Wat betreft de vergelijking vrouw - hond die John hiervoor beschrijft wil ik toch even duidelijk het verschil weergeven.
Menstruatie vrouw : Fase waarin een vrouw de niet bevruchte eicel afstoot. Het bloeden gebeurt dus NA de eisprong.
Hond: Bloeding is de voorbereiding op de eisprong. Bloeding gebeurt dus VOOR de eisprong.
Ik ben juist naar de dierenarts geweest. Hij heeft aan haar buik gevoeld, maar ze is volgens hem schijnzwanger, ze voelt niet echt zwanger aan. Nu moet ze pilletjes innemen en dan zou het binnen 8 dagen voorbij moeten zijn
Ben blij voor je dat ze niet zwanger is.
Gelukkig dat ze niet drachtig is ,
Nu alle speeltjes en piepdingen weghalen ,iets minder eten geven ,veel afleiding en beweging en het is dan zo over .Succes .
Pilletjes innemen? Voor een volkomen natuurlijk verschijnsel?
Wat castreren betreft: DA en sommige mensen gaan hier nogal licht over, maar lees je heel goed in, ook over de nadelen, want die zijn er ook. Alleen zijn er weinig DA die daar over reppen...
In sommige omstandigheden, wanneer een teef enorm veel last heeft van het schijnzwanger zijn, en dit haar gezondheid aantast, is het wel eens nodig wat te geven hoor.
@Xtine..... wat heb ik dan de hele tijd gezegd?
bij een hond is de eisprong NADAT het vloeien gestopt is ! ! ! !
@ Heleen..... of jij liegt over je ervaring, of je moet heel snel je profiel eens aanpassen, want daar spreek je over 15 jaar ervaring.
En voor wat mijn nestjes betreft, hoef jij je geen zorgen te maken, ik heb nog NOOIT een loze dekking gehad, en altijd exact geweten wanneer het progesterongehalte hoog genoeg was om te dekken.
@Maart....niet eens de moeite om te antwoorden op een Belgische weetal.
De eisprong is inderdaad NA het vloeien, maar niet nadat het GESTOPT is.
De vloeing kan nog doorgaan na de ovulatie. Dus een teef zal zich al wel laten dekken tijdens de vloeing, en gezond sperma kan tot vijf dagen blijven leven in de teef.
P.S.
Ik heb een teef die totaal niet vloeit.
Daar merk je dus niets aan totdat ze zich plots aan mijn reuen aanbiedt.
He gat, schei uit met elkaar te belagen......John het is toch van het gekke dat je het woord..liegen ...hanteerd, hoeveel jaren ervaring men heeft...Britt de topic bevuilen in een oeverloze benaming of een vrouw en hond het zelfde zijn, nee dus....Britt, ik wil nog even je aanraden , lees in de encyclopedie over castreren van de teef, er zijn voordelen die hier worden genoemd maar de nadelen hoor ik niemand over...Britt, lees het eens op je gemak door zodat je een goede keuze kan maken.......encyclopedie, bij medisch, en dan bij castreren.
Ik ga me zeker eens inlezen over de castratie, ik twijfel er redelijk hard over omdat ik al vaker gehoord heb dat een teefje het niet overleeft heeft of problemen had. Maar langs de andere kant, als ze later melkkliertumoren krijgt ga ik me schuldig voelen dat ik haar niet heb laten steriliseren/castreren...
Beste John,
ik heb Google niet nodig om iets uit te leggen over anatomie van de vrouw. Heb voor het stukje over loopsheid bij een hond wel een stuk tekst gekopieerd van een huisdierenkliniek pagina. Ik fok niet!!
Maar ben intussen wel erg nieuwsgierig geraakt naar hoe jou honden pups kunnen krijgen. Ik ga ervan uit dat de reu heel stiekem erop kruipt als jij niet kijkt.
Beste Brit,
Dat is nu juist wat ik bedoelde met de gevolgen van schijnzwangerschap......doe zo als Willemijn zegt lees je eens goed in over de gevolgen van een schijnzwangerschap, raadpleeg je DA nog eens, en neem dan een beslissing.
Nou Heleen.......snik.....ik had niet eens Google gebruikt snik..
@WW....Helaas voor jou, als je goed gelezen had, dan zou je kunnen weten, dat ik alleen teefjes in huis heb, en dat ik aan de hand van het bepalen van het progesteron gehalte in het bloed exact kan bepalen wanneer mijn teefje gedekt kan worden.
Britt, wat melkkliertumoren betreft...dat is dan ook ongeveer het enige wat je ermee kunt voorkomen. De kans op andere soort kankers kun je met castratie weer extra vergroten. Denk aan bv botkanker.
Zoals Willemijn al aangeeft, zoek zoveel mogelijk informatie en probeer dan de voors en tegens voor jezelf op te schrijven. Ik denk dat je dan wel duidelijk krijgt waar jij je het prettigst bij voelt.
fijn dat ze geen pups in dr buik heeft!
Dat was ook wat ik al had geplaatst in een reactie dacht ik. Progesteron laten bepalen. Maar voor mij heb jij wonder honden als die drachtig kunnen worden na hun loopsheid. Of duurt de loopsheid (het bloedverlies)van je honden misschien maar een week? Overigens had ik wel gelezen dat je alleen teven hebt. Ik dacht dat ik ook wel domme opmerkingen mocht maken
Wil toch nog even benadrukken dat theoretisch de ideale dekdatum is op het moment de teef stopt met vloeien, of wanneer het bloed heel licht van kleur, ietswat melkachtig rood van kleur. Moeilijk te beschrijven.
Maar er zijn teven die langer vloeien, en het sperma blijft ook nog enkele dagen goed in de baarmoeder.
Daarom vind ik het gevaarlijk om te beweren dat de teef niet vruchtbaar is zolang ze vloeit.
Ik heb er hier één. Vloeit ook nog vrolijk door na het dekken, maar ze schiet vrij snel omhoog (in mijn mening ;) ). Dag 10 zat ze al op 8,9 en op dag 11 op 15,6 (progesteron). Vervolgens vloeit ze door tot een dag of 15. Het bloed wordt wel íéts lichter, maar dat kun je ook wijten aan het kleurverschil die we hier in de tegels hebben.
Liegen ?john ,nee joh ik fok nu 17 jaar gossen 30 jaar jack russells en heb ook nog 15 jaar newfoundlanders en 5 jaar bouviers gefokt ,
en oh ja ook nog 2 x een nest engelse bullen dat was helemaal leuk joh .
Ik vind zoveel rassen geweldig en ja dan heb je dat he ?
Profiel aanpassen heb ik dan weer geen verstand van ,
Verders maak ik mij geen zorgen om jou hoor ,en ik heb ook nog nooit progesteron laten testen ,ik zie aan mijn meiden wanneer de tijd daar is ,komt wellicht door de ervaring?
Hahaha ook dat nog .
Hallo allemaal,
even een update over Kira...
Vandaag is ze heel onrustig, ze loopt constant te janken en te piepen en ze kan nergens rustig gaan liggen, als ze even ligt staat ze weer op en dan gaat ze weer even janken en gaat ze ergens anders liggen. Ik wordt er helemaal gek van...
Is dit misschien omdat ik haar ingebeelde puppies(haar speelgoed) heb weggehaald? Dat is al wel 4 of 5 dagen geleden dus ik had eerder verwacht dat ze daar al vroeger voor zou janken.
Wat raden jullie aan? Terug naar de dierenarts of even aankijken?
Ze heeft net ook enkele keren gekokhalsd, er kwam niets uit... Precies dat er iets vast zat in haar keel terwijl ze bijna niets gegeten heeft vandaag.
Ze likt haar tepels en haar vulva ook vaak schoon... Ik ben wat ongerust. Ze is niet in haar normale doen :s
Nu is ze al jankend aan het rondlopen met een kauwbeen... Ik word er echt gek van, dit wordt een nachtje niet slapen vrees ik
Als je het niet vertrouwd of ongerust bent zou ik een dierenarts bellen!!
Beter een keer voor niks dan als er wel iets aan de hand is en je niet belt.
Wat heeft de dierenarts deze week gezegd. Binnen 8 dagen zou het over moeten zijn. Dat is nu een dag of 5 en je schrijft dat het verergerd of anders wordt. En het kokhalzen bij niet eten (misselijk??)
Ik zou een dierenarts bellen voor raad.
Heb je eigenlijk een echo laten doen?
je schrijft namelijk dat hij gewoon gevoeld heeft en ze 'niet echt' drachtig aanvoelt. Met 'niet echt' zou ik eigenlijk niet tevreden zijn geweest... Stel dat er maar 1 pup inzit en hij die 'niet echt' gevoeld heeft;
Met echo kun je ook de baarmoeder zelf al wel bekijken, misschien is daar iets niet helemaal correct of is die wat onrustig door de schijnzwangerschap.
nu, als ze zo blijft, zou ik in alle geval nog even contact opnemen met de dierenarts, al is het maar telefonisch als je dat wil om even zijn mening te weten.
De oestrische cyclus van de teef bestaat uit vier periodes:
1. Pro-oestrus ( +/- 9 dagen), deze wordt uitwendig gekenmerkt door bloederige uitvloeiing, gezwollen vulvalippen, veelvuldig urineren en aantrekkelijkheid voor reuen. Deze uitwendige verschijnselen worden voornamelijk veroorzaakt door het hormoon oestrogeen.
2. Oestrus (+/- 9 dagen), de bloederige uitvloeiing en zwelling nemen af en de teef is nu bereid om zich te laten dekken. Tijdens deze fase vindt de ovulatie plaats. Tijdens deze periode neemt de hoeveelheid oestrogeen af, vindt de LH-piek plaats en gaat het progesteron stijgen.
Pro-oestrus en oestrus vormen samen de loopsheid bij de hond.
3. Metoestrus (+/- 2 maanden), de vulva blijft nog iets gezwollen. De teef vertoont vaak wat rustiger of slomer gedrag; halverwege deze periode kunnen symptomen van (schijn-)dracht optreden. Deze periode wordt gekenmerkt door een hoog progesteron, wat op het einde van de periode daalt en een toename van het prolactine rond de uitgerekende werpdatum, dan wel 2 maanden na het stoppen van de loopsheid.
4. Anoestrus (+/- 2-10 maanden), dit wordt wel de rustperiode van het geslachtsapparaat genoemd. De duur is afhankelijk van het ras en het individu.
De loopsheid omvat niet enkel de bloederige periode maar ook de vruchtbare periode
post oestrus ( vloeing ) EN oestrus fase ( vruchtbaarheid) behoren samen tot de term loopsheid
@Max† - Udhai & O'die....Je weet toch dat het strafbaar is teksten te kopiëren/publiceren, zonder de bron te vermelden (zie: dieren kliniek Sleewijk)
Trouwens ik heb ook nooit gezegd dat de eisprong niet tot de loopsheid behoort.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?