Ik zag ook de tuin niet als straf hoor en voor de rust van beide partijen zeker even goed. Maar wat ik bedoelde hij zag ook niet de reden van.....waarom moet ik in de tuin
Sadi zal het ook niet geheel begrepen hebben dat ik haar naar haar plaats stuurde. Maar soms is rust noodzaak. (in Sadi haar geval helemaal) en Dat zal voor Joy na zo'n situatie ook zeker geleden.
Tussen de beet en de time out in de tuin zat te veel tijd. De hond zal de time out dus niet linken aan de beet.
Hij zat te spelen in de tuin, zal deze rime out niet als straf hebben gevoeld.
De beste reactie op het moment na de beet, niets doen, gewoon weg lopen.
Het rustig worden van de baas telt ook
voor de hond is dat wel belangrijk want die voelt wel wanneer de baas denkt "Ohh jee?!!"
Ik denk zelf altijd dat switchen uit( de spanning van de situatie) het beste is wat je kan doen.
Het is belangrijk dat je als mens die verandering ook snel doorloopt
dan is in de tuin zetten niet erg...beter als jou spanning en frustratie en verwarring mee maken.
Het is wel belangrijk dat baas ook weet ..dat deze verwarring meespeelt in de afwikkeling van het gebeurde.
een relaxte baas kan hond beter stimuleren
je verwarring creeerd meer onzekerheid en meer kans op problemen
Je hond voelt het
De tuin was niet echt bedoeld als een harde straf. Het was meer een manier om even afstand van haar te hebben. Haar niet te horen of zien en zij mij niet. Ik moest zelf echt even bijkomen en mijn emoties kwijt en ik wilde dat zij rustig werd en mijn verdriet niet zag.
Het is mijn eerste hond en de eerste keer dat ik dit meemaakte. Ik wist op dat moment geen reactie en had teveel emoties door elkaar.
Nou, prima opgelost dan toch? Wij zijn een keer uit eten gegaan met een fles goede wijn na een nogal pittige week toen we onze vorige honden net hadden. Was ook even nodig om afstand te nemen ;-)
Oversprong gedrag is niet logisch lijkend gedrag (bij mens en dier) dat voortkomt uit het conflict van twee relevante gedragssystemen.
Joy hield zich teveel bezig met die andere hond dat ze schrok van jou hand.
Door dat ze gefrustreerd was van die andere hond en jij haar wilt corrigeren word ze boos op jou.
Maar achteraf straffen zoals buiten in de tuin zetten heeft geen zin ,want ze weet dan niet meer wat ze fout gedaan heeft.
Je moet haar gelijk straffen door een correctie aan de riem te geven.Niet met je handen haar uit die trans te halen maar alles met de riem. Door er een correctie ruk aan te geven.
Dat ze die andere hond wilde pakken is waarschijnlijk dat ze jou wilde beschermen.
Je hond vind het prima in de tuin, is ook helemaal niet verkeerd. Even afstand nemen, even tot rust komen. Gewoon goed opgelost.
Er zat zoveel tijd tussen de aanvaring en naar de tuin, ik denk niet dat ze dit als staf zag.
Trouwens, beter even de tuin in dan je op je hond zelf afreageren.
Een stomme vraag, maar wat wil je dan corrigeren?
Dat ze boos was op een hond die haar eerder zelf aan wilde vallen? Dat ze per ongeluk in een waas de baas heeft gehapt?
Ze ziet een hond waar ze geen leuke ervaring mee heeft en dan een ruk aan de riem krijgen? Een ruk doet pijn, dan kan ze de pijn met de andere hond gaan associeren en zal ze die dan leuk gaan vinden?
Misschien zie ik dit helemaal verkeerd hoor.
Ik sluit me er bij aan dat een ruk aan de lijn op dat oment alleen het gedrag naar de hond die haar eerder eens wou aanvallen en wat ze duidelijk niet is vergeten, alleen maar zou versterken.
Je kan dit alleen begeleiden door de hond het vertrouwen te geven dat jij zorgt dat ze geen contact hoeft en krijgt met die hond. Door met een boog een andere weg in te slaan. Ze dus leert dat ze bij het zien van die hond niet in verdediging of aanval hoeft te schieten omdat de directe situatie er simpelweg niet komt.
Kortom eigenlijk het vertrouwen van je hond te vergroten door zelfverzekerd met de situatie om te gaan en een conflict te vermijden. En je hond te leren dat jij in dergelijke situaties bepaald dat de route wordt gewijzigd.
FYSIEKE CORRECTIES/CORRIGERENDE HULPMIDDELEN en POSITIEVE OPVOEDING EN OMGANG MET DE HOND.
HondenPage hecht belang aan verantwoord en positief opvoeden en begeleiden van honden. Onder positieve opvoeding en omgang met de hond verstaan wij een wijze van opvoeden en omgang waarbij het welzijn, de veiligheid en de integriteit van de hond altijd gewaarborgd is.
LET OP!
Het adviseren, propageren en rechtvaardigen van opvoedtechnieken met als basis dwang, fysieke correcties en/of corrigerende hulpmiddelen of andere (fysiek) provocerende, intimiderende of overheersende handelingen is niet toegestaan op de HondenPage. Behalve dat het stress veroorzaakt bij de hond en beschadigend is voor de vertrouwensrelatie kunnen ze ook een serieus risico vormen voor de veiligheid en gezondheid van mens en dier.
Open vragen en gesprek hierover zijn toegestaan als middel tot informatie en kennis, maar herhaaldelijk adviseren of propageren van technieken en middelen die in strijd zijn met deze visie en beleid kunnen negatief gewaardeerd worden met een rode pijl en bij herhaling kan het moderatorteam een waarschuwing geven en/of een afkoelban.
Topics met als doel discussie over methodes waarin technieken gebruikt worden die niet binnen deze visie van de HondenPage passen gaan we niet op voorhand uit de weg, maar kunnen wel op ieder moment door het Moderatorteam gesloten worden wanneer zij van mening is dat alles gezegd is en/of wanneer de discussie een provocerend of verheerlijkend karakter krijgt of in strijd is met visie en beleid.
Link naar volledige uitleg van visie en beleid >>> [link]http://www.hondenpage.com/faq/regels[/link]
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?