Havermout heb ik ook bekeken inderdaad. Zit ook lekker wat koolhydraat in. Wellicht is dat nog een optie icm met een kvv zonder rijst.
Geen idee of ze daar ook jeuk van krijgt.. Vast wel
Ik lees dit nu pas weer.
Mocht je jet op Apoquel willen zetten dan zul je toch naar de dermatoloog moeten gaan.
Ik ben ff kwijt of je daar al een keer bent geweest.
Ik heb een paar weken geleden een nieuwe voorraad gekregen want het is nog steeds niet verkrijgbaar.
Ruim 1.5 jaar geleden zou het gelanceerd worden op de Nederlandse markt.
Wij hebben destijds meegedaan aan een proef, vandaar dat Santa het ook al ruim 1.5 jaar krijgt.
Het argument is steeds dat ze het pas willen aanbieden als ze ook garantie op levering kunnen geven, maar eerlijk gezegd vind ik dit nergens meer op slaan.
Vervelend dat je Jet niet jeuk vrij krijgt, ik ken het gevoel en ook dat je al zo ontzettend veel hebt geprobeerd.
Sterkte, als je iets wilt weten hoor ik het wel.
En wat Wendy ook ergens al aangeeft, wassen kan ook voor verlichting zorgen.
Hier werkt het.
Ik heb nu de aloë oetbath van Espree gebruikt en dat pakte erg goed uit.
En quinoa voor Jet? Of een glutenvrije pasta op basis van spelt? In combinatie met een graanvrije KVV inderdaad, dat is misschien wel het proberen waard.
Waarom ga je niet gericht elimineren?
In alle merken die je voert, zitten naast rijst ook andere triggers die kunnen reageren (premixen etc.). Het verder alkaliseren van de blaas rond pH7 met in hoofdzaak koolhydraten maakt het systeem niet gezond(er). Er zijn pro rauw dierenartsen die daar zeer slechte ervaringen mee hebben, omdat je hiermee andere problemen triggert.
Sterkte er mee.
@ Santa: Nee, we zijn nog niet bij een dermatoloog geweest. Best vreemd dat de Apoquel nog steeds zo slecht/niet verkrijgbaar is. Maar voor nu ligt het ook deels aan de voeding bij Jet. Dus ik denk dat het beter is, dat ik eerst dat zie op te lossen. En daarna bekijk hoe erg de jeuk is van haar atopie.
Ik was Jet 1 á 2 keer per week. Ik heb Allermyl shampoo van Virbac en Espree met tea tree en aloë vera. Ben aan het kijken welke het beste werkt, maar merk tot nu toe eigenlijk weinig verschil tussen deze 2.
@ Lynn: Dat zijn ook goede opties inderdaad! Ga ik onthouden.
@ Goldendelerious: Ik wil best gaan elimineren met een KVV zonder premix e.d. Maar het probleem is dat Jet erg futloos wordt als ze geen koolhydraten binnen krijgt.
Haar urine pH was trouwens prima op de Carnibest i.c.m. extra rijst.
Maar je geeft van die waardeloze toevoegingen. Waarom niet simpel een gerichte groentemix?
Wat voor een groente?
Even weer naar het begin. Jet heeft continu terugkerend struviet, dus moet je verzuren. Daarnaast heeft Jet last van darm- en huidproblemen. Alleen KVV is volgens jou geen optie, omdat ze daar geen energie van heeft. Wat ik begrijp, reageert Jet alleen goed op CB. Maar in CB zitten onder meer alkalische groentes en premixen die niet verzuren en waarschijnlijk op gereageerd kan worden. Wil je dan extra koolhydraatbronnen toevoegen, dan vraag ik me af of je niet beter een ander KVV zonder premix etc. kunt voeren iin de vorm van een eliminatiedieet, bijv. op basis van klein wild en geit en daaraan zelf je gezonde dosis vetten kunt toevoegen, in combinatie met vezels die geen snelle schommelingen van de bloedsuikerspiegel veroorzaken en een darmbeschermende werking kennen.
Bij een overgang naar brok op vers vlees kun je diverse koolhydraatvormen toevoegen, die een gezonde vorm van energie leveren. Een goede kwaliteit extra virgin kokosolie is daar 1 van, die je door het KVV kunt geven. Daarnaast houden inulinevezels de bloedsuikerspiegel op peil, waardoor schommelingen door verkeerde koolhydraatbronnen en 'snelle suikers' niet in de hand worden gewerkt. Groentes zoals cichoreiwortel of blad, aardperen, paardenbloemwortel, schorseneren bevatten ruime hoeveelheden inuline.
Als je 1 van deze zeer inulinerijke groentes toevoegt aan bijv. een ontgiftende groente, zoals mierikswortel en chlorofylrijke groentes zoals eikebladsla en brandnetel, die daarnaast ook aanvullende geneeskrachtige eigenschappen hebben op het spijsverteringsstelsel, dan kan dat tijdens zo'n omschakeling een nut dienen. In mijn opinie geef je nu teveel van het verkeerde (brok, KVV plus aanvullend koolhydraten). Kijk naar de daadwerkelijke inhoud van de basisvoeding en begin van daaruit met supplementeren. Je basis moet goed zijn. Elimineren is dan een optie om uit te kunnen sluiten. De huid- en darmproblematiek kan ook een gevolg zijn van teveel verkeerde koolhydraten. Daar zou ikzelf voor waken.
Is dit werkelijk zo of kijk je met een tunnelvisie ? Honden halen niet zo als mensen hun energie uit koolhydraten maar uit vetten
@ Goldendelerious: Dankjewel voor je uitgebreide antwoord! Ik ga er mee bezig!
@ Dogmaster: Ik verzin dit niet ter plekke. Jet heeft dik 1,5 jaar vers vlees gegeten, lang genoeg om daar achter te komen. Niet elke hond is hetzelfde, sommige honden hebben gewoon een (geringe) behoefte aan koolhydraten.
Vond nog een leuk stukje over Koolhydraten
Honden en katten zijn canivoren en hebben geen natuurlijke behoefte aan koolhydraten en zijn geëvolueerd om dierlijke eiwitten en vetten te gebruiken als bron van energie.
De natuurlijke voeding van honden en katten bevat nauwelijks koolhydraten en de kleine hoeveelheden granen, groenten en fruit in de maag van het prooidier maken maar een klein deel uit van de totale voeding.
De heden ten daagse conventionele huisdierenvoedingen bevatten grote hoeveelheden koolhydraten (tarwe, mais, rijst, bietenpulp, aardappel etc.) dit zijn relatief goedkope makkelijk te bewaren en op de wereld markt te verkrijgen grondstoffen. Deze grondstoffen leiden echter wel tot een grote fluctuatie van de bloedsuikerspiegel, insuline resistentie, en zijn een belangrijke oorzaak van obesitas, diabetes en tal van andere gezondheidsproblemen bij honden en katten.
Conventionele diervoeders hebben een zeer hoge koolhydraten bijdrage, de meeste voedingen overstijgen de 40-50%(!)
Bijna de helft van dergelijke voedingen is niet essentieel en zijn niet meer dan simpele suikers. Dit zeer belangrijke feit wordt veelal niet opgemerkt omdat diervoeder fabrikanten koolhydraten niet op hun verpakking mogen/moeten vermelden.
Een percentage koolhydraten in diervoeder wat hoger is dan de dagelijkse behoeften (wat de regel is bij conventionele voeders) worden in het lichaam opgeslagen als vet.
Om het percentage koohydraten te berekenen, telt u de procenten uit de analyse van de volgende onderdelen op (ruw) eiwit + (ruw) vet/olie + (ruwe) as + (ruwe) celstof
Te veel koolhydraten kan voor een grote fluctuatie bloedsuiker geven maw dit kan ook de verminderde energie verklaren
In sporadische gevallen kan het voorkomen dat honden van brok naar verse voeding futloos/energieloos zijn. Het is een symptoom dat onder een koolhydratenverslaving oftewel een verslaving aan suikers valt. Dit gegeven heeft niets te maken met dat honden volwaardige energie kunnen halen uit vetten. Dat is uiteraard wel je einddoel, maar eerst moet er afgekickt worden, zoals een Mogens Eliasen dit zo mooi noemt. Het zegt ook iets over de verdere problemen van dit hondje. Voor dit type hond is het wel verstandig om een zeer kleine hoeveelheid plantaardige koolhydraten toe te voegen tijdens een omschakeling, maar nutteloos rijst als toevoeging bovenop al extra plantaardige koolhydraat vanuit het KVV dient weinig meerwaarde.
Die verminderde energie had dit hondje op alleen CB, zonder toevoeging van extra koolhydraten als ik me goed herinner.
Hoe meer plantaardige koolhydraten (en ook de verkeerde) extra toegevoegd worden, des te zwakker maak je de pancreas waarmee insulineresistentie in de hand gewerkt kan worden.
Ik zat bij deze hond te denken aan carnibest eend /diabetes even geen extra toevoegingen (ook geen visolie ) en even kijken wat ze erop gaat doen .Later kun je alsnog supplementen gaan toevoegen oa protexin pro fibre pellets /evafet 330 (ben ik zeer te vrede over )om darmen/immuunsysteem te optimaliseren .
Hoe kijk jij tegen eend /diabetes aan van carnibest of zijn dit ineens te weinig koolhydraten ? (cold Turkey)
Bij nader inzien toch meteen al starten met protexin pro fibre te geven
Zal een hond zijn waar je dingen moet uitproberen ,maar hier zal ze haar hele leven last van houden met pieken en dalen .Het is de kunst om de stabiele periodes zo lang mogelijk te houden en de hond een zo optimaal mogelijke levensvreugde te geven .
Verder zou ik deze hond ook niet teveel wassen met allerlei shampoos
Snap dat je het doet ,maar een hond wat zo allergie gevoelig is ,is dat al snel voor een enkel ingrediënt in die shampoos .(ook al zijn ze tegen jeuk )
Nu denk ik dat ik toch al die protexin pro fibre zou geven om darmen te optimaliseren (en zo ook het immuunsysteem )
Voel je niet aangevallen ,je vraagt om meningen en dit is wat ik zou doen als het mijn hond was geweest
Als je mijn persoonlijke mening wilt weten, dan zette ik dit hondje liever op een zelf samengesteld dieet. Maar om op je vraag terug te komen hoe ik tegen eend/diabetes aankijk. Op zich is CB diabetes een optie voor honden, waarvan de pancreas moet worden ontzien. Dat is bij dit hondje in elk geval hard nodig. Het bevat geen rijst, maar wel plantaardige oliën, groentes en premix. Ik ben geen voorstander van premix bij honden met chronische blaassteenproblemen en ook geen voorstander van te eenzijdig voeren. Dan zou ik verder kijken naar een KVV van redelijke kwaliteit, zonder toevoegingen, op basis van 1 diersoort waar je op termijn een aantal soorten mee kunt afwisselen. Die toevoegingen kan ik zelf verschaffen, zodat ik ook dit deel in de hand heb. Efavet zou ik niet geven, aangezien ook hieraan extra vit./mineralen zijn toegevoegd, waarvan de oorsprong niet bekend is. Een belasting extra als je juist struviet moet vermijden. Het bevat ook teunisbloemolie en visolie die dan wel weer een nut kunnen dienen als het koud geperst is en gezuiverd. Het merk probioticum dat je noemt, bevat naast probiotica ook prebiotica in de vorm van psyllium husk en suikerbietpulp. Nu ben ik wel voorstander psyllium husk, omdat deze ook de bloedsuikerspiegel reguleert en zeer geschikt is voor diabetici. Maar suikerbietpulp, dan hoop ik maar dat deze ontsuikerd is, waarmee je ook geen extra druk zet op de pancras en indirect ook geen koolhydraatverslaving in stand houdt.
http://www.voervergelijk.nl/fabels-en-feiten/17/feiten-en-fabels-over-bietenpulp
Bietenpulp bevat dus relatief weinig suikers en zetmeel
Afhankelijk van het raffinageproces is niet alle suiker uit suikerbiet onttrokken en kan als ruw vezel nog een behoorlijk percentage suikers bevatten, omdat het gemelasseerd wordt. Zeker als aanvullend paardenvoer niet in grote hoeveelheden aan te bevelen als niet ontsuikerd is. Er is dus nog steeds teveel gesuikerde bietenpulpvezel in de handel. En dat met name om de acceptatie te bevorderen voor het doeldier die het moet eten, waaronder dus ook paarden en om kosten te drukken qua verwerkingsproces. Voor de rest is het wel een gezonde vezel in ontsuikerde vorm en bevat veel pectine, die een beschermende werking heeft op onder meer de darmwand. Nu ga ik er voor het gemak wel van uit dat de fijne vezel uit PF ontsuikerd is.
Jet is inmiddels gelukkig van alle medicijnen af. Haar huid ziet er weer goed uit en qua jeuk gaat het ook prima zonder prednison. Ze krijgt nu sinds 2 weken geen prednison meer en sinds 1,5 week geen antibiotica meer.
Sinds 1,5 week krijgt ze weer DLG ocean fish. Dat ging eigenlijk best heel goed qua maag- en darmen. Maar nu is ze sinds gisternacht aan de diarree. Dikke darm diarree, want het is brijig en er zit veel slijm bij. Ze is er niet ziek van gelukkig.
In de diarree zitten steeds onverteerde stukjes van de gedroogde paardenluchtpijp die ze gisteren heeft gehad. (Misschien niet heel slim, maar gisteren viel het nog mee qua diarree)
Qua supplementen voor haar maag en darmen krijgt ze sinds 1,5 week: Puur Probiotica, Phytonics Clear Intestine en Puur Darm. Dus ik vind het wat gek dat ze opeens zo aan de diarree is. Verder krijgt ze: Chlorella, Eurologist, Cranberry en Doils Joint. De Doils Joint laat ik nu even weg i.v.m. dat visolie misschien nog meer gaat laxeren.
Ik heb niet alle reactie gelezen, maar ben je al bij een holistisch dierenarts geweest zoals Den Hoek?
Ik ben daar toen heen geweest toen ik het niet meer wist met een hele tas vol voeding en snacks en na twee weken waren de klachten nagenoeg weg ik wist wat ik wel en niet 'veilig' kon voeren :)
Vorig jaar zomer ben ik bij Tannetje Koning geweest, maar dat was met name voor haar blaasproblemen. Verder ben ik niet bij een andere holistisch dierenarts geweest.
Kun je is vertellen hoe zo'n consult bij Den Hoek ongeveer verloopt?
hoi
wij hebben een blonde labrador van 2 jaar die ook allergied is voor copramijt en meelmijt en gras soorten
wij geven kwa medicijnen atopica en kwa voeding roal canin hypoalergenen voeding.
maar toch krabt hij nog steeds.
ben dus wel benieuwd naar de reacties op jou'n verhaal
Ik heb een groot vermoeden waar de diarree bij Jet vandaan kwam. Ze kreeg altijd 3x per dag eten. Sinds afgelopen zondag ben ik overgegaan naar 2x per dag eten. Ik vermoed dus dat de hoeveelheid brokken voor één maaltijd te groot is voor Jet, en ze dit niet goed kan verwerken. Inmiddels krijgt ze dus weer 3x daags te eten.
Jet krijgt naast de jeuk van haar omgevingsallergieën ook jeuk van granen. Heb je al is geprobeerd om volledig graanvrij te gaan voeren?
Jet krijgt op dit moment Dog Lovers Gold Ocean Fish & Sweet Potato. Dit zijn brokken op basis van vis en zoete aardappel.
Hier vind je een overzicht van alle betere brokmerken.
Waarom niet met je hond nar de allergie polie van het MCvoordieren in A,Amsterdam, mocht het nodig zijn kunnen ze daar ook de Apoquel voorschrijven, je loopt al zo lang te tobben...
Het zal jouw toch een worst zijn wat Jet eet als ze maar geen jeuk of andere klachten heeft??
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?