Aston heeft na zijn vorige doktersbezoek ook zijn ontwormingskuur gehad, op de 17e, en toch zie ik nu kleine witte dingetjes in zijn ontlasting. Misschien heb ik niet juist gedoseerd ofzo, maar hij mag zijn volgende kuur natuurlijk volgende week pas weer. Enig idee wat ik het beste kan doen?
Weet je zeker dat het wormen zijn? Saar had laatst een eierschaal opgegeten, dat komt er ook uit als kleine witte stukjes.
Verder werkt zo'n ontwormingskuur niet preventief. Het helpt alleen tegen wormen die er op dat moment zijn. Als je toch denkt dat het wormpjes zijn, kan je best de da even bellen en vragen of je zijn herhaalkuur iets kunt vervroegen.
Welk middel heb je gebruikt?
Exil, puur en alleen omdat de dierenspeciaalzaak die alleen had. Het leken net kleine rijstekorrels, maar dan heel klein dus.
Gja.. Daar zit het problrem... De middelen van de dierenwinkel werken niet genoeg. De wormen zijn er resistent voor geworden. Je kunt dit soort middelen beter bij de dierenarts kopen.. Bv milbemax. Dit werkt gewoon veel beter.
Daar heeft de dierenarts niets over gezegd, hmm... Maar in ieder geval kan ik dus beter evencontact opnemen?
Lijkt me wel verstandig ja. Heeft de dierenarts dan tegen je gezegt dat je het bij de dierenwinkel moest halen? Of wat bedoel je met dat de dierenarts daar niets over heeft gezegt?
DA heeft gewoon gezegd, ontworming and vlooienmiddel moet Aston maandelijks hebben eerst. En verder eigenlijk niks.
Weet je dat zeker Saar?
Waarom moet je de kuur dan elk half jaar herhalen?
Omdat ze volgens de cyclus dan weer wormen kunnen hebben. De meeste middelen moeten trouwens 4x per jaar herhaald worden. Het middel dood alleen de wormen op dat moment.
Eigenlijk zou het dus beter zijn om eerst de ontlasting te onderzoeken met microscoop en dan alleen te ontwormen als het nodig is, dit gebeurt al bij andere dieren zoals paarden. Daar krijg je eigenlijk geen ontworming meer mee als er niets is onderzocht. Bij honden en katten is dit nog niet het geval, maar het is natuurlijk wel mogelijk.
Dat is omdat de hond in dat half jaar weer een wormbesmetting kan hebben opgelopen.
Ik laat ieder half jaar een ontlastingonderzoek doen.
Tot nog zijn er bij Rocky geen wormen of wormeitjes gevonden en hoeft hij dus ook geen kuur te krijgen.
Wormenmiddelen werken alleen als er wormen zijn.
Zijn er geen wormen, doet het middel niets (behalve een aanslag op de gezondheid van de hond of kat)..., je kan namelijk niet preventief ontwormen.
Als je moet ontwormen, gebruik dan de middelen die de DA verkoopt zoals Judith aangaf..., de middelen in de speciaalzaken zijn gewoon niet toereikend.
Zie bv:
http://www.wormbestrijding.nl/hond_index.html
De meeste wormbesmettingen zie je niet als eigenaar.. Daarom is het wel belangrijk om de ontlasting regelmatig te laten onderzoeken wanneer je besluit niet meer te ontwormen, bij jenny is bestrijding nu natuurlijk wel belangrijk, maar kies een geschikt middel wat werkt.
Maar ik kan er dus vrij zeker van zijn dat het wormen zijn? Het leek niet te bewegen ofzo. WE zijn wel aan het overstappen van een merk dat veel granen bevat, Ik heb daar ook iets over gelezen. Dat er als je een merk voert met veel granen dat er dan ook van die rijstekorreltjes in kunnen zitten, klopt dat?
Ook krijgt hij nu soms een kluifje met runderhuid, waarvan ik net dus ook weer gelezen heb dat dat niet verteerd word.
Dan hou ik gelijk op met die pillen.
Hou de poep wel in de gaten.
Helaas is dat niet genoeg.. Je ziet niet alles in de ontlasting.. Alleen lintworm is wel eens te zien bij een hevige besmetting, maar daar zou ik echt niet op willen wachten. Daarnaast zie je de meeste andere worm soorten helemaal niet terug in de ontlasting (met het blote oog). Daarom is ontlastingsonderzoek dan wel echt heel belangrijk. Veel hp'ers sturen dit op. En kunnen je er vast meer over vertellen
Zo werkt het niet Menno.
Een wormbesmetting kan je met het blote oog niet zien.
Goed als je wil stoppen met onnodig ontwormen, maar laat dan de ontlasting elk half jaar controleren door bijvoorbeeld Het Woud
De Da heeft gezegd: Geef hem nog maar een kuur, lijkt dat niet genoeg te werken dan krijg ik van hen een middeltje. Wat moet ik in de gaten houden behalve de ontlasting, want ik weet dat je het daar niet altijd ziet.
Pas je wel op met die exil?
is niet een heel veilig middel. Er zijn veel honden die er slecht op reageren.. Ik wil je verder niet bang maken, maar ik sla mezelf voor mijn kop als het straks fout gaat en ik niets heb gezegt.
Ik zal ermee oppassen, je hebt helemaal gelijk. Nu heeft hij het dus eerder gehad, maar ik zal er close op letten, bedankt!
Jenny (en Menno ook ),
Je zou een wormcheckkit kunnen bestellen. Ik maakte daar eerder een topic over aan. Daar vind je al heel wat informatie.
Ik zou naar een andere DA gaan...nu nogmaals een niet afdoend middel geven om daarna mss nogmaals een ander middel te geven is effectief een aanslag plegen op de gezondheid van je hond.
Hier worden zowel de ontlasting van de honden als de paarden onderzocht omdat ontwormen enkel werkt bij wormen zelf en niet preventief zoals vaccineren...
De enige ontworming die hier standaard gebeurd in het najaar is het ontwormen in het bloed bij de paarden owv de horzels en de eitjes ervan en dus ook de zichtbare aanwezigheid hiervan, dwz de horzels zijn er en de eitjes zie ik ook op hun benen en ook al krab ik ze altijd weg een besmetting is heel reëel en dan spreken we ook op risico voor bloedwormen...
Ik heb Santa nu 3,5 jaar en twee keer ontwormd, het eerste jaar.
Toen gebruikten we Drontal.
Tegenwoordig doe ik alleen maar zo'n onderzoek bij het Woud.
Een pup moet het eerste half jaar toch wel ontwormd worden, ik begreep altijd bij 2-4-6 weken en 2-4-6 maanden?
Maar dat is iets wat ik van horen zeggen heb.
Maar mijn conclusie dat die pillen min of meer nutteloos zijn is wel gerechtvaardigd, toch?
Als er geen wormen waren op het moment van de pillen toedienen..., ja..., dan waren ze nutteloos.
Het standaard advies is elk kwartaal ontwormen..., zowel de dierenartsen als speciaalzaken geven dat advies.
Er loopt momenteel een onderzoek in Utrecht of dit advies moet worden bijgesteld. (zie spoelworm-onderzoek-deel-2---resultaten. )
Daar doen een heleboel HP honden aan mee en tot nu toe zijn er maar weinig honden die echt een ontworming nodig hebben gehad..., terwijl er dus maandelijks ontlasting word opgestuurd.
Soms is er zelfs wel een 'besmetting' maar dan moet je na 3 dagen opnieuw ontlasting opsturen en blijkt het een ' passage' te zijn geweest.
Het enige waar je ontworming tot nu toe goed voor is geweest is de kassa van de producent en de verkoper.
Ik zeg niet dat je niet moet ontwormen..., maar ik zou wel pas ontwormen als het nodig is en dat kan je laten testen bij de linkjes die hierboven al gegeven zijn.
Sorry, ik heb altijd exil gehad op aanraden van de dierenwinkel en daar nooit problemen mee gehad dus ik wist zelf ook niet beter. Qua paarden, mijn vriend komt van een manege en daar ontwormen ze toch echt 2 keer per jaar hoor.
Exil no worm bevat fenbendazol, een middel dat volgens deze site niet tegen Dipylidium werkt. Dat is de meest voorkomende lintworm, besmetting via vlooien. Onder de microscoop is te zien of het idd om Dypilidium gaat. En als dat zo is moet je niet alleen ontwormen, maar ook tegen vlooien behandelen.
in de bijsluiter staat ook dipylidium niet vermeld
Ik heb de bijsluiter hier van exil no worm pasta, en daar staat het toch echt vermeld hoor.
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?