Kruising Berner Sennen x Labrador: geschikt voor jonge kinderen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Jos Louwers (Gast)

Afgelopen week is ons een pup aangeboden via een kennis: een kruising tussen een Berner Sennen en Labrador. Dit teefje is nu 12 weken oud.Wij zijn een gezin met 3 jonge kinderen (5 tot 7 jaar) en hebben geen ervaring met een hond als huisdier. Toch kriebelt het al een tijdje en dit lijkt ons het goede moment voor gezinsuitbreiding. Omdat we onervaren zijn, willen we graag weten hoeveel tijd we aan een hond zouden moeten besteden. Is het verstandig een cursus te doen? Is deze kruising geschikt voor een gezin met jonge kinderen? Kan iemand ons van tips voorzien?

honden page profiel MagdaMagda

honden foto van Magda

Beide rassen zijn lieve rassen normaal gesproken.

Dus bij kinderen lijkt dat me geen bezwaar mits er natuurlijk altijd toezicht is ,een kind met een hond alleen laten is een no go.

Maar een pup is in het begin veel werk vergis je daar niet in ,je hebt er zomaar een kind bij ...

Op cursus gaan zou ik zowiezo doen altijd goed voor hond en baas.

 

honden page profiel DieselDiesel

honden foto van Diesel

Ik heb er zo eentje, inmiddels 6 jaar.

 

Diesel is vreselijk lief met kleine kinderen, wel moet je direct het op springen afleren, ze zijn in het begin best lomp.

 

Ze hebben wel flink wat beweging nodig, 3x per dag een rondje om de kerk nemen ze geen genoegen mee.

 

Zelf loop ik gemiddeld 2 uur per dag, waaronder ook los rennen.

Maar ben ik een dagje niet fit, is een klein rondje ook goed, tenminste bij Diesel, die kan namelijk ook heel lui zijn.

 

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Dat zou best kunnen. Mits je de kinderen en de pup goed begeleid. Geen moment uit het oog verliezen dus. Een puppy/honden cursus zou niet verkeerd zijn, vooral omdat jullie onervaren zijn.

 

Ook zou ik navragen of de ouderdieren getest zijn op erfelijke afwijkingen gezien beide rassen wel wat gezondheidsproblemen hebben of kunnen krijgen wanneer ouder dieren niet zijn getest.

Wil je zeker weten dat ouderdieren goed zijn getest dan ga je naar de rasvereniging van een van deze 2 rassen, laat je je daar op een wachtlijst plaatsen voor een pup.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

wat leuk dat jullie nadenken over een hond,

 

er is heel veel te lezen, bijv. hier op HP in de encyclopedie, over pups, hondentaal, honden en kinderen. Ik zou me eerst goed gaan inlezen ook over de aankoop van de hond, en dan kiezen voor een verantwoord gefokte hond of een herplaatser.

Ik zou zelf zeker niet meewerken aan pret of oepsnestfokkers en bij hen een hond kopen. Ten eerste vanwege dat er al veel te veel honden in het asiel zitten en nooit een fijn plekje vinden, en daarom soms ook ingeslapen worden. Ten tweede vanwege eventuele risico s op erfelijke afwijkingen als ze uit ongeteste ouders komen.

 

Kijk ook heel goed uit voor broodfokkers, broodfok is ook iets waar je niet aan mee wil werken. De arme moederhond zit haar hele leven in een donker hok om puppies te krijgen, en als ze dat niet meer kan wordt ze gedumpt of nog erger...

 

http://broodfok.jimdo.com/

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Als je toevallig een kruising hebt met een ADHD labrador (en dat is het grootste deel van de labs die ik ken) is het geen handige combinatie met het gewicht van een Berber. 

 

Mijn berner is ook vrij druk (absoluut geen kwaad in de zin) en kent zelfs met 10 maanden zijn eigen gewicht niet goed. Ik zou hem met kleine kinderen altijd in de gaten houden, want hij gaat er rustig op liggen om lekker te kroelen. Of springt ze omver in een blije speelbui.

Volgende forumvraag: Arme stakker in asiel van Shin
^