Ik heb aangegeven dat ik het gelezen heb, ik heb ook toen ik de link gepost heb dat ik het een beetje een raar artikel vond en ik dit zelf niet zou doen ik vind het een beetje onnodig om op mij aan te gaan vallen terwijl ik hier met een goede bedoeling reageerde.
Waarom is dat 'dat bewijs jij vandaag' nou nodig? Geeft alleen maar een nare sfeer en mensen een naar gevoel. Als iemand mij vraagt hoe je een Malamute poedert (en als) en als ik dat onnodig vind dan geef ik mijn mening waarom je dat niet zou hoeven doen en help ik de medemens door het te laten zien, ga ik niet kinderachtig die persoon door laten zoeken naar iemand die daar wel fan van is.
Ik wist niet wat de topicstarter voor manieren heeft en waar die voor staat, misschien zo'n manier wel (Want dat mag, iedereen mag verschillende technieken en meningen hebben)
op de rug leggen of bij zen nekvel nemen zou'k nooit adviseren bij een pup,
ik heb destijds dat advies gekregen van verschillende mensen...
ik vond het bij mijn hond niet werken, hij verloor zen vertrouwen (wat belangrijk is als pup) hij dacht dat ik hem kwaad zou doen, ging tegenblaffen, happen...
het is zo'n achterhaalde methode om je hond te dwingen op zen rug te liggen...
wat ik dus deed was fel AUW roepen en negeren! echt negeren (moeilijker dan je denkt)
Ik sta ook niet achter de fysieke straffen die er worden gebruikt in dat artikel.
Maar TS kan er zelf uit filteren wat die denkt nodig te hebben en te kunnen gebruiken. Zelf heb ik wel dingen toegepast die in dit artikel staan (het auw zeggen).
Ik vind het zelf juist wel goed van Alexandra dat ze andere aanpakken ook laat zien inplaats van 1 aanpak=heilig.
Want uiteindelijk moet je doen wat bij jou en je pup past.
Dankjewel voor je 'ruimdenkende mind' hahaha
Ik vind het een beetje kort door de bocht om alleen maar die 'lieve methode' te belichten. Bij sommige pups werkt dit gewoon echt niet.
Van een beetje harde aanpak word een pup echt niet slechter, daarbij geeft het een veel sneller resultaat (en dat is wat we willen, right).
"AUW" roepen (duidelijk en overdreven). Prima om mee te beginnen maar als dat niet werkt, moet je wat anders..
NEGEREN. Helemaal leuk, maar als Charlie als puppy zijnde (bijvoorbeeld) in me voet zat te bijten terwijl ik gewoon door de woonkamer liep, kon ik dat echt niet negeren... hallo, het doet gewoon pijn..!
Sommige puppy's zijn gewoon hardleers. Die moet je aanpakken en dat is niet zielig, kom op mensen. Ze breken niet
Wat ik hier deed bij Charlie, is het volgende (en sommige van jullie vinden dit misschien 'zielig' maar het heeft WEL geholpen); als ze beet dan zei ik gewoon duidelijk "FOEI" en als ze dan nog niet losliet maakt ik haar bek gewoon open en drukte ik hem dicht, liet haar me aankijken en zei nogmaals "FOEI CHARLIE".
En echt, mijn honden worden niet mishandeld hoor en ik ben ook niet voor slaan van honden of schoppen.. maar even een correctie geven is echt geen doodzonde haha.
Waar ik wel benieuwd naar ben is, hoe jij het bijten van pups afleert Cia? Aangezien Alexandra het al vroeg maar je alleen door blijft gaan op het feit dat je het met datgene dat ze linkt niet eens bent.
Ben wel benieuwd omdat je ook fokt dus je vele pups over de vloer zal hebben (gehad). En dan is veilig door huis heen lopen wel fijn neem ik aan
Ja.. heb ooit een docu gevolg op NG over moeder vos met puppen en moet eerlijk zeggen, dat ging ook niet bepaald zachtzinnig en daar blijven de puppen langer bij de moeder, als onze honden.
Eens. Al ben ik dan nog een softie
Ik kijk naar wat chewy doet als hij ayla zat is.
Ik doe het geluid na dat chewy maakt als ayla hem pijn doet. Aawh!! Met schelle stem en dan draai ik me overdreven weg. Want dat doet chewy ook.
Houd ze dan nog niet op dan ontbloot ik mn tanden in een grijns (dus geen glimlach) en zeg ik grrrr door mn keel.
En dan houd ze op.
Ik raak dr niet aan en ze lijkt het gewoon te snappen.
Ik tilde haar eerder ook wel op aan haar nekvel om haar te verplaatsen, als je dat op de juiste manier doet doe je ze helemaal geen pijn of wat dan ook. Ze bleef gewoon heel rustig altijd en het maakte haar niks uit.
Chewy vroeger ook niet.
Nee soms denk ik echt dat die zijden handschoentjes wel eens uitmogen. Je verpest ze echt zomaar niet.
Er staat een link van Monique Bladder in dit topic!
Dus dit wordt de tweede keer dat ik hier na verwijs....
Mee eens ! Ik had ook een pup die echt niet onder de indruk was van al de adviezen hier . Wanhopig werd ik ervan . Het werd dus een mengeling van alles hier op het forum . Gelukkig heeft uiteindelijk die mengeling geholpen . Het is nu een heerlijke enthousiaste pup die ik echt nog weleens achter het behang kan plakken . Maar die knuffel en lieve momenten overheersen nu ..heerlijk . Het belangrijkste wat ik hier leer is vooral echt naar je eigen pup/hond te kijken , want dan pas kan je vertouwen opbouwen . En net als bij mensen ....soms is een softe behandeling nodig en soms een iets ( en dan bedoel ik natuurlijk niet slaan ofzo ) hardere .
Bedankt voor alle adviezen! Ik ga de pup niet op z'n rug leggen, past niet bij mij en ik vermoed ook dat dat de boel alleen maar verergert bij Finn. Hij voelt zich dan alleen maar meer gestimuleerd in zijn spel. Ik ga denk ik thuis de puppyren toch wat meer inzetten en met uitlaten ga ik voor nu maar verder met het bevriezen, negeren mét laarzen aan :-) De vloer ligt hier al bezaaid met allerlei speeltjes en botjes dus daar kan het niet aan liggen, Finn is gewoon een volhardend typje. Blij te lezen dat er meer honden zijn die niet bij 1 'AUW' meteen stoppen, dacht al even dat het alleen aan mij lag.
Hopelijk krijgt die kleine dondersteen het snel door!
Mijne heeft het ook erg lang gedaan. Het hoort ook een beetje bij het pup zijn haha
Dank Doortje, zelf kan ik het prima relativeren maar het blijft lastig uitleggen aan mijn kinderen dat een pup echt niet zo romantisch is ;-)
goed dat je de pup niet op zijn rug gaat leggen en zulk soort dingen, dat is niet bepaald iets om een vertrouwensband met je pup op te bouwen.
Die link van Monique Bladder is echt een heel goede.
Hier staat ook veel informatie over puppies en jonge honden
http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien
Wb negeren daar wordt vaak de fout gemaakt dat de hele hond genegeerd wordt ipv alleen het gedrag. Het gedrag moet je negeren, maar wb de hond die kan je het best even geruststellen, of uit de situatie halen door bijv. verplichte rust.
en de speeltjes opruimen uit het zicht als hij er niet mee speelt
hier staan ze in een mand in een hoek
doordat ze niet de hele tijd zien ,blijven de speeltjes/kluifjes spannend
op apenkop moment rennen ze zelf wel naar die mand om iets te halen
en anders pak je zelf iets voor ze..dat nemen ze zelf snel genoeg over
Wat bedoel je daar concreet mee, Dobry? Want tijdens bijtgedrag geruststellen is voor mij dan geen negeren? Hoe moet ik dat voor me zien?
je negeert het bijten op zich, omdat het een uiting is van iets, overprikkeling vaak.
Maar de hond zelf negeer je niet. Je gaat hem dan uit de situatie halen, of even geruststellend toespreken zodat je de oorzaak van het bijten weghaald.
Ah op die manier bedoel je het.
Het is het proberen waard om hem wat meer in de bench te laten rusten, dat doet hij inderdaad niet makkelijk uit zichzelf.
Kijken of het bijten wat minder wordt. Mijn handen zitten onder de wondjes :-( Vandaag konden we hem niet eens gewoon even oppakken.
misschien wordt hij ook niet graag opgepakt? Ik weet wel dat mijn dh pup het helemaal niets vond om opgepakt te worden.
Wel een heerlijk eigenwijs koppie zeg haha. Af en toe een time out/verplichte rust helpt vast. Succes!
Dat denk ik eigenlijk ja, Dobry, nu je dat zegt. En ik merk dat je dat toch wel heel makkelijk doet bij een teckel
Het is een heel ander hondje dan onze oudere teckel dus ik moet ook gewoon even wennen en zoeken hoe het met Finn het beste werkt.
Hij moet er ook 's nachts nog wel 1 of 2 keer uit en slaapt dan ook niet meteen maar is wel weer vroeg wakker. Kan best zijn dat hij toch gewoon overprikkeld is. Vandaag en morgen iig alles afgezegd en maar even rustdagen ingepland. Komt vast goed.
Dank voor het meedenken, dat helpt
ja elke pup of nieuwe hond, is toch weer een nieuw avontuur wat je samen aangaat.
Hou ons op de hoogte
Het kan zijn dat Finn een heleboel dingen nog erg spannend vindt en snel overprikkeld raakt. Bijten en in allerlei zaken gaan "hangen" is een mogelijk symptoom. Negeren heeft dan geen zin als de prikkel blijft.
Zorgt dat hij genoeg slaap krijgt (pup = 22 uur per dag! Hij is nog een baby) en op een rustige manier met hem om (laten) gaan. Als hij slaapt, laten slapen. Haal hem uit een situatie die te druk of spannend voor hem is (mogelijk vindt hij de springende kinderen te druk en wil hij ze stoppen) . Straffen heeft geen enkele zin en wordt hij alleen maar meer overprikkeld.
Zoek buiten rustige plekken op (weinig prikkels zoals spelende kinderen, druk verkeer etc.) en kijk eens of dat helpt.
Lees eens het boekje van Turid Rugaas: Kalmerende signalen
Hierin staat beschreven hoe honden communiceren.
Ik heb de afgelopen dagen heel erg op hem gelet en ik denk toch dat je helemaal gelijk hebt.
Ik merk ook dat als hij slaapt en onze andere hond hoort, hij ook meteen hup weer in alerte modus is. De puppyren helpt hem eigenlijk ook niet lijk het. Zou dat kunnen? Ik heb het idee dat dat nog teveel prikkels zijn (alles kunnen zien, niet genoeg ingeperkt om tot rust te komen)
Ga nu proberen die weg te halen en bij het eerste teken van moeheid hem in de bench te doen. Het is geen enorm kleine bench maar wel een varikennel waarin hij geen ruimte heeft om echt rond te lópen. Gaat hij dan uiteindelijk niet teveel in de bench?
Het probleem is dat hij bij moeheid wel bij ons op de bank wil maar dan juist ook niet kan stoppen met bijten, dus dat is ook geen optie.
Straffen doe ik sowieso niet hoor. De rustige plekjes buiten doen we al die tijd al. Op zich maakt dat geen verschil maar ik merk wel dat het helpt om voertjes te strooien als afleiding.
Ik ga op zoek naar het boekje, dank voor alle tips ook Kynocoach!
Tot hoe oud heeft een hond zoveel uur slaap nodig trouwens?
Een volwassen hond slaapt oha 16 uur op een dag. En wakker is niet altijd aktief.
Je kan ook hiernaar kijken, relax on a mat, waarbij je je hond leert om zelf zijn plekje op te zoeken.
http://www.dogsandbabieslearning.com/wp-content/uploads/2012/04/Relax_on_a_mat.pdf
Och hij is nog maar 10 weken... hij blijft voorlopig nog in van alles bijten om de wereld te ontdekken
voor dat het kwartje valt ben je al wat weken al dan niet maanden verder.. nee dat is niet leuk om te horen als je pup weer eens in je dochter haar been hangt, maar het is wel zo eerlijk
Wat je nog zou kunnen proberen als hij teveel doorgaat met bijten is hem iets anders laten doen dus bijvoorbeeld zitten, dan is hij even uit het moment van dat bijten
en kijk of je een relatie ziet met iets.. vaak bijten ze als ze eigenlijk moeten gaan slapen.. soms proberen ze ook iets duidelijk te maken (dat ze naar de wc moeten of iets spannends vinden buiten bijvoorbeeld)
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?