nee, niet door een DA, door jaloerse (denk ik, waarom zou je anders iemand verlinken) mensen die het ergens gaan gezien hebben.
de DA'en die ik ken, gaan enkel de echte broodfokpups aangeven, pups die zogezegd op papier 15 weken zijn, maar in werkelijkheid vaak nog geen 7 weken zijn... en daar kan ik me wel in vinden.
Maar ik ken niet alle DA'en uiteraard.
Meenemen naar openbare plaatsen zou ik wel doen hoor, de pup moet wel gesocialeerd worden. Het heeft geen zin om hem nog 2 maanden in huis te houden en niets te laten zien.
Was er laatst niet een topic over een DA die een pup die zonder rabiës enting de grens over was gekomen moest laten inslapen?
Ik zou het niet riskeren...
Ach man, de dierenarts gaat je echt niet verlinken hoor, die zien ook wel dat het dier geen broodfok is. Trouwens die wet is er alleen door de
schuld van broodfok gekomen.
Alleen...mondje dicht ...ook tegen de buren als je gaat wandelen.
Succes en ik hoop dat hij er komt
Ja maar die pup was mogelijk besmet met rabiës....
Dit is gewoon een keurig gefokt hondje.
Ik zou zelf de gok gewoon wagen.
Ah de pup komt gewoon uit Nederland dan toch?
Ik vind het altijd enger op puppy cursus met de mensen met de echte broodf6k pups...
Die hebben vaak parvo of iets erger. .. en dan zeggen de mensen op de vraag: waar komt de hond vandaan?? Oh uit Brabant... Ja leuk maar waarom heeft ie een Pools paspoort dan?
Ah oké, ja dan is het een ander verhaal natuurlijk.
Nog steeds zou ik het niet doen, maar dat ligt waarschijnlijk aan mij
@Marijn
als je betrapt wordt moet de pup ingeslapen worden of een
half jaar in quarantaine.
Dat is de wet.
Dat is om te voorkomen dat een uitbraak zich verspreid.
Daarnaast denk ik dat je wel een boete of iets zal krijgen
Verder aan alle voorstanders van illegaal importeren
Hier heeft een hondsdolle pup in het park gelopen
elk zoogdier wat met de hond in aanraking is geweest en geen enting heeft moet ingeslapen worden of in quarantaine
Persoonlijk vraag ik me af hoe goed een fokker is als ze geen enkel probleem zien om de wet te overtreden als het hun zo uitkomt
Ook een pup van een keurige fokker kan in het park een illegale bemette pup tegen komen en dat weet je pas als het te laat is.
Vandaar dat deze regels er zijn.
elke hond die de grens overgaat moet een rabies enting hebben en dus 15 weken zijn
zou het gewoon doen als ik heel eerlijk ben
Maar of die pup in het park nu van NL of BE is ... Maakt geen verschil. Ik kon met udhai ook als hij jong was een pup tegen komen in het park met mogelijk rabies.
Niet dus, ik ken er 2 die aangegeven werden. ;)
Maar ik ken er tientallen waarbij het gewoon goed ging, zowel import als.export.
Gewoon mondje dicht houden. Zeker op forum want ik denk zomaar dat er hier lafbekken genoeg zitten om het aan te geven 'omdat het de wet is'
Denk dat die.minder met het welzijn van een pup inzitten dan iemand die een pup neemt aan 8 weken.
Die nieuwe regel is heel jong. Toen die wet er nog niet was, had ook niemand er problemen mee om een pup uit een rabiësvrij(!!) land te importeren, zoals België. De gezondheidsrisico's zijn nu die wet er is niet opeens op magische wijze groter geworden. De situatie is nog steeds precies hetzelfde als voorheen.
Veel goede fokkers die voorheen ook pups verkochten aan en importeerden uit andere omringende landen (zoals Maart bijvoorbeeld) houden dit ook in hun achterhoofd als ze advies geven in een situatie als deze. Ik snap het volkomen. Dan kan de wet zijn wat het is, maar er zijn op gebied van gezondheid geen risico's op uitbraak van enge ziektes als je een pup importeert uit een rabiësvrij land, niet anders dan dat voorheen het geval was.
Ik vind die wet compleet overtrokken. Een rabiësenting verplicht maken voor import van pups uit landen uit grijze gebieden of waarvan zeker is dat er rabiës heerst, logisch. Maar west Europese landen? Rabiësvrije landen? Idioot.
je had het stukje over verspreiden gemist in mijn antwoord daar gaat het namelijk om..reizen is extra kans op verspreiden en groter risico voor ons allemaal
vandaar dat honden die de grens overgaan geent moeten
het stikt overal van de broodfok honden en illegale import..dus we lopen allemaal risico
ook goede fokkers met hun pups
En jeetje is een pup van 15 weken nou zo'n verschrikkelijk probleem?
Maar toch niet tussen BE en NL? Wat verhoogd daar de kans? Nergens in mijn ogen
Als ik naar de Nederlandse fokker van onze Nederlandse pup rijdt, is de kortste en snelste route door Duitsland (zo zijn we ook gereden toen we hem met 8 weken ophaalden. Ik kan je verzoeken dat het rabies risico op de Duitse Autobahn vrij gering is).
Als ik ga wandelen in het bos op 5 min rijden, steek ik de grens over. Als ik een uurtje rijdt wandel ik in Belgie. Als ik wil, zou ik alledrie de landen in tien minuten aan kunnen doen (effe naar Valkenburg crossen). Grenzen zijn rare dingen eigenlijk - zo willekeurig.
Ik denk dat er fokkers dichterbij mij zijn in Duitsland of Belgie dan in NL waardoor ik dus minder hoef te reizen met mijn pup als ik die daar zou halen. Dus dat vind ik een raar argument. Oh ja, mijn Nederlandse trainster van de hondenschool woont in Duitsland (net over de grens) en fokt. Zijn die pups Nederlands of Duits eigenlijk?
Eens met voorgaande spreekster: de oost-europese brf-pups zijn veel enger.
Grappig dat je dat zegt want wij ( ik en mijn vriend) zijn namemijk bereid om te wachten tot 15 weken als dat echt een pup is dat waard is om te wachten
@Roos als je zo gaat redeneren is het enige antwoord; vaccineer alle honden tegen rabies want er is altijd wel een risico...
Overigens vergeet je nog wel wat: rabies komt niet alleen bij honden voor, ook bij katten, vossen en vleermuizen. Het gaat dus niet alleen om de import van honden, maar ook van zielige zwerfkatten uit het middellandse zeegebied. Reizen met dieren is een risico, maar alleen als die dieren uit een land komen waar het risico hoog is. En dat geldt niet Belgie en Duitsland.
Ik vraag me af of je het probleem nog zo overtrokken vind als je met je ongeente hond een illegale pup tegen komt...
Rabies komt ook hier voor onder vleermuizen..de kans op besmetting is kleiner
1x is genoeg
Als je in NL een mogelijk besmette pup uit belgie kunt tegenkomen kan je ook in NL een besmette pup uit NL tegenkomen...
Heel erg bedankt allemaal voor jullie reacties. We hebben contact gehad met verschillende lokale dierenartsen en hoe krom ik de wet ook vindt, we hebben besloten het risico niet te nemen.
Heel verstandig besluit. Waarom zou je je pup aan het risico blootstellen van eventuele sancties of quarantaine periodes.
De regelgeving is krom voor dit soort gevallen, vandaar dat er vanuit veel rasverenigingen ook wordt geprobeerd een versoepeling te krijgen voor rashonden.
Die paar weken wachten overleef je wel, dan kan het genieten van de hond beginnen, toch?
Tja. Ik ben geen voorstander van de regel, maar zolang ik genoeg pupkopers in Nederland kan vinden gaan er geen pups van mij naar België, hoe lullig ook. Ik kan het niet, een pup 15 weken houden en dan weer weg doen. En ik doe ook liever niets illegaals.
Van fokkers gehoord dat het wel heel zwaar is om een pup met 15 weken te krijgen. Het is veel moeilijker om een band met ze te krijgen. Ze zijn al zo zelfstandig en bezig met de wereld om hen heen, veel meer dan een pup van 8 weken. Ook kun je dan pas beginnen met de trainingen waar je het liefst met 7 of 8 weken al mee begint. Sommige pups zijn ook niet goed gesocialiseerd toen ze naar Nederland kwamen. Platteland van Whales is toch anders dan hier in de Nederlandse stad.
Dus al met al zullen de fokkers die nu pups geïmporteerd hebben vanuit het buitenland het niet gauw meer doen. Zonde van de genenpoel, want sommige rassen kunnen nieuw bloed goed gebruiken.
Helemaal mee eens en hopelijk realiseert politiek Den Haag zich dat ook snel
Ik woon in België. Is daar dan zo'n strenge controle op bij de DA? Hier wordt een boekje gevraagd, maar als je dat niet bij hebt, dan is dat maar zo. Zolang je niet gaat voor een vaccin?
En rabiës komt niet voor in België, dus volgens mij kan het niet veel kwaad voor de gezondheid van de pup.
Heb trouwens nog nooit geweten dat de DA de chip van een van mijn honden heeft gecontroleerd.
Ik zou het gewoon doen en idd, misschien voorzichtig zijn met het posten van foto's enz...
Ik heb een poosje gewerkt bij een DA. Wij controleerde bij elke nieuwe pup de chip en dergelijke. Maar als we bij ons een pup krijgen uit NL ( ik ben van BE) gaan wij dat niet melden
Door je eigen DA dan? Je zou toch kunnen informeren vooraf hoe die er tegenover staat?
Zelf zou ik niet weten wat ik zou doen. Maar ik vermoed dat ik volgens de regels zou handelen. Tenzij ik 200% zeker weten de hond niet zou kwijtspelen misschien... Dat je dan enkel een boete zou krijgen ofzo.
Slim vind ik.
Ik vind het een goede beslissing
Better safe than sorry in dit geval.
Ik vraag mij dan telkens af hoe ze het doen in Baarle-hertog en Baarle-nassau waar de grens België - Nederland soms door de huiskamer loopt...
Het is een onnozele wet. Er is geen meldingsplicht meer tussen België en Nederland maar het blijft illegaal. En zoals bij alle illegale zaken hou je best je mond als je het doet.
Ik hoop dat je een leuke pup in Nederland ook vind! Heel jammer hoe deze wet juist de bewuste hond-koper afschrikt en niet al die anderen.
Trouwens mijn pup, die uit Nederland komt (en ik in Belgie) heeft duidelijk last gehad van die stomme socialisatie periode die we gemist hebben. Ondanks dat we haar vaak zijn gaan bezoeken heeft ze toch een lichte angst voor vreemde mensen ontwikkeld.
En ze komt van een goede fokker hoor, die veel met haar bezig was.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?