pfff...waarom moeten anderen altijd mijn hond koekjes geven?
HondenForum
> Volwassen hond
> pfff...waarom moeten anderen altijd mijn hond koekjes geven?
"
Wel heb ik gehoord van iemand dat de groep in de loop van de tijd wel eens kan wisselen van samenstelling. We kwamen gisterochtend namelijk iemand tegen met een Rottweiler, die als pup eerst ook altijd met de groep meeliep maar dat ging blijkbaar om een bepaalde reden niet meer. Deze hond loopt nu altijd aan de riem en als wij haar naderen lijnen we onze honden ook altijd even aan. "
Mede hierom en omdat het gewoon 'vrij' gebied is zou ik niet blind vertrouwen op de verantwoordelijkheid van andere baasjes. Nu ben ik sowieso geen groepswandelaar en heb ik geen honden-hond, maar in groepen zijn voor mij speeltjes en voer een grote *no go*. Als er dan gedonder komt (waarbij voer of speeltje een makkelijke trigger is) heb je al mens snel het nakijken met alle mogelijke schadelijke gevolgen van dien. Beter vooruit zien dan achteraf moeten anticiperen (wat dan voornamelijk 'redderen' wordt).
"
Heerlijk, wat verandering van omgeving al niet kan doen he. En Rik leert context gebonden dus kun je nu eerst hier met 'm aan de slag en dan voorzichtig eens proberen aan de lange lijn of het ook daar wil gaan lukken. Maar een keer weer succes ervaring voor Rik en je kunt weer bij af beginnen, dus niet te snel willen. Er wordt vaak geroepen dat jij leuker moet zijn dan die andere baas met dat verleidelijk koekje....maar hoe dan?
Jullie samenzijn groeit voornamelijk door het echt samenzijn, samenleven en samendoen. Heb je de wandelingen al eens uitdagend gemaakt, van de geijkte paden en ideeën af en echt samenzijn en werken. Samen kruip door sluip door de bosjes, elkaar helpen om over boomstammen (of bankjes in het park) te klauteren. De hond gebruiken als steun bij door/over een sloot klauteren. Samen speuren door een droge (of wat soppige greppel). Samen spelletjes doen waarbij jij iets lekker verstopt en je hond gaat zoeken. Samen nieuwe en soms spannende dingen ontdekken (zoals bv een kadaver) of een rare fietsband midden in het bos . Picknick mee en samen onderweg zomaar even halt houden, jij een broodje en je hond een lekkere snack (of nog leuker, deel je broodje), gewoon zomaar omdat het leuk is en zonder er iets voor hoeven doen. Toon eens interesse voor iets waar je hond geïnteresseerd aan snuffelt, ga eens kijken wat daar zo leuk is en deel zijn belangstelling. Wijs je hond op interessante dingen etc etc. Zo'n band ontstaat door intensief samenleven waarbij je werkelijk integreert in elkaars belevingswereld, samen de dingen in die wereld deelt en beLEEFT. Een wereld waarin je elkaar tot steun kunt zijn op je ontdekkingstocht, een wereld waarin je samen de allerleukste bent op de hele wereld en samen plezier maakt. "
Petra, wat ben ik blij dit te lezen, het is echt een eyeopener voor mij!
Ik besef nu ineens dat die band die ik zo graag wil ontwikkelen met Rik nauwelijks een kans krijgt omdat ik in onze directe omgeving altijd wel een bekende tegenkom waardoor Rik eerder gaat spelen met de andere hond(en) en erg gericht is op het andere baasje met de veel lekkerder koekjes. Ik dacht altijd dat het goed voor Rik is om veel met andere honden om te gaan om een sociale hond te worden maar het ontwikkelen van mijn band met hem is natuurlijk net zo belangrijk.
Ik had al wel bedacht om zodra Rik een jaar oud is met hem aqility te gaan doen voor onze band samen maar ik kan daar natuurlijk nu ook al mee bezig zijn op de manier zoals jij het beschrijft.
Nu nog op zoek naar een rustig gebied waar we lekker samen kunnen wandelen! Desnoods wat vaker de auto pakken om daar te komen!
Nogmaals bedankt voor deze eyeopener. Super, deze site!
"
Petra, wat ben ik blij dit te lezen, het is echt een eyeopener voor mij!
Ik besef nu ineens dat die band die ik zo graag wil ontwikkelen met Rik nauwelijks een kans krijgt omdat ik in onze directe omgeving altijd wel een bekende tegenkom waardoor Rik eerder gaat spelen met de andere hond(en) en erg gericht is op het andere baasje met de veel lekkerder koekjes. Ik dacht altijd dat het goed voor Rik is om veel met andere honden om te gaan om een sociale hond te worden maar het ontwikkelen van mijn band met hem is natuurlijk net zo belangrijk. Ik had al wel bedacht om zodra Rik een jaar oud is met hem aqility te gaan doen voor onze band samen maar ik kan daar natuurlijk nu ook al mee bezig zijn op de manier zoals jij het beschrijft.
Nu nog op zoek naar een rustig gebied waar we lekker samen kunnen wandelen! Desnoods wat vaker de auto pakken om daar te komen!Nogmaals bedankt voor deze eyeopener. Super, deze site! "
Leuk om te lezen dat het een eyeopener is. Veel mensen leren hun hond zich laten vermaken met anderen. Stuiten dan op gegeven moment op het probleem dat ze zelf volkomen buiten beeld geraakt zijn en in het luchtledig staan te roep-toeteren. Krijgen van anderen te horen dat ze dan maar leuker moeten leren zijn dan die andere honden en koekjesbazen...
eeeeh leuk hoor, maar hoe dan...biefstuk meenemen hopeloos vastlopen in ingewikkelde trucs en toeren uithalen om maar interessanter te worden enorm balen als dat niet lukt, vanwege bv zo'n conditionering op koekjesautomaat en superglue-hondenvrienden.
Maar eigenlijk is in mijn ervaring de oplossing heel simpel, ga echt samenleven, samen ondernemen, samen onderzoeken, samen spelen, samen eten, bouw iedere dag weer jullie eigen pretfuif met een pretkluif
Veel plezier
vervelend
ik heb mijn honden aangeleerd niks van andere op straat aan te nemen.
als er in huis visite komt en men neemt wat mee eten mijn honden het pas op als de visite weg is.........
goed aangeven als je mensen ziet met koekjes dat je dit niet wilt!
ieder kind op straat krijgt toch ook geen snoepje!
voortaan niet meer doorlopen dan zonder hond, zolang die baasjes staan te voeren je hond mee nemen en dan weer loslaten als je hond uit de buurt is van de hondenkoekjesbaasjes.
hier ook hoor, niemand mag mijn hond wat geven, zie ik anderen koekjes uitdelen, dan ben ik dat voor, mijn hond gaat daar dus niet naar toe, alert zijn erop dan voorkom je uitdelende koekiesmonsters die je hond erbij betrekken terwijl je dat niet wilt.