Hallo,
Mijn DH pup eet nu brokken, puppy maxi heet het geloof ik. Hij eet sinds twee dagen zijn eten niet op. Hij eet wel 70% van de brokken, maar stopt dan opeens. We halen t weg en geven hem de maaltijd er na gewoon weer het zelfde aantal. Gister avond at hij dat wel gewoon op. Vanochtend laat hij weer een deel staan. Hij is 15 weken oud en weegt net 10 kilo. Hij is aan de magere kant dus we moeten wel opletten met de hoeveelheden die hij binnen krijgt. Verder krapt hij veel. Flooien hebben wij, en de dierenarts niet gevonden. Wel laat hij veel haren los,maar ik zie ook huid schilfers. Beetje droge huid misschien..
Nu heb ik gelezen dat velen hun DH vers vlees geven en daardoor een betere vacht en huid hebben, minder poepen en minder drinken. Wat doen jullie. En ik ben er zelf wel voorstander van maar mijn vriend is bang dat wanneer hij vlees gaat eten, hij ook gaat azen op ons vlees. Verder ben ik benieuwd hoe ik hem moet laten wennen aan vers vlees. De leeftijd lijkt me geen probleem toch?
Ik zou zeker een ander voer proberen als hij schilfers heeft en veel krabt.
Dat kan kvv zijn, of een graanvrije brok.
Op verwijzer. com kun je je een beetje inlezen.
Schooien heeft vooral te maken met opvoeden. Geef je nooit iets van je eigen bord, dan taalt de hond daar niet naar.
Hier krijgt hij nooit iets van ons eten, of als we iets op de bank snacken.
En hij is er niet te jong voor hoor.
Mijn hond eet in de ochtend brok, en s avonds kvv.
daar hoef je niet bang voor te zijn hoor dat tie jullie vlees gaat pikken
geen brokjes meer willen eten ? kan zijn dat je te veel geeft, dan zou ik zeker gaan minderen, maar je beschrijft dat je hond al veels te mager is ?
vlees zou een goede vervanger van de brok kunnen zijn, goede kvv is een must voor een opgroeiende hond, op zijn minst drie diersoorten in de twee weken geven, een goede kvv heeft vaak een hele mix in zijn verpakking van een maaltijd.
ga eens kijken bij je dierenwinkel wat ze zoal hebben, carnibest tamro tammenga, naturis er is veel op de markt, neem compleet.
wennen, hier nimmer nodig geweest maar iedere hond is anders, geef smorgens nog brokjes, en de andere maaltijden vlees. kijk eens of dat bevalt.
Heb geen ervaring met een DH die vlees eet, maar heb hier wel een Maltezer die nrv krijgt.
De vacht is mooi, minder poep en minder stank ervan, goed voor de tanden en bovenal geweldig om te zien hoe veel ze geniet van haar maaltijd.
Je hond gaat echt niet bedelen om jullie vlees. Tenzij jullie hem leren te bedelen, altijd iets van je eigen eten geven is voor een hond vaak aanleiding om te gaan bedelen want immers, als jij eten hebt weet de hond dat hij ook wat krijgt van jou en gaat dus net zo lang doorzeuren tot hij wat krijgt.
Kijk eens op
Sites waar veel te vinden is over het voeren van rauwe voeding en tevens een plek om misschien nog meer informatie te krijgen. Immers hoe meer informatie je krijgt over de voeding des te beter toch?
Succes!
Ik kan alleen maar uit eigen ervaring spreken maar ik heb geen DH maar een kruising Mechelse herder. Denzel is heel erg opgeknapt van KVV. Hij poept een stevige keutel er dag, erg weinig voor een hond van 37 kilo, drinkt twee slokken water per dag omdat er al genoeg vocht in zijn vlees zit, verhaard minder, is zelden ziek, zit mooi in zijn vacht, is gespierd, al zijn kale plekken en jeuk zijn weg, kortom, hier gaat dat erg goed.
Als een hond vers vlees gaat eten dan geef je hem rauw vlees, bot en orgaan. Het heeft helemaal niets te maken met je eigen vlees. Het asen op jullie eten heeft alles te maken met opvoeding...
IK heb Denzel direct omgezet op KVV. De eerste twee dagen heb ik het met een beetje kokend water overgoten en daarna niet meer.
Leeftijd is wel van belang bij de hoeveelheid die je voert. Die ligt bij een pup dacht ik op ongeveer 5% van het lichaamsgewicht. Let ook goed op welke KVV je gaat voeren en wissel de diersoorten af. Minimaal vier diersoorten geven in twee weken. Lees je hoed in voordat je gaat beginnen.
Veel honden blijken ook niet goed te reageren op kip en rund. Denzel krijgt daar puisten van op zijn kin dus die diersoorten geef ik niet meer.
Kijk anders eens op www.voernatuurlijk.nl
Wauw, super! Bedankt allemaal voor de duidelijke en uitgebreide antwoorden!! Ik zal me er zeker verder in verdiepen en op alle sites gaan lezen :) Brokken leken mij het meeste 'makkelijke' maar wanneer het minder goed is voor die 'kleine' stap ik toch graag over :)
Als pups van de moedermelk over worden gezet op vaste voeding, moeten ze eigenlijk per eiwit soort leren te verteren. Wanneer ze brok krijgen is dat niet te doen, want daar zitten meerdere eiwitsoorten in. Bij rauwe voeding kan dit dus wel. Begin met 1 diersoort en geef er steeds na een paar weken (als er geen klachten meer zijn) een extra diersoort. Voer na het opbouwen minimaal 5 diersoorten in 3 weken tijd inclusief 10% van het week menu aan vette vis.
In eerste instantie zou ik kip, rund en graan vermijden omdat die het meeste risico op een reactie geven. Denk hierbij ook om mee gemalen maag inhoud.
Voorbeelden zijn:
- Carnivoer eend
- Tinlo deluxe pakket (zitten meerdere smaken in)
In het begin kunnen de klachten erger worden. Dit komt doordat het lijf alle afvalstoffen eruit gaat werken. Dit is een goed proces.
Mijn herder was zwaar allergisch, maar daar vind ik jouw pup nog te jong voor.
Het de luxe pakket bevat:
- Lam premium (100% lam)
- Konijn premium (100% konijn)
- Paard premium (eerst eend voeren, want hier zit eend en paard in)
- Eend premium (100% eend)
- Vis premium (100% vis)
Brokken zijn misschien wel handig..., maar dan moet hij ze wel eten
Als je overstapt op vers, begin dan met KVV.., dat zijn rollen gemalen vlees, orgaan en bot (soms met groente of rijst) die normaal gesproken al in de juiste verhoudingen zijn verdeeld.
Ik zou wel bij een opgroeiende hond kiezen voor een KVV met echt bot en geen vervanger, hoewel er ook zijn die dat wel gewoon geven aan jonge honden.
De linkjes die eerder gegeven zijn, zijn super informatief, het is wel verstandig om je even goed te verdiepen want het aanbod in KVV is groot en evenzo het kwaliteitsverschil.
Het is vaak een kwestie van uitproberen waar goed op gereageerd word.
Nog 1 tip..., begin niet met wild smaken, die zijn vaak nogal sterk en veel honden moeten dat leren eten...., maar geit, konijn, vis (1 keer in de week) lam of paard zijn smaken die de meeste honden wel lusten, naast kip en rund, maar die laatste twee zijn inderdaad smaken waar sommige honden juist jeuk van krijgen, dus dat is een kwestie van uit proberen.
Super. @roosje waar haal jij deze pakketen? Ik heb al even op internet gekeken en iemand uit de buurt gaf het advies om het bij Lotgering te bestellen. Ik heb ook gehoord dat je het in de supermarkt kan kopen, diepvries, maat op de een of andere manier lijkt me dat niet goed. Dat is een gevoel hoor, ik kom ook pas net kijken ;)
Brokken zijn idd een uitvinding door fabrikanten om het de baasjes zogezegd gemakkelijk te maken.
Diepvriesvlees is niet zo moeilijk hoor, je moet er alleen aan denken om het op tijd uit te leggen. Ook dat word je gauw gewoon.
Nu zijn er tegenwoordig wel betere brokken op de markt die ik zou durven geven als het echt nodig zou zijn. Maar ik zou toch de KVV proberen, zoals hierboven al uitgebreid uitgelegd. Je vriend hoeft zich geen zorgen te maken om zijn eigen stukje vlees, jullie bepalen toch wat en wanneer je hond eet.
een goede tip van Ina, geen calciumsupplementen in de voeding voor een jonge hond is dat niet geschikt, natuurlijk bot is een must voor de jonge hond.
ik hou zelf tanneke koning aan. drie diersoorten in de twee weken is voldoende.
lotgering is niet meer zo vet, een normale verhouding vet hebben ze .
en ook geen premium, niet nodig, als je een goede kvv neemt met alles erop en eraan, is dat goed voor de jonge hond.
Hoi
hier ook een voorstander van vers vlees! Betere vacht, minder ontlasting en goed te doen met allergien.
heb eens naar het tinlo barfpakket zitten kijken. Ziet er goed uit maar wat vreselijk duur zeg! Caroba geeft op dit moment geen prijs maar bij bol.com betaal je dus gewoon €55! Voor 10 kilo.. Dat is erg prijzig.
je kunt gerust duurdere merken als tinlo afwissen met lotgering. Lotgering is minder vet dan voorheen. Zeker een wildvariant vond ik er erg goed uitzien en werd hier met smaak gegeten. Ook kun je best een keer een pakje smuldier uit de supermarkt geven om de prijs te drukken. Daar is niks mis mee mitst er voldoende gevarieerd wordt.
zit er zelf over te denken om van barf wat te minderen en af en toe een rol lotgering wild te gaan geven. Daar heb ik goede ervaringen mee en het is betaalbaar. Persoonlijk vind ik t nl belachelijk dat t eten van de hond duurder en luxer is dan mijn eigen eten..
Voor KVV geld hoe meer afwisseling in diersoorten en merken hoe beter. Je kunt er af en toe wat tafelrestjes bijgeven. Groente gekookt zonder kruiden mag je gerust aan je hond geven. Is zelfs erg gezond. Af en toe een rauw ei en eens in d week-10 dagen vis en je geeft goede gezonde rauwe voeding.
voor mijn dh was het inderdaad indertijd een goede verbetering om over te stappen op vers,(ik heb voor barf gekozen) haar jeuk verdween, haar vacht ging glanzen en ik vond ook het gedrag verbeterd, door het kluiven aan botten schijnen er stofjes vrij te komen waardoor de hond rustiger en tevredener wordt dan het hap slik weg schrokken van brokken wat ze daarvoor altijd deed, het kluiven gaf haar veel meer voldoening.
gewoon een deftige brok geven (en dat verschilt nu eenmaal van hond tot hond).
Hier allen Opti life en pracht van honden die in goede conditie en uitstekend in vacht staan.
Wil even aanvullen dat hij met of zonder vers vlees sowieso aast op jullie vlees :P, dat is het allerlekkerste eten van allemaal :o. Denk je nou echt als je hem alleen brok geeft, hij geen vlees meer lust ( zal natuurlijk wel een enkeling die het niet lust).
Je kan KVV proberen of anders een andere brok proberen met veel vleesaandeel. Als je voor een brok kiest probeer dan een "gezonde brok" waarin een ander diersoort is verwerkt, en zonder toegevoegde kunstmatige kleur en geurstoffen. Wel even goed de ingrediëntenlijst lezen, de eerste ingredient van de ingredientenlijst moet vlees zijn ( het liefst een ander diersoort dan je nu voert en een ander merk).
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?