Sascha is een teefje van 8,5 jaar.
Ze is altijd erg fit en enthousiast geweest, ging graag mee wandelen en sprong het bezoek tegemoet.
Na het overlijden van Odi was ze stilletjes, wilde ze niet eten en was ze duidelijk in de rouw. Prima, zo ging ik er zelf ook mee om, dus zaten we saampjes te huilen.
Na 2-3 weken ging dat weer over en begon ze ook weer normale porties te eten.
Nu de laatste paar weken (ik denk nu ongeveer 3-4 weken) heeft ze erg veel moeite met de wandelingen. Na een half uurtje is ze eigenlijk al wel uitgeput en wil ze het liefst weer terug naar huis. Ze eet en drinkt prima.
Aiden snauwt ze een beetje af, zowel met loslopen als in huis. Ze heeft duidelijk geen zin om te spelen.
Ze is nagekeken door de dierenarts, en ondanks wat overgewicht (wat ze al jaren heeft, erg hardnekkig...), was ze supergezond voor haar leeftijd.
Sinds 2 weken mankt ze ook regelmatig met haar voorpootjes. De ene keer links, de andere keer rechts. Het is vooral na het slapen en na het wandelen.
Zou het meisje dan toch echt oud worden en misschien wat last hebben van artrose/slijtage?
Zoals ik het lees, herken ik het wel bij Kelly; ik denk dat het inderdaad door ouderdom komt. Het manken zou kunnen wijzen op artrose (heeft Kelly ook). Ook het minder lang willen wandelen zie ik als een kenmerk van het ouder worden.
Als je hond altijd al wat overgewicht heeft gehad hebben de gewrichten het natuurlijk al wat zwaarder te verduren. En ook aangezien ze al wat op leeftijd is en mank loopt lijkt het wel op atrose aangezien honden die daar last van hebben dat vooral hebben na het slapen en wandelingen. Maar ik ben geen dierenarts natuurlijk! Ik zou de dierenarts raadplegen
Natuurlijk snap ik dat haar overgewicht het erger kan hebben gemaakt. We strijden er al erg lang tegen saampjes, en ze is in al die jaren al 6 kg kwijtgeraakt!
De dierenarts gaf duidelijk aan dat 60% van het gewicht op de voorpoten rust, maar zei verder niets over artrose.
Toch denk ik daar inderdaad ook erg aan.
Ze ligt tegenwoordig ook het liefst op dikke kussens, misschien is dat ook weer omdat ze dan haar gewrichten wat ontlast?
Zo begon het ook bij mijn sasha op die leeftijd. Ze begon wat lastiger te lopen en was veel stijf toen is er artrose geconstateerd. Nu is ze 10,5 en sinds kort pas gestart met pijnstillers, wel al jaren aan de primeval poeder wat erg goed werkt! Nu geven we wel pijnstillers omdat ze er vaak zielig bij zit en niet zo gelukkig lijkt. Dit kan ook komen omdat ze haar zicht verliest :( zo vreselijk om je hondje zien af te takelen. Van een hondje die nooit bang was naar een hond die me nu zo wat elke nacht wakker blaft... dan vind ze de wind weer en dan weer de regen. Dingen waar ze vroeger echt niks aan vond.
Ik zou in de gaten houden met haar gewrichten en anders kan je misschien primeval artrose proberen ik heb er fijne ervaring mee en hen pijnstillers lang kunnen uitstellen mede daardoor ;)
Super, dankjewel voor de tip!
Zicht van mijn Sascha gaat ook achteruit helaas... Ze heeft al een jaartje een groene waas over haar ogen liggen, maar daar heeft ze nooit last van gehad. Nu mist ze steeds vaker het koekje tijdens het vangen...
Ik vind 8,5 jaar nog zo jong, gezien haar rassen (Labrador en Boerenfox).
Ik denk dat het inderdaad wel eens artrose kan zijn, bij Kyra ( mijn flatcoated retriever ) begonnen die symptomen toen ze een jaar of 8 was.
Ik ben toen glucosamine aan haar gaan geven ( maar dit deed niets ), toen ben ik overgestapt op luposan concentrat korrels, en merkte wij na een week al dat ze minder snel mank liep, nu is ze 12 jaar en bijna 9 maanden, en begint langzaam af te takelen.
Ook heb ik de luposan een keer aan een ex collega gegeven voor haar 4 jaar oude labrador, die al elke dag aan de pijnstillers zat, na 1 á 2 weken ging het met deze hond al een stuk beter, en gaf ze nog maar zelden de pijnstillers.
Ik kan het je echt aanraden, zowel voor hond als voor mens
http://www.natuurlijkvoorhond.nl/werkzame-stoffen/curcuma
Geef je al een goede vis of krill olie?
Die zou ik ook zeker geven naast glucosamine preparaat (dus met chondoitine en msm)
Dat heeft beide een goede invloed op atrose
wel goede hoogwaardige producten kopen.
welke heb je ?Zalmolie is in principe goed maar
In de duurdere olieen zitten meer stoffen die de gewrichten beschermen
voordeel is dat je er minder van hoeft te geven
nadeel ze zijn in aanschaf prijzig
bv
53 euro voor 236 ml
Ik moest jeff (10 kg )
1 ml per dag geven..soms ivm ook veel jeuk 2ml
of deze die geef ik nu
vetra-omegard-krillolie-omega3
daarvan moet jeff dus 1 per dag
(ik koop meestal potje van 90)
Jeff heeft artrose in beide achter knieen en hinkte behoorlijk
nu loopt hij nog steeds als een tierelier (2.5 jaar na diagnose)
Daarnaast krijgt hij dus glucosamine ect
Even een update...
We zijn bij de dierenarts geweest, deze heeft ons Doils Joint meegegeven. Daar krijgt ze nu 2 ml per dag van.
De dierenarts heeft niets schokkends kunnen vinden verder.
Ze heeft de afgelopen 2 weken soms staan gillen van de pijn.... Dan stond ze op, liep ze rustig of rende ze, en begon ze abrupt te gillen...
Vanmiddag weer. Ze liep de voordeur uit (ze loopt graag weg), liep wat te snuffelen op het plein...
En uit het niets begint ze te gillen... Mensen die haar hoorden, dachten dat ze was aangereden, zo hard gilde ze. Maar ze stond gewoon te staan....
De dierenarts wordt volgende week gebeld.
Maar iemand nog ideeen wat ons lieve meisje kan hebben?
Sorry ik kan niet helpen misschien wel iemand op hp hier maar zeker da terug gaan nog veel geluk ermee
zijn jullie al naar een osteopaat geweest?
en als ze echt zoveel pijn aangeeft zou ik ook zorgen dat je pijnstilling in huis hebt die je dan gelijk kan geven.
Dat nog niet.
Het is echt een paar seconden en dan loopt ze weer verder alsof er niets gebeurd is. Geeft ook geen pijn aan als je aan haar poten voelt/druk uitoefent/spieren test.
Sowieso gaat ze volgende week terug naar de dierenarts.
Misschien zoals hier boven eerder al genoemd is eens kijken of een osteopaat wat voor jullie kan betekenen.
Ik ben met Kaylin nu al 2x bij een osteopaat geweest, nadat zij zich geblesseerd had vorig jaar, bij haar kwam het uit de rug.
Heeft iemand aanbevelingen voor een osteopaat in omg. Gelderland/Utrecht?
Kan ik dat aan mn ouders voorleggen.
http://www.doggo.nl/overzicht-alternatieve-geneeswijzen-honden.php
Hier zijn in de diverse regio's osteopaten en andere alternatieve geneeswijzes te vinden, ik zelf ga met Kaylin naar Amsterdam, maar kan mij voorstellen dat dat voor jullie te ver is.
Een flyball trainer, van mijn vorige hondenschool is erg te spreken over Martine Burgers ( volgens mij heette zij zo ), deze zag ik ook op de lijst voorbij komem, zij zit in Dieren.
https://www.dierapotheker.nl/product/801/Hond/Vloeistof/Doils-Joint-flacon-236-ml#products
stukje goedkoper als medpets roos
Mijn hond deed dat ook opeens gillen van de pijn en dan gewoon verder doen waarmee hij bezig was.
Heeft een nekhernia en kwam daarvan. Acupunctuur werkt goed. Nu echter op cortisonen gezet.
Manken hoeft niet perse pijn in de poten te betekenen heb ik geleerd uit ervaring met mijn oudje maar kan even goed uit nek / rug komen.
Je bent mij net voor . Ik schrok ook al van die prijs
Ik wilde eigenlijk hetzelfde zeggen als Ellen. Ons teefje heeft ook artrose in haar voorpootjes, daardoor mankt ze wat af en toe. Maar ze heeft ook spondylose in haar rug en daar kan ze af en toe echt van gillen bij een verkeerde beweging. De weerhaakjes aan haar ruggenwervel die op de zenuwen drukken veroorzaken op dat moment die pijn. Ik raad je aan om verder te kijken als de pootjes.
Thanks all!
We gaan eerst nog eens naar de dierenarts met dr, en mn ouders gaan overleggen over een osteopaat.
Lastig, ze is niet van mij, dus ik neem verder geen beslissingen over haar... Ben benieuwd wat ze beslissen.
Ik vergelijk niet met anderen honden, 8.5 jaar is niet oud.......een verdrietige periode meegemaakt jij en Sascha.......dat ze loopt te manken zie ik eerder als een diagnose voor dat ze niet graag loopt, ga haar eens goed na laten kijken wat de voorhand betreft, er zijn tegenwoordige goede medicatie , om haar verder een fijn leventje te geven, nogmaals ik vind deze leeftijd echt niet oud.
8,5 is voor de meeste rassen niet oud. Voor de rassen die zij in zich heeft ook niet echt.
Maar wel komt er vaker overgewicht en tumoren op jonge voor in de rassen waar zij uit bestaat.
Dus houden we er wel rekening mee dat ze daardoor sneller 'oud' wordt. Leeftijd is maar een nummertje.
Myn queenie aan 8j heeft ze een borstje moeten laten wegnemen en aan 10j nog eens plus sterelisatie aan 12j moeten laten inslapen wegens hartfalen ik wens je nog veel Gelukkige jaren ermee
Bambi gilde soms ook ineens door merg en been. Vooral als ze ineens op stond of net iets te direct haar hoofd op tilde. Bambi had dan last van haar hernia. De eerste keren wist ik dit ook niet. Maar als ze daar last van had dan liep je ook niet meer graag, liep ze stijf en idd soms mank en gilde het ineens uit als ze dus iets te lomp bewoog voor dat moment een schoot er een pijnscheut door heen.
Misschien jou hondje ook wel een hernia of rug/nek probleem.
Bambi had 2 hernia's 1 in haar nek en1 hoog in haar rug (bij haar schouderbladen). Vooral die in haar nek was erg pijnlijk voor haar.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?