piekeren. Ik had gewoon gehoopt dat er misschien toch een oplossing uit de bus zou komen waardoor ik het heel misschien toch had kunnen doen :)
Net zoals een kind, haal je niets in huis als de situatie niet ideaal is. Dus een puppy'tje zal het niet worden. Het enige waar ik gewoon van geschrokken ben is dat zelfs een herplaatser geen goede optie zou zijn. Ik snap dat een dier niet opgesloten moet worden en altijd alleen moet zijn. Ben geen dierenbeul ofzo. Maar ik heb in de tijd die ik mijn vorige hond had eerst thuis gezeten, dan deeltijds en achteraf fulltime gaan werken. Ik heb nooit de indruk gehad dat mijn hond een slecht leven had. Ik maakte meer tijd voor haar dan voor wat dan ook. Mochten er geen honden mee op bezoek? Jammer, dan zag je mij niet vaak of je moest naar mij thuis komen. Ik zou er alles voor doen om het mijn hond zoveel mogelijk naar zijn zin te maken en ik nam haar overal mee naartoe zodat ze niet alleen hoefde te zijn.
Ik ga alles eens bekijken qua opvang en dergelijke, want helaas gaan al mijn vrienden en familie ook werken en het nog even uitstellen tot de situatie er geschikt voor is.
Toch iedereen bedankt :)
je komt ook helemaal niet over als een dierenbeul en je hond had het vast goed bij jullie zo te lezen.
Maar fulltime werken, je reistijd erbij, de nachten erbij, boodschappen doen, dan is je hond toch wel erg lang alleen pup of herplaatser, er zal oppas moeten komen. Misschien is het toch mogelijk dat je bijv. stichting Oopoeh in schakelt, oudere mensen die overdag op de hond kunnen passen. Of je vindt misschien via de fokker (als je voor een pup gaat) iemand. Of een advertentie bij de dierenarts oid.
Een hond hele dagen alleen vind ik erg veel, zowel voor een pup als een herplaatser. Ik werk niet en ben dus veel thuis bij mijn hond. Ik heb echter ook 3 kinderen dus ben evengoed niet de hele dag met haar bezig. Wat dat betreft heeft ze doordeweeks dus niet meer actie dan honden van werkende baasjes. Zo wacht ik ook tot mijn man uit zijn werk is en ga dan een hele grote wandeling met haar maken en later op de avond gaat mijn man altijd de tuin in om te spelen met de hond zodat ze zich even goed kan uitleven.
Maar mijn aanwezigheid overdag maakt haar al tevreden en gelukkig, regelmatig naar buiten voor een wandeling, vaak even knuffelen of een spelletje tussendoor. Dat mist een hond toch wel als hij heel veel uren alleen is. Maar als je dat kunt compenseren door opvang en later eventueel een uitlaatservice is zou het toch goed kunnen. Ik kan me voorstellen dat je graag weer een hond wil en daar moet toch ook een mouw aan te passen zijn.
Dat was nou ook niet m'n eerste gedachte toen je dit topic opende. Je bent goed informatie aan het zoeken en aan het bedenken of dit project haalbaar is. Daarbij vraag je de meningen van een ander. Dat is natuurlijk altijd goed.
Uiteindelijk neem je zelf de keuze, maar weet je wel hoe meerdere mensen ergens over denken, heb je meerdere meningen kunnen lezen. Dat maakt je weer wat wijzer niet?
Wat Dobry al zij, misschien zit er iemand op oopoeh, wat perfect in jou plaatje past en die wel willen oppassen op je hond.
Er zijn ook herplaatsers zonder rugzakje. Informeer bijvoorbeeld eens bij diverse rasverenigingen of goed aangeschreven fokkers. Soms komt het voor dat door omstandigheden huidige baasjes hun hond toch moeten afstaan, meestal gaan deze dan terug naar de fokker waar ze vandaan komen.
Maar 2 weken vrij om ervoor te zorgen dat pup of herplaatser zich op z'n gemak voelt ... Dat is best weinig hoor. Probeer toch nog een week of 2 weken extra los te peuteren bij je baas/leidinggevende.
Lastige vraag eigenlijk.
Zou je een hond kunnen nemen als je fulltime werkt??
Wanneer is een hond beter af............even kijken hier in m'n straat.
Meeste (dames) werken 3 dagen in de week, hond komt 3-4 per dag even buiten rondje om 10 minuten om zijn behoefte te doen en weer naar binnen.
Misschien in het weekend met mooi weer strand/bos.
Ander werkt niet en de hond komt 7 dagen per week 3x per dag een rondje om van hooguit 10 minuten buiten meer niet.
Andere werken ook hondjes komen niet verder dan de achtertuin, tenminste ik heb ze nog nooit zien lopen.
Jij werkt fulltime, niet thuis maar geeft aan heel veel tijd in je hond te kunnen en willen stoppen.
Wat is ideaal??
Bestaat er een mogelijkheid financieel gezien de hond overdag met een uitlaatservice mee te geven, denk aan 2-3x per week?
Pup of herplaatser tja beide hebben tijd nodig en een stuk(je) opvoeding dus in beide gevallen is 2 weken wellicht te kort.
Ook heb je nog het verhaal "welk ras" wat zijn daar je gedachten over.
Weet niet wat voor werk je doet maar is er een mogelijkheid dat de hond mee kan?
Vind het een lastig verhaal als ik eerlijk ben.
Persoonlijk zou ik nooit aan een hond beginnen als ik fulltime zou werken, zou me iedere dag schuldig voelen als dat beestje helemaal alleen thuis zit.
Succes met je dilemma
Ik werk fulltime maar de hond gaat mee naar werk. Had dit niet gemogen van m'n baas dan had ik geen hond aangeschaft.
Wel ken ik mensen die een hond hebben die elke dag naar een opvang gezin gaat. Baasje brengt de hond daar als ze gaat werken, de hond blijft gezellig de hele dag bij het gezin, en na werk haalt het baasje hem weer op. Gezin blij met een leuke hond waar ze geen voer en dierenarts voor hoeven betalen, en baasje blij met een leuke oppas voor de hond.
Herkenbaar dilemma.
Wij werkten ook beiden fulltime . De hond is er pas gekomen dat mijn vriend nachtdiensten ging draaien.
Inmiddels draait hij geen nachtdiensten meer en dat was dus best even een puzzel.
Is jouw werk flexibel (thuis werken, tussendoor naar huis)?
Of kan de hond mee naar het werk?
Zelf zou ik er niet voor kiezen. Dit doordat het in je eentje echt lastig is vind ik.
In ons geval gaan we in het weekend /avond nooit (gezamenlijk) weg als de hond niet mee mag.
Als je alleen bent komt dat toch een stuk vaker voor. En dan komt het dus nog bovenop de uren dat ie al alleen zit als je moet werken.
Persoonlijk zou ik dat nooit doen. Er zijn zeker werkende mensen met honden, maar deze mensen hebben of lang vrijgenomen of een slecht opgevoede hond.
Als je een persé een pup wil, neem minimaal 4-6 weken vrij of kijk of het mogelijk is de pup mee te nemen.
herplaatsers hoeven niet zonder verhaal te zijn, er zijn ook mensen die hun hond bij het asiel afgeven en zo veel mogelijk vertellen over het beestje. Verder zijn er ook nog herplaatsers die niet via het asiel zijn.
Ik zou me iedere dag schuldig voelen, dat ik de hond zo lang alleen heb gelaten. Sorry, maar ik hoop echt dat er voor jou in de toekomst een goede mogelijkheid komt een pup aan te schaffen. Nu zou ik het niet doen, fulltime werken en al die uren die er nog bijkomen (zoals al eerder genoemd), dat de hond ook weer alleen zit.
Ik ben alleen en ik werk fulltime en ik heb ook katten.
Ik heb zelf altijd in een asiel gewerkt en daar kwam mijn eerste hondje dan ook vandaan. Doordat ik veranderde van werk kon mijn hond dus niet meer mee naar mijn werk. Dus ik zocht naar een goede opvang en heb deze gevonden. Mijn vorige hond was een hond met enorme rugzak en verlatingsangst. De opvang was fantastisch.
Toen zij overleed miste ik het hebben van een hond echt enorm!
Maar ja met mijn werktijden hoefde ik niet bij de asielen aan te kloppen. Ik heb wel paar pogingen gedaan maar werd steeds afgewezen. Daardoor week ik uit naar de buitenlandse hondjes.
Mede doordat ik dus een goede opvang had voor tijdens het werk kwam ik daar dus wel in aanmerking voor een hondje.
Ik heb dus wel bewust gekeken naar een hondje wat hier al in een opvang gezin zat zodat er wel meer bekend was over de hond.
Na wat zoek werk kwam ik bij Moh uit. De eerste week was ik vrij en ben ik rustig aan al begonnen met alleen leren zijn. Maar de week daarna moest ik naar het werk (we hadden al wel even kennis laten maken bij de opvang). De eerste weken is ze elke dag bij de opvang geweest. Daarna eerst paar uurtjes alleen thuis en dan opgehaald worden door de uitlaatservice (ook van deze opvang)en zij namen haar daarna mee naar de opvang.en ongeveer twee maanden later zat ze alleen thuis, maar uiteraard wel met de uitlaatservice erbij. Een hond meer dan40 uur alleen thuis laten dat vond ik echt niet kunnen en dat vind ik nog steeds.
Het lag aan Moh wat beter bij haar paste, maar ze is liever thuis dan bij de opvang. Ik heb ook een tijdje een camera in huis gehad om te kijken wat ze deed.
Dus ja het kan wel, maar dan moet je wel een opvang, later zou dit dus misschien wel een uitlaatservice kunnen zijn, maar dat ligt heel erg aan de hond.
Sommige honden vinden het prima om paar uur alleen te zijn andere vinden dit vreselijk en dan moet je toch iets achter de hand hebben.
Omdat ik wist dat mijn hondje met een opvang/uitlaatservice mee zou gaan was het wel erg belangrijk dat ze hond sociaal was.
Met al die eisen heb ik nu echt een lot uit de loterij. Maar bedenk dus wel dat je moet kunnen inspelen op veranderingen en gedrag wat je van te voren niet had bedacht, zeker bij een herplaatser, maar ook bij een pup kan het karakter anders zijn dan dat je had gehoopt.
Ik vraag me net als Dobry af of er niet wat te regelen valt met je ex? Het was heel nobel van je om jullie hond bij hem te laten, maar een co -eigenaar trekkken veel honden prima.
Nee, dat ziet hij helemaal niet zitten. Ik heb er ook al naar gevraagd, hoewel een nieuwe hond fijn is, zou ik haar direct weer in huis nemen. Zij zit uiteraard reeds in mijn hart. Helaas is dit een no go.
Ik heb wel een nieuwe vriend ondertussen, dus het is niet dat ik er alleen voor sta. Zoals ik al zei in het startbericht, we zijn al een tijd uit elkaar. Ik ga geen maand nadat ik mijn hond "kwijt" ben, net aan een ander beginnen. Ik wou het wel, want ik mistte het zo. Maar ik vond dat ik mezelf de tijd moest geven om ja, zeg maar te rouwen. Klinkt misschien stom, maar 't was echt gelijk een kindje voor mij. Maar ook mijn vriend werkt fulltime. Wel met andere uren. Dus de hond zou niet elke dag 8 uur alleen zijn. Er zijn dagen dat ik moet beginnen om 10 of 11 uur en dan is hij alweer om 16 uur thuis. Soms als hij sneller klaar is, mag hij ook sneller naar huis komen, maar daar ga je niet op rekenen natuurlijk :) Maar er zijn dan ook dagen dat ik om 7 uur al moet vertrekken en dat ze dan moet wachten tot 16 uur, dus die dagen zijn te lang. Ik ben thuis op donderdag en hij op zaterdag. Zondag zijn we samen thuis. Zijn mama werkt 4/5e en is op woensdag thuis. Dus dan is het voor maandag, dinsdag en vrijdag dat ik een oplossing moet vinden.
Ik werk in een dierenwinkel, dus het is helaas geen optie om mijn huisdier mee te nemen naar het werk. Wij zijn met een team van 4, die allemaal gek zijn op dieren. En mijn bazin zegt dat als we allemaal onze dieren zouden meebrengen, dat het niet goed zou komen. Zegt ze ja tegen mij, dan moet ze ja zeggen tegen iedereen.
En dan ja.. Het ras. Als ik ooit voor een puppy zou gaan, dan is het mijn droom om een Mechelse herder te hebben :) Ze werken zo goed mee en ouh, zalige honden. En ook hier ben ik me ervan bewust dat ze heel energiek zijn en veel beweging en etc nodig hebben en dat het zeker geeeeen hond is om hele dagen thuis te laten zitten. Maar ja, een puppy komt er enkel als de situatie er goed voor is.
Ga ik voor een herplaatser, dan maakt het ras mij niet uit. Zolang hij of zij maar in ons gezin past en wij bij haar/hem. Wel heb ik bepaalde eisen zoals dat hij niet te snel afgeleid mag zijn, goede werker, graag agilty, noem maar op. Maar dat zal wel allemaal geweten zijn over de hond bij het asiel/vereniging/... en dan zullen we wel gematcht worden he :)
Ik heb gisteren de Opoeh stichting gegoogled, hoe gaaf is dat?! Zo leuk bedacht. Helaas kon ik geen enkele stichting vinden in België die hetzelfde doet. ZO JAMMER! Maar uitlaatdiensten en opvang hebben we blijkbaar wel. Alweer iets nieuws geleerd :D
Ik denk dat ik op iedereen hun vragen geantwoord heb. Sorry dat het zo lang geduurd heeft, maar ik was gisteren echt aan het balen. Ik wist wel dat het niet ideaal is hier, maar stiekem hoop je op iets anders en de waarheid kwetst als je het niet wil horen. Maar ach. Al jullie antwoorden hebben mij ontzettend geholpen. Ik ga alles een keertje uitdokteren wat er eventueel kan en niet kan qua opvang enzoverder. Het is niet dat ik morgen ineens al eentje in huis wil halen hoor. Maar ik ga wel wachten op het juiste moment. Het welzijn van het dier gaat voor :)
Fijn dat je nog even reageert vicky.
Je denkt er blijkbaar goed over na en gaat niet over 1 nacht ijs. En daar gaat het maar om......
Dus goed blijven wikken en wegen, eventueel jezelf als oppas uitproberen en langzaam naar een goed gouden mandje groeien.
En blijf daarbij bedenken dat je een eventuele hond ook alleen moet kunnen opvoeden, want relaties duren niet altijd eeuwig maar je hond kan wel 15 worden......
Succes! Je vind vast een mogelijkheid, ik hoop het voor je!
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?