Bijna iedereen promoot acana,orijen en totw brokken maar gisteren hoorde ik over het handelsverdrag met amerika en de bezwaren. Er zouden veel meer hormonen zitten in het vlees zowel het amerikaans als canadees vlees.
Vlees met zoveel hormonen is in europa verboden,hoe zit het dan met die brokken? Die worden in het land van oorsprong gemaakt,zijn die dure brokken dan zo gezond zoals iedereen denkt?
Voor zover ik weet Zijn orijen en acana met biologische ingredienten gemaakt en vers gevangen vis, ook de groentes enz.. zijn biologisch.
Dus lijkt het me sterk dat daar hormonen zijn toegevoegd.
geen 'Bio industrie' vlees e.d.
Dacht dat dat ook gold voor TOTW.
Inderdaad als het biologisch is zouden daar geen hormonen in mogen zitten. Ben wel benieuwd of daar op wordt gecontroleerd in die landen en of europa bv.hondenbrokken die uit de bio-industrie komen hier zouden verbieden.
Vigo krijgt ook acana brokken daarom vroeg ik mij dit af.
Al die brokken zijn niet biologisch voor zover ik weet.
Ze hangen er een mooie term aan nl. Biologically appropriate.
Klinkt allemaal heel biologisch natuurlijk maar het is het niet...gewoon een zelfverzonnen term.
Wil je weten hoe goed het echt is zul je per ingrediënt moeten kijken waar het vandaan komt en hoe het gehouden wordt etc.
http://www.orijen.ca/why-orijen/bafrino/biologically-appropriate/
Tja wat moet je nog geloven ?
In onze buurt is een dierenwinkel failliet. De uitbaatster beweert nu tegen iedereen dat die dure brokken van internet, zoals TOTW en ACANA als ze overtijd zijn terug naar de fabrikant gaan en gewoon terug verpakt worden. Dat zou niks aan de kwaliteit afdoen ?
Ik weet het ook niet meer hoor.
Heeft ook geen zin van het te vragen aan mijn leverancier. Die antwoord natuurlijk dat dat gelogen is .
Eigenlijk is het niet met 100% zekerheid te zeggen, in 'Human grade' bio vlees wordt ook gesjoemeld, dus ja dan maar weer zelf op jacht gaan heb je in ieder geval meer zekerheid
Het klopt dat er overal gesjoemeld wordt, waar geld te verdienen valt...nou ja.
Maar dat neemt niet weg dat bedrijven die een keurmerk hebben van Skal of BIO o.i.d. dat niet voor niets gekregen hebben en dus aan bepaalde eisen zouden moeten voldoen en daarop ook gecontroleerd worden. Dat is een vaststaand feit. Er zal wellicht hier of daar gesjoemeld worden, maar zodra dat ontdekt word kan daarop actie komen. En reken maar dat gecertificeerde keurmerken niet besmeurd willen worden.
Als je zelf een "keurmerk" bedenkt zoals Orijen...dan mag je ook zelf de eisen bepalen en hoeft er ook niets gecontroleerd te worden. Gesjoemeld wordt er dan natuurlijk ook niet want er zijn geen vastgestelde eisen, lekker makkelijk .
Of je dat als consument goed genoeg vindt of dat het je misschien niet eens iets kan schelen is natuurlijk ieders eigen keuze.
Nou ja, een keurmerk zegt niet zoveel.
Tenminste, wij in de zorg hebben ook keurmerken (brons, zilver of goud).
Het enige wat op orde moet zijn is het papierwerk en daar wordt een keurmerk aan verbonden.
Dan is er in ieder geval bewijs dat op papier alles gaat volgens de regels, en daar gaat hem om.
Hoe het op de werkvloer werkelijk gaat, daar wordt niet naar gekeken.
Maar verder geen idee.
Er wordt met consumptie wat voor mensen is bedoeld al zoveel gesjoemeld, dus ik kan me voorstellen dat het met diervoeder niet anders is.
Biologische groente en fruit, wat niet biologisch was. Paarden vlees in was het lassange? En ga zo maar door.
Ik geloof die verpakkingen niet meer. Ze weten alles zo te vermelden dat het heel wat lijkt. Geen zout, maar natruimchloride, klink toch gezonder dan zout.
Wat er echt inzit, dat zul je nooit weten, helaas.
Orijen gebruikt wel bizon vlees en nog meer wild, die krijgen geen hormonen. Maar zeker weten doe je nooit.
Maar die kwesties met groente en fruit en paardenvlees zijn wel dingen die naar buiten zijn gekomen...en dat is toch belangrijk anders veranderd er nooit iets.
@Sylvia...het enige wat voor jullie keurmerk op orde moet zijn is het papierwek. Nou ja als dat dan op orde is klopt het toch? Ik bedoel je kan vast bekijken als consument wat het betekend dat keurmerk...en dan je conclusie trekken dat het enkel om het papierwerk gaat?
Ja het is gewoon ook lastig, alles word standaard mooier gemaakt dan het is. Daarom probeer ik ook nooit klakkeloos iets aan te nemen maar altijd verder te kijken. Welke addertjes zitten onder het gras? Hoe zit het echt...bij een keurmerk kan je dat tenminste uitzoeken...of het dan wat voorsteld kom je dan hopelijk achter.
Vind ik een goede vraag!
Dat er hormonen inzitten lijkt me vrijwel zeker, al zeggen zij van niet.
Hun definities liggen anders; de Amerikanen mogen het toch ook eten.
Maar daar zie je ook een ander voedingspatroon...
Misschien is er iets over de oorsprong te achterhalen?
En als je de bepalingen vindt van wat bij hun 'biologisch' is, dan kun je beter abstraheren wat er dan effectief in e brok zit.
Het veiligste zou voor mij een brok zijn die hier op Europees grondgebied geproduceerd is naar onze standaarden.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?