hier is een hele leuke test voor!
als antwoord krijg je 5 rassen die bij jou het best uit de test zijn gekozen.
hier de test
Wat denk je van een Tibetaanse terriër?
Laat je niet in de war brengen door het woord terriër, want daar hebben ze niks van weg.
Het zijn niet al te grote hondjes, speels, vriendelijk, gezellig, vrolijk.
Ze vinden alles leuk, ze willen graag alles meemaken in het gezin, het zijn echte gezelschapshondjes.
Toch zijn ze ook sportief en je kunt heerlijk met ze wandelen.
Maar als dat een dagje niet kan, daar liggen ze ook niet wakker van.
Vachtverzorging, af en toe de vacht wat korter laten knippen.
Ik ken een paar van die hondjes, en ze zijn echt super leuk!
Idd!superleuke gezinshonden!ook eens gewandeld met 1tje uit het asiel en was superleuke hond,enorm mensgericht en vrolijk!
Schnauzer, dwergschnauzer
En mijn hondje zou perfect in jullie situatie passen. Is gewoon een leuke kruising en een herplaatser. Niet elke herplaatser heeft een rugzak. Als je een beetje goed rondkijkt vind je ook een leuke herplaatser.
Ik heb Moh via een stichting uit het buitenland en zij zat al een tijdje hier in een gastgezin en daardoor wisten ze veel meer over Moh te vertellen. Dus als je dat misschien ook naast gaat kijken zou ik aanraden om alleen naar honden te kijken die al hier zijn.
En Let op want er zitten vieze stichtingen tussen die gewoon fokken met honden uit het buitenland of alleen pups uit het buitenland herplaatsen (en bij alleen maar pups vraag ik me af of het niet stiekem broodfok is) Dus verdiep je in de stichting!
Succes en ook veel plezier met jullie zoektocht
ik heb net even de test voor je gedaan, precies in jou situatie en dit zijn de antwoorden:
Best accuraat die test! Mijn 1e en 2e keus kloppen.
Misschien het kooikerhondje? Enige is dat ze wel eens wat eenkennig zijn.
Of de Kromforhlander, beetje een stoerder uiterlijk. Kan alleen ook wat eenkennig zijn.
Of de Welsh Springer Spaniel, heeft niet heel veel vachtverzorging nodig, maar wel wekelijks de broek, oksels en achter de oren kammen met een grove kam om klitten te voorkomen. Minimaal 2x per jaar naar de trimsalon, maar het beste 3 a 4 keer.
https://www.raadvanbeheer.nl/rashonden/hondenrassen-rasgroepen/
Hier staan alle rassen per rasgroep afgebeeld met alle kenmerken etc.
Volgens mij is 'red cocker syndrom', of 'rage syndrom', tegenwoordig niet meer aanwezig. Het gerucht ging dat het in de effen kleuren voorkwam, met name bij de rode, en dat je bij de parti-kleuren meer kans had op een goed karakter zonder wispelturige agressie, maar dat is nu niet meer van toepassing (als het ooit al echt een ding is geweest...)
Als de ouderdieren een goed temperament hebben, dan zit je waarschijnlijk wel goed bij de pups.
Na castratie konden we niet anders, zelfs de trimster zat met haar handen in het haar (...haha). Er was gewoon geen beginnen aan normaal onderhoud van de vacht, die castratenvacht was verschrikkelijk. Dus dan maar scheren. En echt, Yuna was telkens weer blij dat ze af was van al dat haar, bewoog weer beter, en heeft nooit last gehad van het scheren. Overigens; met scheren bedoel ik niet tot op de huid en compleet kaal, hé? Dus alopecia door het scheren is niet aan de orde.
(ongeschoren)
(geschoren)
Toen ze nog jong was, hadden we nauwelijks onderhoud aan de vacht. Elke dag twee minuutjes een borstel erdoorheen en klaar. Nooit naar de trimmer geweest en de vacht was pico bello in orde. (mijn advies is dan ook ten zeerste om een cocker NIET te castreren als je makkelijk onderhoud van de vacht wil houden...)
ik zal de kooiker afraden
Een labradoodle natuurlijk!
ik heb er zelf 1. Ze zijn onwijs lief en zacht naar groot en klein, verharen amper tot niet, dus scheelt in de huishouding. Het enige is dat ze naar de trimmer moeten en 1 a 2 keer de week een borstel erdoorheen. Ligt eraan welke vacht je doodle heeft. Labradoodles zijn heerlijk rustig in huis, en buiten gooien ze alles eruit. Norah kan prima met 2 dagen even het standaard rondje en dan is ze nog steeds de rust zelf (ze is 2!!)
kortom, dit is gewoon voor mij de perfecte hond.
Mischien een westie? Ze zijn hartstikke lief voor kinderen en hebben veel geduld. Ze zeggen dat het echt geen schoothondje is, maar puk ligt toch echt elke dag bij me op mn schoot hoor :) ze blaffen vrij weinig en een normaal energie level. Qua vachtverzorging valt het wel mee. 2 keer in de week kammen is genoeg en je moet 4x in het jaar naar de trimmer. En natuurlijk zijn ze erg schattig
ik zal een westie aanraden ik ben er mee opgegroed
Ik heb zelf ook een Markiesje. Als je vanaf het begin het blaffen ontmoedigt, valt het echt wel mee hoeveel ze blaffen. Met 'waaks' wordt bedoeld dat ze kunnen aanslaan op de bel of mensen die langs lopen. Onze Elco is wel alert op wat er buiten gebeurt, maar hij blaft er niet bij. De enkele keer dat hij blaft is het een uiting van onzekerheid en hij blijft er niet in hangen.
Probleem is vaak dat men het geblaf van zo'n pup zo schattig vindt. Of het niet inperkt als ze blaffen tijdens het spelen. Dan krijg je inderdaad een blafferige hond.
Markiesje past wel helemaal bij je wensenlijstje. Maar dat geldt voor wel meer spaniel-achtige honden. Wat mij vooral aanspreekt bij het Markiesje is dat je er hetzelfde mee kunt als met een grote hond (ze hebben de wandelingen en mentale uitdagingen wel echt nodig!), maar dan in een handzaam formaat
Ik vind het super om mensen zoals jullie tegen te komen. Eerst deftig nadenken en dan doen.
Er zijn tussen de 300 en de 400 hondenrassen. Dus ben je nog wel effe bezig.
Dit is niet bedoeld als pro en contra. Dit is enkel informatief bedoeld.
Honden en kinderen. In veel gevallen geen geslaagde combinatie. Waarom -> honden hebben enorm veel nood aan voorspelbaarheid. Als er nu één ding is dat jonge kinderen niet zijn, dan is het wel voorspelbaarheid. In België alleen worden per jaar 100.000 mensen gebeten die medische verzorging nodig hebben. Er zijn er dus nog meer die gebeten worden (hoeveel, geen idee). Meer dan de helft zijn kinderen die gebeten worden.
Besef ook dat een pup veel werk is (je hebt een baby van 5 maanden oud waar je waarschijnlijk ook 's nachts voor uit je bed mag ) Dus dan kan je er nog extra uit om de pup uit te laten.
Er zijn ook volwassen honden die tussen kinderen zijn opgegroeid, maar voor desinteresse, geen tijd meer, geen zin meer, scheiding, enz... buiten gegooid zijn richting asiel. Cocker zou ik al niet aanraden met kinderen. Labrador, golden enz.... je moet al veel geluk hebben om een gezond exemplaar te hebben. Geweldig van jullie dat je weigert van een kortsnuit te nemen. Als iedereen zo zou denken dan waren hun medische problemen in de nabije toekomst al verdwenen.
Nog steeds veel mensen denken dat ze van hun hond een kilometervreter moeten maken. Want anders loopt het mis. Als het mis loopt, dan wel niet voor die reden. Dat een hond deel uitmaakt van het gezin en dag dagelijks de juiste aandacht krijgt is belangrijker. Waar heeft een hond wel nood aan. Rust (daarmee bedoel ik zo weinig mogelijk stress) eigen ruimte. Zodat bij nood aan rust de hond ruimte heeft waar hij zich kan afzonderen (en dan bedoel ik geen bench, want dat veroorzaakt stress) maar dat de hond zelf kan kiezen. Voorbeeld: Eén van mijn honden heeft daar meer nood aan, zij gaat dan ook naar mijn slaapkamer waar ze zich afzondert). behalve dat soort rust heeft een hond ook nood aan slaap 14 - 18u per dag (een pup nog meer) de helft daarvan hebben ze nodig voor hun diepe slaap. groot belang dat de kinderen de hond ook laten slapen. De kans om 2 à 3 keer per dag te eten (dagelijkse hoeveelheid verdeeld over de dag). En vooral geen rassen uitkiest die stress gevoeliger zijn. Als je voor een asiel hond zou kiezen, dan kan je met het gezin voor de werkelijke adoptie al eens verschillende keren gaan wandelen om te zien hoe dat gaat. Zowel voor de kids als voor de hond
Beste Balou,
Ik ga nu tegen mijn eigen winkel spreken, maar in jouw geval zou ik zeker GEEN golden Retriever aanschaffen.
Het is een super ras, zeer lief, gehoorzaam, echte knuffelhonden, maar ook heel enthousiast. (soms zelfs te)
Ik heb ieder 1,5 jaar een nest puppy's, maar ik zal NOOIT een puppy verkopen aan een gezin met kinderen jonger dan 10 jaar, daar deze nog niet stevig genoeg op hun beentjes staan, en bij gevolg regelmatig het "slachtoffer" worden van het enthousiasme van hun golden, die uiteindelijk na 1 jaar toch gemiddeld tussen de 25 en 30 kg weegt, en in hun speelsheid gemakkelijk een klein kind onbedoeld omver lopen.
Dus een Golden Retriever is eerder iets om over na te denken, als je kinderen iets ouder zijn als dat ze nu zijn.
IJslandse hond? Over het algemeen allemansvriendjes, zeker geschikt als gezinshond, leren snel, zijn vrolijk, moeten wel af en toe gekamd worden, maar ook niet heel vaak. (Hoeven niet naar een trimmer, kan je gemakkelijk zelf). Zijn erg aanhankelijk, moeten daarom vanaf het begin wel goed leren om ook alleen te kunnen zijn. Kunnen blaffers worden, maar hoeft niet als je vanaf het begin het afleert. Is bovendien een heel gezond ras, 16 jaar is een vrij normale leeftijd voor een IJslander.
Finse lappenhond zou ook kunnen, ook een leuke, vrolijke gezinshond.
Welke hond is het uiteindelijk geworden??
Al een wat ouder bericht, maar persoonlijk kan ik mij hier niet in vinden. Mijn Golden is opgegroeid met mijn neefje van 2,5 jaar (toen kregen we haar in huis). Zij is nu drie en mijn neefje 5. Ze heeft hem nog nóóit omver gelopen of pijn gedaan.
Behalve dat het een kwestie is van zelf als eigenaar opletten en je hond goed opvoeden zit het ook in het ras om voorzichtig te zijn rondom kinderen. Als Evy met een kind bezig is gaat ze altijd liggen of zitten.
Ik ben er zelf wel heel strak in. Er wordt niet gespeeld in huis, er worden geen trekspelletjes gedaan met de hond, niet druk doen in huis, rust rondom de hond, kind mag niet "blaffen" om de hond uit te lokken, etc. Ik kan mij goed voorstellen dat als je dat niet doet er goed ongelukken kunnen gebeuren.
Het kan natuurlijk verschil in de lijn zijn, aangezien ik pure showlijn heb.
In Nederland hoeft het alleen als je in aanmerking wilt komen voor de pupbemiddeling. Ik ben er zelf geen fan van en ga alleen omdat het moet. Ik ga liever een flinke wandeling maken of trainen op de hondenschool. Dat zegt meer over een hond dan of die genoeg bone of iets heeft, maar wat moet dat moet.
Jij zegt dat je geen Goldens aan mensen geeft die kinderen hebben onder de 10 jaar. Dat respecteer ik, maar ik was daardoor benieuwd of er misschien een verschil is tussen de werklijn en de showlijn, maar wellicht heb ik mij verkeerd uitgedrukt.
Zelf ervaar ik namelijk geen probleem met mijn hond (dus pure showlijn) en het om ver lopen van kleine kinderen. Natuurlijk blijf je altijd een risico houden, dat heb je met iedere grote hond.
En ja, ik wil inderdaad niet dat er in huis gespeeld word. Dat mag buiten en in de tuin. Natuurlijk mag ze op haar rug met een flos over de vloer rollen. Met spelen bedoel ik dat ze druk achter elkaar aan rennen.
Jouw bericht komt op mij een beetje bot over en dat begrijp ik niet (maar het is ook lastig om woorden via internet op te pakken zoals ze bedoeld worden). Ik vertel enkel mijn mening en stel daarbij een vraag. Het is helemaal niet bedoeld als aanval op jouw handelen als fokker. Jij kent jouw lijn en jouw honden en welke gezinnen daar bij aansluiten, daar kan ik als buitenstaander absoluut niet over oordelen.
Sorry dat ik nooit meer terug ben geweest hier op het forum.
Maar omdat we nu weten wat we willen dacht ik ineens weer aan het forum en aangezien het topic nog open is wil ik toch nog even reageren.
We hebben besloten om te wachten tot de jongste (bijna) naar school gaat. Dus nog 3 jaar geduld hebben.
Wel zijn wel eruit welk ras het gaat worden.
Het word de Boston Terrier
Die rasbeschrijving past echt perfect bij ons!
Heb hem ook een tijdje terug in het echt gezien en vind het echt wel een leuk ras. Als ik een nadeel er van moet noemen is het misschien de gezondheid, maar ze zijn niet "ongezonder" als de labrador of golden. We gaan op zoek naar een goede fokker die uiteraard op van alles test.
Kan echt niet meer wachten. Maar is toch beter nog even te wachten tot de kinderen allemaal naar school zijn. Dan heb ik veel meer rust en tijd om een pup op te voeden.
Balou,
Altijd fijn dat een topic starter zoals jij alsnog een update geeft.
Tegen de tijd dat jullie een hond willen nemen, kan je het beste terecht bij de rasvereniging.
http://www.bostonterrierclubnederland.nl/site/index.php?id=28
Leuk dat jullie er uitgekomen zijn!en chapeau dat je hier nog even mee wacht.het is even op de tanden bijten(been there) maar nadien krijg je er zoveel van terug!
Wat een leuk ras!
Sommige rassen hebben hele lange wachttijden. Soms wel bijna 2 jaar. Misschien is het aan te raden om over een jaar ofzo alvast beginnen te oriënteren bij elke fokker jullie een goed gevoel hebben een de fokker ook bij jullie. Vragen wat de wachttijden zijn en dan kan je je misschien alvast ruim van te voren op een wachtlijst zetten. Niets is zo vervelend dat als jullie et over3 jaar klaar voor zijn dat jullie dan nog2 jaar moeten wachten op een pup...
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?