Klopt! Daar heb je helemaal gelijk in! Ik moet wel zeggen dat wij heel goed naar de ouders hebben gekeken en naar de rest van de pups uit het nest. Je kan het nooit helemaal weten en ik denk dat wij gewoon veel geluk hebben gehad. Het felle bij de vader zat er gelukkig bij haar niet in. Maar ze staan er wel meestal wel om bekent dat ze waaks zijn en gericht zijn naar één persoon. Daarbij word er altijd gezegd dat de abricot vaak wat snauweriger is, de zwarte en witte vaak wat rustiger en de bruine een rauwdouwer. Heel raar.. maar uit mijn ervaring is het wel waar ook. En het is inderdaad tricky, want je weet niet wat je krijgt, maar wij hebben goed naar de ouders gekeken en dat waren voor mij ras eigenschappen die op deze kruising gebaseerd waren.
Daarbij is mijn vriend allergisch, dus een hypo allergeen hond was voor ons de beste oplossing. Elke hond wijkt uiteindelijk wel van het ras standaard af. En wij zijn ontzettend blij met ze.. Maar ik denk dat het wel heel belangrijk is dat je eerst goed informatie verschaft over de afstammeling van de pup en spijtig genoeg aangezien dat het een kruising is en het nu helemaal "in" is, is het inderdaad ook veel broodfok. Maar er zijn ook zat kennels die gespecialiseerd zijn op deze kruisingen en daar al hun liefde en passie inleggen. Ik vind het een goede zaak voor mensen die allergisch zijn een kans te geven tot een hond, maar het begint inderdaad ook een toegeslagen trend te worden en je betaalt 2x zoveel voor als een normale rashond. Hoe kleiner en hoe meer haar, hoe duurder de hond is tegenwoordig..
Nou ik in iedereval niet! Ik denk dat dit wel een belangrijke topic is om mensen weer even wakker te schudden. Daarbij is dit onderwerp wel heel interessant.
Nou ik in iedereval niet! Ik denk dat dit wel een belangrijke topic is om mensen weer even wakker te schudden. Daarbij is dit onderwerp wel heel interessant.
Hahaha goed zo ????
Sommige cavaliereigenaars laten hun hond in de zomer kort knippen.
Cavaliers, met name die met hartklachten, kunnen niet zo goed tegen de warmte, dus kort haar helpt dan iets.
Toen ik met Pepijn voor het eerst bij de dierenarts kwam, vroeg de assistente ook wat voor kruising hij was.
Ik zeg : komt het woord bastaard voor in je rijtje, dan is dat het goede woord!
Een familielid in Engeland heeft nu een 'shorky' = kruising tussen een Shih Tzu en Yorkshire terrier.... :(
Was zo niet geknipt hoor, Hij is met die vacht geboren. Daarom vond ik het enorm vreemd. Zou dat een fout kunnen zijn in de genetica?
Ik was( ben nog steeds) opzoek naar langhaar chihuahua, en op internet zag ik een pup , nou ja die had haar een echt bolletje.
Stond er wel bij dat moeder een chi was maar vader niet
Toen ik om de foto's van de ouders vroeg kreeg ik een foto van de moeder door dus een mooie chihuahua. Toen kreeg ik de foto van de vader.... een naakthond. Vraag me nog steeds af vanwaar die pup haar haar haalde???
Zou dus een 'china' zijn :-)
Mensen doen het er om hoor. Ze willen gewoon exclusief zijn. Er is nu een vrouw met haar dochter bezig om de pomsky (pomeriaan x husky) tot een officieel ras te krijgen
. Ik probeer zoveel mogelijk mensen te waarschuwen ze niet te kopen. Dat walgelijke mens vraagt ook serieus gewoon 2500 voor een pup.
Een kortharige King Charles mag niet. Dat wordt als een fout aanzien.
Dus ofwel heeft hij een stamboom én een fout waar niet mee gefokt mag worden, ofwel heeft hij geen stamboom, maar denken de baasjes dat hij een stamboom heeft.
Dit heb ik meegemaakt met mensen van onze hondenschool, zij hadden echter gewoon een papiertje waarin de eigenaar van de winkel verklaarde dat ze een Akita Inu hadden gekocht... dat was hun "stamboom"
Ik zeg niet dat je zo maar lukraak met allerlei leuke rasjes moet gaan fokken om een nog "leuker" rasje te creëren en dan daarbij een combinaam aan moet hangen.
Maar wat is het verschil met nu en vroeger.
Vroeger werd eigenlijk al precies hetzelfde gedaan en kregen ook een "designernaam". Mijn eigen ras is ook ontstaan uit de Bulldog en de Engelse witte terriër. Daar heeft James Hinks, degene die het ras bedacht heeft, de combinaam Bull Terriër aangehangen.
Waarom kon en mocht het toen wel en nu niet?
Mijn ras is ook ontstaan uit verschillende rassen, weet je hoeveel tientallen jaren erover zijn gegaan voor het een stabiel ras was en voor het erkend werd? Men is begonnen in 1928 en in 1973 werd het ras officieel erkend door het FCI! En zo moet het! Ipv even wat honden op mekaar te zetten een het product hiervan een mooie naam te geven en te verkopen. Als je een ras wil creëeren, doe het dan met ernst en kennis van zaken...
Ik zeg toch ook dat je niet zomaar lukraak moet fokken, maar ik zie geen probleem om nieuwe rassen te creëren. De BT werd in de 1850er jaren voor het eerst gefokt en kreeg toen ook de naam Bull Terriër, het ras werd pas in 1895 erkend. Tussentijds zijn er dus al vele BT's gefokt en verkocht. Dus ook met de BT zijn ze ergens begonnen en hebben er jarenlang niet-erkende creaties met een "designernaam" rondgelopen. Maar wat uiteindelijk een erkend ras is geworden. En uiteraard moet je verstand van zaken hebben en dus niet zomaar aan de gang gaan. Het enigste wat ik zeg, ik zie geen probleem, als er met kennis, nieuwe rassen zouden worden gefokt.
Wie weet is de pomchi of whatever over 30 jaar ook wel een erkend ras. Ik zie daar dus geen probleem in, als het maar mensen met verstand van fokken en alles wat daar bij komt kijken, zich daar mee bezig houden.
Alleen vroeger werden honden meer gebruikt voor een bepaalde functie.
Het ontstaan van een nieuw ras was meer om een hond te verkrijgen voor een bepaalde taak.
Heeft niks te maken met designer rassen van nu, alleen maar om er geld aan te verdienen.
Maar goed, een designerras van nu wat over 30 jaar nog steeds bestaat en goede honden blijken te zijn, dan zie ik inderdaad het probleem ook niet om het een erkend ras te maken.
Dit onderwerp loopt al een tijdje misschien zeg ik het wel dubbel. Weet je hoeveel black and tan jack russells er rond lopen. Niet 1 dus. Ooit heb ik iemand diep beledigd op de hondenclub. Zij trots en ik heb haar van die hoge toren afgehaald. En nee de hond had geen stamboom. Ze zijn wel leuk maar zeker geen rashondjes.
Echt bestaat Black and tan niet bij jacks? Is het geen genetisch foutje? Want ik heb er wel een tijdje geleden eentje gezien op en top jack Behalve de kleur dan als ik jou moet geloven.
Nee bestaat echt niet.
De meeste rassen zijn door kruisen ontstaan en er werd idd een naam gegeven aan het nieuwe ras.
De schotse collie is ontstaan uit: newfoundlander, engelse setter, barsoi, schotse terriër, deerhound.
De collie komt van de witte kraag.
Ik vind niets mis met rassen kruisen, als het maar voor verbetering of vernieuwing zorgt.
De mops met de beagle, de puggle genaamd, dat vind ik een verbetering, voor de mops.
Iemand vroeg naar een boxador, boxer en labrador. Ik snap niet wat dat toevoegt, dat vind ik geen goede match.
Het is wel jammer, dat vooral de broodf dit doen. Die fokken niet zoals zou moeten horen.
Nog niet, maar veel rassen hebben nieuwe kleuren erbij, kijk maar eens welke rassen inmiddels de merle variant hebben.
Wie weet zal black and tan gewoon als kleur erkent gaan worden.
Soms kan een vernieuwing een verbetering zijn.
Klopt, tot 1920 werden er alleen witte BT's, volgens de rasstandaard gefokt, waarvan vele doof werden geboren. Om daar een eind aan te maken, werd de rasstandaard herzien en werd de gekleurde BT toegestaan.
Gewoon een apart ras laten worden niet bij de jrt's van nu.
Mooi voorbeeld van het verbeteren van het ras.
Waarom?
Ooit had je alleen de zwart/witte border collies, als je nu kijkt wat een kleur variaties.
Zo veel andere rassen, die extra kleuren erkennen. Ik zie dat probleem niet. Tenzij het allerlei genetische afwijkingen met zich mee brengt.
Maar dat heeft het blach&tan factor bij mijn weten niet.
Ze zeiden dat moeder kort was en vader lang. Ik heb hun verteld dat ik daar dan zware twijfels over heb of die stamboom wel correct is. Met een lelijke blik van de baasjes als gevolg
Border Collies in diverse kleuren zijn er al zo vreselijk lang en deze zijn echt niet met een "ander" ras gekruist om een nieuw kleurtje op de wereld te zetten....
Black& en tan zijn geen orginele jack russell's. Zijn altijd kruisingen of generaties ervoor gekruist.
Er is er ook hier op hp 1 met die kruising
Bij mijn weten, was de originele border collie zwart/ wit. De naam collie, van kraag of coal, steen kool, de kleur zwart.
Ik heb me daar verder niet in verdiept.
Natuurlijk zijn de b&t geen raszuivere jacks. Ze kunnen ze net als het outcross programma, wel gaan inkruisen.
Wat ik schreef, als zo het ten goede van het ras komt.
Wie weet hebben de b&t minder problemen met de knieschuiven of is het gewoon een aanvulling op de kleur.
Ik vind het wel wat hebben.
Dan zou de kleur een welkome verbetering zijn.
Dan zou ik me maar eerst in dit soort zaken gaan verdiepen voordat je een antwoord geeft.
Wat heeft een outcross programma hier nu mee te maken? Ik vraag me af of je wel weet wat dit inhoud.
Ach herken ik, bij ons eentje met een 'Borador'... Border collie x labrador
hahahahahahaha xD
*sarcasme aan* ik heb een masky * sarcasme uit*
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?