Dag allen Wij hebben een Franse Bulldog pup van ongeveer 5,5 maanden. Hij vertoonde vrij snel nadat hij bij ons gekomen is 'baknijd' (komt van een betrouwbare fokker, geen broodfok, ik heb mijn opzoekwerk gedaan). Dit begon met grommen en knauwen wanneer we zijn eetbak wegnamen lang nadat hij gegeten had. We besloten hier dan ook aan te werken en zijn porties in meerdere keren te geven. Eerst uit de hand eten, dan de kom vasthouden tijdens het eten en vervolgens konden we zelfs zonder problemen zijn eetbak wegnemen en bijvullen. Sinds enkele weken echter gaat het opnieuw mis. Hij heeft zowel mij als mijn vriend verschillende keren 'aangevallen'. Op de hondenschool zeiden ze dat we nu beter zijn eetbak laten staan wanneer het etenstijd is en gewoon af en toe wat extra ingooien. Voor de rest laten we hem met rust. Zeker na het eten, want hij blijft ook na het eten nog een lange tijd in spanning. Deze avond gebeurde er echter iets waar ik me erg zorgen om maak. Hij probeerde eerst mij meerdere malen te bijten nadat ik in de buurt kwam van zijn eten (wij geven KVV en dit stond op het aanrecht om op kamertemperatuur te komen). Na het eten is hij zoals gewoonlijk gaan wandelen, samen met mijn vriend. Hij was opnieuw volledig ontspannen en in 'speelmodus'. Mijn vriend had eerst wat met hem gespeeld en was hem daarna aan het aaien. Ineens begon hij opnieuw (precies zonder aannleiding, wij hebben alleszins geen waarschuwingssignalen opgevangen) agressief uit te halen. Het heeft ons allebei wat schrammen van zijn tanden opgeleverd. Ik weet niet goed meer wat we nog kunnen proberen om dit gedrag te beperken. We gebruiken geen fysieke agressie als hij zelf agressief is, maar we roepen wel natuurlijk dat het niet mag. Hij begint hier echter steeds minder op te reageren en stopt minder snel met 'happen'. Hopelijk kan iemand ons hier tips geven, het is voor de rest een doodbrave hond. Maar ik begin hem steeds minder te vertrouwen...
Wij hebben dit hier ook gehad, grommen als Men aan haar bak of aan haar kwamen. Wij, weet niet of dit de juiste methode is, namen haar bak weg zonder pardon.
Hier lopen kinderen rond, en wij wouden dat risico niet lopen dat ZE dit naar de kinderen deed
Bij ons heeft dit gewerkt, zij kreeg haar eten terug, aaiden haar ondertussen en lieten onze vingers door het eten gaan.
Iedere hond is anders, bij haar hielp het.
Franse buldogs zijn eigenwijze clowns en hebben goede richtlijnen nodig. Hier krijgt zij , bij ongehoord gedrag, bril van de neus pakken en niet terug geven, zij maakt van alles één spelletje, een korte time-out. Een minuutje berging, en juffie weet dat het genoeg is. Verder echte schatjes
Met baknijd, zeker de bak nooit weg nemen. Elke keer als hij eet, geef je iets veel lekkerders erbij.
Bij je hond zit de angst voor weg pakken zo diep. Gewoon niet meer doen.
Ik zou hem voor de zekerheid bij een dierenarts laten controleren, agressie kan een uiting van pijn of een ongemak zijn.
Je hond zat in de speelmodus, dus niet ontspannen. Bij spelen is er altijd opwinding. Dis is niet erg, opwinding hoort erbij.
Wat het aaien betreft, niet alle honden vinden aaien prettig. Als je aait één streek keer en hij vraagt om meer, dan kan je verder aaien.
Kijk goed, of hij echt geaaid wilt worden.
Het kan dat hij door het spelen nog opgewonden was, even geen geaai wilde. De aai, net de druppel,was, waardoor hij overliep.
Grommen, snappen, bijten is allemaal voor je hond een manier om te vertellen wat hij wilt en hoe hij zich voelt.
Als je zegt dat het niet mag, verbied je hem eigenlijk om te communiceren. Dat wil je niet.
Wat belangrijk is, om signalen van je hond te leren herkennen en zo te voorkomen, dat hij zal bijten.
Honden laten signalen zien, als ze stres ervaren. Snuffelen, weg kijken, pootje heffen, weg willen, tongelen, lip optrekken, tanden laten zien, verstarren, grommen.
Als mijn hond uithaalt (als er vb een reu haar wilt belagen), zie je haar verstarren, echt maar een paar seconden en dan snapt ze.
Het gaat zo snel, dat je het bijna niet ziet.
Ik kan je wel adviseren een goed opgeleidde gt bij je te laten komen en mee te laten kijken.
Die kan je helpen de signalen van je hind te leren zien en ook, hoe je er zelf mee aan de slag kan gaan.
Het is niet fijn, dat je hem minder begint te vertrouwen.
Dit is de stress ladder. Honden laten verschillende signalen zien, als de stres ervaren.
Misschien herken je iets.
Hier geen baknijd, maar toch geef ik beiden het eten op een rustige plek, waarom aan de bak komen, het eten is zo op.......geef de bak in een ruimte waar die zich prettig voelt en waar jullie dan bij vandaan gaan, laat je hond rustig eten ......wat je kan gaan doen is.....een goed bot geven, hou dat vast zo,n kwartiertje, blijf het vasthouden, ga er maar bij op de grond zitten, na het kwartiertje resoluut..los ..en opstaan en het bot wegleggen, ga dat zo,n paar x in de week eens doen, .....tot je hond niet meer reageerd op het bot, dan geef je het bot eens zonder dat je het vast houdt, kijk dan eens wat tie doet.....een bot moet ten alle tijden toch eens afgepakt kunnen worden, er komt opeens iemand of om wat voor reden dan ook....dat kan je wel gaan oefenen, maar zijn eten is heel wat anders, laat dat in rust verorberen....wanneer je het bot vasthoudt, geen geaai niets van dat alles, kwartier en dan resoluut, commando..los, je hebt het bot en leg het weg,............................ je kan ook gaan ruilen...hou van te voren als je op de grond zit een stuk leverworst of kaas achter de hand, in je zak, na een kwartier wil je het bot, al die tijd hou je het nog vast....hou het stuk lekkers voor zijn neus, je hond wil het stukje hebben, en tegelijkertijd, commando..los...en geef je als die het los laat het stuk lekkers, je staat op en leg het bot weg..oefenen, al kost het weken..
Los van die baknijd maar "na het eten gaan wandelen" vind ik geen goed idee. Na het eten is het hier rust, eventueel nog een kauwstaafje maar zeker niet spelen of wandelen. Ik ga ook niet sporten met een volle maag.
Dit ga je misschien best aanpakken door een therapeut/ gedragskundige in te schakelen, blijf niet wachten maar onderneem direct actie. Je hond is hier niet de baas, wel jij, jij gaat bepalen wanneer hij eten krijgt, jij gaat bepalen wanneer het genoeg geweest is, gedrag als happen en grommen moet je niet toe gaan geven, succes
Als ik jullie was zou ik me gaan inlezen over hondengedrag. En als ze gromt haar geruststellen, stil maar, we pakken je eten niet af, alles is voor jou.
Vaak veroorzaken wij zelf de baknijd door te oefenen met de hond, eten geven uit de hand, of regelmatig de hand door de voerbak, de voerbak net in een druk gedeelte van het huis, etc.
http://www.moniquebladder.nl/voerbakverdedigen/#more-4634
De hond voelt zich dan niet veilig, vertrouwd het niet en gaat grommen.
Lola van ons had ook baknijd, aangezien zij een krachtige hond was (rottweilerherdermix) en dan echt in een grauwende wolf veranderde, moesten we het verstandig aanpakken en de hond vertrouwen gaan geven dat het eten echt voor haar is en wij daar niets van afpakken.
Dit deden we door van de etensbak en het eten zelf geen hot item te maken. Het klaarmaken van het eten daar was ze niet bij, en als ze at bleven we ver uit haar buurt en gingen ook rustig zitten met de rug naar haar toe, geen druk gedoe, niet aankijken. Zodat ze echt in alle rust kon eten en het in huis ook rustig was.
Het afwassen van de etensbak en dus het oppakken ervan werd gedaan als ze er niet bij in de buurt was en er geen erg in had.
Dit hebben we in principe gewoon altijd zo gehouden, maar uiteraard word je wat losser, en loop je eens per ongeluk toch te dicht langs de voerbak. Het mooie is dan, doordat ze je vertrouwd inmiddels, ze niet meer reageert met grommen en uitvallen, maar gewoon rustig door blijft eten. De dag dat ze met een botje naar me toe kwam en aan mijn voeten ging liggen knagen was het bewijs voor mij dat ze me vertrouwde, een heel speciaal gevoel.
Het werkt natuurlijk ook door in andere dingen, de omgang met de hond, voelt ze zich begrepen en veilig bij jullie, kan ze communiceren met jullie of is ze gefrustreerd etc.
Hier nog een link over jonge honden
http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien
Maar zoals al is aangegeven uiteraard ook een lichamelijke oorzaak uitsluiten.
Hoe gaat t nu met de hond?
Wij hebben precies hetzelfde namelijk op dit moment mer onze franse bulldog pup van 5.5. Maand.
Vandaag komt er ook gt bij want hebben kids en nog een hondje en vind hem veel te link worden.
Benieuwd hoe t afgelopen is bij jullie
oe gaat t nu met de hond?
Wij hebben precies hetzelfde namelijk op dit moment mer onze franse bulldog pup van 5.5. Maand.
Vandaag komt er ook gt bij want hebben kids en nog een hondje en vind hem veel te link worden.
Benieuwd hoe t afgelopen is bij jullie
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?