Hoi, We zijn benieuwd naar jullie ervaringen met het zindelijk maken van een iets groter hondje, en hoe vaak zou een hondje van bijna 10 maanden eigenlijk mee moeten per dag? Het gaat om een reutje, hij komt uit Roemenïe en is vier weken bij ons. Alvast bedankt!
Moeten is een groot woord. Je moet in dit geval juist kijken wat je hond aan kan.
Veel van dit soort honden zijn getraumatiseerd en moet je juist rustig aan doen en alles op het tempo van de hond. Niet op het tempo wat je zelf graag zou willen.
Maar over het algemeen zou je hond toch zeker 1 wandeling per dag van een uur kunnen maken.
Voor de rest gewoon een aantal kleinere uitlaat rondes.
Is dit je eerste hond ooit ? ....begin inde vroege ochtend, even laten plassen buiten, kleine ronde...eten geven , en na een half uurtje ga je wandelen met de hond, deze kan zeker een drie kwartier bewegen, immers tien maanden is de hond......dan tegen een uur of half twaalf een uurtje met de hond naar buiten, speel met je hond.....dan lekker rustig in huis, of tuin, gezellig een klein spelletje en anders laat je de hond lekker liggen, dan tegen half vier kan je er nog eens op uit, bekijk of de hond veel energie heeft , gerust een klein uurtje, half vijf weer thuis...en dan voor het naar bed gaan een kleine plas ronde.
Bij dit soort honden is er geen moeten, maar wat kan de hond aan. Ik zou voor het zindelijk worden een plekje in de tuin maken waar de behoefte eerst gedaan mag worden. Want hij zal eerst vertrouwd moeten raken met de straat en zo. En wandel altijd met zowel een tuigje, als een halsband, met aan elk een aparte riem! Dit soort honden staat erom bekend dat ze snel kunnen ontsnappen bij schrik en zo, dus neem altijd het zekere voor het onzekere.
Mijn ervaring met herplaatsers is ook dat je rustig aan moet doen, ze hebben zoveel nieuwe indrukken te verwerken dat veel en lang wandelen in het begin juist niet goed is. De nadruk moet gaan liggen op ontspannen buiten lopen.
Als het een asielhond is, komt daar ook nog bij dat deze vaak te weinig beweging hadden en hun spieren en botten al snel overbelast kunnen raken.
Korte saaie rondjes in het begin, waar de hond alle tijd krijgt om te snuffelen waar hij wil.
Inderdaad een tuigje plus halsband om zeker te zijn dat hij niet kan ontsnappen (door schrikken en daarom willen vluchten) is heel belangrijk.
Laat hem daarbij ook nog niet in contact komen met andere honden, honden aan de lijn kunnen veel spanning hebben daardoor, en daardoor weer uit gaan vallen naar elkaar.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?