Leuk dat je een mopsje krijgt!
Die van ons is ook een mops van nu bijna 2 jaar oud. Ook gekregen als pup!
Ik zou ook met hem naar buiten gaan. Wel inderdaad opletten met andere honden en poepjes enz. Maar ik zou em wel al gaan socialiseren!
Wij geven onze mops carnibest. Dit gaat erg goed en hij heeft een supervacht ervan. We hadden eerst royal canin maar al snel overgegaan op carnibest. Misschien kun je dat eens proberen.
Ik zou gewoon nog even de brokjes geven van de fokker en dan overgaan op je eigen voer wat je wilt gaan geven!
leuk zeg een mops! Ze zijn zo schattig en lief als ze nog zo klein zijn. Nu nog hoor. Zou niet zonder de mijne kunnen. Heerlijke beesten zijn het haha!
Geniet ervan en de fotos volgen nog wel denk ik he!
Ik wilde inderdaad eerst gaan kijken naar een mops x chihuahua maar heb dit toch niet gedaan! Vind het toch te tricky...
Ja moeder was er ook en super gezond! Aanhankelijk, zachte vacht, schone nagels, oren en ogen. Mooie krulstaart en hele mooie tekeningen(allemaal fawn). Geldt ook voor de pups!
Pups hebben paspoort en gezondheidsverklaring van de da :)
Idd, ik vind het ook nog steeds raar dat ze niet naar buiten zijn geweest, maar fokker is daar heilig van overtuigd, dus daar ga ik ook maar niet tegen in. Des te leuker word de uitdaging voor mij en er zal een wereld voor hem opengaan als hij bij mij is! Foto's volgen zeker :)
Een paspoort en gezondheidsverklaring zegt helaas niets in de puppen wereld. Ik heb het echt over testen van mogelijke afwijkingen die bij het ras horen. Bouviers worden bijvoorbeeld op HD getest.
Supergezond = oppervlakkig. Heb je de fokker gevonden via de Vereniging van Mopshonden?
Nee, zoals ik al eerder vermeldde is dit een hobby fokker en heeft met zijn eigen mops nu een nestje. Ik ga sowieso met hem naar de DA voor een na controle ;)
Heb zojuist even gewinkeld voor hem, speeltjes, schapenvetbonbons etc.
Ook heb ik vlees gehaald ik heb gekozen voor Energique puppy variant. De DA zei dat het ook perse puppy variant moest zijn ivm eiwitten? Ik dacht dat ik gewoon de volwassen versie kon geven, niet dus. Tot wanneer moet ik puppy geven?
Ik wilde ook eendagskuikens meenemen, maar ook dit werd me afgeraden ivm botjes en scherpe stukjes. Hebben jullie hier ervaringen mee?
Welk merk raad je mij aan?
Ik wilde eigenlijk voor carnivoer gaan maar deze hadden ze alleen in de kat/hond variant. Verder was er smuldier met pens(liever niet) en naturis maar dat waren gelijk van die hele grote worsten. Deze die ik nu heb is in schijfjes dus ook makkelijk om porties te maken en om mee te beginnen! Kijken wat hij er van vind.
Kvv is nieuw voor me mijn honden krijgen altijd brokken maar nu wil ik echt vlees proberen.
Ik heb trouwens ook de puppy variant van Ecostyle meegenomen. De vleesverpakking, meer omdat ik van ecostyle weet dat de ingrediënten heel erg gevarieerd zijn en op kruiden basis. Is dit een optie als tussendoortje? Volgens mij is het namelijk niet hetzelfde als bevroren vlees..
Wat vond je van carnibest dan? Volgens mij is daar ook een puppy variant van.
Spannend. Morgen de grote dag :D
Ik zelf vind Carnivoer en Haaksbarf (geen paard) het beste. Tinlo is ook goed.
Kat/hond mix maakt ook niet uit voor een hond.
Je kan de rollen licht ontdooien (niet helemaal slap) en dan in stukken maken om het weer in te vriezen. Je kan ook voor 2 of 3 dagen tegelijk invriezen en ontdooien.
Op voerwijzer.com vind je ook veel info over kvv.
Carnibest hadden ze niet, dus daar heb ik geen idee over. Ik wilde dus carnivoer nemen maar de DA daar zei dat ik beter een variant voor puppy kon nemen omdat daar meer eiwitten in zitten. Dus op haar advies energique meegenomen..
ga morgen nog even naar de jumper om wat andere merken te halen en ook andere smaken zodat ik kan afwisselen. Ik heb net zijn bench in orde gemaakt, ik vind het ook heel spannend!!! :)
Socialiseren is belangrijk, maar „wennen aan" eigenlijk nog belangrijker.
Wat doen veel mensen met socialiseren: laat je pup op alles afgaan. Op alle honden, door alle mensen laten aaien. Is dat goed?
Een hond leeft in en hecht zich aan een vaste groep. Iedereen die in het zelfde huis woont, mensen die hij vaak ziet en honden van bvb de uitlaat service, of van vrienden of familie, die zijn belangrijk.
Alles daar buiten die zijn eigenlijk niet belangrijk.
Daarom is wennen aan heel belangrijk. Laat je hond niet aan alle honden snuffelen, laat geen vreemde je hond aaien. Loop er langs, zo went je hond aan vreemde mensen en honden, zonder dat hij gelijk contact hoeft te maken.
Als je een andere hond tegen komt in een losloop gebied, die lief is, dan kan je laten snuffelen en spelen, zeker jonge honden vinden spelen leuk.
Laat hem aan de lijn geen contact maken, zo went hij daar aan en zo leer je dat hij niet met alle honden iets hoeft, alleen los en alleen met vriendeljke honden.
Zo doet je hond fijne ervaringen op en dat is vreselijk belangrijk.
Met socialiseren hoeft niet iedereen je hond te aaien, goeft niet elke hond te snuffelen.
Of je hond naar buiten mag. Heb je een tuin?
Als je pup komt, is alles anders. Voor het eerst buiten geweest, in de auto, in een vreemd huis, vreemde mensen, mama en zn nest genootjes weg. Dit is enorm overweldigend. Ik zou de eerste dagen hem laten wennen aan je huis, de omgeving en alleen in je tuin laten.
Geef hem heel veel rust.
Meestal, gaan pups naar buiten bij de fokker, soms zelfs, met riempjes mee met mama, soms in de auto en nog wel meer.
Jou pup kent alleen een huis van binnen. Geef hem dus veel tijd, om aan deze enorme verandering te wennen. Om aan jou te wennen.
Het zindelijk worden, zal veel oefening kosten. Hij kent alleen de vloer in huis om zijn behoefte te doen. Hij zal niet snappen dat het buiten moet, de vloer is vertrouwd. Heb hier veel geduld mee, vaak buiten zetten, belonen voor buiten plassen.
Als je het idee hebt, dat hij zich een beetje thuis gaat voelen, kan je naar buiten. Liever niet naar plekken waar veel honden zijn. Ik zelf zou hem optillen, ergens heen lopen en daar rond laten kijken.
Succes en veel llezier!
Bedankt voor de duidelijke uitleg suzanne, daar ga ik zeker iets mee doen!
Nog een vraag, als ik naar bed ga dan gaat de pup met mij mee naar boven. Zijn bench staat in mijn kamer. Is het belangrijk om in het begin om de paar uur de wekker te zetten en hem even in de tuin te zetten? Of moet ik gewoon afwachten tot hij zelf aangeeft dat hij er uit wilt bijvoorbeeld doordat hij gaat piepen?
Het is niet de bedoeling dat hij elke keer als hij piept of blaft er uit mag en dat doorkrijgt. Wat is hiervoor de beste manier? Als hij zindelijk is hoeft hij in principe niet verplicht in de bench als ik er ben.
Ik had Luca in een doos naast mn bed en als ze moest plassen, werd ze wakker, ik merkte dat. Daarna gewoon weer verder slapen. 's Nachts niet te veel aandacht geven, plassen en hup slapen.
Ik heb de wekker gezet (pup sliep niet naast me)
zodat ik eerder zou zijn dan de pup om heg janken en blaffen te voorkomen.
Mijn pup heeft nooit gejankt. Ze sliep heerlijk naast me, in een doos. Voor een pup, die in een compleet vreemde plek is beland, is dat een fijne plek, hand in de doos af en toe.
Als ze moest plassen stond ze op, hun naar buiten plassen en erna weer in de doos. Geen piepen, niets.
Geen wekker, als zijn moest plassen werd ze wakker, geen pup hoeven wakker maken.
Voordeel, dat als ze niet moet plassen, je niet voor niets je bed uit gaat, als ze doorslaapt ook.
Ja ik wilde de pup niet boven naast me dus ik heb de wekker gezet. Als ik beneden kwam en de pup sliep nog kwam ik een half uur later terug en zet de volgende dag de wekker een half uur later. Eerste week was behoorlijk gebroken maar na die week kon ik al de nacht door slapen.
Maar als de pup naast je slaapt is dat vast niet nodig, maar dat wilde ik niet.
Dan is het idd wel slim een wekker te zetten. Wat slopend, de genroken nachten.
Maar ja, vergeleken bij een baby is dit een korte periode.
Hoe lang duurde het tot je pup doorsliep? Ik weet het niet eens meer.
Drib heeft als pup gewoon beneden geslapen. In het begin was dat idd piepen, maar al snel had ze door dat dat niets uit haalde (ik kwam niet beneden) en ging ze slapen. Ik had wel een konijnen rennetje om haar mand zodat de ruimte voor haar kleiner leek. Verder hadden we een tikkende klok en een knuffel zonder ogen. Het is ook handig om de geur van het nest bij haar te leggen in de vorm van een stuk stof. Ook lieten wij de radio zachtjes aan en de eerste weken hadden wij een DAP verdamper.
2x per nacht zette ik mijn wekker om een klein rondje te lopen.
Vandaag de dag gaat ze 's avonds vaak mee naar boven, maar uit eigen beweging gaat ze vanzelf weer naar beneden om daar te slapen.
Ik slaap niet lekker met een hond bij me door alle geluiden, dus ik ben alleen maar blij dat ze zelf voor beneden kiest.
Bij mij een ruime week tot hij 8 uur doorsliep. Dus dat valt eigenlijk best mee. Al moet ik toegeven dat ik een erg makkelijke pup heb wat dit soort dingen betreft, volgens mij is 11 dagen het gemiddelde (3 uur tussenpauze en elke dag een half uur verlengen)
Ik neem hem mee naar boven totdat hij zindelijk is! Reden daarvan is dat ik een Engelse bull heb die altijd beneden op de bank slaapt en vind het zielig om die kleine dan in de bench te doen. Ook is m'n bull erg enthousiast en heeft artrose dus ik wil niet dat hij hem snachts het leven zuur maakt lol.
Als m'n pup straks met de tijd wat ouder en zindelijk is + ook al z'n entingen heeft gehad dan mag hij lekker beneden blijven.
Mopsen mogen/kunnen geen trap lopen toch? Dan kan ik misschien toch beter even een hekje aanschaffen voor de zekerheid. Ik ben nu onderweg! Spannend
Moet ik m'n pup wakker maken? Hij is inmiddels thuis bij mij en hij heeft gespeeld en een plasje gedaan maar slaapt nu al 2 uur. Laten liggen of wakker maken? Hij heb ook nog niet gegeten sinds vanmorgen.
Moet ik m'n pup wakker maken? Hij is inmiddels thuis bij mij en hij heeft gespeeld en een plasje gedaan maar slaapt nu al 2 uur. Laten liggen of wakker maken? Hij heb ook nog niet gegeten sinds vanmorgen.
Gefeliciteerd!! Ik zou je pup lekker laten slapen dit omdat je pup net er is en hij/zij natuurlijk heel het huis heeft on dekt heeft en daar heel veel prikkels van heeft gehad en dan is slapen goed voor ze.
als Hij/zij straks wakker wordt meteen naar buiten kijken of ie wil plassen of poepen.
Hij is net even wakker geworden, ging naar hem toe deed het deurtje open en heb het etensbakje er voor buiten gezet. Hij wilt er niet uit en ook niet eten, maar was wel speels aan het blaffen. Ik ben best wel snel in paniek dat er iets mis is of dat hij ziek is ofzo.. Hij was ook een beetje aan het harken in zijn vacht. Ontworming gehaald wilde met ontvlooien nog even wachten maar ga ik ook maar halen denk ik
Alles is nieuw voor hem dus hij moet echt wennen zal hem even nog niet ontwormen en ontvlooien als die nog niet wil eten is het geen ramp dan probeer je het vanavond nog een keer en als die echt zijn bench niet uit wil zou ik hem er gewoon even uithalen
Pups hebben veel slaap nodig om te groeien, maar als ze wakker zijn moeten ze wel lekker levendig zijn. Natuurlijk kan dit beïnvloed worden door stress.
Jammer dat je hondje zelfs schuw voor jullie als mensen is. Drib was direct dol op ons. Het was toen super mooi weer, dus ik zat buiten op een stoel. Drib lag lekker onder mijn stoel.
Drib was zelfs al krant-zindelijk.
Ik zelf zou de bench open laten. Laat hem maar lekker uit zichzelf onderzoeken en dingen ondernemen. Doe geen overhaaste dingen, pak hem niet uit de bench, doe alles op het tempo van je pupje. Het is nogal wat om zo abrupt bij je moeder en broertjes/zusjes weg te zijn in een wild vreemde omgeving na een wild vreemde (auto) rit.
Ik ben bang dat je hondje echt niets geleerd heeft en je super veel werk aan de winkel hebt (als dit überhaupt in te halen valt). Als dit je eerste pup is (weet ik niet), dan kan het handig zijn om een erkende gedrags therapeut die werkt met kalmerende signalen, te bellen voor advies.
Laat je hondje minimaal 1 week aan jou en jouw omgeving wennen voordat je andere mensen in huis laat komen.
Is het bekend wanneer hij ontworming en pipetten gehad heeft? Dit mag je namelijk niet te vaak doen.
Qua ontworming zou ik eerst de ontlasting opvangen en bij de DA laten controleren. Dan heeft je hond hier geen stress van en bij geen wormen, wordt zijn lijfje niet extra belast.
Qua pipetten zou ik zelf even een paar dagen aan kijken. Ik ging meestal na 1 week met ze naar de DA voor een volledige controle. Bij vlooien geef je het beste Stronghold (werkt ook gelijk tegen wormen). Bij geen vlooien kun je preventief CDvet gebruiken. CDvet is 100% natuurlijk en bevat geen gif, waardoor je het lijfje niet extra belast.
Veel plezier met hem!
Het krabben kan ook een 'oversprong' reaktie zijn: hij weet zich geen raad met de situatie van dat moment of hij vindt het allemaal best spannend.
Het krabben geeft m dan even een afleiding...
Zou even wachten met antivlooienmiddel tenzij je er zeker van bent dat ie vlooien heeft.
Hoe gaat het nu ?
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?