Zomaar een hond afmaken?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Familie van mijn vriend heeft ongeveer anderhalf jaar geleden na het overlijden van hun geliefde herder een nieuwe "waakhond/familiehond" gekocht. Een bouvier pup teefje. 

 

Er komen daar ontzettend veel vreemde mensen over de vloer heen. Aangezien het een druk bezocht bedrijf is. Ze wilden volgens mij eigenlijk geen nieuwe hond, maar hebben er toch weer één genomen omdat ze vlak na het overlijden weer meteen last kregen van inbraken op het terrein. 

 

Ik ben er wel eens op bezoek geweest toen de hond nog jong was. Mevrouw vertelde enthousiast over de hondenschool waar ze heenging. Honden werden er "op hun plaats gezet" want dat was nodig. Ik had m'n al sterk twijfels omdat het meer klonk als een ouderwetse beulen-school of zo. Later hoorde ik van m'n vriend dat het niet zo goed ging op de hondenschool. De hond luisterde toch niet goed... "Tja.." dacht ik. Er zou meer geoefend moeten worden met de hond... maar thuis werd de hond een beetje aan z'n lot overgelaten. Even daarna zag ik de hond in de ren, omdat ze het al nodig vonden haar op te sluiten. En ze vond het zo spannend dat deze begon te blaffen en grommen. "Keer je rug toe zei ik tegen m'n vriend". En de hond was stil, duidelijk erg onzeker. Zulke honden moet je niet met een hardhandige methode opvoeden! Maar goed het is niet mijn hond...niet mijn familie in feite ken ik ze zelfs amper. Maar ik had het er nog over met mijn vriend later die dag.

Poos daarna hoorde ik dat ze twijfels hadden over de hond "of ze haar wel moesten houden". Hmmpf dacht ik... het zal wel bijtrekken de vorige hond hebben ze ook jaren gehad. Tot ik pas geleden hoorde ik dat ze de hond hadden laten inslapen: ZOMAAR!. Ik werd er misselijk van toen ik dit hoorde... hoe kunnen ze?! Denken dat als hun de hond niet kunnen opvoeden niemand dat kan?! Het was een hartstikke lief beest alleen ontzettend onzeker. Waardoor ze idd niet heel goed was met vreemden en mannen. In feite is ze erg zoals mijn eigen hond Obi... Ik wou dat ik het geweten had... ik was de hond gaan ophalen en wel meteen. Ik had hier een baas gezocht voor haar, een goede. Het was zo'n mooi lief hondje.  Ik weet zeker dat het geen probleem was geweest met onze Obi ze had tijdelijk hier kunnen wonen, of misschien zelfs permanent?  Dan had ik haar kunnen redden. Maar niets zeggen , niet zoeken of vragen naar een andere baas en een hond zomaar laten inslapen. Even door de week in het weekend alsof je je haar laat knippen.  Ik ben erg verbaasd  en boos dat ze nog een DA hebben kunnen vinden die hieraan mee werkt.. MIJNE zou dat zeker niet doen in ieder geval. Ik zit hier nu de hele tijd met de gedachte GVD wist ik het maar... Wat zijn mensen toch idioten.. ik snap er niets van.

honden page profiel Hakuna MatataHakuna Matata 3 doggies

honden foto van Hakuna Matata

Stelletjes idioten!

Dan zoek je toch een andere baas!

honden page profiel Beau & NovaBeau & Nova 3 doggies

honden foto van Beau & Nova

Wat een verhaal, bizar. Hoe haal je het in je hoofd en inderdaad waar vind je iemand die hier aan meewerkt. Ik ben er een beetje stil van geworden, ongelofelijk!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Bij herplaatsen moet je zelf toegeven dat je iets niet goed hebt gedaan, bij inslapen geef je gewoon de hond de schuld. Fijn hè?

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo 3 doggies

honden foto van Menno en Elmo

Je zegt zelf dat je de mensen niet echt kent.

Speelt er niet meer?

Misschien had die hond wel een dodelijke ziekte.

 

Als het je echt zo bezig houdt als het hier lijkt loop dan eens binnen en vraag het gewoon.

"Ik loop hier langs en ik zie die lieverd van jullie niet meer lopen. Is ze dood?"

Dan volgt het verhaal vanzelf.

 

Ik kan me verder ook moeilijk voorstellen dat ze een dierenarts hebben kunnen vinden die een gezonde hond afmaakt.

Die zal ook met foldertjes komen met herplaatsadressen/ -mogelijkheden.

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Nee de hond was kermgezond. Er was niets met haar aan de hand. Ik weet dit omdat anderen er ook boos en verdrietig om waren. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

moeilijk, de hond was kerngezond, zou het toch ook doen, binnen lopen en persoonlijk vragen waar de hond is , en dan zeker weten komt het verhaal naar boven, zo zit je met vragen, en hoor je het alleen van anderen.

een jonge hond die vrolijk is en kerngezond bij de dierenarts binnen loopt met baasje, en die vraagt, sorry wil de hond niet meer, kan hij ingeslapen worden ? daar werkt toch geen dierenarts aan mee >?

honden page profiel Chleo & BrascoChleo & Brasco 3 doggies

honden foto van Chleo & Brasco

" moeilijk, de hond was kerngezond, zou het toch ook doen, binnen lopen en persoonlijk vragen waar de hond is , en dan zeker weten komt het verhaal naar boven, zo zit je met vragen, en hoor je het alleen van anderen.

een jonge hond die vrolijk is en kerngezond bij de dierenarts binnen loopt met baasje, en die vraagt, sorry wil de hond niet meer, kan hij ingeslapen worden ? daar werkt toch geen dierenarts aan mee >? "

 

Bij de 2 praktijken hier in de buurt moet je zelfs een verklaring van een GT hebben dat de hond een zodanige onveilige situatie creëert dat het te gevaarlijk is voor de omgeving.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ik had de pup direct in huis genomen... Weet je zeker dat de pup al weg is?

honden page profiel Menno en ElmoMenno en Elmo 3 doggies

honden foto van Menno en Elmo

"  
Bij de 2 praktijken hier in de buurt moet je zelfs een verklaring van een GT hebben dat de hond een zodanige onveilige situatie creëert dat het te gevaarlijk is voor de omgeving. "

 Niet dat dat zaligmakend is, maar het remt "weg met dat beest"acties wel af, ja.

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Je hebt "gehoord", dat hij ingeslapen is. Als je het zeker wilt weten, vraag de mensen dan, echt, je maakt jezelf nu gek.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Als je een stok oude bouvier aanmeld voor een nieuwe baasje via de clubs of een asiel, heeft hij in no time een nieuwe baas. Laat staan met een pup..

Die da moet zich schamen. Ik zou 144 inlichten.

Een bouvier pup is het leukste dat je kan hebben. Een bouvier puber het vervelendste en een volwassen bouvier trekt graag zijn eigen plan. Dat moet je weten voordat je eraan begint. De bouvier leert normaal traag, maar wat ze leren vergeten ze nooit meer. Ze zijn heel anders als een herder.

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Ja, vraag het ze. Als ze de hond alsnog kwijt willen, meld hem dan aan bij de rassen verenigingen.. bou4 en bouvier club.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Als dat echt zo is, dan is het ronduit walgelijk ! En daarbij, wil je een waker neem dan een gans, zoals mijn trainer altijd zegde !!! Een hond dient daar niet voor, dan neem je geen hond punt uit, het is aan ons om voor de honden te zorgen, niet andersom En dit hondenmeisje zou ergens anders een leuk leven kunnen hebben of hebben gehad. Van dit soort lui word ik enorm boos !

honden page profiel cantouchcantouch

honden foto van cantouch

Oh wat erg! ik hoop eigenlijk dat het een uit de hand gelopen roddel is... Maar daar kom je inderdaad alleen achter door het zelf te vragen...

Als het toch echt waar is, neem het jezelf niet kwalijk, het is niet jouw keuze geweest.. Ze klinken me niet als het type mensen dat 'zomaar' aangeboden hulp accepteert..
Wel zou ik proberen om in de gaten te houden of ze niet weer een nieuwe hond gaan nemen... Als ze dat wel doen proberen of je het gesprek met ze aan kan gaan over wat positieve opvoeding kan brengen.. 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Hij is afgemaakt daarvoor ken ik ze wel goed genoeg.. Mijn schoonmoeder komt daar elke dag zo'n beetje. Ze heeft dat niet tegen mij verteld waarschijnlijk omdat ze weet dat ik me hier heel kwaad over maak. En die mensen voor mij nu zijn afgeschreven. Maar mn vriend vertelde het dus wel. Die was er zelf van onderste boven...

honden page profiel Angelique, Kleine Maybe en Tess <3Angelique, Kleine Maybe en Tess <3 3 doggies

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Welke da wil hier aan mee werken. Bah bah 

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

Er zijn er niet veel, maar als je maar lang genoeg zoekt zijn ze er wel. Van die oude knarren waar je gewoon tegen zegt, ja hij heeft gebeten. Dan douwen ze er wel een spuit in.

honden page profiel MyrnaMyrna 3 doggies

honden foto van Myrna

De "schuld" wordt altijd bij de hond neergeled, terwijl het vaak tot bijna altijd de mens zijn schuld is! Zielig, arm beest!

Wat een dierenarts... sjongejonge!!!!

Triest!

 

honden page profiel Miss CMiss C 3 doggies

honden foto van Miss C

Ik lees dit echt vol verbazing!!
Dat er dierenartsen zijn die dit doen? Echt belachelijk!!

Is er niks waar deze dierenartsen aangegeven kunnen worden?

honden page profiel BlaiseBlaise 3 doggies

Ik ben dus tegen "waakhonden" omdat die mensen een hond nemen uit eigenbelang en vaak er ook zo mee omgaan. Zulke mensen behoren een alarminstallatie te nemen....een echt "ding" en geen levende wezen die aan zijn lot wordt overgelaten en als het tegen valt een spuit. Tja, een verhaal ophangen en weg ermee als oud vuil. Bah.

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper 3 doggies

honden foto van Diesel & Bumper

Als echt zeker weet, en je wilt er iets mee doen, zoek dan uit welke dierenarts die familie van je vriend heeft, als je moeder daar elke dag komt moet dat mogelijk zijn. Dan kun je eventueel de pers inlichten.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Vreselijk bericht. Sinds 1 Juli j.l. is het pas strafbaar als je je hond, kat of konijn zou doden. Dus voor die tijd kon je je hond doodslaan en dan stond er geen echte straf op ! Ik kon het niet geloven. Een dierenarts zou toch een gezonde hond nooit mogen inslapen. Hij zou als tussenpersoon moeten fungeren om een nieuw baasje te zoeken !

 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Het is sowieso voor 1 july gebeurd...

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Zou het die mensen echt vragen.
Zo van goh waar is de hond.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

" Ik lees dit echt vol verbazing!!
Dat er dierenartsen zijn die dit doen? Echt belachelijk!!

Is er niks waar deze dierenartsen aangegeven kunnen worden? "

 

Er zijn dierenartsen die dit doen, maar ik denk dat er veel méér dierenartsen zijn die een verhaal geloven van de baasjes in de trant van "gromt naar de kinderen" of "heeft gebeten" of wat dan ook.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik denk niet dat de dierenartsen aangegeven kunnen worden. Dieren hebben hierin totaal geen rechten. Ik ken een familie uit Curacao, die hier woonden, weer teruggingen naar Curacao en de hond lieten inslapen, omdat ze het te moeilijk vonden, te duur voor de entingen, om hem mee te nemen. De dierenarts, welke weet ik niet, deed het gewoon. En het schijnt dat dat voor 1 Juli niet strafbaar was, niet voor de baasjes en dus ook niet voor de dierenarts. De wetten moeten aangepast worden, maar zolang ze in de Tweede Kamer nog lachen over de Dierenpolitie : de "Caviapolitie", moet er nog veel veranderen. Dieren wordt niets gevraagd, ze zijn totaal overgeleverd aan de mens. Iemand die een groot aantal paarden heeft verminkt bij de geslachtsorganen, 1 merrie die zwanger was gedood heeft, krijgt een lichte straf. Voor mij moeten deze misdadigers gevangenisstraf krijgen, want nu zijn het dieren, straks zijn het mensen. 

honden page profiel Rachelle & Hummie Rachelle & Hummie 3 doggies

honden foto van Rachelle & Hummie

Ongelofelijk ... dat mensen zoiets over hun hart verkrijgen. Inderdaad welke da werkt hier aa?mee. Mijn da heeft laatst mensen geld gegeven voor een hond die ze wildeElaten inslapen en kerngezond was. Inmiddels is deze herplaatst... dat noem ik het goede hart hebben

honden page profiel moosmoos 3 doggies

honden foto van moos

" moeilijk, de hond was kerngezond, zou het toch ook doen, binnen lopen en persoonlijk vragen waar de hond is , en dan zeker weten komt het verhaal naar boven, zo zit je met vragen, en hoor je het alleen van anderen.

een jonge hond die vrolijk is en kerngezond bij de dierenarts binnen loopt met baasje, en die vraagt, sorry wil de hond niet meer, kan hij ingeslapen worden ? daar werkt toch geen dierenarts aan mee >? "

 Dat geloof ik ook niet!

honden page profiel W&WW&W 3 doggies

honden foto van W&W

" Er zijn er niet veel, maar als je maar lang genoeg zoekt zijn ze er wel. Van die oude knarren waar je gewoon tegen zegt, ja hij heeft gebeten. Dan douwen ze er wel een spuit in. "

 

Dat hoeft geen oude knar te zijn. Als je tegen een dierenarts zegt dat hij vals is en al gebeten heeft en je het niet meer durft denk ik dat er best wel dierenartsen zijn die de hond laten inslapen. Stel dat het nl wel waar zou zijn, en de hond bijt later echt een keer dan zou de man de dierenarts kunnen aanklagen die de hond niet wilde laten inslapen.

 

Toevallig hier gehad met een hele lieve golden van zo'n 3-4 jaar. Totaal niet opgevoed en mocht dagelijks 3 keer naar het uitlaatveldje. Te druk in huis....gek hè als hij 3 keer 5 minuten uit mag.

 

Natuurlijk heeft de eigen dierenarts geweigerd. Maar de man heeft net zo lang rond gebeld en het verhaal steeds meer aangedikt tot er een dierenarts was die de hond gelijk een spuitje heeft gegeven.

 

Ik was zo woest toen ik ze tegenkwam op straat met een mopshondje (pup) en naar ....... vroeg en dit hoorde. Hij moest ingeslapen worden omdat hij de kat heeft gebeten vertelde de dochter..... Ik zei:" oh,is dat tegenwoordig ook al een reden om een hond te laten inslapen"

 

Te triest dat het gebeurd, maar ergens snap ik de dierenarts dan ook wel weer als er een heel drama verhaal van gemaakt wordt. Ik zou in ieder geval niet graag in de schoenen van de dierenarts staan.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Springpole maken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^