vandaag een hele discussie met mijn collega.
hij en zijn vriendin willen (wouden) graag een hond.
net als mijn andere collega want die heeft nu een tekkel pup en die is leuk
nou snap ik. en ook dat ze een hond willen. met roosters indelen is het prima te doen en mocht ik fokker zijn kregen ze zo een pup mee.
maar zo'n asiel hond zoek ook een fijn thuis.
ja helemaal gelijk in! wat een nobele daad een asiel hond.
ik zou het namelijk niet kunnen
nou op naar het asiel! ja dag die krijgen geen hond mee! beide een baan dat kan niet hoor! dus ik ja maar je moet dan uitleggen van je rooster indeling. ik heb ook drie honden en bij mij zitten ze max 4 uurtjes alleen. en je vriendin werkt minder als mijn man dus zit die van jouw nog minder alleen.
nou terug uitleggen, ze konden lullen als brugman maar geen hond..
dus om toch maar een asiel dier te redden hebben ze nu 2 kittens..
(als ik heel cru naar de winkel ga voor een vaatwasser kom ik ook niet met een nieuwe koelkast thuis maar goed)
waarom 2? ja dat moest van het asiel, kittens gaan alleen per 2...
umh en wat als je er maar 1 wil?
ja dat mag niet omdat we beide werken... oke
apart.. maar nu komt het:
een asiel vrijwillers is nu 2 keer langs de deur geweest voor controlle (vind ik een goed iets) en beide keren was er niemand thuis...
dus nu moet er een afspraak worden gemaakt voor controlle maar dit is eigenlijk tegen het beleid van het asiel want er moet gewoon iemand zijn.
als de controlle niet goed is. dan moeten de katten terug naar het asiel!
ja zo staat het in het contract. dus nu zit mijn collega zich op te vreten want wat als? wat als? waar letten ze op? die ene is best bang en wil niet onder de bank vandaan...
dus ik zo: heb je betaald voor die kittens ja 180,- per stuk (oke ff niet op mp kijken voor gratis kittens anders is het wel heel zuur) ook fokt mijn tante raskatten en die zijn wel is waar duurder maar niet veel (250,-)
en ze zijn ze verplicht te laten helpen... dus ik zo mag hopen dat ze dat bij de da van het asiel doen? voor die 180,-???
nee
maar nu dus de vraag:
als je betaald voor een dier is het toch gewoon van jouw? di mogen ze toch niet meer afnemen? (ja oke tenzij er spraken van verwaarlozing is maar dat is in die geval absoluut niet)
vraag ik me wel af waarom dat asiel:
1. zou verrekte moeilijk doet.
2 zulke prijzen? hallo asiel is juist ook voor de minima toch?
3. hun "klanten"zo op de kast jaagt... mijn cllega heeft al 2 keer zijn vriendin aan de telefoon gehad met een paniek aanval... doodsbang dat de katten weer worden opgehaald.
ik zei al: als ze weer komen: deur op een kier en gewoon vriendelijk te woord staan maar binnen komen is alleen mogelijk met een huiszoekings bevel..
desnoods duiken de katten even onder bij een familie lid maar mijn god...
als asiel zijn wil je toch van de beesten af of niet...
Hier een hond uit het asiel.
Er is destijds gebeld om te vragen hoe te ging. We hebben toen een tijdje met elkaar gepraat.
Ik zou je vrienden willen aanraden om het contract er nog op na te lezen, wat staat er in?
Wat ik er van weet: gekocht is gekocht. Voor de wet kan je geen hond adopteren, of leasen of wat dan ook.
Al die contracten zijn niets waard. Je hebt betaald, dus de hond is 100% van jou!
Volgende artikel betreft honden, maar is ook voor katten van toepassing
Een hond en kat kunnen niet geadopteerd worden; alleen kinderen kunnen dat. Een hond en kat zijn wettelijk nl. een ding.
citaat
Als de hond bij u woont, woont de hond bij u. Nog los van de vraag wie er nu juridisch als eigenaar moet worden gezien, en een ingewikkeld juridisch stelsel van eigendom, bezit, houderschap, goede trouw en kwade trouw, kan geen enkele stichting het feit dat de hond aan u is overgedragen zomaar eenzijdig terugdraaien.
U hoeft de hond dus niet af te geven aan welke inspecteur dan ook.
Hooguit zou een stichting als ‘De Reddertjes’ bij de politie aangifte kunnen doen van diefstal van de hond. Maar dan moet een officier van justitie (en later de rechter) wél geloven dat u de hond heeft gestolen, en dat wordt een beetje lastig als u de hond overgedragen heeft gekregen en er 225 euro voor heeft betaald.
Zou een stichting u de hond afhandig willen maken, dan zal ze naar de burgerlijke rechter moeten en moeten betogen dat zij eigenaar van de hond is en dat u de hond onrechtmatig hebt. Of moeten aanvoeren dat ze de koop ongedaan wil maken, maar had de stichting zelf niet gezegd dat er geen sprake was van ‘koop’?
TEN SLOTTE… DE Z VAN ZIELIG Rechtszaken zijn niet leuk, behalve voor juristen. Voorkomen is altijd beter dan genezen, en dat betekent eigenlijk heel simpel dat u organisaties die u dit soort bepalingen willen opleggen links moet laten liggen. Er zijn zonder dit soort contracten zielige honden genoeg om in huis te halen, zowel in Nederland als in de rest van de wereld.
einde citaat
Bron:http://www.praktischdierenrecht.nl/attachments/072_Rarara.pdf
Duidelijk!
Ik heb Jenna, die uit een pools asiel komt via een stichting. Nadat ik haar gekregen had (overigens voor 40 euro, geen idee waarom ze zo goedkoop was) is er controle geweest, van de direkteur van het poolse asiel en de oprichter van de stichting, samen. Ik heb toen gevraagd van wie de hond nu eigenlijk is, en de man van de stichting beweerde dat het zijn hond was, wettelijk gezien. Hij had haar gekocht van het asiel, (van mijn 40 euro) en was dus de eigenaar. Of het allemaal klopt geen idee.
Wij werkten toen ook allebei, maar in het slechtste geval zou de hond ten hoogste af en toe vier uurtjes alleen moeten blijven ook door shiften. Of iemand dat gecontroleerd heeft weet ik niet.
Weet je zeker dat het verhaal klopt? Ik vind het vreemd dat als je kan bewijzen, en het ook nog eens te controleren is, dat de hond niet lang alleen hoeft te blijven, je dan geen hond mee krijgt. Dan zou er misschien een andere reden zijn dat ze de hond niet meekregen?
Ik zal het morgen allemaal eens vragen. Ik had al gevraagd of hij het contract mee wou nemen.
En ik wist niet dat kittens met zijn 2e moesten wij kochten er altijd 1. En zodra die gewend was en geholpen kwam er een tweede bij.
Want dit zijn nu een poes en een kater en broer en zus en nu 16 weken oud en niet geholpen.
En ik vind dan: 180 euro voor 1 kitten en ze hebben ook de laatste enting niet gehad. (Wij enten onze huisdieren via het werk en mijn collega kreeg op zijn kop van de dierenarts) mijn idee is dan haal een iets goedkoper katje (mp was ff een voorbeeld) en doneer desnoods de rest aan bijv de poezenboot want ik heb nu ook zitten kijken en bij het asiel hier kost een kat 75 euro. Dit is volledig geënt en geholpen. Ongeacht de leeftijd.
En over een hond VS kat.. Ja als ik een hond wil komt er een hond... maar ze hebben de laatste weken wel veel gevraagd over bijv janken, alleen blijven, slopen enzo.. Misschien speelde dat ook erg mee. Als je daar al onzeker over bent... dan snap ik vanuit het asiel dat een kat dan makkelijker is.
Blijf ik die controle raar vinden. Dat er gecontroleerd wordt snap ik. Ff een keer langs of ff bellen of een mail voor een leuke foto dat snap ik. Maar ik heb echt letterlijk het voicemail bericht gehoord en er wordt letterlijk gezegt (ggedreigd) dat dit nu al de 2e keer bij huis controle dat en niemand thuis was en nu moet er een afspraak worden gemaakt en bij niet nagekomen afspraken (welke?) Worden de katten mee terug genomen... en dat is naar mijn mening echt een soort dreigement.
Zijn vriendin is ook helemaal overstuur. (Snap ik) ze hebben ze nu 2 weken en ik hoor alleen nog maar: thorin (zo heet de rooie) doet steeds dit. Of dat. Of zus of zo... ook hebben de krengen een krapaal gekregen ter waarde van een 1/2 maand salaris.
En ik snap dat helemaal ik heb dat met mijn honden. Ook kijken we nu in de pauze katten opvoed filmpjes. Er is ook echt een katten fluiteraar!! (Wist ik veel)
Als je onverwachts langskomt is het toch logisch als er weleens niemand thuis is, een afspraak is beter. Wij werden gewoon opgebeld en in overleg een afspraak gemaakt. Ook de eerste keer toen Lola kwam.
Als ik die collega was, zou ik nog eens eerlijk een gesprek aangaan over waar ze bang voor is en dat ze gewoon heel erg haar best doet voor de katten. Maar ik zou ze dan liever niet "die krengen" noemen, zoiets komt voor mensen die van dieren houden niet echt positief over, al is het misschien niet zo bedoeld.
Ik heb zelf jaren in een asiel gewerkt en ook wij plaatste dieren erg streng.
Hond meegeven aan mensen die veel werken deden wij ook niet. Zelfs niet als ze op de werkdagen naar een opvang of familielid ofzo gingen. Dit omdat veel honden daar zaten omdat ze te veel alleen zaten bij vorige eigenaar. Ook hebben veel honden in het asiel niet een makkelijk verleden en konden wij niet garanderen dat de honden het aan konden om te wennen aan een nieuw huis met nieuwe baasjes en een opvang, HUS of ander gezin tijdens het werk. Ook is het niet te garanderen dat de hond zo sociaal is om met een uitlaatservice mee te kunnen. Om te voorkomen dat een hond geplaatst wordt en toch niet past in het leven van zijn nieuwe gezin en dus weer terug moet naar het asiel om vervolgens weer naar nieuw huis te moeten enzovoort. Om die reden zijn wij streng gaan plaatsen zodat er bijna nooit een hond terug komt naar het asiel en dat is natuurlijk ook het doel van het asiel.
Toen ik op zoek was naar een ander hondje na het overlijden van Bambi heb ik wel gekeken naar honden hier in het asiel, maar ik wist dat ik er nooit 1 mee zou krijgen omdat ik best wel een aantal eisen had ook vanwege werk. Daarom ben ik gaan kijken naar een hondje uit het buitenland want mijn ervaring is dat daar echt hele makkelijke hondjes tussen zitten, waar je echt ook goed naar moet zoeken (want er zitten ook zeker lastigere hondjes tussen). En ze zijn minder streng met de eisen.
Hele makkelijke hondjes zitten niet snel in een asiel in Nederland omdat hele makkelijke hondje niet weg hoeft te doen en dus gewoon thuis kunnen blijven wonen.
Ook kittens plaatste wij vaak per 2 omdat bij veel alleen zijn hebben ze echt veel aan elkaar. 1 kitten plaatste we alleen als er al een andere kat in huis was of als het gezin veel thuis was.
Nacontrole deden wij ook, maar in die jaren dat we dat deden is er nooit een dier mee terug genomen. Wij vonden het vooral erg leuk om te zien hoe het met ''onze'' dieren ging. En ook kon je dan als nieuwe eigenaar nog je vragen stellen.
Dus ik denk dat je collega niet bang hoeft te zijn voor deze controle! En ik denk dat je juist meer problemen gaat krijgen als je ze niet binnen laat of de katten onder laat duiken.
Een zus van mij wilde ook een kat uit het asiel.
Ze is boven de 55 en altijd thuis,haar man is met pensioen.
Ze heeft een rooie europees ook uit het asiel.
In het asiel werd gezegd ze gaan alleen per 2,hoezo.
Hoezo zou je 3 katten willen als je 1 kat hebt en er 1 bij wil.
Dus geen kat uit het asiel gered maar een kitten wat nu inmiddels 1 jaar is ,raskat met stamboom.
Dus..
Ja dat was bij ons niet. Dat vind ik zelf persoonlijk een beetje overdreven om de kittens echt alleen per 2 weg te doen als je zelf al een kat in huis hebt!
Niets nieuws onder de zon. Toen in 2009 ik Dobby uit het asiel nam (augustus), trok hij in de eerste week cursus (september) zo hard dat ik een gekneusde ringvinger links had. Ik zat dus met mijn ringvinger aan mijn middelvinger gespalkt en kon de eerste week nog geen kopje tillen omdat de spieren een klap hadden gehad.
Omdat ik dus een nieuwe, niet opgevoede jonge hond van zo'n 30 kg had, die dus echt RUKTE aan de lijn, heb ik in overleg met de MG hondenschool een hoofdhalster gebruikt. Ik heb instructie gehad over hoe te gebruiken en hoe niet.
Toen Dobby zijn cursus had gehaald en ik een briefje stuurde naar het asiel met de uitleg van mijn gekneusde vinger, kreeg ik een telefoontje op poten, werd er behoorlijk "assertief" gereageerd en kreeg ik de opmerking "misschien moeten we hem maar ergens anders plaatsen". Nou ja, zeg. Ik ben zelden zó kwaad geweest. Ik kan me er nog over opwinden. Ik heb ook meteen de trainster gebeld om eventueel een getuige te hebben, zo dreigend kwam dat telefoontje over.
Asielen... ik weet niet of ik ooit nog een asieldier wil.
Sorry ben afgehaakt met lezen omdat alles doorloopt zonder enter tussen de regels of een dubbele enter.
Op een of andere manier moet je op hondenpage altijd 2x op enter drukken om dat voor elkaar te krijgen. Misschien ook handiger om zinnen met een hoofdletter te beginnen, dat leest wat makkelijker, zeker bij zo'n lange tekst:)
Wat een vreemd beleid van dat asiel. Nee, als de katten goed verzorgd worden, kan het asiel ze niet terughalen. Zoals al gezegd, is een dier een ding voor de wet, en zij kunnen aantonen hoelang ze voor de katten zorgen.
Als ik bijvoorbeeld een hond vind op straat, en ik geef netjes aan bij de instanties dat ik een gevonden hond in huis heb, kan de eigenaar hem na 2 weken ook niet meer ophalen als ik dat niet wil, omdat ik 2 weken voor hem heb gezorgd. Na die 2 weken vervalt het recht van eigendom van de vorige eigenaar.
Na alles gelezen te hebben ben ik zeer geinteresseerd in de koopovereenkomst. Dit is mogelijk als het asiel feitelijk de eigenaar is gebleven. Als je collega wel eigenaar is geworden, dan is het asiel akkoord gegaan met de situatie zoals deze is afgespiegeld. Ze mogen, binnen redelijkheid en billijkheid, vooraf wel een soort van controle uitvoeren, maar zijn eigenaren tevreden over hun katten, mogen ze hen niet zomaar terugnemen. Dan zou er sprake moeten zijn van dierenmishandeling en dan kom je binnen een ander traject.
Wat hier betreft denk ik dat je collega sterk staat. Ze wilden een hond, dit mocht niet van het asiel, zij wilden alleen twee of meer katten aan hen verkopen, dus in dit kader hebben jouw collega en diens partner bijna volledig hun eigen wens aan de kant geschoven om te voldoen aan de wensen van het asiel. Het zou vreemd zijn dat achteraf het asiel bepaald dat je toch niet aan de voorwaarden voldoet die zijzelf gesteld hebben. Tenzij er sprake is van dwaling/ bedrog o.i.d.
Vervelende situatie, begrijp de spanning van je collega en diens partner zeer goed. Hebben ze een rechtsbijstandverzekering? Niet meteen voor de rechtbank, maar wel om het contract te beoordelen en voor een mooie brief richting het asiel.
Team Border Lolly, ik hoop dat je kollega rustig kan gaan genieten van haar katten zonder verder gedoe. Wat een verhaal.
Even terzijde over twee katten in één keer: Ik ben die zus die een raskat heeft genomen omdat ik geen twee kittens wil en er één niet mag van het asiel. Ongeacht de hond, de kat, en wij de hele dag thuis.
Onze roodwitte kater was kompleet de weg kwijt toen zijn maatje dood ging. Ik heb dat een jaar aangekeken en ben toen op zoek gegaan naar een kitten. Van het asiel moest ik ofwel twee kittens nemen ofwel één volwassen kat. Ik vond beide geen optie. Wij wilden echt geen volwassen kat bij een andere volwassen kat en een hond plaatsen.
Het bijnemen van een katje heeft de oudste kat echt goed gedaan.
Wij hebben destijds toen we de oudste kat uit de zwerfkattenopvang haalden toch wel duidelijk moeten maken dat ik een roodwit kitten wilde (waarvoor ze ons gebeld hadden n.a.v. het formulier) en niet de cyperse pubers die ze ons opdrongen. Dát zou pas een impulsaankoop geweest zijn. Ze hadden dat roodwitte kitten wel maar wilden liever eerst de cypers kwijt. :"Die zijn toch ook lief?"
Mijn punt? Sta sterk in je schoenen als je bij een asiel gaat kijken of ze hebben wat je zoekt, en twee katten is relatief. Er zal er eentje eerder doodgaan.
Heel bijzonder dit.
Als je een dier wil redden, mag je toch zelf keuze houden? Alle dieren in een asiel gaan hopelijk een keer door de voordeur naar een baas. Als je als asiel zo bekend staat, kan ik me voorstellen dat je niet meer van je beesten afkomt. Ik zou bij de afwijzing van de één en het opdringen van de ander gauw weggegaan zijn....
Het klinkt mij ook niet in de oren alsof dit nou zo fijn is.
Wij hebben 2 volwassen katten uit het asiel gehaald maar dit was ook onze keus. We wilde er eigenlijk 1 maar dit was mama en dochter, geen pressie van het asiel, en wij hebben voor mama en dochter gekozen. Er zaten genoeg andere leuke katten. Dit hoor ik nu ook voor het eerst dat kittens met 2 tegelijk geplaatst moeten worden. Wij zijn van die mensen die een zwangere kat gehad hebben. Onze rittens zijn snel weg gegaan en wij hebben er zelf 1 gehouden. We probeerde ze echt binnen te houden, maar katten kunnen soms zo snel zijn. Plus ik was nog jong, dus ik keek er toen waarschijnlijk ook anders na.
Al onze katten zijn we verloren omdat ze buiten mochten. Alleen die 2 uit het asiel niet, dochter is een jaar geleden overleden maar mama is er nog steeds.
Het enige probleem dat wij met de asielen hadden was dat er simpelweg geen hond voor ons tussen zat.
Maar ik vind de communicatie van het asiel dan ook niet netjes (zacht uitgedrukt) natuurlijk kan het voorkomen dat je niet thuis bent als ze ineens op bezoek komen. Je zal ook moeten werken immers. Dat vind ik met honden trouwens ook erg jammer. Dat je zo snel afgewezen word omdat je werkt, ondanks dat er opvang geregeld kan worden of er 1 maar parttime werkt zodat de hond nog steeds niet lang alleen zit. Misschien schieten we daar een beetje te ver in door. Beter een hond die 3x per week 4 uurtjes alleen moet blijven dan een hond die 24/7 in een hok zit. |
Puur uit nieuwsgierigheid.
Mochten het tot het uiterste komen (wat ik niet denk) krijgen ze dan wel hun aankoopbedrag terug? Zo niet dan zou ik bijna gaan denken dat je met een onbetrouwbaar asiel te maken hebt. Makkelijk geld verdienen zo. (bijna he, ik zeg niet dat het asiel onbetrouwbaar is)
Wat een nare situatie.. Nu ik kan me ook herinneren dat toen wij 2 kittens van het asiel adopteerde, wij ook controle hebben gehad. We hadden bv een mega krabpaal staan, dit viel in goede aard :-)
de medewerkster was niet iemand die in het asiel zelf werkt, maar was gewoon een vrijwilligster.
Ik werkte zelf in het asiel, vandaar dat ik dit weet. Wij werden ook niet verplicht 2 kittens te nemen, maar vonden 1 zelf zo zielig ;-) ondanks dat we toen nog twee jonge katjes hadden rondlopen.
Bij ons in het contract stond ook dat de katten eigendom van het asiel blijven en wij enkel voor ze morgen zorgen, wellicht dat er ook zoiets bij hun staat?
Wij hebben ook zeker wel een 180€ neergelegd voor ze, maar wel "all inclusief" dus spuitjes, sterrilisatie etc. Een van de twee had de eerste week een darminfectie en dit werd allemaal vergoed.
Dat kunnen ze wel in hun contract zetten, maar het is geen wettig beding. Als je geld hebt gegeven voor een dier, heb je het gekocht.
Er wordt gebruik gemaakt van dat niet iedereen even goed op de hoogte is van de wet, maar legaal is het niet.
En dan mopperen mensen dat rashondenfokkers zo streng zijn.
Ik heb ook nog een boekwerk in huis liggen van onze kat uit het asiel. Staat onder andere in dat ze niet naar een ander adres mag, zonder eerst 50,-! aan het asiel te betalen. Ik snap dat het er in staat om gesjouw met een dier te voorkomen, maar wie gaat zich daar nou weer aan houden?
Toen wij op zoek waren naar een hond zijn we ook begonnen bij het asiel. We hebben gereageerd op 23 honden en allemaal afgewezen. Uiteindelijk waren we het zat en zijn we dus voor een stamboom pup gegaan.
En maar mopperen dat de asielen zo overvol zitten.... Ik kan mij echt niet voorstellen dat Evy en Cato een slecht leven hebben, maar ik vrees dat wij nooit een hond vanuit het asiel hadden gekregen. Cato en Evy zijn overigens 3 - 4 uur in de week alleen. In totaal dus.
Ik heb zelf maar bar weinig ervaring met asiels. Het enige contact wat er ooit tussen ons en een asiel heeft plaatsgevonden ging om de kat van mijn 'tante'. Om een lang verhaal kort te maken... Zij lag op sterven en wilde niet dat de kat terug ging naar het asiel, zag haar het liefst bij een van haar familieleden ondergebracht worden. Dus wij hebben haar als 'erfenis' van haar overgenomen en sindsdien hier in huis (sinds vorig jaar zomer). Zij had ook een heel contract maar een belletje naar het asiel (was een asiel in Amsterdam) was genoeg. Ze kon gewoon op onze naam worden overgezet, was geen probleem, en ze waren alleen maar erg blij dat iemand haar wilde hebben en ze niet terug hoefde te komen.
Ik denk dus dat de regelgeving bij asiels erg verschilt en je collega's hier helaas een erg strenge te pakken hebben. Erg jammer, want het zou toch triest zijn als de poezen terug moeten. Ik hoop dat ze er samen nog uit komen!
Tsjeempie wat een verhaal zeg! Hier is het asiel heel soepel met katten, gelukkig. Maar dit is toch echt wel een flinke dobber voor je collega, kan me er niks bij voorstellen!
Ik vind het ronduit belachelijk. Dat die asiel eens gaan controleren op minimaal een uurtje wandelen per dag.
Ik werk 36 uur mijn hond gaat naar de oppas. Alleen als ik boodschappen doen ben of een enkele keer voor 3 uurtjes ia hij alleen. Daarbij wandelen we minimaal 2 uur.. Vaak zitten we rond de 3.
Ik denk dat een hond waarbij constant iemand thuis is en f snel een blokje rond de kerk en een aai over de kop krijgt veel minder gelukkig is. Daarom kan ik er ook zo boos over worden. De meeste honden (heb ik het niet over HP maar gemiddelde honden eigenaar) mag blij zijn met een blokje om...
Dus je mag bijna niet werken als je een hond hebt? Ik vind als je het goed regelt qua roosters of oppas dat echt klinkklare onzin
Dat is toch echt belachelijk ! Jullie hadden het diertje een goed leven kunnen geven. Kortom je mag niet werken als je een hond hebt? Als alle asiel zo zijn snap ik waarom ze overvol zitten. Je krijgt ook dat mensen gaan liegen op deze manier...
Ik zou vooral geïnteresseerd zijn in het totaal plaatje. Dus hoeveel uur per dag alleen. Wat na zoveel uur alleen. Wat zijn de activiteiten em aandacht naar de hond.
En dan verwonderd zijn dat mensen bij broodfok terecht komen...
Ik had al lang afgehaakt toen een hond werd geweigerd en er twee! kittens in de plaats worden aangeboden. Een hond of twee katten? Dat verschil is wel groot. Een hond is helemaal op de mens gericht, een kat laat zich bedienen en leidt verder haar eigen leven. Dat er dan nog 180 euro wordt gevraagd voor niet gecastreerde/gesteriliseerde kittens vind ik echt veel.
En Anne-Marije, ik heb jarenlang een kat gehad uit een moeder die 'zomaar' op straat geslingerd is en die niet gevaccineerd werd, mijn vader had graag dieren, maar ze steriliseren, dat kostte hem dan toch te veel en de pil geven was niet altijd even efficiënt. Als je de kittens zelf wel vaccineerd en gewoon goed verzorgd zijn dat prima katten. Zeg niet dat ik in toekomst weer een echte vondeling in huis zou nemen, maar ik sluit het ook niet uit. Als ik toevallig een nestje weet, is de kans groot dat ik ga kijken, anders wellicht het asiel, maar als dat me behandeld zoals de vrienden van TS behandeld zijn, neem ik er geen één dier.
P.S. Het asiel waar Sasha uit komt heeft niet eens controle gestuurd. Toen wij na een maand zelf een mailtje stuurden met de stand van zaken en ook enkele vragen, hebben wij nooit iets van hen gehoord.
Mijn 2 katten komen ook uit zo'n moeder. Ik heb wel toen met die mevrouw gepraat en info gegeven, en ze heeft de moeder toen laten steriliseren, en de kittens ontwormd etc.
Maar ik bedoel meer de laksheid van mensen die dan hun ongeholpen kat buiten laten lopen, die om de haverklap nestjes krijgen met alle gevolgen van dien, zoals geslachtsziekten (die bedoelde ik, niet waar ze voor ingeënt worden) enzo, die ze allemaal op elkaar en op de kittens overbrengen.
En daarbij, er is al zo'n groot zwerfkatten probleem en kattenoverschot.
Maar ik ben het ook helemaal met jullie eens over die prijs, daar hadden ze makkelijk voor geholpen kunnen worden. Echt heel duur zeg!
Wat een vreemd verhaal.
Mijn oudste kat komt uit het asiel, maar ik heb geen visite of iets gehad. Alles was gedaan en ik moest 70 euro betalen.
Ik heb na 2 weken zelf gebeld dat het goed ging met Dirk die toen nog pup was.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?