Mijn pup heeft een maag darm infectie, is al een paar dagen aan de diarree en heeft koorts. Nou zei de da dat hij vaak honden Ziet Met een maag darm infectie die ook kvv krijgen en zei dat dit wel veel en vaker voorkomt....klopt dit?? Want hij is er echt wel flink beroerd van. Hij deed het er hartstikke goed op en wil eigenlijk niet meer terug naar brokken....
Hij kan toch ook dit hebben gekregen van buiten iets te hebben gegeten etc? We zijn vorige week een paar x naar de hei geweest en daar liep hij los, voor hetzelfde geld heeft hij daar wat opgegeten. .ik begin nu Door de da wel te twijfelen...
Toen mijn hond nog pup was, heeft ze ook een maag darm infectie gehad. Was er inderdaad behoorlijk beroerd van. Volgens onze DA kwam het niet door de KVV maar zal ze ergens iets anders verkeerd hebben gegeten. Nu is ze twee jaar en verder nooit meer een maag darm infectie gehad, nogsteeds dezelde kvv.
als een hond kvv krijgt kan die natuurlijk wel een maag darm infectie krijgen, maar als je hond het altijd probleemloos gegeten heeft en je niks direct veranderd heb voor de maag darm ontsteking in je voeding, dan ik zou ik ervan uitgaan dat de oorzaak in iets anders verkeerds gegeten ligt. van straat ofzo. ze kunnen inderdaad behoorlijk last ervan hebben. beterschap voor je pup.
Nee hoor, dit is totale onzin. Natuurlijk kan een pup/hond een maag/darm infectie oplopen maar dat komt niet per definitie door de kvv. Juist met kvv is de weerstand veel beter omdat de voeding natuurlijke bacteriën en enzymen bevat, daardoor kunnen de darmen meer hebben dan wanneer je steriele brokken voert.
Ik voer al zo'n 20 jaar vers en speen al mijn pups af op kvv en juist deze honden hebben zelden of nooit last van diarree oid.
Maar het is natuurlijk wel vervelend, veel beterschap!
Rauw vlees bevat bacteriën die een hond binnenkrijgt. Invriezen is niet afdoende want dit doodt niet alles. Honden kunnen door rauw vlees ziek worden.
Ik zou op ander voer overstappen, vooral omdat je hond hier gewoon last van heeft.
Je weet vaak niet waar het door komt dus het blijft speculeren. Belangrijk is dat je hygienisch ermee omgaat, dan zou een hond er gewoon tegen moeten kunnen.
Volg je gevoel, dat is altijd het beste. Beterschap!
Op dit moment ken ik een paar honden, die ook een maag/darminfektie hebben en die eten brokken.
Een hond die vers eet, bouwt juist een natuurlijke afweer op.
Romeo is nooit ziek, heeft nooit wormen of teken/vlooien en eet vers.
Een hond stamt af van de wolf en die eet kadavers, dus dode dieren, die soms wel een paar dagen dood zijn.
Ik geef echt liever vers, dan al die brokken, die vaak chemische kleur-en smaakstoffen, veel zout, graan en bijzonder weinig vlees bevatten!
Ik sprak net ook wat mensen op het schoolplein en hun honden hadden als pup ook een maag darm infectie gehad en eten allemaal brokken. ...ik ben erg tevreden over het vlees. Hij poept maar 1x pd met de brokken 4/5x en vaak dun waardoor hij last had van verstopte anaalklieren. Ook dat had hij niet meer gehad.
Morgen moet hij aan de rijst met kip en dan bouw ik het vlees gewoon weer op....
Bedankt voor jullie reacties!
Je hond kan van kvv een maagdarminfectie oplopen, maar de kvv hoeft niet de oorzaak van de huidige maagdarminfectie te zijn.
ik begrijp dat als je dit leest je schrikt, en ook wat je dierenarts je verteld heeft, met vers vlees dus kvv. krijgt je hond een hogere zuurgraad dan met brokken, zeker als je hond al een poos op vers vlees kvv staat zal dat niet de oorzaak zijn, er kan altijd iets gebeuren, hoevaak gebeurt dat niet , ziekies door wat anders gegeten te hebben of een virusje opgelopen, niet direkt het vlees de schuld geven, maar ik begrijp je angst zekers wel.
geen angst hoor, het kan altijd gebeuren, je hebt er misschien niets aan maar ik heb al 35 jaar honden die op vers vlees staan, en ook barfen dus niet ingevroren vlees is dat, nog nimmer een darminfectie gehad, ja eenmaal heeft Bams opeens overgeven, en waardoor was dat ? poep gegeten van ganzen... en voor de rest nimmer ziek, niet gelijk denken van o jee... rustig even wat je daarschrijft geven en is het over rustig weer opbouwen.......
Ook een hond op verse voeding kan eens een keer maag- en darmklachten hebben. Indirect hoeft het KVV daar niet debet aan te zijn. Bij een pup met heftige diarreeklachten, liet ik meteen ontlastingonderzoek doen. Voor hetzelfde geldt heeft het een worminfectie, waardoor deze klachten ontstaan. Het spijsverteringssysteem van je pup is ingericht op het ontvangen van soortgerichte voeding, waaronder bacteriën en enzymen. Het zijn elementen die o.a. de weerstand boosten. 'Dood' voer doet dat niet. Enorm veel pups en volwassen honden die verantwoord zijn omgeschakeld, hebben daar geen enkel probleem mee. Ook niet bij ziektes van andere aard, waarbij het spijsverteringssysteem betrokken is. Laat je niet gek maken.
Ook brokken bevatten dodelijke bacteriën, dus waan je op brokken niet veilig ;), zie:
http://www.voerwijzer.com/nieuws/veel-amerikaans-honden-en-kattenvoedingen-blijken-niet-veilig .
In werkelijkheid krijgt de hond inderdaad een betere weerstand en een zuurdere maag op rauwe voeding. Hierdoor heeft de hond er geen last van. Daar komt bij dat de meeste honden die met een wetenschappelijk onderzoek bewust Salmonella in hun eten kregen, deze weer uit poepten zonder er ziek van te worden. Zie:
http://www.carnivoer.com/carnimedica/salmonella-in-rauwe-voeding
en:
http://www.rauwevoedingvoorhonden.nl/voeding.htm
Wel kunnen er maag/darm problemen ontstaan door allergieën/intoleranties, maar dit geldt natuurlijk voor zowel brok als kvv.
Ik vermoed dat jouw da graag RC verkoopt ;)
Beterschap voor je pup!
Misschien eens een ander merk kvv proberen?
Zag het vlees er wel fris en goed uit?
Misschien gaat er gewoon een virusje rond :)
Kam maar zo dat hij rc verkoopt ;) hij heeft het overgens niet geprobeerd haha;) op rc doet mijn pup het ook niet goed dat hebben we al geprobeerd in het begin :)
Hij heeft ook orijen en tast of the wild gehad maar hij vertikt het om brokken te eten....
Het vlees zag er gewoon goed uit en het rook verder niet dus geen aanwijzing gehad dat het niet goed zou zijn geweest. Hij heeft wild en pens compleet gehad....
Wel was het een keer nog iets bevroren en toen heb ik er iets warm water bij gedaan wellicht kan/mag dit niet??
Verder gaat het nu beter met hem, hij heeft vandaag rijst met kip op gekookt in kippenbouillon.
Vanmorgen 1x gepoept en dit was al iets vaster.
Ook speelt hij weer en is weer heerlijk ondeugend! :)
Lotgering, maar hij eet dat al ruim 5 weken. Hij krijgt de wild variant, lam met rund en de pens variant, hij poepte juist mooie drollen sinds hij op lotgering zat, hij had eerder last van zijn anaalklieren maar sinds de lotgering helemaal niet meer...
En ik heb een paar x groente zelf toegevoegd maar dan eet meneer het niet. Hij is echt heel lastig met eten...
Wat toevallig dit!!!! Xabi heeft ook een maag en darm infectie opgelopen door KVV. Hij heeft er nog altijd last van, is nu zo 2 maanden geleden. Sommige honden kunnen er misschien minder tegen
Als je hond het er 5 weken prima op doet, is het een kleine kans dat lotgering de oorzaak is lijkt mij. Mijn hond doet het uitstekend op lotgering, andere KVV soorten krijgt ze ook huidproblemen van. Maar het zou altijd kunnen natuurlijk, al denk ik persoonlijk dat dit niet meteen met het merk lotgering te maken zou hebben. Mocht het vaker voorkomen kan je dit laten nakijken natuurlijk. Bij mijn hond is het bij 1 x gebleven door waarschijnlijks iets vies van de straat :)
Nee, dat is echt complete omzin wat je DA zegt. Mijn DA zegt juist, vlees voeren als ze last hebben van de darmen!
Ik zou op giardia testen, dat komt veel voor bij pups. Het kan ook door een voedselallergie komen.
Ik zou even geen pens doen, volgens mij is dat bij een pup beter. Weet niet precies meer waarom.
Dat hij lastig met eten is, kan door giardia komen, dan kan je misselijk zijn.
Als ik mijn kvv uit de koelkast neem dan warm ik het eventjes op in "au bain marie" zodat de kou eruit is. Ijskoud voedsel is niet goed voor de darmpjes.
Mijn DA zei me ooit dat er meer kans is op wormbesmetting door kvv te voeren....is dat zo ?
Bij twijfel.......www.wormbestrijding.nl HET WOUD? Daar kan je de ontlasting van je hond testen en vraag specifiek naar de giardia test. Kan je dat uitsluiten. Ingevroren vlees eerst ontdooien in de koelkast daarna een poos op kamertemperatuur en dan pas aan je hond geven, eerder niet. Even rekening mee houden, ontdooien in een magnetron of heet water is niet aan te raden
Tsja fijn dat iedereen het hier altijd zo goed weet ten opzichte van een dierenarts die de hond daadwerkelijk gezien heeft. ;) Mijn hond had een vrij ernstige maaginfectie en toen heeft het wel degelijk geholpen om hem van de kvv te galen en tijdelijk op een heel lichtverteerbare brok te zetten. Pas toen het allemaal weer rustig was zijn we weer terug gegaan. Als je zelf een maag darm infectie hebt pas je je voeding toch ook aan? Overigens zeg ik niet dat de Kvv de oorzaak was hoor, maar stug vlees blijven voeren als het verteringssysteem niet werkt is niet zo handig.
Er wordt hier gezegd, dat kvv niet de oorzaak is van een infectie.
Overigens, men is al lang teruggekomen van een lichtverteerbaar dieet bij maag darm problemen. Via google genoeg over te vinden.
Je hebt hem op licht verteerbaar gezet, je kan nooit meer achterhalen wat gebeurd was, als je hem op de kvv had gelaten.
Ik denk. Dat het net zo hard was over gegaan.
Mijn hond had ooit ook een darmontsteking, gewoon medicijnen en kvv, het ging vrij snel weer over.
Je kunt ook op KVV en op BARF/NRF de voeding aanpassen en gewoon vers blijven voeren, al dan niet licht gekookt. Zo zijn er vele diëten die aanpassen op diverse ziektes. Dus de licht verteerbare brok vind ik geen gezonde optie voor een goed functionerend spijsverteringssysteem, want dat zet suppressie op het algehele systeem van het dier. Een dierenarts kan beter zeggen, wat voor merk KVV voer je, eens kijken naar de samenstelling. Gut, dat is wel erg veel vet bij dit merk. Probeer eens een kwalitatief hoogwaardiger merk met een lager vetpercentage, bij voorkeur biologisch en van klein wild...de eerste paar dagen even gekookt water er over en afgekoeld geven, aangevuld met een goed probioticum met psyllium husk die de toxiciteit uit de darmen bindt...bijvoorbeeld in geval van TS. De conclusie van de dierenarts is te makkelijk.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?