zwanger????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

@ Sandra
Ik zou je willen aanraden om zo snel mogelijk 'n paar boeken te lezen over de dracht en bevalling van honden. Dan heb je in ieder geval al een goed idee van wat er allemaal bij komt kijken. Dergelijke boeken kun je ook bij de bibliotheek lenen.

Verder is er natuurlijk ook veel over te vinden op internet en bij diverse topics van dit forum.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "zwanger????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

is sandra degene die die topic heeft aangemaakt?...
ik volg efjes niet meer

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

ja ik heet sandra en heb het topic aangemaakt, ik was toen nog niet geregistreerd en nu inmiddels wel

marianne, ik ben al vol op aan het lezen en filmpjes aan het bekijken op youtube.. een vriendin van mij is fokker en kan me ook veel vertellen.. ze zou alleen niet bij bevalling kunnen zijn want ze woont aan de andere kant van nederland.

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

paulina

ik heb mijn beide hondjes ook van marktplaats.. en nee niet van een puppykennel of brookfokker maar gewoon uit een gezin die een "oops"nestje had.. zonder hun had ik deze 2 lieverds niet.
mijn dochter heeft een ontwikkelingsachterstand en hierdoor zou ze echt niet begrijpen als ik haar uitleg hoe het zit als je een reutje bij een loopse teef zet..... ik neem haar niks kwalijk.. het gebeurd wel vaker dat ze er op haar manier voor zorgt.

ik ben er nu ook wel achter dat het niet hetzelfde is als een nest kittens en zal ze hier dan ook niet meer mee vergelijken.. bovendien weet ik nog niet eens zeker of ze wel zwanger is

Ellen (Gast)

Hallo
Ik wil hier ff reageren, een nest pups van welk ras of wat voor een hond het ook is staan vaak op marktplaats zo hebben wij onze BOOMER ook gekregen.
Het is een schatje en ik zou niet weten waarom dat een BOOMER hondje niet drachtig zou mogen zijn.
Toen wij belde voor onze boomer...waren er nog 4 teefjes,wij besloten om er heen te gaan om er 1 uit te zoeken.
We hadden onze keus snel gemaakt we hebben echt een lieverd maar toen we daar aan kwamen konden we nog kiezen uit 3 teefjes..dus in die tijd dat we er heen gingen was er al weer 1 besproken.
Wij zaten gezellig aan een bakje koffie bij die mensen en toen ging weer de telefoon en ook die 2 overgebleven pups hadden een baasje..het zijn dus gewilde hondjes.
Wij hebben steeds goed rondgekeken want we wilde geen hondje bij zo een broodfokker zo als ze dat zeggen halen.
We zochten dus echt een hondje die sociaal opgevoed was en niet in een schuur of zo zitten.Ik moet zeggen ze heeft een heel lief karakter en ook wij hebben haar laten dekken, en er zijn nu al mensen dier een pup willen van haar.Ik ben beslist niet bang dat we met de pups blijven zitten en ik wil ook zekre weten waar onze pups terrecht gaan komen .Word vervolgd!!
groetjes Ellen

honden page profiel TanjaWDDTanjaWDD

honden foto van TanjaWDD

Goed dat je je alvast helemaal aan het voorbereiden bent,is ook wel nodig mocht ze dragend zijn.
Wanneer ga je echo laten maken en heb je meer zekerheid?

Suc6! :-D

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Het is jammer dat je de hondjes niet hebt (kunnen) laten testen op eventuele afwijkingen.

Maar voor de "tegenstanders": Een toevalsnestje zoals dit, levert Boomertjes op die onder huiselijke omstandigheden geboren worden. Ook is er contact met een dierenarts. Dat is héél wat beter dan de omstandigheden waarin de meeste Boomertjes geboren worden... bij een broodfokker onder puur slechte (schuur)omstandigheden!

Dit nestje -áls het hondje drachtig is- voorkomt weer een aantal aankopen bij broodfokkers.

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

@ Marianne... ja, dan is er toch 1 plus punt aan de hele situatie.

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Ieder nadeel heeft z'n voordeel... ;-)

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

ik ga voor een echo op dag 33.. dit zodat ik alleen kan gaan met mijn hondje en geen 3 kids hoef mee te nemen ( vakantie) zo kan ik in alle rust meekijken en luisteren naar wat de DA te zeggen heeft

en inderdaad deze hondjes worden geboren in de woonkamer en blijven daar totdat het tijd is om naar een nieuw baasje te gaan.. ik twijfel nu nog of ik een werpkist neem of ze in een box geboren laat worden... voordeel daarvan is dat de kids er niet constant aan kunnen zitten, nadeel is dat moeder er niet zo makkelijk in en uit kan lopen... daar moet ik dus nog ff goed over nadenken wat voor roxy het beste is

ik denk dat het wel de box word dan kan het reutje er ook niet zo makkelijk bijkomen

groetjes

honden page profiel Marianne v. B.Marianne v. B.

honden foto van Marianne v. B.

Je kunt ook een deurtje in een box maken. Maar als de pups een paar weken oud zijn, hebben ze echt méér ruimte nodig dan een box.

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

ja dat weet ik, maar dat is ook verder geen probleem, het gaat om de eerste tijd, daarna zet ik wel een stukje van mijn woonkamer af.. geen probleem verder

honden page profiel gwendagwenda

honden foto van gwenda

Je kan het maken zoals ik gedaan heb (moet maar eens kijken bij Djinnie...uitgerekend voor 4 januari).
Ik heb zelf een werpkist in mekaar geknutseld. De hond kan er niet alleen in en niet alleen uit. Er kunnen geen kinderen of andere honden in de werpkist zonder dat dat voorzien is. De werpkist zelf kan ik vooraan afsluiten met 'poortjes' die ik zo hoog of zo laag kan zetten als ik zelf wil. Op een gegeven moment kan de teef er dus alleen uit of ik kan het helemaal toedoen zodat de teef er ook niet meer uitkan. Nadien als de pups dan groter zijn, maak ik het wat hoger zodat wel de teef ,maar niet de pups er uitkunnen of ik haal het er helemaal uit zodat en de teef en de pups eruit kunnen wanneer ze willen.
Ik vind dat een teef toch een eigen persoonlijke plaatsje krijgt om te werpen. Een plaats waar ze dan weet van...hier zijn mijn pups, hier is mijn nestje en hier laten ze mij en mijn kroost gerust.

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

gwenda, ik had al eerder gezien wat je in elkaar geknutseld heb, vind het erg mooi

ik denk dat ik achter een oude box aanga en die omtover tot werpkist.. in het begin kan er dan niemand in of uit en later dan kan ik een spijltje wehalen zodat moeder er wel uitkan.. de zijkanten van de box kan ik dan afschermen zodat ze lekker rustig met haar pups ligt

voorlopig staat de kerstboom nog op dat plekje maar ga wel alvast op zoek naar een box op mp ofzo.. misschien dat een oud ledikantje ook wel voldoet.. ik kom er vast wel uit..

groetjes

honden page profiel Neeltje en Snowie Neeltje en Snowie

honden foto van Neeltje en Snowie

hey hey ,,
ik weet t nog niet zeker moet nog testen doen en 100% zeker weten dat ik t wel wil of snow er gezond voor is enzv.
maar wij willen al sinds een half jaar geleden ooit een nest van snowie hebben omdat ze zo mooi is en er nu al kopers zijn mocht het gebeuren we er een houden en dat t gewoon een prachtige ervaring is !ook pacha moet dan getest worden snowie is net 2 en pacha 1 (als t gebeurt wachten we minimaal een half jaar)
denk dat snow ongeveer rond deze tijd loops moet worden dus een tijdje zonder pacha .. omdat we t nu nog niet willen en misschien over een half jaar ook niet ! dus zeker is t ook niet ik zit al een tijdje alles op te zoeken naar mensen met huskys te gaan die ook een nestje hebben ik heb zeker 2 fokkers die me zouden kunnen helpen en al die dingen .
en je moet zeker alles van te voren weten dit zou dus een geplant nestje worden .
en weet dat er ook iets met moeders kan gebeuren !

honden page profiel christelchristel

honden foto van christel

Hoi Mamasan,

het verschil, tussen een nest puppy`s en een nest kittens is erg groot. De moederkat houdt namelijk haar eigen nest schoon en maakt haar kids zelf zindelijk!!! deze kun je ook een tijdje alleen laten. Qua socialiseren, ligt één en ander wel op 1 lijn. Hoewel er maar weinig kattenfokkers zijn die met hun nest bij de bushalte gaan staan, ze mee naar school nemen, of er mee in de trein gaan zitten. (Wanneer dit bij een kat achherwege blijft zijn de gevolgen niet zo zichtbaar, maar eigenlijk is dat voor een kat ook erg wenselijk!!!)
Een nest puppy`s is 8 à 9 weken lang 24/7!! Een nestje pups is te vergelijken, met het krijgen van een drieling (zoals Miss V ook al beschreef)! Het vergt al je tijd en energie.
Aan de andere kant, aborteren? Je teef is nog wel jong en wordt hier ergens ook vergeleken met een meisje van 15/16. Ik kan mij niet voorstellen dat je met een dochter van die leeftijd, maar zo hup 1,2,3 naar een abortuskliniek gaat!!

Groeten Christel

honden page profiel christelchristel

honden foto van christel

Ps;
Hoi Sandra bedoel ik natuurlijk!!!

Ondanks al het 'werk' is een nest puppy`s wel heel erg leuk!!

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

hoi hoi

ik ben nog niet bij de dierenarts geweest voor een echo want ik heb (tijdelijk) geen vervoer, 1 of andere gek heeft mijn banden lek gestoken ( waarschijnlijk mijn ex)

ik probeer nu morgen te gaan of anders vrijdag..

met roxy gaat het goed, ze slaapt veel, eet alleen niet zoveel..en kruipt elke nacht op bed ( wat ze nooit deed)
ben intussen helemaal aan het idee gewend dat er pups komen.. vind het nu echt ontzettend leuk en kan niet wachten totdat ze er zijn...

honden page profiel divadiva

honden foto van diva

hoi Sandra, vind het heel spannend voor je!

Maar wil tevens ff zeggen dat ik het heel rot vind dat er door sommige in dat geval 1 wel heel fel op jouw gereageert heeft zeg, misschien moet ik dit niet zeggen maar vind het niet nodig zo vijandig te zijn... hier is al eens een topic over geweest las ik gister... ik kan hier verder op ingaan maar dat doe ik niet...

Ik wens je veel succes!!!

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

hoi diva..

tja ach ik lees er dwars doorheen, het boeit mij namelijk helemaal niet wat die persoon ervan vind, ik kom/kwam hier alleen voor advies, uiteindelijk maak ik nog altijd zelf uit of mijn hondje pups krijgt ja of nee

honden page profiel divadiva

honden foto van diva

You go girl!!!! knap van je!!!Ik kan nog wat van jou leren, ik zou de neiging hebben om er dwars tegen in te gaan, heb je mijn topics al gelezen?

honden page profiel TanjaWDDTanjaWDD

honden foto van TanjaWDD

Merk je al wat anders haar nu dan?
Dikkere buik,tepels groter en roze?
Ben benieuwd wat de DA gaat zien op de echo,mocht het zo zijn dan komt er een hele spannende tijd voor jullie :-D

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

dr tepels zijn groter en rozer..
hoor net dat ik morgen om mijn nieuwe auto kan dus morgenmiddag of anders vrijdag naar de DA met dr


diva ik heb ook wel eens de neiging om er dwars tegenin te gaan hoor, maar het is echt beter om dat niet te doen..

veel van de echte fokkers denken dat ze alles zomaar kunnen zeggen daar ben ik intussen wel achter als je op andere topics kijk.. vaak zie je ook dat als het om een stamboomloos nestje gaat het helemaal uit de hand loopt in een topic

ik zal straks die van jou eens lezen

groetjes

Anoniem (Gast)

hoi sandra


ennnn hoe gaat het nu????


gr vanes

ps ik vraag het omdat we zelf een boomer hebben en er misschien wel 1 bij willen....

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Sandra, rashonden van een goede fokker komen zelden in het asiel, want die gaan terug naar de fokker bij herplaatsing. Alleen honden uit de broodfok zitten daar ja, maar daar kun je niet echt spreken van een raszuivere hond, want je weet de afkomst niet. Je moet het zelf weten, er is wel genoeg vraag naar boomertjes, maar je loopt gewoon een risico als beide ouderhonden niet getest zijn op erfelijke aandoeningen. Plus een nestje is een hoop werk, 8 weken lang.

honden page profiel divadiva

honden foto van diva

Hey Sandra.... Hou je ons op de hoogte?Ben benieuwd...

Suzanne

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

anoniem het gaat heel goed met roxy, ze slaapt veel en verder merk ik nog niet veel aan dr

door allerlei ander gedoe kan ik pas volgende week voor een echo, zodra ik gweeest ben laat ik het wel ff weten


angela, ik weet dat het veel werk is, maar ik weet ook dat het allemaal vanzelf gaat en goed komt

honden page profiel christelchristel

honden foto van christel

Ik vind werken:
"Een paar uur met een schop een groot stuk land omspitten".
Wat ik hier mee wil zeggen is, dat wat de ene persoon als zwaar en werken ziet, hoeft niet voor een ander te gelden. Het kost energie, omdat je nestje de eerste prioriteit heeft en het ook zorgen kan baren.

Sandra, ik hoop dat het voor je een echt 'pretnest' wordt en dat je dus inderdaad, de 'pret' ervan gaat ervaren.

Groetjes Christel

honden page profiel sandrasandra

honden foto van sandra

morgenmiddag om half 2 een echo!!

ik vind dr echt al dik hoor.. zou dat betekenen dat er veel pups zijn??

en 2 van haar tepels worden niet groter ( die bij de voorpoten) de rest wel.. is dat normaal???


groetjes

Anoniem (Gast)

Hoi,

Ik heb dit topic gelezen (via google gevonden) en ik moet zeggen spannend!!
Ben heel benieuwd of ze zwanger is zeg. Ik ga dit zeker nog even volgen :-)

En ook ik vind dat sommige mensen wel fel hebben gereageerd. sjonge jonge kan wel wat minder hoor!
En inderdaad wat voor de 1 hard werken is, is het voor de ander niet.
Net zoals dat de 1 kinderen wil, en de ander niet!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "zwanger????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 14 123 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Volgende forumvraag: 2de schotse collie erbij?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^