Help, ik ben radeloos.... Na jaren twijfelen eindelijk beslist om een hondje in huis te halen... Voorkeur ging uit naar een Amerikaanse cocker omdat ik het ras ken en ik regelmatig zo eentje op logement had.... Hondje gekocht bij Janet Vondeling van Lovely Colors, in de overtuiging dat ik hiermee een gezond beestje zou hebben. Op 15 weken mocht ik hem gaan halen en drie weken ging alles fantastisch. En toen ging het ineens mis.... De ene epilepsie aanvale na de andere, met tussenpauzes van amper een paar uur. Beesstje meteen naar de dierenarts gebracht, die ons doorverwees naar de dierenkliniek. Alle mogelijke testen laten doen (bloed, lever, MRI, hersenvochtpunctie,...) en tot besluit gekomen dat het om primaire epilepsie gaat. Het beestje is amper vier maanden oud !!! Hij is sinds gisteravond na een week in de kliniek terug thuis en heeft vannacht alweer twee aanvallen gehad. Wat moet ik doen ? Moet ik dat beestje nu al laten inslapen ? Frustrerend ook : Kennel is op de hoogte gebracht na de eerste aanvallen en ze informeren niet eens hoe het met het beestje gaat. Alsof ze meer weten en niet alles verteld hebben.....
Wat een ellende. En echt een geweldige fokker. Deze is blijkbaar goed gekend met de struisvogeltechniek (kop in 't zand en dan gaat het allemaal weg)
(Ik hoop dat er ooit een dag komt dat men een wetgeving maakt dat fokkers op zijn minst een medische achtergrond moeten kennen van de diersoort waar ze mee fokken) Hou in elk geval goed alle rekeningen bij)
Weet je toevallig ook of de schildklier is getest? Grondig getest?
Wat een ellende. En echt een geweldige fokker. Deze is blijkbaar goed gekend met de struisvogeltechniek (kop in 't zand en dan gaat het allemaal weg)
(Ik hoop dat er ooit een dag komt dat men een wetgeving maakt dat fokkers op zijn minst een medische achtergrond moeten kennen van de diersoort waar ze mee fokken) Hou in elk geval goed alle rekeningen bij)
Weet je toevallig ook of de schildklier is getest? Grondig getest?
Schildklier is ook getest, ja... Alles wat ze konden testen, hebben ze onderzocht...
Ben jij van België of Nederland?
Hoe lang geleden is het dat je de fokker gecontacteerd hebt?
Misschien zijn ze er ook heel hard van geschrokken....of ook niet, ik kan dat niet beoordelen.
Ik heb zelf een epi hond gehad, die heeft me jaren van mijn leven gekost, je eigen gezondheid gaat eraan door de stress. Kapitalen uitgegeven en de hond uiteindelijk niet kunnen redden.
Moest ik dat allemaal nog eens overdoen had ik meteen een goeie advocaat gezocht en de hond niet meer dat hele traject door gesleept. Dat als tip voor jou.
Prognose is meestal heel slecht als ze zo jong al aanvallen krijgen, dat spijt me verschrikkelijk voor jullie
Is het gewoon de T3 en T4 die ze getest hebben?
Of hebben ze ook volledig getest - T4, T3, FT4, FT3, T4AA, T3AA)
• Bijkomende Tests - TSH, TgAA ?
Welke voeding geef je aan jouw hond?
En heb jij nog in die 3 weken vaccinatie laten toedienen?
Een pup van 15 weken zou net bij de fokker zijn entingen + rabiës gehad moeten hebben als ie over de grens is gegaan.
Heb je niet zo'n koopovereenkomst dat de fokker aansprakelijk is voor medische gebreken in het 1e levensjaar.?
Ik weet nog dat mijn broer een boxer kocht,die kreeg hartproblemen in zijn 1e jaar,de fokker gecontacteerd en die heeft de kosten op zich genomen maar ook bepaald waar de hond behandelt/onderzocht moest worden,volkomen terrecht.
Al bij al verschrikkelijk verdrietig,sterkte!
Pup moest nog een herhalingsinenting krijgen, heeft die gekregen een week voor de aanvallen zijn begonnen....
Rabies had die gekregen....
En ik ben van Belgie, maar heb de pup in Nederland gekocht.
Heb je geen koopcontract? Ik weet niet wat je allemaal meegekregen heb maar als je papieren hebt,moet je die allemaal eens lezen.
Het maakt niet uit dat je van Belgie komt, een verkoper moet zich aan zijn contract houden.
Ben bang dat een fokker dan meteen gaat roepen dat is schade van het enten...
Ik vind het zo erg voor jullie...heel veel sterkte!!
Gaan jullie wel nog proberen de pup op medicatie ingesteld te krijgen?
Ik vroeg dat alleen van België, omdat als je in NL woont had je evt. stichting dier en recht kunnen inschakelen.
Als je in het buitenland woont is dat al moeilijker.
We gaan nog proberen met medicijnen, ja. Ik ben al zo gehecht aan dat beestje... Ik weet gewoon niet wat ik het beste doe voor hem....
Hij krijgt verse (diepvries)voeding van energique
Heb net de site van de fokker bekeken en opzicht ziet alles er netjes uit. Als het goed is hebben jullie een koopovereenkomst met daarin voorwaardes.
Ik zou de fokker nog eens bellen of een mail sturen. Geen gehoor dan zou ik de rasvereniging opbellen waarbij ze is aangesloten. Kijken wat die er van vinden en misschien ondernemen zij wel actie.
Een pup met zo n heftige epilepsie is raar. Hoef natuurlijk niet per se meteen erfelijk te zijn maar de fokker moet gewoon de verantwoordelijkheid nemen.
Ok, vers voer is het beste wat je geven kan, men zegt altijd graanvrij is beter voor een epihond.
Wat je dan nog kan doen, als ie een aanval krijgt of je denkt er komt er een aan de hond donker leggen in een rustige kamer, geen of zo min mogelijk geluiden, geen tv, radio, mensen ed.
Bach rescue druppels kan ook nog wel eens helpen.
Zoek een DA in je buurt die veel van medicatie en epi honden afweet, de kennis van een doorsnee DA is helaas vaak bedroevend op dit gebied.
Zelf vond ik DAP de Ark in Ramsel heel goede begeleiding geven bij mijn epi-hond. Acupunctuur ter ondersteuning heeft de mijne goed geholpen. Al is het maar om de organen te ondersteunen die op termijn lijden van de medicatie.
Wij hebben als eerste medicament pexion gegeven, dat is het minst belastend voor de organen, maar zeker niet geschikt voor honden met clusters...
Na een aanval hebben ze vaak honger en zijn uitgeput, geef dan gerust (als ie helemaal uit de aanval is!) wat extra eten en drinken, veel dorst is ook normaal na een aanval.
Niet meer los mee naar buiten, aanlijnen, stel je hondje raakt in paniek en rent weg tijdens of na een aanval, is mensen al gebeurd.
Wat erg dat je pup zo ziek is en epilepsie heeft. De houding van de fokker is zeer nalatend.
De epilepsie kan getriggerd zijn door de enting, maar kan genetisch bepaald zijn.
In Nederland is bij wet geregeld, dat fokkers aansprakelijk zijn voor erfelijke aandoeningen. Zij moeten kunnen aantonen dat zij er alles aan gedaan hebben om erfelijke aandoeningen te voorkomen.
Zijn de ouders, voorouders etc. van je pup vrij van epilepsie? Zijn er nestgenootjes met epilepsie?
Je kunt als het erfelijke epilepsie is de fokker aansprakelijk stellen ook voor alle medische kosten. Als je daar hulp bij nodig hebt, kan je de Stichting Dier & Recht inschakelen. Zij hebben al verschillende fokkers aansprakelijk gesteld en rechtszaken gewonnen.
http://www.dierenrecht.nl/gewonnen-rechtszaken-en-schikkingen
Omdat je de pup in NL bij een NL fokker hebt gekocht, is wat de koop van de pup en de gevolgen daarvan betreft - volgens mij - de Nederlandse wetgeving van toepassing. Dit kan je bij de Stichting Dier & Recht navragen.
Er is een Nederlandse website en besloten forum betreffende epilepsie bij honden. Je kunt daar veel informatie over epilepsie vinden en vragen op het forum stellen. Als je met spoed info nodig hebt of een spoedvraag wilt stellen, kan je mailen [email protected]
Na aanmelding voor het forum moet je je binnen 14 dagen voorstellen.
http://www.epilepsiebijhonden.nl/home.htm
Ik wens je heel veel sterkte.
De DA heeft Pexion voorgeschreven. Hij kreeg de minimum dosis en we hebben sinds gisteravond de dosis verhoogd op advies van de DA.
We zijn ook overgeschakeld op glutenvrij eten sinds een paar dagen, ook van energique.
Mijn verkoopsovereenkomst zal ik nog eens goed nalezen, maar daarmee wordt mijn hondje natuurlijk niet beter.
Bedankt voor alle reacties !!!
Nog een tip, bedenk je van te voren goed op welk tijdstip(pen) je de medicatie wil geven, bij pexion zal dat om de 12uur zijn.
Wij hebben van te voren bedacht welke tijd haalbaar is, vanwege werk etc. Schuiven met de tijdstippen moet je echt niet doen.
Volgende week gaat de wintertijd weer in, dat verschuiven van tijd voor een uur was hier altijd een drama, of we dat nu in een keer deden, of weken op voorhand telkens met 5 minuten schoven, dat maakte niks uit, helaas.
Voor onze hond betekende dat meestal een aanval als ie een half uur of een uur later de medicatie kreeg (omdat we op weg naar huis in de file gestaan hadden bijv.)
Nogal stresserend...ons hele leven hadden we echt op de tijd van tabletten geven aangepast.
Moet je ergens heen, hond evt. mee om onderweg de medicatie te geven. Dat heb ik (op een keer na, die dan ook resulteerde in weer een aanval omdat diegene niet besefte dat de hond beide pillen moest innemen, en daar kwamen we pas na een uur achter) nooit uit handen gegeven.
Schrik er niet van als je hond niet zichzelf is na verhoging van de medicatie, of na een aanval, ook dat hoort erbij en is hopelijk van voorbijgaande aard.
Misschien goed met je DA te praten over noodmedicatie, voor het geval een aanval te lang duurt of hij er niet uit komt.
Valium, stesolid, o.d. is hetzelfde onder andere merknaam...
Dier en recht had ik aangeraden mede met het oog op de behandelingskosten, de aanschaf van een pup is hier nog de minste kost. Naast het regelmatig bloedprikken is de pexion gewoon erg duur.
Mijn hond heeft ons het laatste jaar zowat 300 euro per maand gekost aan medicatie, onderzoeken en o.a. acupunctuur en fysio.
Nogmaals heel veel sterkte, ik weet helaas maar al te goed hoe verschrikkelijk het jullie te moede moet zijn!
We hebben inderdaad ook valium mee gekregen.
Wat een vreselijk verhaal zeg! Ik hoop dat je hondje niet hoeft ingeslapen te worden en dat het behandelbaar is met medicatie. Toevallig ken ik iemand die een hond heeft die ook epilepsie heeft. Bij haar hond wordt het door iets getriggerd in het eten, die hond krijgt alleen maar vers vlees en daar gaat het een stuk beter mee. Dan is het wel handig om goed vlees te geven, zonder chemische troep erin.
Veel sterkte ermee!
De verkoop is in nederland, dus nederlands recht geldt.
Je kan gewoon aanspraak maken op een vergoeding, mits je kan aan tonen (bijvoorbeeld door een dierenarts verklaring) dat het een erfelijk gebrek betreft.
Ik zelf zou deze hond niet meer enten, uitsluitend ontwormen als er uit een ontlasting onderzoek blijkt dat dit nodig is en alleen tegen vlooien/teken behandelen met natuurlijke, milde middelen zonder teatree. Tevens zou ik voor een betere rauwe voeding gaan, zonder premix, zonder graan en zonder extra olie.
Sterkte.
Hij is nu voor het eerst sinds vorige week 24uur aanvalvrij. Maar hij is bang, schrikt van elk geluid, kent zijn naam niet meer, kent ons niet meer, en loopt voortdurend heel onrustig rond. Wat moet ik toch doen ?
Elke epilepsie aanval is voor je hond een aanslag op zijn conditie. Je pup moet van elke aanval herstellen en er kan bij veel aanvallen blijvende schade aan de hersenen ontstaan. Als de aanvallen te kort achter elkaar komen en de specialisten/dierenartsen hebben geen middelen om dit onder controle te krijgen, moet je je afvragen of dit nog wel hondwaardig is. Het leven van je pup moet niet alleen maar lijden zijn.
Ik vind dit heel triest voor de pup en voor jou. Heb je met de behandelende dierenartsen besproken of er voor je pup nog wel perspectief is op een normaal leven of wanneer het beter is om je pup in te laten slapen? Zo niet, bel de kliniek om dit te bespreken.
Ik wens je veel sterkte en wijsheid om, als het nodig is, op tijd de moeilijke beslissing te nemen.
Zoals ik al eerder heb gevraagd betreffende de schildklier, weet je welke testen ze hebben gedaan?
En ik zou naar betere graanvrije voeding overgaan.
Info over voeding -> Voerwijzer.com
-> Barf.nl
En Dr Ian Billinghurst (de grondlegger van barf, over botten, vlees en groente in de voeding van de hond..)
Ik heb zelf een hond met epilepsie. Afgelopen 2 jaar heeft ons leven helemaal in het teken van de hond gestaan. Dat is echt zwaar. Beest was doodziek, clusters, gedoe met medicatie waar hij verkeerd op reageerde, kost je handevol geld, je kunt zeggen, ja maar je neemt zo'n dier nou eenmaal, maar je moet de kosten wel kunnen dragen, 80 euro medicatie per maand, bloedprikken a 120 euro, consulten hij de neuroloog 85 euro, bijwerkingen van medicatie, dus weer naar de dierenarts...
Momenteel gaat het weer redelijk goed, maar ik zeg heel eerlijk, als ik op dit moment in jouw schoenen zou staan, en weet wat ik nu weet, dan deed ik dit mijn hond en mijzelf en mijn gezin niet meer aan. Mijn hond was net 3 toen hij het kreeg, maar als een pupje er al zo jong last van heeft...
En al die tips van niet enten, vers vlees voeren, geen chemische vlooienmiddelen...been there, done that. Het heeft hier niets opgeleverd.
Ik wens je heel veel sterkte en wijsheid toe.
Net weer twee aanvallen gehad...
Mijn verstand zegt dat ik het beestje moet laten inslapen, maar mijn hart is er nog niet klaar voor...
Aan iedereen : heel erg bedankt voor het advies en de steun. Dat doet deugd !!
Niet bij allemaal. Maar een studie heeft uitgewezen dat toch wel een groot aantal honden aanvallen krijgt door een niet goedwerkende schildklier (er zijn nog heel wat meer andere problemen). Maar het is schrikwekkend hoeveel van de onderzochte honden schildklier problemen hebben. Meer dan 60% en daarvan 90% bij rashonden en 10% kruisingen.
Hier bij ons wordt er niet zo uitgebreid getest op de schildklier. De testen die ze hier doen geven niet voldoende betrouwbaar resultaat.
En uiteindelijk als ze niet behandeld worden kunnen schildklier problemen in aantal gevallen de dood als gevolg hebben.
Ik ben de eerste in lijn om een dier niet te laten afzien. Maar dan wel wetende dat alles grondig is nagekeken en er geen mogelijkheden zijn om het beter te maken.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?