Inderdaad direct oppakken en buiten zetten, ik zou dat dan ook bekrachtigen met bv
HIER PISKE DOEN ! Telkens zelfde doen, oppakken en dat zeggen. Maar probeer hem voor te zijn , let op de signalen.....onderlijfke zakt naar beneden...of hij draait rondjes.....
Niet straffen.
Mijn Lance heeft tot zes maand nooit op straat willen plassen of de rest doen. Altijd zlleen in de tuin.
Uiteindelijk leren ze het hoor.
Volhouden.
Wendy, thx, spijtig dat t in t Engels is maar k ga dit zeker s doornemen.
Volhouden.. yep, doen we ... bedankt voor de tips allemaal!
Kwam hij maar op tv ipv CM, wat zouden we dan een hoop blije honden er bij hebben! Hij is zo goed!
Wij hebben 2 Jack Russsell pupjes van 11 weken. Wij moeten er 1 x/nacht uit. Het tijdstip wordt telkens wel later en later. Maar omdat wij in de week er altijd vroeg uit moeten (4.45u) , staat hun biologische klok in het weekend ook op dat uur afgesteld. Maar hé , het zijn pupjes, en je weet dat het met de tijd betert. Nog even volhouden dus !
hier ging ik rond 22.30h slapen en stond ron 4.30h op ,geen probleem gehad ,dit een paar dagen en dan sliep hij gelijk door
heb geluk gehad
mijn vorige hondjes deden niets in huis maar mijn tweede huilde omdat hij gewoon alleen beneden moest blijven,tot bijna een jaar
nu staat een bench naast mijn bed,gaat hij gelijk daar in ,en geen probleem,boven is zijn bench "zijn bedje"en hier beneden als hij in de bench moet is het "zijn huisje"en daar gaat hij gelijk zelf in ,wel gedaan van bij het begin
veel succes
Dag Saartje,
Met 9-12 weken is je pup echt nog een baby'tje en de zindelijkheidstraining vraagt wat gerichte aandacht.
Voorzie in de bench een slechts een kwart met een dekentje waar hij kan op slapen en laat de rest van de bench bloot.
Ga voor je gaat slapen (zo laat mogelijk, 23u of later) met je pup aangelijnd nr buiten (bij voorkeur in gras) en blijf resoluut staan tot hij geplast heeft (niet rondwandelen dus).
Zeg kort "pipi", doe het "psss-geluid" en herhaal dit tot hij plast. Roep enthousiast "bravo", streel hem en steek hem in de bench (zonder water).
Sta vroeg op (6u of vroeger), haal pupmans uit de bench zonder veel poeha, lijn hem aan, ga er mee naar buiten en doe de plasprocedure.
Herhaal dit ook meermaals overdag. Na een dikke week is de klus geklaard. Succes!
Ja maar dan plast hij dus alsnog in de bench, en gaat snachts piepen.
Vanacht moest hij bv ( 1700 laatst gegeten) poepen, terwijl hij dat om 23.30 ook gedaan had. Half twee stond ik weer gewoon buiten vanacht. En uiteraard rond vier uur weer.
En dan moet je ook nog naar je werk? Je zult wel erg moe zijn. Hou vol meis, er komt een nacht dat het goed gaat
Aardig dat je dat zegt, maar ik heb een zenuwziekte waardoor ik ben afgekeurd ( 34 jr) en dus thuis.
De mei vakantie zit er weer op dus kan ik, terwijl dochterlief op school zit, overdag een beetje bijslapen.
Maar leuk is het niet en tsja het is wel slopend
Dag Saartje,
laatste maaltijd om 17u is prima en laatste plas/poeppauze voor je gaat slapen ook.
Installeer de bench zoals ik al aangaf: 1 deeltje met matje om te slapen, de rest bloot.
Waar staat de bench? Ik zette hem naast mijn bed en telkens de pup een geluid maakte, rammelde ik met "het grote monster" (= busje met knikkers of steentjes). Die gebruikt ik ook om pups te leren om alleen te leren zijn in een ruimte, om niets van de salontafel te eten, niet te graven, enzovoort.
Gebruiksaanwijziging boze monster: schud met de bus zonder dat de pup het ziet, zo associeert hij het niet met jou.
Bv: leg een paar stukjes kaas op de salontafel en zodra pup ze ruikt, schud je hard. Geef geen commentaar en troost hem niet.
Het heeft bij ons heel lang geduurd, wat dat betreft is Gwen een uitzondering...
Ik geloof dat we tot haar 16de week met haar s'nachts (rond 03:00) naar buiten gingen. Het was inderdaad slopend ! En ineens... sliep ze door
Mijn advies zou zijn heb geduld, ieder pup is anders.. En als je twijfelt, kun je altijd je dierenarts vragen (heb ik toen ook gedaan). Succes !
Saartje, mogelijks is je pup nu al gewoon om in zijn bench te plassen.
Daarom raad ik je aan om hem de 2 volgende dagen, heel vroeg of zelfs midden in de nacht uit zijn bench te halen en hem buiten te laten plassen, aangelijnd, zonder poespas, zonder woorden, met uitzondering van de bravo na de plas/poep.
Ben benieuwd...
Dat doe ik ook he... al bijna 3 weken 2x per nacht
Lekker voor je hond als die braaf laat horen dat hij eruit moet en hem dat gelijk afgeleerd wordt. Het enige wat je hem leert is dat hij zich stil moet houden daar voelt hij zich heus niet op wonderbaarlijke wijze ook daadwerkelijk relaxed van net zo min wordt zijn evt. volle blaas niet leger.
Zoals ik al eerder schreef in het topic heb ik 1,5 week beneden geslapen ( boven niet mogelijk).
Ik zet nu de wekker twee keer snachts.. maar hij komt niet op een vaste tijd
We hebben 3 big Bouviers en het is ons prima gelukt met die toen nog harige wollekes...
Verder volgen wij vooral de adviezen van Cesar Millan: bekend als "the Dog Whisperer" regelmatig te volgen op National Geographic.
http://www.cesarsway.com/
http://natgeotv.com/nl/dog-whisperer
Elk nadeel heeft zijn voordeel. Ik werk ook niet, door omstandig heden. Ik haalde ook slaap in. Anders trek je het echt niet.
Aha, weet je hiervan de gevolgen?
Je pup piept voor een rede, bvb hij heeft het koud of moet een plas. Je rammelt met de bus en de pup schrik. De pup zal heel snel stoppen met het piepen. Goed gelukt denkt de baas, helaas vergeet de baas dat hiermee alleen het blaffen is gestopt en niet de rede voor het piepen.
Als je pup alleen zijn niet fijn vind en je gebruikt dit, durft hij niet te piepen maar het alleen zijn is nog steeds niet fijn. Heel triest omdat gij dit nu niet kenbaar durft te maken.
Ik pak liever de oorzaak aan. Pup voelt zich prima en her piepen stopt vanzelf.
Veel makkelijker je hond te leren iets niet van tafel te pakken:
leer het woordje nee. Ik doe een brokje in mijn hand en Luca wilt her brokje pakken, doe mijn hand dicht en zeg:nee. Hand open en nee, net zo lang tot ze het brokje niet pakt. Dan zeg ik: toe maar en ze pakt het. Dit oefen ik, met een brokje voor haar, op mijn knie, op tafel en overal waar het maar kan. Als er hier Iers op tafel staat en ik zie de neus van Luca, zeg ik op een normale toon: nee en ze blijft er van af. Uiteraard krijgt ze dan soms een brokje.
Persoonlijk vind ik dit een vriendelijkere methode om met je hond om te gaan
Vandaar. Ik heb een tip voor jou. Ken je kalmerende signalen?
Je kan een keer naar CM kijken met het geluid uit en let hierbij op de signalen van de hond.
Oei, we zijn heus geen hardliners hoor! Toch zijn duidelijke grenzen in het begin wel nodig. Pupje wordt namelijk snel groot... en bij onze bouvs is dat letterlijk ook zo!
Als pupje overdag goed gegeten en gedronken heeft, dan is zijn gepiep 's nachts een aandachtsjank en dat wil je toch niet? Idem als je puppy leert om alleen in een kamer te zijn, te beginnen met 5 minuten, dan 10 en tegen einde week een half uurtje al. Door je stem te laten klinken, associeert de hond het verbod met jou en uiteraard zal dat nodig blijken.
Maar om hontie in zijn bench te laten slapen, in een aparte ruimte te laten blijven, niet in je afwezigheid vanalles van de salontafel te pikken, dan raad ik toch de bus met knikkers aan.
Boe weer je dat het aandachtsjank is? Heb je dat gevraagd?
ipv de knikkers, kan je ook als je er niet bent geen eten op tafel laten staan
Vooropgesteld dat je pup gezond is, voldoende gegeten en gedronken heeft overdag, dan mag je er donder op zeggen dat het om aandachtsgejank gaat.
Uiteraard laat je geen eten op tafel, maar daar gaat het niet om - hontie pikt evengoed bloemen, brieven en kaartjes - het gaat om training, van in het begin.
Hoe weet je dit zo zeker?
Een pup heeft altijd samen met zijn moeder en nest genoten geleefd. Ineens naar een nieuw adres en wordt van met verwacht dat hij helemaal alleen is 's nachts. De meeste zullen gaan piepen.
Waarom? Een hond is een sociaal wezen, is er niet voor gemaakt om alleen te leven.
Je kan dit piepen om aandacht noemen, ik noem het piepen om te overleven, dit is nl niet natuurlijk voor een pup. Je kan met je knikkers gaan schudden en zo het piepen stoppen.
Ik heb liever dat ik er altijd voor mijn hond bent, dat hij er op leert vertrouwen dat ik er voor hem ben, dat hij zich altijd veilig voelt. Alleen in een veilige omgeving zal hij zich volledig kunnen ontwikkelen tot een hond die zeker door het leven gaat.
Pikt jou hond bloemen, brieven en kaartjes?
Hier nog steeds t zelfde probleem... Rikki doet gegarandeerd s nachts in zn bench, ook al kom k r s nachts uit. Rond 4-5u begint hij te blaffen. Heeft dus niets met t feit te maken dat hij ev iets moet doen want dat heeft hij lang voordien al gedaan. Ben ook al x aantal x s nachts opgestaan maar echt helpen doet dit niet. K kan toch moeilijk elk uur opstaan hé. Bij goed weer gaat hij overdag op zn plaatsje buiten zijn behoefde doen, ALS de deur openstaat. Als t nat weer is, doet hij buiten gewoon niets, wel binnen. Dus ja, hier is ook nog wat werk voor de boeg...
WWWOOAAGGRR!!!
Ik word echt stapelgek van die hond.
Half twaalf in de bench... en ik sta nu alweer buiten.. en maar piepen!! Echt de tranen stromen inmiddels rijkelijk
Ik doe precies wat aangegeven wordt door de meesten.
Waar ben ik in godsnaam aan begonnen!!!
Maar moet ie dan ook echt nodig? Of gewoon voor aandacht aan het piepen?
Hij had al in de bench geplast ( half twaalf voor het laatst naar buiten) dus nieuwe deken erin, hond erin.. daarna nog een uur piepen, ( ikke beneden op de bank). Toen een uurtje geslapen en hup... daar gingen we weer
Ik snap dat dit tot frustratie leidt...
Ik kan je niet helpen met de ervaring met Odi, die was ouder toen hij kwam en binnen een week zindelijk.
Wel heb ik een extreme drama-pup gehad, genaamd Sascha. ;)
Inmiddels al wel 6,5 jaar geleden, maargoed.
Sascha flikte dit ook. Eerst netjes een plasje buiten, dan de bench in. In de bench meteen weer piepen. Als je dan na een uurtje ging kijken, had ze doodleuk weer een plasje gedaan. Weer met haar naar buiten, weer de bench in, weer een plasje.
Wij zijn toen ieder half uur (tot een uur of 2 's nachts) met haar naar buiten gegaan, voor 2 nachten.
Sommige pups vinden het allemaal heel moeilijk... Is geen drama, komt vanzelf. Misschien is een optie van kranten in de bench in plaats van een dekentje ook slim.
Oei Saartje, k kan me helemaal voorstellen hoe je je voelt.. K heb me ook al de bedenking gemaakt 'waar ik aan begonnen ben' maar t beestje is er nu... doorbijten hoor.. we zullen er eentje hebben met karakter vrees k.. Rikki is ondertss bijna 7 mnd.. maar we krijgen hen wel waar we hebben willen hoor. Langzaam maar zeker
Een uur piepen.. is een uur stress, spanning en angst. En ja, dan blijkbaar eindelijk even slapen en dan moet je als pup zijnde echt wel gelijk plassen al hij wakker wordt..
Ik snap dat het heel vermoeiend is, maar ik lees helemaal niets raars ;)
Ik kan even niet zo snel vinden of de vraag al gesteld is, maar je hebt een klein hondje, waarom laat je hem niet lekker op bed slapen?
Om half 12 even het laatste plasje/poepje dan samen naar bed. Kun jij hem gerust stelle, beetje kroelen en hoeft hij geen uur te piepen. Als hij dan wakker wordt, merk je het gelijk.
Houd er ook rekening mee dat als hij wakker wordt hij ook echt gelijk moet plassen. Hier tilde ik Mikey gelijk op (of mijn partner) en mijn schoenen en trainingsbroek lagen standaard klaar die ik dan wat ongemakkelijk maar snel kon aantrekken met Mikey in mijn armen. Want als ik me eerst nog moest aankleden was ik ook gewoon te laat.
Maar als ze opgetild worden, plassen ze niet.
Je kunt de bench overdag aanleren. Lees: leuk maken, veilig en vertrouwd maken. Als het overdag in de bench goed gaat kun je dit 's nachts proberen. Maar ja.. ik zou het wel weten met zo'n klein hondje lekker naast me op bed .
Gr. Alexandra
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?