hallo,
fly word bijna voor de 2e keer loops. Dit merken we omdat we alle symptomen van de vorige keer herkennen. Echter jankt ze 2 weken van te voren steeds 's avonds. We worden er echt helemaal gek van, ze vraagt dan puur om aandacht.
Wat kunnen wij doen om dit te verminderen? Op de camping van de zomer deed ze dit ook, en we doen er echt alles aan om het te verminderen.
We doen genoeg met haar en het heeft echt puur met de loopsheid te maken...
Alvast bedankt
Ik zou het negeren en goed gedrag gewoon belonen, en wat meer knuffelmomentjes maken. Hormonale vrouwen zijn hangerig toch Meer zou ik ook niet weten, sorry
Afleiden, doe wat hersenwerk oid
niet te gauw gek worden hoor, ga savonds nog eens een flinke wandeling maken met je hond, de loopsheid zit er aan te komen, leid haar goed af. speel en ravot buiten met je hond zodat ze savonds rustig is.
wanneer ze snachts toch gaat piepen, je hond is volwassen, zit tie in een bench ? maak dan een plekje in een wat grotere ruimte, loops als dat er aan komt, willen ze zich goed kunnen verplaatsen, even hier liggen even daar liggen, vandaar maak een plekje met een vetbed in een wat grotere ruimte en sluit je hond als dat zo is, niet op in een bench.
je beschrijft, het heeft puur te maken met de loopsheid, okee, dan lekker aan de wandel gaan in de periode voor de loopsheid, ga gerust een paar uurtjes er op uit, zodat je hond rustig is in huis. je hond is volwassen, dus kan makkelijk.
Castreren.
Ik denk ik zeg het niet dan krijg ik iedereen over me heen, maar nu dan uit interesse, waarom zou jij het zeggen?
Want ik dacht dat zij dusdanig last heeft van haar hormonen dat het niet fair naar het beestje is?
Bedankt voor de tips allemaal.
We canicrossen minimaal 2x per week en wandelen doen we zeker nu ook langer. Het begint rond een uur of 17:00 uur en houd pas op als we naar bed gaan. Het is echt heel zielig janken, op zo'n toon dat je denkt lieve help.
We hebben nu winterstop van de schapen en agility start ook pas weer ergens in maart..
Als ze 5-10 km mee is geweest met canicrossen doet ze het ook, dan mag ze vaak een groot stuk los in duin hollen. Hersenwerk doen we ook zeker met haar maar dat voorkomt niet haar jank gedrag. Misschien voor een half uurtje en niet langer.
we gaan kijken of we de wandelingen wat langer kunnen maken, en of we haar wat meer of kunnen leiden.
Ik denk dat sterrilisatie niet echt de oplossing is voor dit probleem.
Ze heeft trouwens de hele woonkamer tot haar beschikking maar kruipt zelf de bench in als we gaan slapen, met deurtje open.
Dat vind ik dus ook.
Als je niet met een teef gaat fokken en ze heeft zo veel last van de hormonen (en de bazen ook) vind ik castreren een hele goede optie.
Voor een teef zijn er ook heel veel risico's als ze intact zijn. De kans op baarmoeder ontsteking, tumoren bij de tepels is groot.
Niet fokken met een teef, dan zou mijn voorkeur sowieso castreren zijn en zeker als ze zo veel last heeft.
Nu even deze loopsheid uitzingen en over 3 maanden laten helpen, zo zou ik het oplossen.
Laat haar nog niet helpen!! serieus.
Zo te merken doe je veel sporten met haar en dan wil je een hond die een goed ontwikkeld lichaam heeft.
Door te vroeg te gaan castreren, kan je lichamelijke ontwikkelingen te vroeg stoppen.
Wel zou ik je willen adviseren om een homeopaat voor je hond op te zoeken.
Vaak is er met kruiden veel te doen om het handelbaar te maken.
De dierenarts heeft wel pilletjes om je hond tijdelijk rustig te maken, maar niet alle medicatie is goed.
(Ja, medicatie is nodig, maar waar indien nodig is het beter om het homeopatisch aan te pakken)
Maar als een hond echt zoveel last heeft van de hormonen en niks helpt meer...en zo te merken zit je hond echt in zak en as met haarzelf.....is het inderdaad beter om dan maar te laten helpen.
Maar laat jezelf wel goed informeren over sporthonden laten helpen....vraag meerdere mensen voor informatie en ga niet over een nacht ijs heen.
En het aandacht vragen? Tja,,ik heb het hier ook gehad.
Ik heb haar gewoon de aandacht gegeven
Hond in bed....hond op de bank....veel aaien en veel tijd samen doorbrengen.
Zelfs boodschappen doen was hier onmogelijk omdat ze dan de hele buurt bij elkaar jankte...dus nam ik haar gewoon mee in de auto.
ga niet te snel over op ..castreren.. de voordelen worden hier alleen aangekaart en geen nadelen...
het is niet alleen maar de voordelen aanhalen, een hond die zich zo gedraagt, piepen, is toch niet zo dat we dan maar gelijk erover nadenken om te castreren . ga wat meer wandelen , lopen spelen ravotten, en dat is dan geen tien minuutjes maar lekker een flink uur, zodat je je hond afleid, en thuis lekker rustig is, loops is geen ziekte en om het gedrag van de a.s. loopse teef dan maar gelijk te vertellen van.. castreren , is toch geen oplossing.
ik dacht dat het Wammes was, heeft kort geleden een topic daarover geopend, over de nadelen ga daar eens op zoek naar, en overweeg dan nog eens.
topicopener heeft niets gezegd over castreren, dat vraagt ze dus ook niet, om maar bij een paar ongemakken dat aan te geven van castreren , er zijn genoeg oplossingen om een a.s. loops teefje een goede begeleiding te geven.
gevonden......
honden page profiel Willem & WammesWillem & Wammes
21 januari 2015 om 09:42
honden foto van Willem & Wammes
http://www.ascn.nl/nieuws/nieuws/onderzoek-gezondheid-implicaties-bij-vroege-castraties-bij-honden
Geen idee of dit al eerder is geplaatst. Maar dit laat zien waarom castreren/steriliseren (op jonge leeftijd) toch erg veel nadelen kan hebben. Het blijft mij verbazen dat vaak alleen die 2 of 3 voordelen worden benoemd.
Je geeft aan dat het zo'n beetje standaard van 17:00u. tot slaaptijd duurt, kun je daar niet op inspelen door juist (tijdelijk) gedurende die uren actief met haar te zijn?
De dingen die je aangeeft al te doen dus maar de tijden een beetje husselen.
Tsja castreren is een lekker makkelijke oplossing he.. Fly is volgens mij nog hartstikke jong enne jongens, nu de optie geven de castreren heeft ze niets aan want ze moet nu loops worden, dus met jullie advies is ze alles behalve geholpen..
Ik zou haar goed moe maken van tevoren en ook gewoon corrigeren als het te gek wordt, gewoon een nee of een foei.. Iets anders te doen geven kan natuurlijk ook..
Doet ze het ook 's nachts als jullie liggen te slapen? In dat geval kan je misschien proberen de bench af te dekken en wat meer rust te creëren.
Vaak is het wel over als ze echt loops zijn hoor..
Oplossing jawel hoor: deze loopsheid uitzingen en over 3 maanden castreren.
Jong? 3 maanden na de 1e loopsheid is een mooie leeftijd ervoor.
Deze bazen worden nu al gek van de hond, hoe denk je dat ze dit de komende 15 jaar gaan zullen vinden?
http://www.licg.nl/t0/praktisch/hond-gezondheid/castratie-of-sterilisatie-van-uw-hond.html
Zie voor en nadelen en leeftijd. De voordelen bij een teef wegen zwaarder dan de nadelen.
Ik zie iedereen zeggen meer met haar doen maar doen jullie misschien niet teveel met haar? Misschien heeft ze wel last van vrouwelijke pijntjes en kwaaltjes (laten we t maar zo noemen) waardoor ze savonds extra last heeft en zo gaat doen..
Ik gok ook maar wat hoor
topicopener vraagt om raad om piepgedrag , voor de a.s. loopsheid, castreren is haar vraag in het geheel niet. en om te castreren moet de hond volwassen en zeker uitgegroeid zijn, en dat is de hond nog lang niet. 2 x loops, wacht er mee tot je hond volwassen en uitgegroeid is. en dan nog, castreren niet zomaar laten doen, piepen tegen een loopsheid is toch geen aanleiding om maar te castreren.
Ja want een hond die de hele loopsheid piept zit geweldig in haar velletje? Nee ik vind de reacties over castreren hier wel extreem hoor... Na de 2e loopsheid is prima, na de 4e heb je er medisch gezien al geen voordeel meer van kwa baarmoederkanker etc. Ik had ook adviezen voor nu gegeven, maar sta ook 100% achter het advies haar zodra het kan te laten castreren. Wel zo eerlijk voor het beestje
Ze vraagt een methode om het NU te verminderen ;)
Nu is symptoom bestrijden, ik denk liever aan een angdurige oplossing.
Met zulk extreem gedrag rond de loopsheid kan je weinig, ja oordopjes in.
Ach Willemijn er zijn er altijd bij die van castreren houden... wij hebben onze adviezen gegeven
Je kan hier op HP gaan kijken via de zoek functie, naar topics over honden (eentje van 14 jaar) met baarmoeder ontsteking.
http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_174-baarmoederontsteking-(of:-pyometra)-.php
http://www.hondenpage.com/hondenforum/106/mijn-aan-baarmoederontsteking-gestorven-herder.php
In dit oude topic 16 teven met baarmoeder ontsteking, de meeste, hebben het helaas niet gered.
Mijn ervaring is dat als je weet waarom je hond iets doet je minder gefrustreerd wordt. (Al snap ik ook wel dat het slopend is als het nachten zo gaat)
maar een teefje die loops is/wordt wil vaak naar buiten om te plassen. Dit omdat ze sporen achter wil laten voor de reutjes. Dus ik denk dat dit de reden is van het 's nachts janken. Gewoon even proberen of ze dan uitgelaten wordt. En als je eenmaal toegeeft.. Dan zou je haar iedere nacht horen. Dus gewoon negeren lijkt me in deze situatie het beste, hoe lastig dat ook is.
En wat wil je daarmee zeggen? Dat intacte teven Altijd een baarmoeder onsteking krijgen?? Nee dat "de kans" vergroot is. Tsja. Als je het zo gaat bekijken is de kans op botproblemen ook groter als ze (te vroeg) gecastreerd worden.
Je bron refereert naar niets. Maar bespaar die discussie voor een ander topic...hier vroeg de ts niet om
Mijn ervaring is dat als je weet waarom je hond iets doet je minder gefrustreerd wordt. (Al snap ik ook wel dat het slopend is als het nachten zo gaat)
maar een teefje die loops is/wordt wil vaak naar buiten om te plassen. Dit omdat ze sporen achter wil laten voor de reutjes. Dus ik denk dat dit de reden is van het 's nachts janken. Gewoon even proberen of ze dan uitgelaten wordt. En als je eenmaal toegeeft.. Dan zou je haar iedere nacht horen. Dus gewoon negeren lijkt me in deze situatie het beste, hoe lastig dat ook is.
ja ik kan het blijven adviseren, maar castreren gelijk maar als een teefje tegen de loopsheid aan zit en piept, dat is toch niet een reden om te castreren ?
hier al heel lang teven , nimmer gecastreerd, en als er gecastreerd wordt is het medisch , anders niet, je kan je teef heel goed in de gaten houden als er dan wat mis is , dierenarts.
een piepgedrag voor een loopsheid is toch geen reden om dan maar alles weg te halen, met veel nadelen, er zijn voordelen, maar ook nadelen die worden niet of nauwelijks besproken.
topic opener heeft het in het geheel niet gehad over castreren, ze vraagt of er een advies gegeven kan worden voor het piep gedrag wat waarschijnlijk is omdat ze loops moet worden. iedere teef die tegen een loopsheid aan zit voelt wat ongemakken, de een wat meer dan de ander, maar als er geen medische oorzaak is, is castratie toch het laatste wat je doet.
nu komen hier veel hpers, met honden, teven en reuen, als er maar even een afwijkend gedrag is is het castratie wat aanbevolen wordt, het moet niet gewoonte zijn dit advies.
wanneer een teefje volwassen is en uitgegroeid kan er altijd gecastreerd worden, nadelen neem je dan op de koop toe... maar een teefje die net voor de tweede loopsheid aanzit, is nog niet volwassen, geen advies om te castreren, en daar vraagt topicopener ook niet om.
tegen castratie ben ik niet, integendeel, maar niet op te jonge leeftijd, laat de hond reu of teef uitgegroeien en dan kan er een keuze gemaakt worden.
geen bangmakerij hier dat moet je niet doen, er zijn hier op het forum, teefjes gestorven terwijl ze gecastreerd zijn, en niets hadden, ook zijn er honden gestorven aan botkanker, te vroeg gecastreerd, teefjes met afwijkende geslachtsorganen,incontinentie ,daar hoor ik niemand over.
een keuze is zo gemaakt , maar nogmaals laat de hond uitgroeien en volwassen worden en dan nog..... zoveel honden die normaal intact zijn, kijk naar de fokkers, die houden hun honden ook intact, en de reuen worden ook snel gecastreerd als er problemen ontstaan tijdens de puberfase, train met je hond, het piepgedrag kan je trainen, hier ook loopse teven, die piepen niet, er wordt gewandeld gezwommen en als ze thuis zijn, zijn ze rustig... doe er wat mee.
Een groot verschil in de voor en nadelen van een reu of teef castreren.
Geen bangmakerij, dit is de realiteit. Het risico van een teef niet castreren is o.a. op latere leeftijd een spoed operatie door baarmoeder ontsteking.
Het verschil met kanker en andere ziektes, baarmoeder ontsteking en alle andere problemen door niet castreren kan je voorkomen door optijd castreren.
Ze vroeg advies, mijn advies is: nu uitzingen en castreren over 3 maanden. Ik mag toch gewoon hier mijn advies gerich aan dit probleem rond de loopsheid neerzetten?
Het gaat toch om de loopsheid, mijn advies heeft hier alles mee te maken.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?