Truitje breien, schapenwol is lekker warm
"Vin Diesel" look van 10 jaar geleden, mag ik hopen. Anders heb je nog veel werk vrees ik haha.
Het hangt bij mij ook van het type hond af. Bij mijn honden zie ik ze graag als ze in wedstrijdconditie staan.
Bij de reu liever als bij de teef. De teef heeft een nogal uitgesproken ruggengraat en dan gaat die ook meteen uitsteken, dus zij mag wel een vleeslaagje. De reu staat prachtig als hij top staat, momenteel staat hij iets te mager echter naar mijn gedacht.
Maar dan heeft hij honger Maart....stoort je dat dan niet ?
Ja inderdaad.
De toen was ie nog jong en goddelijk..
Hihi
Lees niks over een stelling en als het een stelling was dan moet die topic steller dit beter formuleren . Hier geen ribben te zien wel te voelen en zo hoort Hein.
Hier wil ik van mijn sporthonden hun achterste rib duidelijk kunnen zien als ze draven, als ze stil staan zie je net geen ribben.
Bij sporthonden en diensthonden is iedere extra kilo weer extra kans op blessures net als bij mensen.
Ribben zijn licht zichtbaar, alleen bij een bepaalde houding, te dikke honden vind ik zielig, vooral als ze ouder worden.
te magere ook trouwens.
Ik heb een Podencomix, ik denk dat hij goed is, hij heeft altijd een dikke buik, maar dat komt door darmproblemen.
Het ligt zeker aan de hond. Hoe zit de hond in de beharing, wanneer men mijn honden in de winter ziet met hun wintervacht , hoor ik ook vaak, woh....maar wordt er gevoeld, dan worden de ribben en schouders ruggegraat goed gevoeld, en een newfoundlander is natuurlijk ook anders gebouwd dan de honden die kortharig zijn....
Aangezien laika half langharig is dan zie je dat lastig, van mij mag ze best een laagje vet hebben, een stoot kussen als het ware. Heb ook wel eens een herder gevoeld waar je zonder te duwen de ribben kon tellen, dat vindt ik echt te mager. Ze weegt nu tussen de 37 en 38 kilo en dat is voor haar perfect. Check het met voelen 1 x per week en loop 2 x per maand even naar de welkoop om haar te wegen.
Ben het met TS eens (nouja, niet dat er dan iets aan de hand is maar wel dat ribben zichtbaar horen te zijn over het algemeen) en heb mezelf hier ook erg in verdiept. Mensen blijven vaak hangen op het regeltje 'ribben niet zichtbaar, wel makkelijk voelbaar'. Maar vaak is het veel gezonder om de ribben een beetje te kunnen zien (uiteraard zie je de ribben bij dicht behaarde rassen dan niet). En wat betreft het 'geen reserves etc'; vet wordt opgeslagen rondom de organen. Alles wat over de ribben heen zit is extra en in mijn ogen teveel. Over de ribben hoort echt maar een minimaal vetlaagje te liggen.
Ik merk om me heen dat er echt een ontzettend vertekend beeld is als het gaat om een gezond gewicht. Als mensen ribben zien vinden ze een hond vaak graatmager. Ik hoor het ook regelmatig, dat mijn honden zo mager zijn, maar eigenlijk zijn ze perfect op gewicht.
Ik zie zo ontzettend veel honden met overgewicht en ik vind het echt een vorm van dierenmishandeling.
Jairo:
Helemaal eens met Demi.
Achterste ribben mogen echt wel zichbaar zijn bij rassen die niet dik behaard zijn. Jairo is daar een goed voorbeeld van, toont rib en spier.
Als Jairo mager was geweest had hij niet zo'n flinke spiermassa zitten. Want dat word 'opgevroten' door het lijf als hij echt mager zou zijn. De meeste honden zijn dik waardoor een hond in conditie snel 'mager' lijkt.
Als je een foto van een magere hond naast die foto van Jairo zet zul je de verschillen gelijk zien.
Sorry, ik dacht dat ik was ingelogd bij mijn reactie hierboven.
Ben het niet met je eens want het ligt ook aan het ras of type hond wat je hebt.
Toevallig ziet het er bij dit hondje prima uit maar dat geldt niet voor alle rassen...
Klopt, puck zou er bijvoorbeeld uitzien alsof ze veel te mager is.
Eens
Als ik achterste rib zichtbaar zou aanhouden (het haar wegdenkend) dan krijgt mijn hond een heel ingevallen kop
vind hem te mager dan
En maar weinig mensen zullen dit geloven maar zelfs bij een Engelse Bull, Franse Bull of Mopshond is het mogelijk om ribbetjes te zien.
En kijk eens hoe fit ze er dan uit zien!
Ayla vind ik lastig.. Ze heeft een hele brede ribbenkast vergeleken met de rest van haar lijf. Ik vind haar het mooist als ze net niet schraal staat. Op deze foto is ze iets te zwaar voor mijn gevoel.
Chewy is na de chemische castratie aangekomen.
Hij is nog niet veel te dik maar ik vind het mooier als hij schraal staat.
Hoe zit het bij pasgeboren pups? Ik zag onlangs een foto van een nestje van drie, bij alledrie waren de ribben heel duidelijk te zien.
Ik heb altijd gehoord van mijn kweekster dat pups goed in t vlees moeten zitten, zachte dikke bollekes...en zeker géén ribben te zien voor ze weg mochten naar de nieuwe baasjes.
geeft ook meer weerstand zei ze en daar kan ik best inkomen.
Ja of je kan gewoon even je bril opzetten en begrijpend lezen hé Hein? i.p.v direct de vinger naar de ts te wijzen.
Er staat een vraagteken in de titel waaraan je kunt zien dat het een stelling is.
Dat klopt, maar ts geeft zelf als antwoord: Ribben, van een hond, moéten zichtbaar zijn, anders is er iets aan de hand.
Have a beer
Dat denken mensen dan vaak. De herders die ik had waren ook schraal en het meeste commentaar (en soms vragen)kreeg ik van mensen van wie de honden echt te dik waren.
Nu heb ik ook weer een herder die wat ranker is van bouw, en toegeven dat ik echt aan het balanceren ben met niet te dun. Maar het is een hond die niet echt schranst, ondanks zijn redelijk slanke staat is het geen hond die áls hij te eten krijgt het wegvreet alsof het zijn laatste maaltijd is.
De springer vind ik in jouw voorbeelden dan weer net even té rank eerlijk gezegd. En de rottweiler is een teef of een jonge hond? Want die zou ik persoonlijk ook wel iets steviger willen hebben, maar dat komt misschien door het beeld wat ik van de rottweiler heb.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?