zwanger????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

mamasan (Gast)

hallo,

ik heb 2 hondjes 2 boomers.. een reutje en een teefje... het teefje was onverwachts eerder loops dan dat ik had uitgeteld. mijnplan was om het reutje te laten castreren als ie 1 jaar was (februari)maarja het teefje werd dus ineens loops.. ik heb ze dagenlang gescheiden kunnen houden van elkaar, ieder een eigen bench en dan de ene er een paar uur uit en dan de ander weer een paar uur
al die tijd goed gegaan totdat.... ik ging mijn zoontje ff wegbrengen naar de bus, mijn dochter van 8 bleef ff thuis en had dus beide hondjes ff in de tuin gedaan oops foutje dus. ik kwam terug ( was 10 minuten weg)en toen zaten ze aan elkaar vast..

mijn vraag is eigelijk....is het na 1 dekking altijd raak???
het was op dag 8 of 9 dat ze gedekt is

is het ongezond om ze weg te laten halen? ik vind het wel erg leuk een nestje pups maar ik heb er helemaal geen verstand van en ik weet dus niet zo goed wat ik nu moet doen. het teefje is overigens ruim anderhalf jaar

wie kan mij ene beetje tips geven en is er met zekerheid nu al te zeggen dat ze zwanger is of moet ikg ewoon afwachten??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "zwanger????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Anoniem (Gast)

ff ter info nog

ik dacht dus dat het teefje later loops zou worden en dat het reutje dan al geholpen zou zijn..

honden page profiel RimandaRimanda

honden foto van Rimanda

Ik heb er niet zoveel verstand van maar volgens mij weet je pas na 4 weken of ze echt zwanger is. (kans is wel groot)
Ik zou even contact opnemen met je dierenarts en hij kan je ook wel zeggen of het verstandig is de pups te houden of nu een soort van morning after pil te geven.
En hoe leuk het ook is, hou er rekening mee dat het veel werk is, veel tijd en geld kost en je de pups nog moet zien te verkopen.

honden page profiel wil geen lid zijnwil geen lid zijn

honden foto van wil geen lid zijn

Hoi hoi neem even contackt met je da op. die kan je er meer over vertellen. de baarmoeder kan namelijk als het optijd is, verwijderd worden. Ik wil je adviseren een paar topics te lezen over het bevallen en de nasleep . Het kost ontzettend veel tijd en je moet er dag en nacht bij zijn. dus probeer een eerlijke beslissing voor je zelf en voor je honden te nemen. Hoe leuk een nestje ook lijkt.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Ik denk dat het heel verstandig is als je het nestje weg laat halen, d.m.v. sterilisatie. Als je van jezelf weet dat je te weinig kennis hebt en als beide ouderdieren niet getest zijn op medische afwijkingen, zoals oogziektes, zou ik er niet aan beginnen.

Het is goed dat je inziet dat je niet klaar bent voor een nestje. Het is ook niet zomaar wat, je kan een week of 9 niet langer dan een uurtje van huis weg, dus werken kan je wel vergeten in die tijd. Verder kunnen de kosten van een nestje heel hoog oplopen als er complicaties zijn. En het zoeken naar goede pupkopers valt ook niet altijd mee.

De kans dat ze drachtig is is heel groot als er een echte koppeling geweest is en dat maak ik wel op uit je verhaal. Ik zou zo snel mogelijk naar je dierenarts gaan en een afspraak maken voor sterilisatie. Een spuit laten geven kan ook, maar dat geeft een grote kans op baarmoederonsteking.

mamsan (Gast)

gelukkig al snel reactie

de enige ervaring die ik heb met bevallingen van dieren is (in totaal) 3 x van een poes,, dit ging allemaal vanzelf en ik hoefde niet in te grijpen, de poesjes hebben toen allemaal een leuk huisje gevonden.. maarja dit is een hond en misschien gaat dat wel heel anders????

ik lees hier dat er heel veel tijd in gaat zitten, in wat precies dan?? geld is niet zo probleem.. en tijd heb ik ook wel ( heb wel 3 kids) maar werk niet ben eigelijk altijd wel thuis behalve ff de kids naar bus brengen of om een boodschap of ff de stad in

ik voel me een beetje moordenaar als ik ze weg laat halen.. het reutje word zo ie zo trouwens nog geholpen hoor

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Als ze een paar dagen geleden gedekt is ben je echt geen moordenaar. De vruchtjes nestelen zich pas in de baarmoeder rond de 17e dag. Daarvoor mag je dus nog niet eens van vruchtjes spreken.
Als je wilt weten wat een nestje inhoudt, kijk dan even naar het topic "waarom, waarom niet", wat je ook onder fokken vinden kan.
Een nestje is heel leuk, maar je hebt echt 8 weken geen tijd voor jezelf. (Met de week voor de bevalling erbij 9 weken.) Je moet bijvoeren, je moet ze constant in de gaten houden, eerst omdat ze nog heel kwetsbaar zijn, later omdat ze de tent afbreken. Vanaf een week of 4 is het continu poep en plasjes opruimen.

En zoals ik eerder al zei, als de ouderdieren niet medisch getest zijn op erfelijke problemen, begin er dan niet aan. Boomertjes zijn zo in de mode dat er over het algemeen maar raak mee wordt gefokt, zonder dat er ooit gekeken wordt of er misschien een erfelijk probleem in zit. Jouw hondjes hoeven nergens last van te hebben, maar ze kunnen wel drager zijn van een probleem en dit doorgeven aan de pupjes.

mamasan (Gast)

het is vorige week donderdag gebeurd dus 8 dagen geleden

zal dat stuk straks ff lezen zag al dat het een hele lap tekst is maar dat maakt niet uit..

groetjes sandra

honden page profiel Dobber!!!Dobber!!!

honden foto van Dobber!!!

Mijn Dobber was ook ongewild gedekt. Ik heb er toen principieel voor gekozen het niet weg te laten halen. Ik ben niet voor abortus bij mensen en vroeger werd de abortus eerst op dieren getest en dat wil ik niet stimuleren. Mijn mening, no offence!

Maar Dobber was op de 11e dag gedekt en heeft nu zes pups. Ik heb ook nog nooit eerder pups gehad (nou ja, mijn hond dan he ;-)), maar ik heb me wel goed ingelezen. Veel snuffelen op internet, bevallingen kijken op youtube ('dog birth') en naar ervaringen van andere fokkers vragen.

Het is maar net waar je voor kiest in dit geval: wel of niet een nestje. Bij mij is alles gewoon goed gegaan maar dat kan natuurlijk ook anders...

Deze pups zijn overigens wel een kruising. Moeder is een Appenzeller/Stabij en de vader een Mechelaar. Vaak zijn kruisingen ook sterkere honden dus dat kan ook meespelen...

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Vaak zijn kruisingen ook sterkere honden dus dat kan ook meespelen...


Meestal niet, want de ouder dieren zijn niet op efelijke afwijkingen getest, dus is de kans groter dat de pups erfelijke afwijkingen krijgen...

Dan het bij de ene goed is gegaan wil niet zeggen dat dat bij de ander ook zo is.

Ik ben het met Nienke eens, laat het weg halen. Je beide honden zijn kruisingen, dus weet je niet wat er in zit, het is net een grabbelton en trek daar maar iets leuks uit.
De kans is namelijk erg groot dat de dekking ook daadwerkelijk gelukt is en met een moeder hond van 1,5 is dat nog wel erg jong en een vader hond van nog geen jaar lijkt het me ook niet erg gezond.

mamsan (Gast)

ehmmmmm is het zaad van een hondje van 10 mnd slechter dan een hond van ouder dan een jaar dan????????

ik vraag het maar weet het verder ook niet

honden page profiel heleen lowiessenheleen lowiessen

honden foto van heleen lowiessen

Als je besluit om de eventuele pups te houden kan je 28 dagen na de bevruchting een echo laten doen, dit kost tussen de 30 en 50 euro. Je kan dan je usb stick meenemen waar ze de eventuele pup foto`s op plaatsen.
Voor de 28 dagen is een echo niet duidelijk en omdat er de eerste weken hormoonschommelingen zijn is het niet te zien aan het bloed of ze drachtig is.
veel succes!

ps. cheyenne mijn hond heeft net een echo gehad en er waren 7 vruchtjes/pups te zien. vergeet niet als je dat heb gezien ben je verlieft en niet meer objectief!

honden page profiel nicole de nnicole de n

honden foto van nicole de n

Hallo mamasan,

Een zaadje van een reutje van 10 is even gezon als van een reu van 2 jaar , dus daar zit het probleem niet.

Je moet je zelf af vragen of je een nestje wil van 2 hondjes die hun testen niet hebben gehad en daardoor eventuele erfelijke afwijkingen en ziektes door gaan geven aan de puppies.

Je hebt twee boomertjes , super leuke hondjes en daar zitten soms ook wel afwijkingen in.
Je kan de zwangerschap ook afbreken , maar persoonlijk heb ik dan wel weer morele bezwaren tegen het afbreken van een zwangerschap. De beslissing is aan jou , wil je de puppies of niet ? Je teefje is ook nog aan de jonge kant , maar kan wel hoor , de tweede loopsheid.

Succes met je beslissing

groetjes NIcole

mamasan (Gast)

ik heb gewoon verkeerd gerekend
ze was 9 mnd bij eerste loopsheid. en ik ging er vanuit dat ze 19 mnd zou zijn bij de tweede, stom natuurlijk want had er 9 mnd bij op moeten tellen ipv een jaar... hoe stom kun je zijn :-)

ik vind het moeilijk om te beslissen
het werk, de tijd, het geld dat is het allemaal niet.. belangrijkste vind ik de gezondheid van mijn hondje.. ze is inderdaad nooit getest ook het reutje niet.. het zijn ook "maar" gewoon straathondjes.. het reutje heeft ietwat centebakkie maar dat stelt niet zoveel voor.. het karakter van beide hondjes is super, allebei vrolijk knuffelig en lief en ook kindervriendjes.. teefje is iets van 5 kg reutje iets groter iets van 7 of 8 kg

maar is het nou net zo als bij een kat? de verzorging en bevalling bedoel ik dan.. mijn poes heeft jonkies gehad ( is inmiddels geholpen) en die was ook nog maar net 1 jaar dat dat gebeurde ( ontsnapt) naar de jonge poesjes hoefde ik niet echt om te kijken, heb ze wel iedere dag gewogen.. ontwormd enz, ze zaten in een groot konijnenhok ivm de hondjes..maar ze gingen vooral savonds lekker op verkenning in de woonkamer

ik wil toch ook nog eens weten wat er allemaal bij komt kijken.. wil wel ff duidelijk zeggen dat ik dit niet voor de lol heb gedaan, het was echt een ongelukje mijn dochter had ze in de tuin samen gelaten maar tjee ze is 8 wist zij veel wat er kon gebeuren ;-)

groetjes sandra

mamasan (Gast)

nou dat staat er een beetje dom nou is het net of ik niet naar die katjes omkeek , maar ik bedoel dus de verzorging de kittens zijn gewoon in woponkamer geboren en opgegroeid hoor :-D

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

een reden om met oudere reutjes te fokken is omdat het karakter en het fysieke welzijn van de hond dan beter naar voren komen. Zo ver ik weet maakt de leeftijd van de reu voor de kwaliteit van het zaad niet zoveel uit.

Je kan de oogjes en de knietjes van je honden alsnog laten testen, en dan je besluit nemen.
Hoewel 10 maanden misschien wat jong is voor een Patella Luxatie test (is niet duur).

honden page profiel ben niet meer actief helaasben niet meer actief helaas

honden foto van ben niet meer actief helaas

haha ja kinderen he hahaha
ik heb er 1 van 5 die zou dat zeker niet doen als ik het zeg luisterd ze echt maar de jongste als ik daar tegen zeg niet doen he dan juist

ik hoop voor je dat je teefje niet zwanger is dat zou nu even beter uitkomen voor jezelf

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Een nestje puppies is echt totaal anders dan een nestje kittens. Je verkijkt je erop hoor, zeker als je ook nog jonge kinderen hebt. Vrienden van ons hebben een keer een nestje gehad en dachten dat ook zo even te doen. Ze zijn er totaal overspannen van geraakt. Je bent zo druk met voeden, socialiseren, pupkopers ontvangen, werpkist en puppyren verschonen (die moet je ook aanschaffen). En als je jonge kinderen hebt kan je niet gemakkelijk zeggen dat je dan wel even een uurtje later eet. Je ziet het nu al, je hondje is gedekt, omdat je even een kindje van school moest halen en je dochtertje de honden bij elkaar heeft gelaten. Dat soort chaos houdt je dus 8 weken lang. Alles komt tegelijk, je kinderen moeten ontbijten en op tijd naar school, maar de pupjes moeten dan ook net gevoed worden..Zal je een kindje van school halen dan poept net een pup en gaat pup 2 erin liggen rollen...En zo kan ik je legio voorbeelden noemen.
Ook hier op het forum zijn genoeg voorbeelden van mensen die zo'n oeps-nestje wel even zouden doen en halverwege verzuchten dat het eens maar nooit meer was.
Maar ik denk eerlijk gezegd dat je je keuze al gemaakt hebt en dat je het nestje toch laat komen.

honden page profiel gwendagwenda

honden foto van gwenda

Een hond wordt over het algemeen om de 6 maand loops hé. Niet om de 9 maand ;-)
Je kan alle kanten uit. als je besluit om een de pups weg te laten halen, zou ik dit heel snel eens met je DA bespreken.
Besluit je van de pups te houden, zou ik me goed inlezen.
In ieder geval...ik zou rond dag 30 een echo laten doen (ik heb 30 euro betaald) en dan heb je zekerheid. Het kan nog altijd zijn dat je teefje niet drachtig is ook al hebben ze in mekaar gehangen.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Als je het teefje nu laat steriliseren is het totaal geen moord,pas vanaf een dag of 11 gaan de eitjes pas in nestelen.....en als ze zijn ingenesteld dan is het nog geen moord want het zijn nog geen pups ;-)
Ik heb wel eens de baarmoeder van een hond gezien die 2 weken drachtig was en daar was weinig aan te zien....

De keuze is altijd aan jullie.
Maar ik zou er niet voor kiezen,wat als 1 van de pups in het asiel gaat komen??
Lees eens het stukje waarom wel of waarom niet een nestje,zie hier verder op de site...

Heel veel succes met je beslissing.

mamasan (Gast)

nou zal ik misschien wel het halve forum over me heen krijgen, maar heb besloten de pups te laten zitten en ze met alle liefde te verzorgen als ze er zijn en natuurlijk er een lief baasje voor te zoeken.
als ze 28 of 30 dagen is laat ik een echo maken.

gaat helemaal goed komen!

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

hoi

kan ik met 33 dagen zwangerschap ook nog een echo laten maken of moet dat perse rond de 28 dagen??



groetjes

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Je kan vanaf dag 28 een echo maken, daarna dus natuurlijk ook

groetjes

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

je kunt altijd een "morning afer pirk" laten geven bij de DA.



honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

Pff... doe die pups toch weg.


Genoeg boomer kruisingen in het asiel.
De pups kunnen nog steeds weggehaald worden via Sterylisatie
+ Die teef is TE JONG om pups te krijgen! het is pas haar 2de loopsheid... Hoe zou jij reageren moest jouw dochter van 15-16 een kind krijgen? Is ze er dan klaar voor denk je?

Nou , just hetzelvde met dat pupje daar van jouw, veel te jong!

Ah, het lijkt je leuk maar echt plezant is het niet, het zijn geen katten, er kan véél misgaan! Pups kunnen sterven,vastzitten, ..ooit van Fading Puppy Syndroom gehoord?
Pff... sorry hoor maar dit vind ik niet serieus.

Steryliseer dat teefje , zal beter voor haar zijn!


Man man man...waar gaat de wereld naartoe

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

+ Nu efjes inlezen is niet genoeg!

Meestal neem je (minstens) EEN JAAR voor de DEKKING om je "in te lezen"! En soms is dat niet eens voldoende.
Je mag hopen dat er niets mis zal gaan bij de bevalling, want als jij in paniek schiet risceer je het leven van de puppies én de moederhond!


+ de pups zijn niet ontwikkeld, dus het is geen moord.

honden page profiel Miss V is geband, maar waarom????Miss V is geband, maar waarom????

honden foto van Miss V is geband, maar waarom????

@ mamasan,

Tsja, je hebt je keuze gemaakt..
Vanaf nu is het dus zorg dat je je volledig laat informeren hoe en wat rond een zwangere hond, de bevalling en de toekomstige pups.
Maak een account aan op het forum, plaats topics als je advies nodig hebt, maak met je dierenarts goede afspraken en laat je door hem/haar goed adviseren, en bel desnoods je eens een fokker op in de buurt om informatie in te winnen.
Je zal alle informatie en adviezen nodig hebben!!
weet wel waar aan je begint want puppies en 3 kinderen, ik doe het je niet na, is een hele zorg zeker als het je eerste nest is...

heel veel succes met je honden en de toekomstige puppie's!


Groeten miss V en een poot van James

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

paulina,

dus omdat het boomers zijn moet ik ze maar weg laten halen omdat het asiel vol zit?? echte rashonden komen ook in het asiel terecht!!

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

@Sandra, zo is het niet bedoeld.


Er worden heel vaak OEPS boomernestjes terwerelt gezet omdat ze zo "schattig" zijn...meestal denken de mensen niet na over het feit dat het ook doodgewone honden zijn die ook gevoelens hebben, en geen speeldieren zijn. Een boomerpup is just hetzelvde als een rashond of eenderwelk hond.
En er kunnen zich ook problemen voordoen bij de geboorte.
Dus je moet ze evengoed behandelen als andere honden, en ook nadenken of je deze pups laat hebben op zo een jonge leeftijd (dat doe je gewoon geen enkele hond aanç!)
En ja, er belanden héél veel ras-en niet rashonden in het asiel, dus wat voor nut heeft het om wéér een boomernest op de wereld te zetten? - GEEN

Hij denk dat omdat hij 3 nestjes kittens heeft laten geboren worden(heeft er zelf niet bij geholpen "omdat ze het zelf redde"..WAT?) en dat het evenmakkelijk bij honden zal gaan..Floep,eruit en voila.

Sorry ze maar waar slaagt dat nu op?!

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

- Mijn mening : Steryliseer dat teefje nu je nog tijd hebt... en voor dat er ongelukken gebeuren.


"het was echt een ongelukje mijn dochter had ze in de tuin samen gelaten maar tjee ze is 8 wist zij veel wat er kon gebeuren"
-Je kan een kindje van 8 jaar uitleggen wat er zal gebeuren, en gewoonlijk zou het kindje het snappen en als jij haar het zou verbieden om de honden samen te laten zou het "ongelukje" niet gebeuren.


"de poesjes hebben toen allemaal een leuk huisje gevonden.. maarja dit is een hond en misschien gaat dat wel heel anders????"
- Wat anders? Katten neemt iedereen aan, die lopen achteraf ofwel zelf weg en zijn makkelijk "weg te smijten" als ze saai worden.
Honden niet, maar ze worden toch buitengesmeten.


-Ziet mij ernaar uit dat er wéér een advertentie op Marktplaats zal komen "Nestje Boomer Pups te koop!"

God sta die pupjes bij :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "zwanger????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 14 12 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Volgende forumvraag: 2de schotse collie erbij?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^