Wij doen mee met een giardia-onderzoek van Diergeneeskunde Utrecht. Eerste de beste keer dat Rufus' poep is opgestuurd, blijkt dat er Strongyluseitjes in zijn ontlasting zitten. Dat kan hij door poep eten opgelopen hebben, maar het is geen enorme poepeter voor zover ik dat kan zien, ik vraag mij af: kan dat ook door KVV komen? (Overigens deed hij hiervoor twee jaar mee aan het spoelwormenonderzoek en had hij nooit wormen, alleen giardia.)
Geen idee wat dat voor eitjes zijn, Mellow heeft tijdens het spoelwormonderzoek (waar we bijna 2 jaar aan hebben mee gedaan) 2 keer een niet zo mooi poepje gehad. Beide keren wel iets, maar niet ernstig genoeg voor pillen. Kon ook gekomen zijn door simpel snuffelen aan een besmette drol (ze snuffelt wel altijd, om er daarna overheen te plassen).
De maand erna was het ook weer schoon (voor zover poep schoon kan zijn )
Ik ken het niet, heb t opgezocht en lees dat paarden t oplopen door besmet gras. Ik kan niks vinden over honden die t hebben.
Moet je hond behandeld worden? T zijn geen fijne beestjes!
Ik maakte uit hun mail op dat er verschillende soorten zijn die niet goed uit elkaar te halen zijn onder de microscoop. Je hebt Strongylus die voor paarden schadelijk zijn en je hebt er die dat voor honden zijn. Daarom moet hij drie dagen absoluut zeker weten geen poep eten (aangelijnd ) en als hij het dan nog steeds in zijn poep heeft, moet hij een kuur.
Waar zo'n onderzoek al niet goed voor is! Schrik je ook van lijkt me.
Ik kreeg eigenlijk de indruk dat het heel onwaarschijnlijk is dat het schadelijk voor de hond. Maar dan moet hij wel drie dagen voor niks aan de lijn. Dus dat is dan het nadeel van alles meten en weten.
ik niet weten of deze in kvv zitten? zou die linke eigenlijk ook niet leggen. waarom denk je dat het in kvv zou zitten?
als je hond snuffelt aan een drol kunnen ze al 'besmet'raken met allerlei parasieten. als je hond geen klachten heeft komen we hier vaak niet achter. mocht je hond poep eten kunnen ze natuurlijk nog meer binnen krijgen. Zolang je hond een goede weerstand heeft en geen klachten/symptomen heeft weet je niet dat hij het bij zich heeft en doe je er dus niks aan.
Is het noodzakelijk dat je je hond een kuur geeft?
Denk dus niet dat zoiets met kvv te maken heeft.
Waarom zou het niet in KVV kunnen zitten? Als er bv paardendarmen in KVV verwerkt zitten dan kan bij een besmet paard daar ook de Strongylus in zitten.
wat ik me wel afvraag is in hoeverre de eitjes & larven het invriezen overleven, maw of ze nog besmettelijk zijn.
Ik zocht op eitjes in KVV en vond er dit over op gezonders.nl: V: Waarom heeft mijn hond minder kans op wormen bij verse vleesvoeding?
A: De zuurgraad (pH waarde) van het maagzuur wordt lager (zuurder) bij het eten van vlees en bot. Dit is nodig voor de vertering van deze voeding. Het maagzuur van honden die brokken eten is niet echt zuur, dit ligt rond de pH 6-7 en is daarmee vrij neutraal en waterig. De pH waarde van het maagzuur van een hond die vlees en bot (o.a. KVV) eet ligt rond de 1-2 en is daarmee erg zuur (zoutzuur is pH 0). Organismen, waaronder wormen en andere parasieten, kunnen niet overleven in maagzuur met een pH waarde onder de 4. Zoals u ziet heeft een hond die brokken eet niet de juiste afweer tegen wormen en parasieten, ook andere bacteriën kunnen veel beter overleven en de kans op ziekte is daarmee veel groter. Honden die vlees en bot eten hebben zuur maagzuur waardoor wormen geen enkele overlevingskans hebben. Wij gaan niet tegen het advies van dierenartsen in om uw hond preventief te ontwormen, maar raden u wel aan om zelf eens goed rond te kijken en na te denken. Ontwormingsmiddelen zijn puur vergif en veel honden hebben er nog dagen tot weken last van, merkbaar in verlaagde activiteit en/of afweer. Eet uw hond vlees, dan zou u ook kunnen overwegen om de ontlasting van uw hond te laten testen op wormen en wormeneitjes, zijn die er niet, dan is ontwormen natuurlijk ook niet nodig. U kunt voor advies hierover of om uw hond te laten testen o.a. terecht bij http://www.wormbestrijding.nl/
Dit gaat niet over de kans op eitjes, maar meer over de kans dat de eitjes overleven in de maag van een hond die vers eet.
Spot krijgt KVV met wat brokken maar hij eet ook muizen. Laatst had hij een poep vol wormen.... Ik betwijfel of dit zo zwart-wit is als het er staat. Wolven eten ook vers, onderzoek van ontlasting daar levert 'tig parasieten op (boek: Wolven in Europa). Nou is een wolf geen hond maar ik denk toch dat de maagzuurwerking en het soort parasieten aardig te vergelijken zijn. Vossen verspreiden vossenlintwormen, die eten iha ook geen brokken en daar overleven de parasieten dus ook de maag pH.
Daarbij zijn ontwormingsmiddelen inderdaad puur vergif- voor de worm. Natuurlijk kunnen honden last hebben van bijwerkingen maar de neerzetten als puur vergif vind ik toch een tikkeltje overdreven.
Overigens kunnen de eitjes van de mijnworm heel sterk lijken op die van strongylus. Om wat meer zinnigs erover te kunnen zeggen waar dit vandaan kan komen, zou je eigenlijk iets meer moeten weten over welke worm het nu precies is.
Nog een opmerking: het vinden van eitjes kan er dus op duiden dat de eitjes opgegeten zijn en door de maag gepasseerd en dan dood in de poep zitten of dat er een echt een infectie met wormen is in de hond die dus eitjes leggen en dat je die in de poep vindt. Vandaar dat je denk ik over een paar weken weer poep in moet leveren: zit er dan niks in, dan was het een toevalstreffer van iets doods. Zitten er nog steeds eitjes in, dan heeft je hond een infectie en moet behandeld worden. Zo lees ik althans je bericht.
Klinkt inderdaad plausibel, dat vers vlees geen garantie is dat alles maar sterft. Dat ik nog een keer poep opstuur is overigens ook omdat dat bij het onderzoek hoort: twee maanden lang elke week poep opsturen. Hoop niet dat er elke week iets (anders) inzit
Omdat KVV op -18 bevroren geweest is. En darmen doorgaans niet in KVV gemalen worden maar worden gebruikt om worsten te maken. Dus ik denk miet dat t van KVV komt maar eerder van buiten. Een besmetting van een drol waaraan gesnuffeld wordt is snel gebeurd.
Vers vlees is nergens garant voor. Ook daarin kan natuurlijk van alles mis zijn. Het blijft een vers onverhit product waar nog niet overal controles of analyses op plaatsvinden.
Ik dacht dat er ook KVV merken waren die wel darmen erin verwerkten? Misschien vergis ik me hoor, dat kan natuurlijk. Paarden in NL hebben trouwens nauwelijks nog strongylus maar ja, met de huidige vleesmarkt... weet je niet waar je vlees vandaan komt.
Kunnen ook dode eitjes in de poep zijn geweest van de hond, die zijn dan wel kapot gegaan in de -18 maar de structuren zie je nog in de ontlasting. Ik weet niet zeker of dat kan, ik kan het ook nergens vinden. Was er wel nieuwsgierig naar.
Ik denk dat je gelijk hebt hoor: snuffelen aan een drol, of gras eten... kan allemaal.
Darmen van geslachte dieren vallen niet onder categorie 3 materiaal...en vind je doorgaans niet terug in KVV.
Strongylis is bij eitelling vaak een passant van herbivoren, dus opgevreten door een hond is er grote kans dat na een tweede en derde faecesonderzoek dit type niet meer aanwezig is.
Mijn honden eten al vanaf 2003 rauwe voeding, inclusief prooidieren en ik verricht regelmatig faecesonderzoek. Nog nooit eigenaardigheden aangetroffen in ontlasting.
net 27 maanden mee gedaan met poep onderzoek in Utrecht, niets aangetroffen al die maanden niet.
mijn hond eet ook gras daar kunnen ook eitjes aan vastkleven en dat kan dan ook naar binnen geslurpt worden, maar nimmer wat aangetroffen.
hier wordt kvv gegeten.
in het onderzoek van honden hier op het forum, waren er ook honden die eitjes waren aangetroffen en moesten binnen een week weer ontlasting opsturen, nog eitjes dan een kuur, geen eitjes geen kuur.
giardia is hardnekkig , een goed onderzoek is mooi dat dat nu gedaan wordt, giardia is niet een twee drie uit het lichaam verdwenen.
Ah ok, dank voor je aanvulling!
Ik heb wel meerdere malen gehoord dat een bepaald merk kvv giardia erin zou hebben zitten, maar ik kan niet bevestigen of dat waar is.
Het is wel zo dat de darmen van een rauw gevoerde hond veel minder prettig zijn voor parasieten om in te leven. Daarnaast kunnen rauwe pompoen zaden extra ondersteuning geven tegen parasieten.
Erin zou hebben zitten = erin zou hebben zitten of erin heeft gehad.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?