Bedankt voor de tip!
Ik stond er wel echt van te kijken.
Aan de lijn is hij super sociaal en zelfs onderdanig naar andere honden en ik heb hem in het asiel ook met andere honden gezien en dat ging ook allemaal goed...
Hij doet het overigens ook bij mijn katten, zodra die hem de rug toekeren en van hem weglopen wil hij er ook (hard) achteraan en dan weet ik ook niet zo goed wat ik ervan moet denken.
Dit corrigeer ik ook altijd, maar toch ergens beetje eng.
Al denk ik toch nog steeds dat er geen kwaad in zit.
Als er echt kwaad in zat dan waren je katten en het hondje wel doormidden gegaan.
Het is alleen wel gedrag om in te gaten te houden.Ik persoonlijk zou hem voortaan aanlijnen,terug roepen als je een kleiner hondje aan zien komen in de verte(wat inhoudt dat jij goed voor je uit moet kijken).Hij is dus meer een type hond dat moet 'spelen'met een hond van zijn eigen grote of iets kleiner,maar geen kleine hondjes,want die sneeuwt hij dus onder.
Het is ook de wisselwerking tussen 2 honden wat maakt dat er een jaag 'spel' ontstaat.
In dit geval zeg hij rende er snel op af...dat is geen goede hondentaal om vriendjes te maken,het kleine hondje is logischerwijs geschrokken van de aanstormende (veel ) grotere hond,dan kan en hondje kiezen,vechten,vluchten,bevriezen.Dit hondje koos voor vluchten,dat is ook wat jouw hond wilde bereiken,want dan kan hij er verder 'op jagen'.Wil niet zeggen dat hij hem wilde doden,maar het is geen cool gedrag.
Het is ook absoluut niet leuk voor de andere hond of de eigenaar.
Zo'n eerste hond is wennen hoor,veel lezen over hondentaal,lees over kalmerende signalen.Zoek filmpjes op youtube over lichaamstaal,gedrag,hondentaal,kalmerende signalen,kijk ze keer op keer,dan ga je dingen herkennen.
1 Ding weet ik wel,met een aangelijnde hond kun je veel meer sturen dan een los lopende hond(die je ook pas een paar dagen kent).Hoe goed luistert hij naar jou?Voldoende om direct aandacht aan jou te schenken als je daar om vraagt?
Daarom was het ook wat vlot om hem al los te laten,jullie zijn nog niet op elkaar ingespeeld en hij moet echt nog wennen aan al het nieuwe,daarom kan hij ook anders reageren dan wanneer al zijn stress hormonen zijn gezakt en hij is 'geaard' in zijn nieuwe leven.
Bedankt voor de tips! :)
Echter is Gus niet mijn eerste hond ;-)
Als dat zo was geweest had ik hem zeker nog niet los laten lopen.
Dit gedrag had ik alleen nog nooit gezien.
Ook nooit iets over gelezen; heb meerdere boeken over de hondentaal en hondengedrag.
Ga er zelfs een studie van maken in Februari ;)
In het gebied waar ik hem inmiddels al 3 keer los heb laten lopen (gebied zonder afleiding) luistert hij altijd als ik hem roep en komt hij direct aangeracet.
Ik beloon hem hier ook altijd voor met een snoepje.
Vandaag wilde ik het in een gebied proberen waar ook andere honden kwamen, en toen gebeurde dit dus.
De andere hond was natuurlijk erg interessant, maar bij de 3e keer roepen kwam hij wel terug.
Bij ons gebeurde het eigenlijk andersom, Cloe rende van angst weg... Haren op rug overeind....
Was gelukkig een even groot hondje....
En uit het niets werd het soort spelen....
Zo raar, ze zitten met zoveel hondjes in het asiel,
en ze was er doodsbang voor....
Alles wat weg rent of vliegt, blijft leuk om op te jagen....
Zou Gus wel goed in de gaten houden, want moet geen agressie worden....
De andere hond was ook niet veel kleiner dan Gus, alleen wel veel wendbaarder en sneller dan hem.
Ik ga het zeker in de gaten houden, en houd hem voorlopig weer even aan de lijn en ga met een lange lijn werken op den duur in bijzijn van andere honden.
Goed idee....
Misschien met paar vriendin(nen) en hun hond(en) wandelen.....
Het is vanuit Gus niet heel erg handig om als een dolle op een andere hond af te gaan. Als die ander hond Moh was geweest dan was Moh ook gaan vluchten waarschijnlijk.
Ik denk wel dat je daar Gus een beetje in moet gaan sturen. Hou hem bij je of leid hem af met wat lekkers of een speeltje, zodat de afstand met de andere hond kleiner wordt en Gus dus minder lang een sprint kan inzetten. Als honden al dichterbij elkaar zijn dan begroeten ze elkaar vaak iets normaler en dan kan er idd eerst gesnuffeld worden en daarna eventueel spelen.
Met een nieuwe hond is het altijd aftasten hoe deze op andere honden reageert.
Zo weet ik dat Moh bij bepaalde onderdanige honden echt een beetje dominant etter gedrag kan vertonen. Is niet leuk voor de andere hond dus zit bij de kennismaking tussen haar en een vreemde hond er ook altijd bovenop. En als het goed gaat dan gaat het bij haar daarna ook gewoon goed. En als ze etter gedrag gaat vertonen is dat bij haar in de eerste secondes dus dan loop ik ook altijd meteen door.
En als je bang bent dat je hond in zijn enthousiasme het rennen toch een soort van jacht gaat worden dan zal het je misschien helpen om hem iets te gaan aan leren wat hem een fantastische beloning oplevert. Bijvoorbeeld een hondenfluitje betekent een flink stuk kaas of zijn favoriete speeltje/spel met de baas. Als je dit zo af en toe oefent maar het niet standaard 5 keer in elke wandeling voorkomt dan blijft dat fluitje fantastisch en kan je misschien hem daarmee afleiden als hij gaat jagen.
Moh heeft ook af en toe erg last van honden die op haar gaan jagen. Het begint leuk met een blije ontmoeting en dan gaat Moh uitdagen tot rennen en heel vaak is zij veel sneller en raakt de ander wat gefrustreerd en moet en zal Moh dan bijhouden/pakken. Ik ben ook Moh aan het trainen dat ze tijdens het rennen ook af en toe eens naar mij komt zodat er af en toe even een stop in het spel zit. Moh is al eens door een windhond in haar kont gebeten en raakt tijdens het rennen dus ook wel eens in paniek als de andere hond gaat jagen of als een vreemde hond als een dolle op haar af komt rennen.
Ik dacht zelf inderdaad ook al aan mijn uilaathond; een Husky teefje.
Die ken ik heel goed en ik weet dat er tussen die 2 sowieso geen conflict kan komen.
En bedankt Ciska!
Dat van die fluit is een kneitergoed idee!
Oke, jouw Gus dendert als een malle op andere hond af en jij vind dat hondje stom omdat hij niet even bleef staan voor een beschaafde snuffelontmoeting?
Ik vind het helemaal niet raar. Het is lomp en onbeschaafd gedrag (en misschien wel onhandigheid, ongemak of onzekerheid) om zo op een andere hond af te stuiven. Dat kan dan mogelijk resulteren in een snauw (zou mijn vorige hond gedaan hebben) of bv zoals nu in een klopjacht omdat de belaagde hond wegrent (en dat ken ik dan weer van mijn huidige hond).
Ook honden hebben omgangs/kennismakings rituelen, net als wij mensen. En iemand die je niet kent vlieg je toch ook niet zo op af? Die benader je met kalmte en schud je de hand. Laat Gus niet 'zwemmen' in dit soort gedrag. Bij je houden en rustig gaan begeleiden in zijn tempo. Is niet echt gedrag wat je wilt belonen met hem steeds in de gelegenheid brengen.
Ik vind Gus prachtig en super dat jij hem een thuis hebt geboden. Maar vind ook, net als ik in eerdere reacties las, dat je erg wel erg snel gaat in sommige dingen. Ik heb met herplaatsers/asielhonden in verleden ook wel dingen te snel gedaan. Is wel altijd achteraf een goede leerschool geweest dat het beter is om het kalm aan te doen, easy does it.
Veel tijd voor ontstressen, gewennen en leren leven binnen nieuwe situatie, band en vertrouwen opbouwen. Niet alleen vanuit Gus, maar ook vanuit jou. Wat ken jij hem nou eigenlijk? Hij is er nog zo kort, moet nog helemaal 'ontvouwen' als het ware. Duurt weken tot maanden. Neem je daar nu alle tijd voor in rust en met gepaste stappen, dan heb je er beiden op de lange termijn echt meer profijt van.
Je boft met zo'n kanjer
Ik ga met Petra, Ciska en Soraya en anderen mee, herken het gedrag wel een beetje van mijn eerste hond, een duitse herder van toen ze nog heel jong was, net volwassen. Het is aan de ene kant heel brutaal en uitbundig en aan de andere kant ook onzekerheid wat ontaarde in prooigedrag. (in teckelen was ze heel goed ook)
Dat kan natuurlijk niet, dus heb we ingesteld, dat we niet zomaar op andere honden afrennen maar eerst naar vrouwtje komen. En dan hing het ervan af of ze mocht gaan spelen of niet. Een onbekende te kleine hond zowiezo niet. Soms was het uitproberen in overleg met het andere baasje en als het dan te wild werd dan werd er een einde aangemaakt en liepen we door.
Als standaard zou ik gaan instellen dat er alleen gespeeld wordt met honden die hij kent, en dan ter plekke beoordelen hoe lang dat spel gaat duren, het moet voor beide honden leuk blijven.
Hier is Lupa het hondje wat in haar lekker dichte vacht wordt "gepakt" door een grote hond tijdens het rennen. Puur frustratie van de andere hond want Lupa is nog altijd sneller op haar korte pootjes. Lupa ziet het omdat het een vriendinnetje is als spel maar geeft daarin ook duidelijk haar grenzen aan. Vindt ze het vervelend worden, rent ze naar mijn benen toe en kan zo even "buurt vrij" roepen. Wel hou ik dus goed mijn hond in de gaten. Lupa houdt wel van wild spelen dus zolang beide honden het leuk hebben mogen ze (even) zo spelen want ze kunnen ook heel leuk samen rennen en donderen.
Dit zelfde gedrag hoeft een net ontmoete hond echt niet te flikken bij Lupa. Ze heeft wel eens een windhond in haar nek gehad die echt te hard beet en te fel was. Dit was geen spel meer en puur jacht. In dat geval zou ik absoluut niet blij zijn met het gedrag van jouw hond. Ik vind ook niet dat vreemde honden dit zo gelijk bij elkaar mogen doen. Ook om te voorkomen dat het echt spel is en niet een jacht"spel".
Er zijn dus zeker honden die zo spelen maar ook die moeten daarin geremd worden en goed in de gaten gehouden worden. Ik zou een volgende keer dit gedrag voorkomen door hem bij je te houden en eerst rustig elkaar te laten ontmoeten. Een op je af stormende hond (hoe goed bedoelt ook!) is gewoon niét leuk als je kleiner bent. Ook niet als je even groot bent overigens.
Kan het geen drijven zijn? Dit doet Kahlúa heel erg, is ook vervelend. Dan happen ze inderdaad even in de vacht, maar niet echt bijten. Een soort nippen in de vacht, wat andere honden pijn kan doen, ook al bedoelen ze het niet zo.
Kahlúa doet dit alleen bij honden die hard wegrennen, ze wil die hond dat weer terug in de 'groep' hebben en doet dit dus dmv drijven. Vooral als het 1 hond is, bij een grote groep is het vaak al minder omdat dan álle honden door elkaar rennen. Aan de lijn doet Kahlúa dit ook niet, echt alleen als een hond heel hard voor dr weg rent.
Hier ook maar weer even een update :)
Gus heeft nog 1 laatste naamsverandering ondergaan, omdat hij op Gus vrijwel niet reageerde en het riep toch ook niet lekker..
Dus mijn vriend heeft Loki voor hem verzonnen.
Dit gaat erg goed qua reactie.
Jammer dat ik er maar niet achter kom hoe ik de topic titel moet veranderen, anders had ik dat al gedaan met de goede naam.
Het los lopen gaat inmiddels weer heel erg goed. Het 'kleinere hond' geval was (tot nu toe) eenmalig.
Gisteren heeft hij heerlijk gespeeld met een Duitse Herder teef en deed hij heel onderdanig, zoals ik ook van hem in het asiel had gezien.
Inmiddels Loki ook al een weekje aan het behandelen voor een fikse oorontsteking, maar dat is ook aan de beterende hand!
Gisteren proefles voor cursus gehad, ging erg goed.
Samen in de les met een vrouwtje met een hondje uit Roemenië, heel angstig ding.
Triest om te zien.. :(
Over Loki kreeg ik complimenten, dat ze zelden zo'n snel relaxte buitenlander hadden gezien die alles ook zo snel goed oppikt.
Leuke naam! Wat is dat toch met wit en Loki. Goede vriendin van me heeft een witte kat genaamd Loki.
Als het goed is zie je onderaan dit topic, helemaal onderaan de pagina ''hernoem je vraag'' staan. Dat kan je de titel aanpassen.
Haha, het kwam eigenlijk doordat hij reageerde op mijn katten hun namen (Yari en Yuki).
Mijn vriend zocht een tijdje en riep ineens Loki naar hem..
Toen reageerde hij meteen dus dat werd het :P
gelukt, bedankt!
Tof!
Ik had Moh ook thuis en was er eigenlijk wel overuit dat ik Moh Moh zou noemen. Maar twijfelde nog wel een beetje tussen een andere naam. Maar ik riep ook Moh en ze reageerde er ook meteen op. Dus ook zij koos haar eigen naam.
En ik lees, hoor en zie vooral heel veel positieve ervaringen met buitenlandse hondjes. Vele passen zich behoorlijk snel aan. Ik blijf me er over verbazen.
Mooie naam...
En wat fijn dat het zo goed gaat....
Lekker ontspannen....Top!
Met Cloe ook.... hoewel ze nu begint te slopen, als we poos weg zijn....
Maar ook lekker spelen met andere hondjes.... daar moet ze t toch van leren.....
Ah ok, Loki dus, denk dat het voor je vriend omdat hij dit verzonnen heeft misschien wel goed is voor "de band".
Super dat het zo goed gaat!
Loki heeft totaal geen moeite met vreemden en al helemaal niet met mijn vriend :)
Hij is echt een heel sociale hond, en vrijwel helemaal niet angstig voor mensen.
Op straat wil hij ook naar iedereen toe, dat is soms wel vervelend.
Alleen zijn doet hij ook moeiteloos, piept even zachtjes 10-15 minuten en erna is het stil.
Inmiddels al naar 3,5 uur op kunnen bouwen :)
Wat een topper is Loki ook!
Gelukkig gaat het met zijn oorontsteking al beter die arme schat..
Geweldig om te zien hoe goed hij het doet en zich aanpast aan het leven in Nederland. En zelfs de cursus goed doorstaat, hopelijk kun je met hem blijven gaan. Maakt jullie band ook weer sterker en is voor hem ook fijn.
ah ik was volgens mij in de war met Darco sorry
ik probeer ook altijd mijn honden zo snel mogelijk te leren dat als als er iets of iemand aankomt dat dat betekend netjes naast lopen en negeren. (Is ontstaan doordat Lola uitviel naar alles en Jenna naar andere honden).
Wat fijn dat het allemaal zo goed gaat met Loki. En ook best bijzonder, gezien je hem nog maar pas hebt en gezien zijn voorgeschiedenis.
Hoe gaat het nu samen met de poezen en Loki?
Foto spam!
Prachtige foto's. En wat een geweldig mooie ogen heeft Loki
Inderdaad, zijn net kattenogen!
Wauw wat een mooie foto's. Wat een knapperd zeg!
Hij ziet er gelukkig uit!
Wat mooi.
Als je naar de foto's kijkt zie je alleen maar.....ogen......die trekken je aandacht....super !!
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?