10 jarige reu geen eetlust / gekromde staart / en grommend geluid ???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Marc (Gast)

kan er iemand mij misschien een advies delen wat te doen met mijn lieve 10 jarige reu Scoob . Sinds deze ochtend heeft hij een redelijk opgezette buik , grommend geluid . Waarop mijn vrouw naar de dieren praktijk is gereden . Röntgenfoto's gemaakt en geen maag kanteling te zien , wel een overvolle maag te zien ? Heeft hier iemand ervaring mee , dan zou ik erg graag iets horen . Hij heeft er erg last van , maar moet vanzelf overgaan is mij verteld . Mvrgr Marc van huet

Marc (Gast)

we hebben het hier over een Weimaraner met stamboom 

honden page profiel Nancy en DinoNancy en Dino

honden foto van Nancy en Dino

Ik heb geen idee.. maar als het een overvolle maag is zou het over moeten gaan? Als ik naar mijn eigen buik kijk als die erg vol is duurt het ook eventjes.. 

 

Succes! 

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Nou, maar het toch vreemd. Je hond heeft duidelijk pijn.

Waarom is die maag zo overvol? Kan hij misschien iets ' gesnaaid' hebben ergens , lekkere hapjes gejat misschien? Zodoende te veel gegeten?

Was er op die X foto geen lucht te zien? Van teveel lucht in maag kunnen honden ook veel last hebben.

En hopelijk heeft hij niet iets opgegeten wat domweg slecht of niet te verteren is? Zoals een paar sokken of zo? Want honden doen soms rare dingen....

Ik zou het goed in de gaten houden. Dit moet binnen n paar uur afzakken anders moet het verder onderzocht denk ik. Poept hij wel goed?

honden page profiel Nancy en DinoNancy en Dino

honden foto van Nancy en Dino

Hoe is de nacht gegaan met scoop?

Maria (Gast)

Beste TS,


Wat ik nu ga vertellen is niet om angst te zaaien, maar om je DA te vragen niet te stoppen met zoeken.

Enkele jaren geleden hadden wij een duitse dog die hetzelfde had. Tot drie keer terug geweest naar de DA omdat hij exact dezelfde trekjes had, na veel pijn, schuimbekken en poep laten lopen ging het telkens even over.. Bij de dierenkliniek werd er telkens een foto gemaakt. Maar steeds kwam er niets uit de foto's, omdat de maag goed zat - alleen "vol". Er werd steeds een tube in zijn keel geduwd om hem te helpen van de hoeveelheid "voedsel" af te komen, om zo de maag een handje te helpen, maar er kwam niets uit. Merkwaardig, maar toch weer naar huis gestuurd met "het zal wel overgaan, want àls het een maagkanteling was, is alles nu weer goed gedraaid. Let nog meer op zijn beweging en voeding".

De laatste keer heeft de dierenkliniek op het punt gestaan om toch een operatie uit te voeren om de maag vast te zetten. Onder narcose kwamen zij erachter dat onze lieve Duitse dog helemaal vol zat met tumoren. Zijn lever was veel keer zo groot als het hoorde te zijn en al zijn organen waren in de knoop geraakt door de druk en ziekte. Tijdens zijn narcose hebben wij ons lieve lijdende hond in laten slapen. Het medisch centrum liet weten dat ze dit nog nooit mee hadden meegemaakt en niet wisten dat deze nare ziekte deze uitwerkingen kon hebben.

Ik wil je absoluut niet bang maken en hoop van harte dat je hondje morgen weer lekker opgewekt opstaat zonder enige zorgen. Maar ik wil je wijzen op sluiperige *bleep* ziektes, die als vermomming opkomen zetten. Zoek door!

Heel veel sterkte toegewenst!! Ik hoop echt dat het niks ergs blijkt te zijn en dat je hondje snel van de pijn is verlost!

Groet!

Marc van huet (Gast)

dank je Mira voor je reactie. We houden het zeker in ons achterhoofd. Het gaat nu iets beter met hem heeft net voor de eerste keer weer wat gepoept. Buik is minder opgezet en de benauwdheid en het kwijlen is nu weg. Hij is nog wel niet de oude. Nog erg loom en eten en drinken gaat nog niet van harte. We houden jullie op de hoogte

 

groetjes Marc van huet 

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Misschien had hij teveel gegeten in een keer?

maria (Gast)

Fijn dat het alweer wat beter gaat. Je kent je hond zelf het beste, dus bij twijfel...

ik blijf deze pagina in de gate houden ;)

Nog beterschap voor je lieve schat!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

In ieder geval is de stoelgang weer actief.

De lichaamshouding en grommen vertelde genoeg; dit betekent hevige pijn. Honden zijn bikkels en tonen pijn pas in een zeer laat stadium.

Had je voor Scoob pijnstillers meegekregen?

Let goed op zijn signalen.

Ik hoop dat Scoob snel verder opknapt.

Beterschap.

honden page profiel yooopyooop

honden foto van yooop

lijkt wel een verstopping, teveel ontlasting in de darmen en daardoor raakt de maag te vol, als er dan kleine beetje gepoept word dan blijft dat zo, elke keer als er gegeten word.

Mijn hond zit vaak verstopt, dus ik herken het wel, is er ook een foto van de darmen genomen?

Volgende forumvraag: heupfotos laten maken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^